Fórum témák
» Több friss téma |
Így van ahogy GSR írta. Az belül ajtó alatt is van egy érzékelő Azt kellene megtisztítani. A többihez meg kell bontani a gépet és ellenőrizni a kompresszor kondenzátorát, NTC t. és az elektromos csatlakozásokat nincs e kicsúszva eloxidálódva .....
Zanussi ZTE285Sziasztok! Szárítógépembe egyik irányban kattogós/zörgős hangja van a villanymotornak. Pár hete szétszedtem a motort és csapágyakat cseréltem benne mert kézzel megforgatva a tengelyt is hallatszott, hogy rossz a csapágy. Új csapágyakkal kézzel forgatva semmi hangja a motornak és beépítve is -igaz kicsit morgósabb hangja- de rendbe volt. Eltelt pár hét és most működés közben az egyik irányban kattog a másikba tökéletes. Kiszerelve kézzel forgatva szépen jár nem kotyog semerre. Mi lehet a gond.
Megjött a hátsó gyári kupak, kicseréltem, sajnos minden programon 15-20mp után a 3 percre korlátozás. Levettem a burkolatot, szemmel látható kábel problémát nem láttam. Esetleg megpróbálom újra szétszedni és a tápot átkondizni, hátha valamelyik referenciája nem megfelelő. Sajnos nincs hozzá rajzom, ha valakinek lenne, azt megköszönném.
Mindenkinek köszönöm az eddigi segítségét, ha még van valakinek ötlete azt elfogadom, ha nem jön össze marad a szervíz.
Szia,
Mi lehet a gond? Hát azt tudod, a kattogás! ![]() A mitől a kérdés! Beszerelt állapotban biztosan a motorból jön a kattogás? Esetleg nem valami más hajtott/forgó alkatrésztől? Valami beleér, hozzáér valahova? Beépítve kell vizsgálni, lokalizálni a rendellenes zajt. Ezt távolról, látatlanban (hallatlanban) senki nem fogja tudni megmondani mi lehet.
Bocs, ezt a javaslatodat az érzékelőre csak most adta ki az oldal, megnézem azt is. Pontosan merre keressem, a dobon belül, vagy az ajtónál lévő járatban ahol a szöszgyűjtő is van?
A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:48
Szia!
Vizes ruhával megrakottan próbáltad? A felső szűrő "mögött", belül van egy (vagy kettő, de szerintem csak egy) íves fémlemez. Mögötte is érdemes kiszöszölni..... A hozzászólás módosítva: Kedd, 22:55
Itt egy robbantott ábra.
Jobb oldali burkolatot leszeded, Alul az első ventilátor burkolatában van az NTC. kb 12-15 K ohmot kellene mérni rajta szobahőmérsékleten. Menjünk az elejére, Elkezd fűteni egyáltalán mikor elindítod? Ha nem akkor a fűtést ellenőrizd nem e szakadt. Ha az rendben akkor az elektronikán a fűtés relét forraszd ki az elektronikából és azt is ellenőrizd átad e ha megkapja a 12v ot. A hozzászólás módosítva: Sze, 5:49
Sziasztok!
Kicsit elmaradtam egyéb okok miatt. Tehát a mostani helyzet, hátsó kupak cserélve, nedvesség érzékelő kivéve, megtisztítva. Teljes szétszedés, érzékelők (vízszint, és egy induktív ami az alsó egységet nézi-"Waermetauscher"-t, hőmérséklet érzékelő-14kohm)átnézve. Fűtőegység leszerelve, kitakarítva (fűtőszálak 49-49 Ohm, fenti gombák (0 és 14Ohm). Elektronika kivéve, relék kiszerelve megmérve, és láss csodát a 002-es kontaktos volt (Dino71-a tudás meg az évek) kicserélve és ha már kint az elektronika az elkók is cserélve lettek, remélem újabb 10 évet elmennek. Összeszerelés, és láss csodát, rendben működik a gép. Mindenkinek köszönöm a tanácsokat. Remélem másnak is tudtok majd ugyan így segíteni! ![]() A hozzászólás módosítva: Vas, 21:25
|
Bejelentkezés
Hirdetés |