Fórum témák
» Több friss téma |
Kerestem olyan panelt ami hőszivatyúhoz van készitve, ott ugye nincs beltéri egység. Gondolok itt medence fűtésre. Azok is már inverteresek. De olyan panelt sem találtam sajnos. De ha valakinek lenne elképzelése hogy van van hol keresek olyan panelt akkor az is célra vezető lenne nekem. Ami nehezíti a helyzetett hogy hűtés, és fűtés funkciót is szeretném megoldani. Mint ahogy írtam on-off klimával egyszerű dolgom lenne. De itt pont egy ilyen egységnek a kiváltása lenne a cél. Hiszen a technologiából adodóan kevesebb lenne a fogyasztása.
Milyen tipusú kültériket szeretnél beindítani ? Pontos típusszám ?
A hozzászólás módosítva: Vas, 14:38
Az egyik az egy FUJITSU AOYG18LALL a másik FUJITSU AOYG09LLC ezt a 2 öt szeretném üzemeltettni. De még máshoz sem találtam sajnos ilyen jellegű panelt. Neked lenne rá ötleted?
Idézet: „Sajnos oszciloszkópom nincs. csak multimeter.” Ezt így el is felejtheted! Kell a szkóp! És az se lenne baj ha tudna rögzíteni kommunikációt
Esetleg neked lenne ötleted hogy modjuk egy másik panelt keresek ami pl. medence fűtés hőszivatyújában van benne. Csak itt a hűtést is szeretném használni.
A githubon azért néha néha felbukkan egy egy visszafejtés, némely típushoz. ( bár a mídeához hiába kerestem. Sajna a visszafejtéssel is bajok voltak. Mivel ezek az üzenetek sok paramétertől függenek, nem lehet tudni az aktuális információ éppen mit közöl. Persze hogy nem akkor kapcsolja be a kültéri kompresszorát, amikor a távirányítóval bekapcsolom, a hőmérséklet parancs csak a beltérinek szól, azt majd jól kiszámolja mikor és mit kell küldeni a kültérinek. Nehezítve azzal, mindenféle nem általad indított lekérdezéssel zaklatja a kültérit a beltéri. Így elég nehéz kiválogatni mi mi. Főleg hogy egy vezetékes, így az egység szétszedése nélkül a kommunikáció irányának meghatározása is problémás.
Oszcilloszkóp nélkül a kommunikációs vonalba tennék sorosan antiparalell két optocsatolót esetleg párhuzamosan egy potival aminek az értékét addig növelném, míg értelmesnek tűnő adat nincs a kimeneten, azt hangkártyával megnézném mit produkál. Hátha. A midea pl sima RS232 protokollal ( időzítésekkel) beszélget.
Ez hasznos infó. Még azt is ki kell találnom hogy működés közben hogy tudom mérni a komunikácitó. Tekintve hogy álltalában nem a földre szerelik a kültérit. Vagy is pontosítva 90% ban nem! Így gondolnom kell arra is létráról is meg tudjam oldani. Megoldás lehet egy hosszabb vezeték. A kérdés hogy ha bármilyen jelet találok, a hosszabb vezetéken nem veszik-e el semmi.
Nem akarok beleokoskodni, de nem volna egyszerűbb, magát a kültériben lévő alkatrészeket direkt vezérelni mint egy már meglévő zárt rendszer kommunikációját "feltörni" és abba beavatkozni?
Van egy kompresszor, egy ventilátor, meg egy váltó szelep. Normál On/Off rendszerre könyebb megoldani, de ha mindenképp ragaszkodsz a teljesítmény szabályzáshoz, a kompresszorhoz akár azt is lehet készíteni. Az egészet meg egy arduinoval vezérelni. Szerintem járhatóbb ez az ösvény... A hozzászólás módosítva: Vas, 23:04
A jelenlegi dolog pontosan egy ON-OFF klímával megy, és azt szeretném modernizálni, mert az inverteresnek kevesebb lenne a fogyasztása, pont a szabályozhatóság miatt. Nekem az is jólenne ha egy saját panelt csinálok, vagy veszek és arduinoval vezérelném. De sajnos olyan szinten még nem tartok hogy egyedileg, egyedűl meg tudjak tervezni egy ilyen panelt. Készen meg hasonlót sem találok.
Idézet: „De sajnos olyan szinten még nem tartok hogy egyedileg, egyedűl meg tudjak tervezni egy ilyen panelt.” Látod ez itt a legnagyobb gátja a projeknek! -Megtartva a kültéri áramkört: kommunikáció visszafejtése hosszadalmas és nehéz, sok sebből vérzik, és ehhez is kell majd egy elektronika, és program!! -Eldobva a kültéri panelt: "hagyományos" frekiváltóról járatni a kompresszort, és a ventit. Talán ez a "legegyszerűbb" legszabadabb megoldás, de itt is komoly tudás kell mire kitalálod a működés algoritmusát, és ezt megvalósítod! A pontosabb segítségért jó lenne tudni mi lenne a végső felhasználás módja!
Szia, Kínai megy valamennyire?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |