Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Valamennyit biztos lapul az évek alatt, de az szerintem szemmel nem mérhető, hacsak nincs igen gyakran a maximális terhelésig pakolva.
Én is ettől tartok, hogy ez így maradt és rugó csere lesz a vége
![]() bosszantó ez, egy éve ugyanezt a rugót bele raktam egy ugyanilyen kocsiba , mindkettő saját (Renault lagunaII). Most utolérte ezt a rugót is a 20 év s a elhasználódás. Kicserélem s jóval magasabb lett a hasmagassága a kocsinak. Minden hitvány már ![]()
Lehet nem magasabb új rugóval, csak már a lesüllyedt állapotot szoktad meg. Egy darabig nem lesz alacsonyabb.
Szia, két egyforma kocsi van. Az egyikbe tavaly raktam ugyanezt a típusú/számú rúgott. Most lefényképeztem, ua. a gumi,felni stb. Nem értem.
A hozzászólás módosítva: Szo, 9:48
Az elkeserítő hírem, hogy a második kép (ahol magasabb) van közelebb a normális állapothoz. Az első képen a kezed alig tudod betenni a sárvédő és a gumi közé, rugózáskor nem szokott beleérni? Menet közben nem szoktál időnként surrogó hangot hallani?
Szia, nem vettem olyat észre. Sárvédő mögött/bent azért még bőségesen van hely (~ 10-13cm).
Ha jóminőségű a rugó, akkor az még hosszú évek múlva is megtartja a méretét. Ha mégis deforálódna akkor csak miliméterekről beszélünk nem 5 centiről.
Idézet: „a második kép (ahol magasabb) van közelebb a normális állapothoz.” Nekem is ez a gyanum. Idézet: „Szia, két egyforma kocsi van. Az egyikbe tavaly raktam ugyanezt a típusú/számú rúgott. Most lefényképeztem, ua. a gumi,felni stb. Nem értem.” Ugyanakkora a kerék is meg a gumik is a kocsikon? (pl: 195/55 R15 ?) Ha kész van a csere érdemes elvinni futóműveshez, mert fútóműjavitás után nem biztos hogy megmaradt a kerékösszetartás . Ha nem futnak jól a kerekek akkor jobb esetben csak a gumik kopnak félre , rosszabb esetben baleset lehet belőle.
Szia, igen minden egyforma, gumi, felni, kocsi
Kérek összetartást nem szedtem szét, max a dőlés mászhatott el, amin úgyse tudnak állítani, mondhatni fix.
E-közműre belépsz lakosságival és ügyfélkapu+-al, ott a térképes nézetben rámész az alaptérképnél, hogy a földrészletet és a helyrajzi számokat is jelenítse meg. Műholdképről kitalálod, hogy melyik terület is lehet az... aztán a földhivatali portálon meg lekéred a teljes tulajdoni lapot a hrsz alapján. Innen már lesznek neveid is, de elérhetőséget és címet nem fogsz tudni, szerintem azt egyik hivatalban sem fogják neked alapesetben kiadni.
Közműtérkép A hozzászólás módosítva: Szo, 12:40
bank time outSziasztok, Ti olyan okosak vagytok!Ma MHB bank, utaltam volna, de olyan soká jött meg a belépési SMS, hogy letiltott a WEB-felület (time out). Aztán ki lettem tiltva. A kérdésem, csak annyi lenne, hogy az "ön hülye, ezért letiltjuk %1$s" időre. Az manapság mennyi időt jelent? (mellesleg ha az ügyfélnek kimegy egy parancs paramétere, a programozó a KV szünetet nem éri meg egy átlagos helyen). Ha van itt banki SW fejlesztő, ugyan homályosítson fel, ez fényév, bolygóperdület, vagy 10- 1e23 perc?
Ezért jó az applikáció, a netbank, a 100faktoros baromság, de ő késik, ezért ő tilt le, aztán én rohangáljak. 1 db hulladék az egész, de arra nagyon kíváncsi lennék, mi az a "%1$s" idő...kivárom (vagy nem). Idióták, mert időponthoz kötött utalás lenne, ha ezért szívok, kicsit átrendezem az asztalt, ha be kell menni. Tényleg, mennyi lehet???
Első körben telefonos ügyfélszolgálat. Utána ráérsz még asztalt csapkodni.
6x10 perc és bont. Igaz azt mondta, a várakozási idő több, mint 1 perc... igaza volt.
![]()
Menetes idom tömítéseSziasztok!Adott egy réz könyök, és egy ötrétegű cső idom. Össze kellene rakni úgy, hogy ne csöpögjön. Tömítőgyűrű nem igazán illeszkedik bele, ilyenkor a teflon jó? Eddig teflonnal csak öntöttvas idomot raktam össze, azzal nem volt gond. Mi a megoldás? Vizet ritkán szerelek, túl nagy gyakorlatom nincs... A hozzászólás módosítva: Sze, 19:48
Idézet: „ilyenkor a teflon jó?” Persze, hogy jó, nekem is teflonszalaggal van. A hozzászólás módosítva: Sze, 19:53
Szerintem nincs MHB bank, csak MBH. Ha ebben tévedsz, akkor az sem kizárt, hogy valóban rosszul adtad meg a belépési adataidat több alkalommal. Úgy is felfoghatod a tiltást, hogy ez érted van, téged véd. Például ha a nevedben akar valaki belépni, akkor éppen jól jön egy ilyen "atrocitás".
A telefonos ügyfélszolgálat jó eséllyel pontos információt adna ha beszélnél velük. Ha én írnám az eljárási rendet, akkor magam is személyes megjelenéshez kötném a feloldást, mert ott lehetőség van a személy azonosítására. Próbaképpen én is beléptem most (PC-n), és problémamentesen ment, nem volt semmi fennakadás. Utána azt is kipróbáltam, hogy nem adtam meg az üzenetben érkezett kódot. Ettől nem tiltott le, csak nem léptetett be. Újra próbálva ismét sikeresen beléptem. Tehát a rendszer működik.
Én is tekernék rá néhány kör teflon szalagot, annak ellenére, hogy a bal oldali idomon látszik egy fehér karika, ami vélhetően tömítésként funkcionálna.
Nekem a teflon szalaggal keservesen megy, az ősrégi kóc viszont könnyedén tökéletes mindig. A rátekert teflon szalag egyszerűen elforog a réz meneten a másik idom ráhajtásakor. Jó irányban van rátekerve. Nem vagyok gyakorlott ebben. Maradok a kócnál talán utolsó mohikánként.
Érdekes tapasztalás. Nekem a teflon szalag vált be a legjobban.
Sarok merevítésekSziasztok. Hasonló , vagy kB ugyanilyen szerkezetű, gyerkenek kis faházikót építenék. Oazlopokon álló, tehát a közepén a vízszintes rész, a padló lenne. A 45fokos merevítések hogy adnak nagyobb merevséget a szerkezetnek? Akkor ha így van betéve, Ahogy a képen, rögtön a padló alá, vagy ha szerkezet felső sarkaiba?
Mindkettő jó, de ha mindkét helyre teszel, nem nagy + költség és szuper erő.
Ha van hely, mód, akkor + átlókereszt a csúcspontok közt. (Ahol nincs útban.)
Köszi a válaszokat!
Összeraktam egyelőre teflonszalaggal, aztán majd nyomáspróba. Ha ereszt, akkor veszek profibb anyagot, amit linkeltetek. Általában jó szokott lenni nálam a teflonszalag, csak spórolni nem szabad vele, és ha jól látom, akkor a rézhez (vagyis ami nem kúpos mint az öntöttvas) több kell, és valamennyire cikk-cakkban rátekerve. Az első próbálkozáskor eltolta az egészet.
Épp ez a dilemma, hogy nem lentre raknám, hanem inkább fentre, ahol kevésbé (egyáltalán nem) ártogat.
Csak a kérdés, hogy elég-e csak fentre betenni. Alul járni lehet, ártogatna, bent a házba meg egyáltalán nem.
Az a baj az AI-val, hogy nem gondokozik.
Én tennék például a bejárat alá is egy gerendát... |
Bejelentkezés
Hirdetés |