Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3616 / 3618
(#) madzagos válasza Villanymozdony hozzászólására (») Csü, 9:25 / 2

A menetet fűrészlappal karcold meg hogy a kóc vagy a teflon szalag meg tudjon benne akadni. Túl sima a réz felülete azért csúszik még a tömítőanyag.
(#) Suba53 válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 9:28 / 1

A Loctite 55 kifejezetten erre szolgál, még csak karcolgatni sem kell, jó szorosan rátekerhető, és szuper csöpögés mentes kötést ad.
Én is csak egy éve ismerkedtem össze vele, amikor egy új radiátort szereltem fel az előszobába,
Réz fittingek, szelepek, vagy 8 kötés. Mindet ezzel tömítettem, és kiváló lett.

Így kell használni.
(#) jdani válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 10:14 /

A bejárat alatti rész még nincs készen a képen, megyen hozzá egy hidacska, ami úgy van rögzítve, hogy keresztül megyen még a bejárat alá egy gerenda ezzel nincsen gond. De nagyobb gondot látok ezzel:
Ha a padló csak így van odafogatva (ami nem feltétlen rossz) de akkor a sarok tartók a padló vékony deszkájához vannak kötve?
(#) nagym6 válasza jdani hozzászólására (») Csü, 12:58 / 1

Idézet:
„sarok tartók a padló vékony deszkájához vannak kötve?”
Nem. Van egy vázszerkezet, elsősorban azt kell merevíteni ezekkel az átlókkal. Erre a vázra jönnek majd a deszkák. Ha a rajz szerint lenne, mozgatásra előbb utóbb a deszkákat kiszedné.
A padlót tartó keresztgerenda "rendesen" legyen rögzítve a lábakhoz, ne csak egy csavarkával. Vannak ilyen helyre fémlemez idomok is, amit alulról támasztva kell szerelni több csavarral. Sőt lemezidom plussz pld.: 10-es átmenő csavar a két gerenda összefogva
(#) jdani válasza nagym6 hozzászólására (») Csü, 18:18 /

Idézet:
„Ha a rajz szerint lenne, mozgatásra előbb utóbb a deszkákat kiszedné.”

Akkor nem ugyanazt mondjuk?
Én is pont ezt mondom, hogy a rajz szerint megtervezett sarok tartók, a házikó padló deszkájához van rögzítve, aminek sok értelmét nem látom, mert ahogy írod is, mozgatásra előbb utóbb a deszkákat kiszedné.

Jó ez az animációs ház, de sok mindent máshogy terveznék. Adott egy játszótér, 1500euró, de nem akarom azt hogy megveszem, összerakom, és aztán vakarom a fejem, hogy ez ilyen..?

Inkább készítenék egyet, olyan méret ami nekem megfelel, és jónehány változtatással. Alap ötletnek jó ez a rajz.
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Csü, 18:20
(#) VIM hozzászólása Csü, 19:28 /

Zajos olajsütő

Sziasztok! Van egy ilyen olajsütőnk és az elmúlt idő alatt egyre hangosabbá vált. Van e valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata, hogy mi okozza ill. hogyan lehetne ezt a zajt csökkenteni. Még nem szedtem szét ami szintén kérdéses, hogy a franciák milyen elgondolás alatt oldották meg a belsejéhez való hozzáférést. A sütő tér felől lehet látni egy rácsot a fűtőszál előtt de azt nem gondolnám, hogy ilyen szörnyű hangot hallat ha a ventilátor beindul. Minden segítséget előre is köszönök.
(#) Bakman válasza VIM hozzászólására (») Csü, 21:20 /

Ha a ventilátor zajos, egyszerűen ki kell cserélni. Minden bizonnyal siklócsapágyas, arra kár az olaj is, hosszútávon csak a csere fog segíteni.
(#) KU202M válasza VIM hozzászólására (») Csü, 21:48 /

Ez mitől olajsütő?
(#) KU202M válasza KU202M hozzászólására (») Csü, 21:50 /

Ja, már látom: minimális olajjal (is) süt.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Csü, 22:41 /

Ezekben rémálom bármit is cserélni. Hajtsa így, míg szét nem megy. Ha véletlenül még garis, akkor meg el kell vinni garanciáztatni.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Csü, 23:01 /

Hol marad a szakmai kihívás?
(#) VIM válasza bbb hozzászólására (») Pé, 6:56 /

Szia! Szóval azt mondod, hogy nem érdemes szétszedni? Nem is nagyon látom, hogy hol bontható és azzal mennyire vagyok közelebb a belsejéhez. A hangja az vetekszik egy alagútfúróéval. A lakásban "elviselhetetlen" de szódával elmegy. Ki szoktam tetetni a csajokkal a teraszra, hogy ott süssenek benne ne idebent. Hozzájutottunk egy másik olajsütőhöz is de ez nem forgat hanem jelez, hogy meg kell rázogatni benne pl. a krumplit. A fasorban sincs az elődjéhez képest cserébe csendes és sok mindent tud amire nincs is szükség de annyira olcsón adta a "Lidi" (10eFt mert nem volt beárazva), hogy nem hagyhattuk ott.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Pé, 7:28 /

Nekem a legelső generációs volt, amit szétszedtem és javítottam. Sorra ment benne tönkre minden. Először a keverőlapát tört el, majd a fűtőbetét, végül a keverőmotornál volt valami elektromos gond (nem a motor, hanem a panelen valami). Ja és persze a műanyag is szétbomlott, így végül ragasztva kellett összeraknom. Mindez néhány használaton belül történt, szinte egyszerre nem is tudom, talán 15 év után. Most össze van rakva, de megint szét kellene szedni, mert a motor időnként nem forgatja a lapátot... A szomorú, hogy azért nem forgatja, mert mintha nem lehetne jól ráilleszteni, pedig rosszul össze se lehet rakni azt a részét (ha jól emlékszem, három csavar fogja össze a motort a műanyag tálcarésszel és simán felfekszik a motor a műanyag lapra). Mindezek után én is vettem egy olyasmit, mint ami VIM-nek is van, de nekem nincs vele ilyen hangbeli gondom. Igaz mióta elektromos légkeverős sütő van otthon, ezt is kevesebbet használom.
(#) bbb válasza VIM hozzászólására (») Pé, 7:32 /

Ha szét akarod szedni, akkor megteheted, de minden pattintós műanyag, s az első generációból kiindulva - nagyon kell vele vigyázni. Ahol csavar van, ott nekem pár helyen szétfoszlott, s igen, emlékszem, hogy a betekintő műanyagból is újat kellett vennem hozzá, mert az se bírta...
Pár csavart fogsz csak találni, de az alsó burkolat az pattintós lesz. Ha alkatrész kell hozzá, akkor otthon megkeresem a boltot, ahol kaphatsz hozzá viszonylag jó áron.
(#) tki válasza KU202M hozzászólására (») Pé, 10:11 /

Ez bizony forrólevegős sütő, mivel a működése alapvetően különbözik az olajsütőétől. : -) Csak amikor még új fejlesztés volt, a már ismert fogalmak emlegetésével lehetett eladni, mert mi egy ilyen értelmes faj vagyunk... Amúgy jó lett volna, ha ötven-hatvan-hetven éve is létezik - meglett volna rá a lehetőség, hogy a zsírban tocsogó rántott húsok helyett, amiknek a másnapi állapotát már nem is emlegetném, nálunk is valami értelmesebb legyen a divat...
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:11
(#) mnyugger válasza tki hozzászólására (») Pé, 10:17 / 2

Hetvenes évek, ráadásul magyar.
(Forró levegős)
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:22
(#) tki válasza mnyugger hozzászólására (») Pé, 10:20 /

Hehe, akkor vidéki tudatlan voltam, köszi. Ilyen nyíltan szembe menni a nemzeti hagyományokkal... : -)

Egyébként az Actifry fejlesztéséről azt írták, amit én is vagy tíz éve használok, ha nem több, hogy eleinte sikerült jó párszor felgyújtani, pl. mikor ételdarabkák kerültek a befúvónyíláshoz, közel a fűtőszálhoz, vagyis volt egy kis hírverés körülötte annak idején. A felső kivitellel ez nyilván nem, vagy kevésbé történt meg. Meg a műanyagok minősége is nagyon sokat változott, azért is lehetnek a mostani formák bonyolultabbak a fém és üveg helyett.
A hozzászólás módosítva: Pé, 10:26
(#) mek-elek válasza tki hozzászólására (») Pé, 11:30 /

"a zsírban tocsogó rántott húsok helyett, amiknek a másnapi állapotát már nem is emlegetném, nálunk is valami értelmesebb legyen a divat... "

Az étkezésnek is megvannak az alapjai. Ennek egészséges mivolta egyéni kérdés, mondhatni személyre szabott, mivel életkor, a szervezet állapota bizony meghatározza, hogy milyen az.
Az ízek az élet egyik ajándéka. Egy étel elkészítési módja meghatározó annak ízére. Zsír, milyen, bolti, házi, mangalica, stb. Sütés, nem egyszerű dolog a hús, és a bunda függvénye. Mi rántott húsnak a tarját szeretjük, amiben eleve zsíros részek vannak, így hamarabb lehet megbízhatóan kisütni. És rögtön ide tartozna a zsiradék fajtája, mennyisége. Általában olajba sütjük a rántott húst. A sütést meghatározza az olaj állapota sütés közben, mivel ettől is nagyban függ a végeredmény. Azonban az is igaz, hogy a rántott hús frissen az igazi ellentétben más ételekkel, amik a későbbi melegítések során nyújtanak jobb ízélményt.
Szóval, mint mindenben a felhasznált anyagok minősége, és az elkészítés módja adja a jobb lehetőségeket, ebben az esetben a fogyasztásban.
A szervezet oldaláról, én is voltam úgy életem során, hogy a stressz letepert. Nekem bejött ilyenkor a 2dc rövid, mivel nem voltam, vagyok rendszeres fogyasztója. Ettől még nem lettem részeges. Szóval egyszer-egyszer kibírja a szervezetünk a zsírbombát. Ám, mint semmiben, a rendszeres túlzások nem ajánlatosak, ebből nem szerencsés rendszert csinálni. Ettünk már olyan főzeléket, amire azt mondtuk, hogy nem cseréltük volna el rántott húsra.
És véleményem szerint, ezt nem mi mondtuk, hanem a szervezetünk...
A hozzászólás módosítva: Pé, 11:34
(#) tki válasza mek-elek hozzászólására (») Pé, 12:14 / 2

Olajról, magolajokról van szó, napraforgó és társai, amikről sokféleképpen kiderült, hogy nem jó nagyobb mennyiségben fogyasztani és a sütésével is gondok vannak. De valóban, a zsiradéktól való irtózás egyfajta megtévesztés, hiedelem volt - helyette minden cukros lett, mert valami tartalomra szükség van a zsírtalanított joghurtban is. : -) Viszont rendszeres étkezésről beszélek, az egyedi eseteknek nincs jelentősége.

Én mindenesetre meguntam-megutáltam a hagyományos magyar konyha jelentős részét, tömény, nehéz, nem változatos, az állandó húsevés sem az én világom, és amúgy sem városi létformára volt kitalálva az egész. Nem divatokról van szó, csak némi józanságról a táplálkozásban - az olajban (zsírban) sütéshez képest, bárki bármit próbál rajta megmagyarázni, a forrólevegős sütés egy teljesen más kultúra. Ég és föld a különbség, amilyen szokásokat az a módszer magával von, tehát nem ugyanazoknak az ételeknek a másféle elkészítéséről van szó. De ez az egész még egy ilyen topikban is off-topik szerintem. : -)
(#) sargarigo válasza tki hozzászólására (») Pé, 19:40 /

Szerintem annyira nem offtopik ez az offban, hiszen valahol mindenki érintett a témában, és nincs benne páka sem!
Nekem eddig fel sem merült hogy kellene egy ilyen (vagy olyan) forró levegős sütő. Szemem felnyílt, most már körbe fogok nézni a téma háza táján.
(#) nagym6 válasza sargarigo hozzászólására (») Pé, 19:52 /

Ajánlom. Szuper jó a forrólevegős sütő, nem értem, hogy miért nem terjedt el. Majd ha egyszer felnyílik a nép szeme. Lehet zsír és olaj nélkül sütni. Mint eggyel visszább tki leírta.
Nekünk szándékosan nem "okos", hanem hagyományos mechanikus hő és időkapcsolós van, ezért már jó tíz éve működik hibátlanul.
A hozzászólás módosítva: Pé, 19:52
(#) tufatofu válasza sargarigo hozzászólására (») Pé, 20:43 /

Nekem meg az jutott eszembe, hogy egy gáz vagy elektromos sütő minek minősül? Levegő forró mindkettőben és sül a beletett cucc...
(#) bbb válasza tufatofu hozzászólására (») Pé, 21:33 / 1

Ahogy írtam, nekem mióta van elektromos légkeverős sütő idehaza, azóta van kevesebbet használva ez a fajta "asztali" sütő. Az első generációs változatot amikor megvettem, direkt az egészségtudatosabb szemlélettel tettem, s nem bántam meg. Az akkori fritőz azonnal ment is nyugdíjba. Gyakorlatilag az olajon megspóroltam az árát, pedig nem volt olcsó már akkor se
Ki kell tapasztalni, hogy mit lehet vele és mit nem, de utána nagyon kényelmes. Sültkrumpli nekem sokkal jobban ízlik ebben elkészítve, mert nem tocsog az olajban, csak egy kiskanálnyi kell rá és az olajpárában sül ropogósra. Teljesen olaj nélkül nem az igazi, kell neki egy nagyon kevés, de utána tényleg szuper. Különböző szárnyashúsok, de a disznóhús is kockázva vidáman megsül benne, s attól függően hogyan csinálod, lesz ropogós, vagy éppen szaftos. Különböző zöldségeket is szoktam benne párolni, megéri. Pirítottam már benne tökmagot (sütőtökből kiszedve, nem bolti kiszerelést), szotyolát (ezt is növényről szedve), ezek jók lesznek benne.
Pattogatott kukoricát a régiben próbáltam, nem pattogott ki, így azt az újban már meg se kíséreltem, maradt a pattogtatógép, majd átszoktam rá, hogy nagylábosban egy kevés olajjal (általában a savanyús nénitől vett olaj, amiben sajttal töltött jalapeno, meg apró erőspaprikák áztak sokáig) meg sóval gázláng felett a lábost billegtetve a kukoricát folyamatos mozgásban tartva pattogtatom ki.
Amit meg kérdezel, arra a válasz, hogy "hagyományos sütő", ez a jószág meg "asztali sütő".
(#) Suba53 válasza tki hozzászólására (») Szo, 8:02 /

Idézet:
„De ez az egész még egy ilyen topikban is off-topik szerintem.”

Viccelsz? Ez pont az, ahol minden elfér. Még a medveállatkák párzási szokásairól folytatott diskurzus is.

( Hacsak nem valamilyen elektronikus protézissel teszik mindezt, a közelgő választásokon agyalva. )
A hozzászólás módosítva: Szo, 8:07
(#) Ge Lee válasza tki hozzászólására (») Szo, 8:41 / 1

Érdemes elolvasni Bredesen-nek az Alzheimer kór vége könyv (David Perlmutter) alapján íródott (program) könyvét, nagyon jól összevág az egyéb helyeken is olvasható információkkal. Állítólag az 1974-ben bevezetett élelmiszer piramisnak (ami a zöldségek és természetes zsírok helyett szénhidrát és cukor alapú étkezést preferál) köszönhető az, hogy mára az USA-ban az emberek zöme, túlsúlyos, beteg, és a demencia az egyik vezető halálok lett. Olyan cikk is megjelent nemrég valamelyik netes portálon, hogy a ma születő gyerekek közül minden harmadik idős korára demens lesz.

Azt mondják, hogy valahol a normális életmód/étkezés az a vadászó-halászó-gyűjtögető életmód lenne (arra lettünk teremtve), mert egyedül az foglalja magában azt a hármast amivel a test és az agyunk harmonikus és egészséges lenne, a mozgás, az időszakos koplalás, és a (főként az agy számára) helyes táplálkozás, ami azt jelenti, hogy az agyunk az energiát nem a szénhidrátokból és a cukrokból kapja mert az elég sivár, hanem a természetes zsírokból, növényi olajokból. Természetesen vadon termett növényekéből, amikről nyugodtan kijelenthetjük, hogy olyan mára már nincs, mert az erőben-erdő szélén lévő csipkebogyó bokor termése is ugyanúgy tele van már mérgekkel.
Na de, a mai "fejlett" világban hogy lehet ezt a fajta életmódot, étkezési szokást kialakítani? Hát sehogy. Csak a háziállatok és az ember lett mára az az élőlény amelyik nem keresi a táplálékát, nem megy utána. Ja, de, elmegy a sarki ABC-ig.

Az olajokról is van benne szó, fejből meg nem mondom, de azokkal nem csak az a baj, hogy mind a napraforgó mind a repce rengeteg vegyszert tartalmaz, hanem még az is, hogy hevítés hatására valami toxinok keletkeznek benne amit megenni ugye nem jó.

Nehéz lenne egy két mondatban összefoglalni az egészet, de ezeknek a ma kognitív hanyatlásnak mondott problémáknak az egyebek mellett - mint a légzés vagy keringési kimaradás által fellépő időleges oxigénhiány - nagyjából a megevett és a meg nem evett dolgok az okai. Tehát, sok olyan dolgot (vegyszerek, tartósítószerek, térfogatnövelők egyebek) megeszünk amit nem kéne, és sok olyat amit kéne azt meg nem, ami miatt az agy energiahiányos lesz, és/vagy még gyulladásokkal is küzd.
(#) SKY válasza Villanymozdony hozzászólására (») Szo, 11:50 /

Az ilyen sima menetes végeken én is mindig bekarcolom. Vegyesen szoktam rá tekerni, pár laposabb menet, aztán ahogy becsavarja az orsó vastagabb szálakkal megtekerem úgy, hogy a vége felé egyre több vastagabb szál legyen és átfedésbe menjenek. Ez alatta szokott maradni, összecsavarva egyre nehezebb ráhúzni, de ha teljesen összemegy, akkor ez nem szokott csepegni sem. Amúgy ha viszonylag könnyű teljesen összecsavarni a végéig, akkor mindig csepegős lesz. Mindig a rácsavart darabbal megegyezően tekerem rá.
(#) Skori hozzászólása Szo, 12:06 /

Május 5-én csörög utoljára a Skype
Aki használja/használta a skype-ot, annak érdekes lehet. Az indulása után exponenciálisan nőtt a felhasználótábora. Mai szemszögből nézve kicsi (mindössze néhány Mbyte méretű), p2p alapon működő, kommunikációs szoftverként indult. Érdekesség: az elején pl. azért is támadták a hatalom részéről, mert semmilyen módon nem lehetett lehallgatni - sőt a korai verzók külső szerver nélkül is működtek, akár internet nélküli, helyi LAN-on is (nem a levegőbe beszélek, majdnem a kezdetektől használtam és próbáltam). Később video átvitelre is alkalmas lett, és kapott képernyő megosztási lehetőséget is. 100 millió feletti felhasználótábora volt, amikor a Microsoft felvásárolta, 8500millió !!! dollárért (nem elírás, valóban dollármilliárdokat fizettek érte). Egy darabig fejlesztették, majd elkezdett abba az irányba menni, ahol már nem a felhasználók érdeke számít, hanem szinte kizárólag az adatgyűjtő biznisz, és a szoftvergyártó szempontjai (kivettek, vagy úgy változtattak meg hasznos funkciókat, hogy kevésbé jól használhatók lettek). Jelenleg pedig úgy tűnik, hogy itt a vége, a M$ a saját, Teams programjára való áttérést javasolja.

Aki használtas annak alternatívaként a Telegram-ot ajánlanám. Nemrég beüzemeltem a telefonomon, és a PC-n is. minden oprendszerre van kliens, méghozzá akár telepítés nélküli "hordozható verziót" is használhatunk (emiatt nekem különösen szimpatikus). A legfrisebb verzió is kifogástalanul működik, akár Win7 alatt is, sőt van régebbi verzió ami akár Win XP-n futhat.

Mostanában amire csak lehet "portable" programokat használok, ezek nem szemetelik tele az oprendszert, könnyű menteni (és visszaállítani) őket a beállításaikkal együtt.
A hozzászólás módosítva: Szo, 12:13
(#) Jonni válasza Skori hozzászólására (») Szo, 12:33 /

Idézet:
„Mostanában amire csak lehet "portable" programokat használok, ezek nem szemetelik tele az oprendszert, könnyű menteni (és visszaállítani) őket a beállításaikkal együtt.”

Én csak használnék ha lenne, de úgy veszem észre újjabban egyre kevesebb a portable. Én nem használtam a skype-t, de nem is olyan régen dobott fel róla egy videót a youtube , és ott is sok jót mondtak róla, és youtuber is csodálkozott rajata ha valami ilyen jó akkor miért szünik meg.
(#) Jonni válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 12:38 /

Jaaa persze.. Most jut eszembe ! Azt is hazavágta a fészbuk.
(#) Skori válasza Jonni hozzászólására (») Szo, 12:38 /

Az a szándék, hogy a Teams használatára áttereljék a felhasználókat. Konkrétan már sok dolgot elrontottak benne, így annyira nem is sajnálom. Pl. a képrenyő megosztást gyakran nem lehetett már rendesen 1:1 képpont arányban használni, mint régen, mert kikapcsolhatatlan, és nagyon széles fejlécet és láblécet adtak hozzá, (teljes képernyős módot is ugyanígy elrontották), így sokszor elkenődött, rosszul olvasható képet lehetett csak átvinni, de lehetne sorolni...
Következő: »»   3616 / 3618
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem