Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Lapozás: OK   85 / 85
(#) thecyrus válasza zsozsoX hozzászólására (») Feb 6, 2024 /

Örülök ha jó lett!
(#) Stuka83 hozzászólása Feb 9, 2024 /

Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Paradox SP5500 riasztórendszer van PS128A kültéri szirénával szerelve.Ha időtök engedné az akkumulátor csere(központ,sziréna) folyamatát le tudnátok írni! Időszerű lenne a csere és némi segítséggel szerintem meg tudom oldani!
Új vagyok az oldalon, ha nem megfelelő helyen kérdeztem akkor ne haragudjatok!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Szép napot!
(#) pipi válasza Stuka83 hozzászólására (») Feb 9, 2024 / 1

A sziréna tiltható a csere idejére, ha a kedves szerelő megcsináálta/felcimkézte:
https://www.riasztobolt.hu/shop_ordered/67252/pic/pictures/down/hu_...20.pdf
Szerviz bemenet: A szerviz bemenet testelésével a sziréna szerviz módba kapcsolható. A be- és kilépést rövid jelzések kísérik. Szerviz módban a sziréna megbontható, indítójel vagy tápelvétel hatására sem indul. A szerviz módból kilépést követően a sziréna öntesztet hajt végre és az esetleges hibát kijelzi.
(#) fejesl hozzászólása Jún 11, 2024 /

Sziasztok!

Paradox Magellan 868MHz-es rendszer összeakadhat kapunyitóval?
Ismerősöm panaszkodik, hogy kb azóta, mióta a riasztó be lett üzemelve, többször is nyitva találta a motoros kaput.
(#) thecyrus válasza fejesl hozzászólására (») Jún 12, 2024 /

Szia! Elvileg nem szabadna! Viszont ha nem látni mi hogy van programoza nehéz meg mondani! Kapunyitok többnyire 433- megy
(#) kurunczig hozzászólása Nov 10, 2024 /

FTC hiba törlés

Sziasztok
Az alábbi problémára kérnék segítséget.
Távfelügyeletre volt kötve a riasztóm(DSC PC1616), de ezt megszüntettem. Innentől van 4 hibakódom. Ez ha jól tudom FTC hiba.
[380] 1- kikapcsoltam :Komminikátor engedélyezés
Ez nem oldotta meg a problémát.
Mit kell még átírni ,hogy ne legyen hiba?
Köszönöm előre is a segítséget!
(#) neucerma hozzászólása Dec 13, 2024 /

SPC1728EX élesítés vezérlőpanelen

Sziasztok!
Paradox SPC1728Ex riasztórendszerem van, és egy Dahua központ riasztását szeretném bekötni erre, magyarul, a Dahua-ról jövő jel (ezt egy relévelmeg tudom oldani) indukáljon kiemenő hívás (riasztást) a szolgálatok felé. Viszont jó lenne, ha a Spectra központ élesítés/hatástalanítása is megoldható lenne.
Van erre lehetőség, illetve ötleteket, javaslatotok?
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) ktibor69 hozzászólása Dec 29, 2024 /

Crow pw4 riasztóba akkumulátor

Sziasztok, van egy Crow PW4 riasztóm, akkimulátor hibát ír ki a kezelő. Jól gondolom, hogy a központ akkuja döglődik? DiaMec 12v 7Ah akksi van benne 6 és fél éve, sajnos ez a típus most hiánycikk, helyette megvehető a Reddot márkájú, mennyire megbízható ezen gyártmány?
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2024
(#) elektronika95 válasza ktibor69 hozzászólására (») Dec 29, 2024 /

Ez a típus megfelelő.

https://www.akkuk.hu/Akku-Info/9.21.UPP.2.51,UPS-POWER-akku-tipus-M...-.html
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2024
(#) bebit hozzászólása Márc 9, 2025 /

PC1565 állandóan system LED-re lép vissza

Tiszteletem!
Adott egy asztalon összeszerelt hardveresen resetelt DSC PC1565 2db. NC-re programozott mozgásérzékelővel és LED keypad-del. Sziréna nincs bekötve (helyette 1K ellenállás). *2-re nincs hiba, *3-ra nincs megelőző esemény. # hosszan nyomva , majd 1-es billentyű 2sec. után Ready OK(zöld led), mozgásérzékelők megfelelően villannak 1-2-s zónára. Viszont kb. fél perc múlva megint system led (sárga folyamatos LED) lesz. Talán a LED keypad-et is konfigurálni kell (gondolnám alapra globál). Hol a hiba, mit kell még konfigurálni? Nem lesz tamper, nem lesz Telefon kapcsolat. Kössek próbára egy 12V izzót bel+/-ra (hajnalban szeretem babrálni, nem akarnék senkit felkelteni)? Köszönöm a segítséget!
(#) HA5AWS válasza bebit hozzászólására (») Márc 9, 2025 /

Szia!
A kezelő globálisra van programozva. Rendeld hozzá az egyes partícióhoz.
Üdv: Gábor
(#) bebit válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Szia!
ELőször is köszönöm. Sajna kezdő vagyok DCS-ben (magamnak anno sajna Bentel-építettem, ráadásul kettőt is, de ott PC-vel talán könnyebb volt a programozás), ezen is csak gyakorolok, (mert az öcsémen akarok segíteni és édesanyámnak is ez van).
Szóval vettem, hogy a konfignál a "000-0-11-##" sor szükséges, de a 2. számjegy (cím) értelme nem világos, hogy mit takar (lehet, hogy ennek távfelügyelet alatt van értelme?). Mindenesetre megpróbálkozom vele, köszi!
Üdv: Zsolt
(#) HA5AWS válasza bebit hozzászólására (») Márc 11, 2025 /

Szia!
A második karakter a billentyű helyét mondja meg. Összesen 8 kezelő köthető rá. A kezelői zóna hozzárendelésénél van jelentősége.
(#) bebit válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szia!
Köszi, Keyboard most már OK. *2-re 1-es LED világít. Aksit kimértem OK (12,8V), töltés OK (13,6V). Ezt nem értem, mi itt a hba?
Próbáltam élesíteni (érzékelőkert letakartam), Ready=Zöld, Armed=piros, de Keyboard sokáig pittyeg (Zone1=01, Zone2=03, Zona3-6=00). Azt hiszem most jön a 01 késleltetés átállítás (005 szakasz), de ezt nem értem. Csak egymás után vigyem be a 030-045-03-01 karaktereket (a félkövér értéket változtatnám).
Gyári [001 -255] Mi ez a 001-255 a zárójelben (sec. időérték?)?
030 [__I__I__] Belépési -es késleltetés másodpercben (5. 8 fejezet)
045 [__I__I__] Belépési 2-es késleltetés másodpercben (5. 8 fejezet)
120 [__I__I__] Kilépési késleltetés másodpercben (5. 8 fejezet)
004 [__I__I__] Sziréna kikapcsolási id percben (5. 3 fejezet)
(#) bebit válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szia!
Köszi, Keyboard most már OK. *2-re 1-es LED világít. Aksit kimértem OK (12,8V), töltés OK (13,6V). Ready=Zöld, System=Sárga. Ezt nem értem, mi itt a hba?
Próbáltam élesíteni (érzékelőkert letakartam), Ready=Zöld, Armed=piros, de Keyboard sokáig pittyegett (Zone1=01, Zone2=03, Zona3-6=00). A késleltetést, riasztást beállítottam (005 szakasz). Élesítés, Z1-Z2 kipróbálva, *3-ra jelezte a sértett zónákat, élesítésre törölte a memóriából. Csak ez a System=Sárga miért van?
Üdv, Zsolt
(#) HA5AWS válasza bebit hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szia!
A *2 után ha az-1es világít akkor nyomd meg mégegyszer az 1-es gombot akkor jelzi mi a rendszer hiba oka. Javaslom egy telepítői kézikönyv olvasását, részletesen leírja a programozás részleteit.
(#) HA5AWS válasza bebit hozzászólására (») Márc 13, 2025 /

Szia!
Sejtésem szerint óra vesztése van. Azt a felhasználói oldalon be tudod állítani. *6 "mesterkód" 1 utána 10 karakter a dátum idő. Óra perc hó nap év
(#) bebit válasza HA5AWS hozzászólására (») Márc 15, 2025 /

Szia!
Sajna ez a "multi" 1-es hiba nem volt számomra egyértelmű, pláne hogy nincs a kezelőiben, hogy a részletekhez meg kell nyomni az 1-es billentyűt. Így köszi a tanácsot (óravesztés már "rutinból" megy! Nos ebből az 1-6-ig lehetőségből (7-8 nincs használva) az 5-ös világított, ami a
Idézet:
„Általános Rendszer Felügyelet”
hibát jelezte. A kézikönyv 2.6 szerint a rendszerhez csatlakoztatott modul felügyeletrfől van szó, de nekem reset után csak a keyboard csatlakozik. A 903-as szekcióban az 1-es LED világított. Gondoltam megnyomom az 1-es billentyűt. Kilépve a programozásból újfent jött *2-re az 1-es hiba. Emlékeztem, hogy a TLM (telefonfigyelés) is alapra hiba volt, amit szintén kivettem programozással. Arra is melékeztem, hogy akkor a 902-es
Idézet:
„Modul felügyelet újraindítása”
szekcióval próbálkoztam. Most ezt a 902 ismét megejtettem, és a jelzett *2-ben az 1-es hiba LED megszűnt. A rendszer most 2 mozgásérzékelővel jól szuperál. Az eddigieket köszönöm, sokat segített!
Üdv, Zsolt (Lesz majd még kérdésem, hátha tudsz segíteni)
(#) bebit hozzászólása Márc 15, 2025 /

Solution-16 880-as 8 zónás központ

Sziasztok!
Solution-16 880-as 8 zónás központot szeretnék feléleszteni. Régi vezetékek bekötve, de bontás miatt csak le vannak vágva. Szeretném feléleszteni, ami meg is történt (régi vezetékvégeket leszigeteltem, akku, trafó, LED keyboard bekötve), jelenleg 1-2-3 LED világít, MAI=Zöld, FAULT Pirosban villog(naná), Away=Pirosban, Aksi töltés 13,6V OK. Úgy gondolom egy belső sziréna, 2db. mozgásérzékelő és 1db. mikrokapcsoló lehetett bekötve (ellenállásos EOL alapon). Csak nagyon régi hozzászólások vannak ebben a témakörben. Természetesen bújom a szakmai leírásokat, de első körben kérdezmém, hogy szükség van-e reset-re, vagy egyáltalán lehetséges-e? 4db. mozgásárzékelőből (sima NC-s bekötéssel) és egy kültéri szirénából állna majd a rendszer, tamperre nincs szükségem. Előre is köszi a hozzászólást!
Üdv
(#) bebit válasza bebit hozzászólására (») Csü, 7:53 /

Sziasztok!

Gondoltam megosztom a Solution-16 880-as 8 zónás központ tapasztalatait.
Közben sikerült 2 zónát programoznom (naná, hogy reset kellett és nem vettem észre a panelen a nyomógombot) EOL-ra. Z1=belépési késleltetés (időket átállítottam), Z2=azonnali, Z3-Z8 tiltva (sorkapocs simán üres). Sziréna helyett (ne sípoljon) egy 24V/2W izzót tettem be. Elég jó kis rendszer, mégha csak a régi LED-es billentyűzetem van hozzá, akkor is (persze bújom tovább a leírásokat). A gondom ott van, hogy csak 1x riaszt, egyelőre nem találom a megoldást.
Üdv
A hozzászólás módosítva: Csü, 7:55
Következő: »»   85 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem