Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » HESTORE.hu

Témaindító: Topi, idő: Máj 8, 2009
HESTORE elektronikai alkatrész kis- és nagykereskedelem - Elérhetőségek

Ez a fórum a HESTORE.hu alkatrész áruház műszaki, webes és beszerzési kérdéseire jött létre, nem hivatalos kapcsolatfelvételi lehetőségként kötetlen formában. HESTORE-os ügyintézők fel-fel néznek ide szabadidejükben is, de hivatalos ügyfélszolgálati és rendelésekkel kapcsolatos kérdésekkel továbbra is ügyfélszolgálat keresendő.

Ügyfélszolgálat: info@hestore.hu (+36 1 783 3436)
Lapozás: OK   174 / 175
(#) tothbela válasza Bakman hozzászólására (») Jan 14, 2025 /

Köszönöm a segítséget. Úgy gondolom, a projekt megérdemli a DFRobot gyártmányt, de bohóckodni azért veszünk a gazdaságosból is.
(#) Suba53 válasza gg630504 hozzászólására (») Jan 14, 2025 / 1

Szerintem nem. Csak akkor, ha valamilyen vállalkozás keretein belül működik.
EV, BT, KFT, stb, és ezekhez megfelelő adószámmal rendelkezik, és a tevékenységi körök között van releváns elektronikai, vagy egyéb villamos tevékenység.
De a HESTORE vevőszolgálat eléggé segítőkész, egy telefont megér, hogy biztosat tudj.
(#) dani555 válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 15, 2025 / 1

Beszkennelt villanykaros diplomára is kiadják amúgy (kipróbáltam), szóval a gazdasági társaságoknál, jogi személyeknél valószínű jóval bővebb a kör...
(#) Bakman válasza Suba53 hozzászólására (») Jan 15, 2025 / 1

Lásd itt: Bővebben: Link.
(#) zolee1209 hozzászólása Feb 22, 2025 /

Alaktrész beszerzés

Szervusztok!
Érdeklődnék, hogy ENNEK a terméknek a 6mm hosszú változata megrendelhető nálatok? A2 anyagminőség is megfelelő lenne nekem.
(#) blikkk hozzászólása Márc 20, 2025 /

ESP8266-OLED-USBC

https://www.hestore.hu/prod_10047790.html
Szuper devboard, ma kaptam meg, az ára is tökéketes, de a leírása hibás. A kijelzőn látható kép is. Az SCL, SDA lába fel van cserélve az olednek.
Félreértés ne essék, nem ennek a fórumnak akaros segíteni (kéretem a regisztrációm törlését régen), hanem azoknak akik megveszik ezt a tényleg szuper cuccot. Lehet törölni a regemmel együtt, csak a hestore leírás legyen javítva, hogy más vásárló ne szívjon vele.
www.esp8266.org
(#) klausz18 válasza blikkk hozzászólására (») Márc 21, 2025 /

Szerintem ne fórumon itt-ott szétszórt postban kérd mert azt nem látják, hanem vagy a moderátoroknak írj, vagy az email címükre (de talán a mail jobb).

De nagyon jó hogy írod, most szemeztem ezzel a fejlesztői panellel én is levegő minőség jelzőt akarok ESPHome-al csinálni vele.

Innen (Bővebben: Link) fogtam én is gyanút, hogy a gyári termékfotón hibás kijelzőfelirat. Új terméknek van jelölve a hestoreon szóval gondolom még nem jelezték a hibát, pár napja van csak az újdonságokban.
(#) blikkk válasza klausz18 hozzászólására (») Márc 21, 2025 /

1. #define OLED_SDA 14         // D6
  2. #define OLED_SCL 12         // D5

csak a D5/D6 van felcserélve, a gpio jó.
(#) klausz18 válasza blikkk hozzászólására (») Márc 21, 2025 /

Szuper vagy, köszönöm!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Márc 23, 2025 /

Három állású kapcsolót keresek

Olyan kétpólusú (két vezetéket egyszerre kapcsol) 3 állású kapcsolót keresek, amivel 3 pozíció között tudnék váltani. Van két vezetékem és azt 3 különböző állás között kellene tudni kapcsolni. Preferáltan billenő vagy karos kapcsolót keresek.
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Forgó kapcsoló nem jó neked? Egy pöcök áthelyezésével beállítható hogy hány állásig menjen
A hozzászólás módosítva: Márc 23, 2025
(#) Udvari Zsombor válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Nem lehet túl nagy, mert egy meglévő ilyen füles dobozba kellene beépíteni.
Egyszerre két vezetéket kell három állás között kapcsolni.
(#) kaqkk válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Szerintem belefér .. nézd meg az adatlapját vannak benne méretek .
(#) Udvari Zsombor válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Ha jól értem, akkor 22.2mm az átmérője, tehát elvileg be kellene férnie.
12 lába van, az nem világos, hogy hányas lábak a közös pár és hányas lábak tartoznak párban az 1-3 állásokhoz? (Forgókapcsolóval még nem volt dolgom, kétpólusú kapcsolás kell.)
(#) proli007 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Hello! Nem"kétpólusú", hanem két áramkörös és háromállású.. Ez ugyan 4 áramkörös, de Neked megfelel.
Itt láthatod a felépítését. Középen vannak a közös érintkezők.
Itt talán még jobban értelmezhető.
(#) Udvari Zsombor válasza proli007 hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Aha, tehát középen vannak a közös pinek ‒ A, B, C, D ‒, három állásúra beállítva ki lehet csipogni, hogy állásonként melyik betűjel melyik pinekhez csatlakozik. Nyilván az is megzavart, hogy az egyetlen termékfotó csak oldalvást mutatja a kapcsolót, így nem látszik jól az alja.
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Mert nem a termékfotót kéne nézni, ott az adatlapja abban minden le van írva/rajzolva szépen tessék megtanulni értelmezni.
körkapcsoló adatlap
(#) Udvari Zsombor válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 24, 2025 /

A lényeg az, hogy sikerült rájönni. Elvileg sima tengelye van 6mm átmérővel, a kérdés már csak az, hogy melyik gomb fér el rajta úgy, hogy a doboz tömör felületre van csavarozva? Csak ezek vannak 6mm tengelyre és ezeken belül csak 7db való sima tengelyre.
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 24, 2025 / 1

Mi a bánat köze van annak, hogy melyik gomb fér el ahhoz, hogy milyen felületre van csavarozva a doboz? Lehet, hogy te érted mire gondolsz de én nem. Rajzold le mit szeretnél, bár ez már szerintem messze nem ennek a topiknak a témája.

Az, hogy ezt a gombot néztem hozzá, de lehet, hogy túl széles. A felület úgy jön a képbe, hogy nem a felület szélénél van a doboz, tehát ~3 centin belüli átmérővel (beleértve a peremét is) kellene elférni a gombbal.
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 24, 2025 /

Még mindig nem írtad le a varázsszót, nem csináltál rajzot. Csak feltételezem ez alapján, hogy a doboz "oldalára" szeretnéd a gombot ahol el foglak szomorítani nem fér el, nagyon egyszerű matek, neked is menne szerintem. A doboz magsasága 32mm a gomb legnagyobb átmérője 33,5mm. Tehát elfér?
Amúgy nem akarlak elszomorítani, de szerintem a kapcsoló is csak maximum cipőkanállal fér majd bele ebbe dobozba, az adatlapon lévő műszaki rajzot ha megnézed akkor a doboz belső magassága 27,2mm a kapcsoló átmérője 26,2mm a különbség 1mm. Ha ehhez figyelembe veszem, hogy a doboz rajzán +-0,5mm tűrés van megadva és a doboz belseje az élei mentén le van kerekítve, szóval szerintem pont nem fér be normálisan.

Eltaláltad, a doboz "oldalára" akartam volna rakni, ahol jelenleg kétállásos váltókapcsoló foglal helyet. Valahogyan beférne a forgókapcsoló a dobozba vagy dobozt kellene cserélnem?
(#) elektroncso válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Márc 24, 2025 /

Ne vedd sértésnek de erre felénk azt szokták válaszolni, hogy hobbit, azt kéne cserélned.
De tényleg, egy évtizede itt vagy a fórumon tehát legalább azóta foglalkozol ezzel a szép hobbival. De láthatóan nem megy ez neked. Emlékszem rád régről, akkor még valahogy kisiskolásként az ember jobban el tudta nézni a bugyuta kérdéseket, még csak tanulsz és -legyintetünk-, majd megtanulod -legyintettünk-, de közben elvileg elvégezted az iskolát ahol tanítanak mértant, a kapcsolóról is és a dobozról is van műszaki rajz, nem bonyolult műszaki rajz, egyszerű iskolás stílusú geometria.
Meg kéne tanulnod dönteni saját magad, én nem fogok helyetted dönteni hogy befér-e a kapcsoló a dobozodba.

De ebben a témában ezt le kéne szerintem zárni, menj át a dobozolósba hátha ott majd dönt helyetted valaki. Én betenném a doboz nagyobbik oldalába, ott szépen elférne a gombbal együtt és még feliratok is férnének mellé, de téged ismerve lesz erre is valami kifogásod...
(#) Udvari Zsombor válasza elektroncso hozzászólására (») Márc 25, 2025 /

Rendben, ott folytatjuk. → Dobozolás topic
(#) pedro7 hozzászólása Vas, 22:34 /

SMD kondi magas esr értékkel

Szerintetek az normális, hogy két fajta smd kondenzátort vásároltam a hestore-nál.
1,3 és 2-es ESR értéket kellene mérnem rajtuk és ehelyett 10-12-t mérek.
Írtam a cégnek majd közölték:
A két RMA-val érintett kondenzátor (............................) nem alacsony ESR ellenállású, az adatlapon sincs arra utaló kiírás, hogy az lenne, ennek megfelelően hibás teljesítés nem történt, az Ön által küldött "A termék ESR értéke többszöröse a kívánt értéknek." észrevétel műszakilag nem megalapozott, a termékkel kapcsolatban így működési probléma nem áll fenn.

Olyan naiv voltam,hogy azt gondoltam szó nélkül vissza veszik.
Lehet, hogy el kéne felejtenem őket ?
A hozzászólás módosítva: Vas, 22:35
(#) Bakman válasza pedro7 hozzászólására (») Vas, 22:51 /

Idézet:
„1,3 és 2-es ESR értéket kellene mérnem rajtuk”
Miből gondolod? A válaszban hivatkoznak az adatlapra.
(#) pedro7 válasza Bakman hozzászólására (») Vas, 23:04 /

Az adatlapon nem szerepel semmilyen ESR érték.Akkor ez feljogosítja őket, hogy bármilyen érték lehet ?

Nippur 16 ESR mérő adattábláján szerepel, hogy egy 2,2mikro-s 16V-os kondinak milyen értékűnek kell lennie.Az alapján mértem.

Vagy pl. megmérek egy másik 2.2mikro-s kondit és rögtön kiderül.
A hozzászólás módosítva: Vas, 23:06
(#) pipi válasza pedro7 hozzászólására (») Vas, 23:53 / 3

Hali!
Szerintem a Nippur-nak nincs joga "előírni" a gyártóknak hogy milyet "kell" gyártaniuk, csak az lehet az adatlapjukon, hogy milyen "szokott" lenni. Ha az adatlapban nincs szó ESR értékről, akkor sajnos nincs mit számonkérni se a gyártón, se a forgalmazón.
Kritikus helyre meg olyat illik választani, ahol megadják merre hány méter.
Sajnos szerintem....
(#) vargham válasza pedro7 hozzászólására (») Hé, 7:24 /

Idézet:
„Az adatlapon nem szerepel semmilyen ESR érték.Akkor ez feljogosítja őket, hogy bármilyen érték lehet ?”

Pontosan. Ha a te áramkörödben fontos az ESR, akkor olyan alkatrészt vegyél, aminek az adatlapjában a kívánt érték szerepel.
(#) Prefector válasza pedro7 hozzászólására (») Hé, 10:57 / 1

Remélem nem jön el az az idő, amikor majd a mérnökök az alkatrészek ESR értékét egy random műszerre felragasztott fiktív ESR matricához akarják megfeleltetni, nem az adatlaphoz vagy gyártói adathoz (ha van egyáltalán) vagy saját igényeikhez.

Idézet:
„Nippur 16 ESR mérő adattábláján szerepel”

Ahhoz való összehasonlítás maximum akkor ér bármit is, ha a matricáján ott van, hogy melyik gyártó melyik pontos típusához van meghatározva, és Te pontosan annak a gyártónak azt a pontos típusát vásároltad. Ha nem, akkor ne hasonlítsd az almát a körtéhez. Gyártótól és a forgalmazótól se várd el. Én is fel tudok bármilyen műszerre bármit matricázni.

Ha van kedved és időd, akkor érdemes venni 10db 100µF-os kondit véletlenszerűen és megmérni mekkora hatalmas ESR különbségek vannak. Még ha low-esr-t is választasz, akkor is hatalmasak az eltérések.

Fogadd meg előttem szólók tanácsát, ha fontos az ESR akkor olyan kondit válassz, ahol a gyártói adatlapon, vagy a termék adatlapon szerepel az ESR. Ha szerepel akkor várd el és ellenőrizd, ha nem szerepel akkor ne várd el, ne reklamálj - mert nincs kinek és mihez képest.

Egyébként meg nagyon pontosan fogalmaztál a hozzászólásodban:
A termék ESR értéke többszöröse a kívánt értéknek.
Akkor tessék a kívánt értéknek megfelelő kondit választani, nem random konditól kívánni valamit. Attól még, hogy a suzuki előtt állva mercit kívánsz, nem lesz az még merci, ahhoz mercit kell venni is.

Az ESR érték fontos paraméter, semmi probléma nincs azzal, ha a problémakörrel most találkozol először és még tanulod, de szerintem a gyártókat vagy kereskedőket a tanulási fázisod alatt csak akkor vondd felelősségre, ha ígértek ESR-t de nem tartották be. Tedd el a fiókba, egyszer jó lesz az a kondi még valamire. Egyszer még életmentő lesz.
A hozzászólás módosítva: Hé, 11:02
Következő: »»   174 / 175
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem