Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása

Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   119 / 119
(#) Inhouse válasza rozsdas111 hozzászólására (») Dec 4, 2024 / 1

Javasolt olyan tápot keresni, ami egyszerűbb, pl. TL494-el, minél kevesebb külső elemmel (LM358-ak szoktak lenni), ne legyen benne külön tápág feszültségeket figyelő spec áramkör. Érdemes egy ilyen átalakítás előtt megnézni az eredeti működőképességet. Átvizsgálni a kondenzátorokat, ha kell, cserélni. Az átalakítást lépésenként végezni és ellenőrizni, hogyan is működik. Egy rajz alapján átalakítgatni mindent egyszerre, a végén sok kellemetlen meglepetést okozhat. Mondjuk lehet tanulni a hibakeresésből is.
Ennek nem a PC táp átalakítás topicban lenne a helye?
A hozzászólás módosítva: Dec 4, 2024
(#) zsa hozzászólása Márc 22, 2025 /

Pc táp működik de nem stabil hiba

Sziasztok . Általános info kellene a hibáról mi lehet a gond?
Adott most már 2db pc tápom mind kettő müködik de 12v os ága nem stabil 12,2 - 11,57 v környéki érték mérhető rajta. 2db hdd-t már nem tud stabilan üzemeltetni .
12v is ág primer oldali elfáradt kondi miatt lehet gond? Vagy szekunder oldalon is lehet elöregedet kondi ilyen esetben?
Egyiknél cseréltem primer oldali kondikat de maradt a hiba feszültség 11,50v
Köszönöm
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Szia! A primer a nagyfeszültségű oldal, a szekunder a kisfeszültségű. A kisfeszültségű oldalon cserélj kondenzátorokat.
(#) zsa válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Köszi , a gond már cseréltem 12v os ágon 16v os kondikat ,de maradt a 11,50v kimeneti fesz . Vagy az 5v os ágon is cserélni kellene ? Azért kérdem mert mind két táp esetén maradt a hiba 12v os ág ujrakondizása után .
(#) img válasza zsa hozzászólására (») Márc 22, 2025 / 1

Szia!

Mert valószínűleg az 5V-os ág alapján szabályoz: azt is újra kellene kondizni, illetve akkor már a készenléti 5V-ot is, meg a "házmester" környékét.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2025
(#) zsa válasza img hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Köszi megnézem 5v os ágat és készenléti áramkört is . (HÁZMESTER) allat mit értesz ? Ez nem tiszta igy .

Másik kérdésem mivel a tápot terhelni kell ugy stabil . 12v os ágat használnám egyéb célra . 5 v os ágra mekkora fogyasztót kel rakni ha azt nem használnám ?
(#) img válasza zsa hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Nem tudom, hogy milyen tápot javítasz és mi van benne, pl. a DR200x az egy integrált PWM vezérlő + supervisor. Vagy ami csak supervisor az pl. a WT7510 vagy a PS223.
(#) zsa válasza img hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Cseréltem 12v os és 5v os ág ban az elkot . Most 12,24v , 5,8v a kimenetek, (cd drive fogyasztó). 12v os ágon a feszt még mindig keveslem .
(#) img válasza zsa hozzászólására (») Márc 22, 2025 /

Ne keveselld mert az már a 12 volton felül, de még bőven az ATX szabvány 5%-os tűréshatárán belül van. Ha a táp stabilan megtartja és nem zajos a belőle kijövő feszültség, akkor jó lesz.
A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2025
(#) zsa válasza img hozzászólására (») Márc 23, 2025 /

Szkopom nincs . Kondik cserélve . 12,24v ot ad le ( fogyasztó cd rom) . ezt megterhelve 35w os izzóval 12,05 v ra esik a feszültség . Ms-400atx táp
(#) kadarist válasza zsa hozzászólására (») Márc 23, 2025 / 2

Jók az értékek, nincs további teendőd.
Következő: »»   119 / 119
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem