Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   1164 / 1164
(#) Epu2 válasza Doky586 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Ha lenne ilyen, jó lenne. Még a Linux letöltése is gond, mert melyiket a sokezerből. Most egy kisebb változatot töltögetek. Valamiért az inteles rendszereket meg sem említik.
(#) Doky586 válasza Epu2 hozzászólására (») Márc 30, 2025 /

Mondtam mit tölts le https://downloads.sourceforge.net/gparted/gparted-live-1.7.0-1-amd64.iso[Link][/url]
Duplaklikk, a tartalmát rámásolod egy fat32 pendrivera, rábootolsz. Onnan már egy linuxost kérdezgess.
(#) martin66789 válasza martin66789 hozzászólására (») Ápr 5, 2025 /

Sziasztok

Sikerült megcsinálnom a régebben kérdezett "Gigabyte GA-H61M-DS2 alaplap" hibáját, ami az 1. képen lévő képet adta 3. újraindulásra. Újra kellett írni mindkét Bios IC tartalmát.
Rendeltem CH341A programozót. Csináltam biztonsági mentést a B_Bios és M_Bios ról. Újraírtam mindkét IC-re a B_Bios tartalmát és elsőre simán indult, a Bios is betöltődött (2. kép). Az M_Bios tartalmával nem működött, valószínűleg annak a tartalma volt hibás.
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2025

1.jpg

2.jpg

(#) Doky586 válasza martin66789 hozzászólására (») Ápr 5, 2025 /

Ennyit a Gigabyte DualBios rendszer megbízhatóságáról..
(#) Gombszem hozzászólása Csü, 19:35 /

Linux képfájl

Tudnátok ajánlani egy olyan free Linux ISO verziót, ami gond nélkül elindul többféle hardveren (alaplapon). Nem kell semmi cifra megoldás. elég ha látszik, hogy működik a hardver, és van rajta egy fájlkezelő, ami a Windows fájlrendszereket is látja.

Van egy Runtime Linux Live CD ISO képfájlom, ami az előző 8 éves alaplapon elindult, de az újon már nem, pedig a legújabb verzió van. Az alaplap BIOS-ban nem akarok semmit sem variálni (ha lehet egyáltalán) csak azért hogy elinduljon. Az már csak hab volt a tortán, hogy az USB pendrájvot úgy hazavágta, hogy sem a Win, sem más particionáló program nem tudta kezelni. Lett megoldásom, de azért ez furcsa.
(#) Régi motoros válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 21:08 /

Slax esetleg...
(#) Doky586 válasza Gombszem hozzászólására (») Csü, 22:16 /

Linux Mint iso
(#) uniman válasza Régi motoros hozzászólására (») 5:48 /

Ezt onnan nem lehet "csak úgy" letölteni! Úgy látom, csak emailcímre hajlandó a letöltési linket elküldeni! (Na azt nem adom!)
(#) bbb válasza uniman hozzászólására (») 6:17 /

Debian, Ubuntu, Puppy, ...
(#) uniman válasza bbb hozzászólására (») 6:35 /

Azok mind megvannak...a Slax-ot nem ismerem.
(#) kistee válasza uniman hozzászólására (») 7:15 / 1

A "Send download link to Email" gomb alatt ott a direkt link is, ahhoz nem kell mailcím. 416 MByte.
(#) proba válasza martin66789 hozzászólására (») 7:45 /

Van valami bekapcsolási/resetelési mód, aminél saját maga átmásolja. Nem kell írogatni. Nekem már 2-3x javította magát. ( nem indult percekig, addig resetelgettem/kapcsolgattam ki be, míg magához tért. Tudományosan lehet gyorsabb lett volna, de így is sikerült )
(#) Gombszem válasza bbb hozzászólására (») 8:17 /

A Puppy Linux rendben működik. Ennyi elég nekem, nem variálok tovább.

Köszi.
(#) img válasza martin66789 hozzászólására (») 9:01 /

Szervusz!

M_BIOS = Main BIOS, vagyis amit a normál működéséhez használ a gép.
B_BIOS = Backup BIOS, amit 3 sikertelen indítási kísérlet után visszatölt az M_BIOS-ba.

Tehát csak 3x resetelned kellett volna a lapot POST közben és utána magához tért volna.
(#) uniman válasza kistee hozzászólására (») 9:51 /

Köszi! Megtaláltam a kisbetűs, szürke DropCube... linket. Bár nem tudom, hogy a 64bit-es debian-12.2.0. az mennyire friss...
A hozzászólás módosítva: 9:58
(#) bbb válasza uniman hozzászólására (») 12:14 /

Debian 12.2.0 - 2023.10.07, a mostani verzió 12.10-nél jár, egy apt-get upgrade megoldja ezt az ugrást
(#) Régi motoros válasza uniman hozzászólására (») 15:36 / 1

Legközelebb esetleg olvass figyelmesebben, a felháborodás helyett...
Ilyen ez a marketing, amit lehet bújtatnak, nem tehetek róla, hogy apró betűvel van a lényeg,
ráadásul még piszok aljas módon ki is szürkítették.
A hozzászólás módosítva: 15:39
Következő: »»   1164 / 1164
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem