Fórum témák
» Több friss téma |
Kondis szulfátlanítót használtam rajta. Autót indította 1s alatt. A 60A terhelest csak most méréskor kötöttem rá a mérés időtartamáig. Még cellalyukadás is eszembe jutott esetleges hibaokként.
Persze.Rádió, világítás,stb. És sorba köthetem 2V cellával.
![]()
Jó a kérdés, passzolok. Minden bizonnyal könnyen induló benzines autód van, diesel esetén már vettél volna új akksit. Ennek cseréjét is javaslom, a zárlat nem fog megjavulni semmilyen trükkel esetleg valamilyen 10 000-ből egyszer c. csodával.
Ha jó az akksi, nem kell három naponta tölteni.
Lada. Ac felpumpálás, 5 pedálnyomás, első ütemre elkapja. Desztvízzel megpróbálom majd. Gyanítom zárlatot mechanikusan nem tudom megjavítani. Nem merült le 3 naponta. A gyakori használatot szimuláltam, óvtam hímes tojás módra. Tán még énekeltem is neki
![]() A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Ha forr akkor rossz az a cella. Semmi nem segít, csak a cella csere.
Azon gondolkodom rövidzárban lenne egy 5 celláról táplált 1 cellás vízbontóm.
![]()
Ha van egy kis "szerencséd", felrobban a zárlatos cella, beterítve mindent savval (is). Cseréld le, add le megfelelő helyen.
Ha vizet akarsz bontani, használd a villamos hálózatot. Az akku töltése is veszteséges, a vízbontás is, így legalább az egyik veszteséges lépést kihagyod.
De megszünteti. Sőt szól is hogy végzett a művelettel, mink legalábbis amikor így jártunk cégnél még 20m-ről is hallották a robbanást.
Le volt merülve egy akku egy elég nagy autóban, feltettük töltőre, gyanúsan gyorsan töltött fel (150Ah 1500A-es indítóáramú), amikor megpróbálták beindítani és a 700-800A-es indítóáramot megkapta az akku egy rohadt nagy robbanással leszakadt az akku teteje és mindent beborított az akkusav. Szerencsére személyi sérülés nem történt mert be volt csukva az akkudoboz ajtaja így a sav nem fröccsent rá senkire. Cserébe gázmaszk kellett a felrobbant akku kiszereléséhez, a hangár csak másnapra szellőzött ki annyira, hogy maszk nélkül be lehessen menni, amúgy még a szád szélét is marta.
Ezek szerint nem csak a Li akku binládenista, hanem a savas is?
![]() ![]() Vagy felhasználom világítás, rádió, riasztó táplálásra.
Durranógáz is beindulhatott.Szerencse hogy nem sérültetek.
Biztos volt durranógáz is. A zárlatos cella miatt a többi cellára nagyobb feszültség jut amik ez miatt sok hidrogént termelnek. Csúnya nagyot robbant, szerencsétlen kolléga pont annak a doboznak támaszkodott amiben a jármű akkumulátorai vannak, majd mikor azt mondta "indítsuk be" jött a robbanás közvetlenül mellette. Szegény vagy 2 percig csak futkosott a hangárban, mink meg röhögtünk rajta, "már felrobban, b.ki már hova futkosol", aztán elmentünk gázmaszkért meg védőruháért és kiszereltük a felrobbant akkut meg kitakarítottuk az akkuládát, hogy ne marjon szét semmit a sav. Az akkuláda vastag acélból van, az ajtaja is 3mm acéllemez, szóval sok gond nem volt de először nagy volt az ijedtség mert nem tudtuk hirtelen mi történt (nem tudtuk mi robbant fel) amíg meg nem csapta az orrunkat a savszag.
A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Szia!
De meg is javithatod ---Ha Ezek is megtudják csinálni?---Uj + lemezt veszel az Ebay-ról. https://www.youtube.com/watch?v=kNGg0P7B5fI&t=508s Persze a Coca cola öntögetés egyszerűbb..... A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Hibás cellából elektrolit ki, desztvíz be. 40A kisütőáramnál bugyog, nem melegszik. Vízbugyogtató kézi készülék.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |