Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Soft touch bevonatnak is nevezik...
A neten van erre számtalan megoldás: Bővebben: Link Talán a denaturált szesz a leggyorsabb megoldás... A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2025
Köszönöm, hogy vetted a fáradságot, hogy megpróbálod megmagyarázni, de nem sikerült. Az idézett mondatban nem az van, hogy ő kapott mást, hanem az, hogy mások nem azt kapták. Ezt honnan lehet tudni, hogy mit kaptak? Ez nem derült ki.
Leggyakrabban a lágyítószer kipárolgása teszi ragacsossá a felületet. Ha nálad is ez van, akkor egy kíméletes megoldás a izopropil-alkohol oldószer, ez gyenge, ezáltal kíméli a felületet. Erősebb oldószer az aceton, denaturált szesz, terpentin, lakkbenzin, de ezekkel óvatosan, mert károsíthatják magát a műanyagot is. A citrusos zsíroldók is hatékonyak lehetnek, pl. Cif. És ami nem oldószer, de olcsó megoldás lehet, ami már említésre is került, az a szappanos víz és szódabikarbóna. Ez nem oldja, hanem úgymond magához ragadja a ftalátot, a szódabikarbóna szemcséi felitatják ezt az anyagot, a szappanos víz meg lemossa, hogy ne maradjon a felületen. Hasonló hatású a hintőpor, ami szintén lett már említve, az is felitatja ezt az anyagot, de ha csak magában van használva, akkor ezt el kell majd távolítani róla.
Googlee nyelvbeállításA Google kereső oldalát hogy lehet visszaállítani magyarra?Véletlenül rányomtam itt: "Google aangeboden in: Nederlands" a hollandra. Minden egyéb Google oldal (fordító, Gmail, ...) magyar, a nyelvbeállítás magyar, csak ez a kereső nem hagyja magát.
Jobb alsó sarokban "Instellingen". Aztán ebben a legfelső menüpont, majd ezután baloldalon fent a második, és ezután középen az első...
![]()
Majd ott kattintva be kell írni, hogy "magyar".
Átállítottam a keresőt magyarra, körbenéztem a többi guglis cuccot, minden faxa. Tettem-vettem, elindítottam a jutubot - hát az első video előtt nem berakott egy holland reklámot?
![]()
Ránézett a kukidra, és azt mondta: Jé, egy hollandus
![]() Ha zavar, töröld őket, valami ilyesmiket keress, mindegyik másra jó/nem jó.
Maradnak a holland sütik! Hátha csökken azon reklámos száma, amiról nem beszélhetek, mert itt nem politizálunk.
Csak úgy kíváncsi Fáncsi alapon: ennek a csavarnak van valami magyar neve? (Ez speciel VW Caddy dönthető ülés "zsanérja", de másutt is van ilyen.
"sokszögű" torx-nak hívják a szerelők. De hivatalosan XZN.
FelújitásHa már pihenek egy kicsit ezt csinálom met ezt is meg kell csinálnom. 1 képen lévő van darabokban.
Működött szétszerelés előtt? ...és összeszerelés után
![]() Ez is hozzá kell ugye...? A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2025
Igen működöt és fog is működni. Nem az első már.
Nem A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2025
Linuxos kérdésVan egy parancssoros linuxos program, ami egy 8 soros szöveges választ ad.Ennek a kimenetét kellene egy fájlba küldenem. Eddig egyszerű: program >file.txt Viszont nekem az eredményből csak a 4. 5. 6. és 7. sort kellene a fájlba küldenem (tehát a program válaszának az elejét, és a végét el kellene dobni, a többi menne a fájlba). Bash parancsértelmezőre lehet ilyen parancsot szerkeszteni egyszerűen?
head és tail parancsokkal ki tudod szedni a kivánt sorokat:
program | head -7|tail -4 >file.txt
Álljon itt egy kulcsszavas keresés is, hátha jól jön:
program | grep -i 'alma' > file.txt Több szó keresése: program | grep -i 'alma|szilva' > file.txt -i opció: kis- és nagybetűket nem különbözteti meg.
program | tail -n +4 | head -n 4
Csak hogy legyen még egy variáció. : -) És mert nem vettem észre a hasonló választ. A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2025
Köszönöm mindenkinek a gyors választ, sikerült megoldani a feladatot!
Legó felnőteknekRendbe szedve az alkatrészek.Indulhat az épitkezés.
Granpának van egy McBerregh fűnyírója, amit szerinte nem lehet szétszedni, és így évek óta nem is berreg.
![]() Elvigyük?
Hozzátok nincs olyan hogy nem lehet szét szedni eddig mindent szét tudtam szedni és össze rakni.
Tulajdonképpen ezeket a Briggs motorokat rosszul összerakni sem lehet, bátran hozzáfoghattok, ha azon is Briggs van!Ami nekem gond volt vele, a főtengely elgörbült egyszer, egyszer pedig a hengert megperselyeztettem, mert elment az erő, és az új henger drága lett volna rá. Ha nem szempont a "festészet" 1-2 óra alatt miszlikre lehet szedni és összerakni is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |