Fórum témák
» Több friss téma |
Hello All!
Szükségem lenne egy olyan frekvencia mérőre ami 1-1,5 GHz-ig mér és 10khz ig van kijelzése 1Ghz felett vagy 100MHz-nél... Tehát ha mondjuk 850MHz-t mérek akkor: 850,25MHz teccik érteni? Ezt hogy tudnám megvalósítani? nagyon fontos lenne jah es a legfontosabb hogy teljesen real time legyen tehát ha állítok a frekin akkor az azonnal mérjen utána... tehát olyan 10us-os mintavételezés kellene Mondjatok valami okosat előre is köszi Creative
Van itt a cikek közőtt egy freki mérő. Az talán jó lenne. Valahol olvastam, hogy csináltak hozzá egy előosztót és jó volt.
de nekem tudnom kellene hogy pontosan mennyit mér tehát a kijelzésnek megfelelőnek kell lenni akkor be kell venni a programba azt is hogy be van kapcsolva az elooszto is es akkor kiszamolja hogy mennyit kellene neki mérnie
Van olyan előosztó IC, ami 1,2GHz-t 10-zel oszt.
beraksz egy kapcsolót ami bekapcsolja az előosztót és a pic progit meg modósítani kell, hogy egy tizes nagyságrendel többet vagy kevesebbet mutasson.
Ha van szabad láb akkor könnyen megoldható.
Meg kell nézni hogy áll a kapcsoló. És fejben beszorozni tízzel ha be van kapcsolva.
mit mérsz? (ha nem titok?)
1,5GHz...hmmmm
Hello
Egyáltalán nem titok kábel tv-zek egy kicsit maszekban és szeretném elég pontosan belőni a csatornákat meg a parabolához se lenne rossz néha
Hát akkor 1 KF eltoló kapcsi is kell .,,. ami programozható . Mivel az oszci frekid éppen KF el magasabban jár mint a venni kivánt jel ...
ha meg adó oldalon mérsz akkor nem kell ilyen de jó ha van ... u664 a barátod .. előosztó ic 1.2 GHz ig ... 64el oszt ... nem kell megijedni ! Ebből simán tudsz 1000 es elő osztót csinálni plusz ICkel ebből legalább 3 féle is megjelent az elmúlt 15 év RT újságokban ... komplett osztó leírási dokumentumok ... tehát elég 1 darab 10 megás 8digites alap frekimérőt alkotni ... vmiből aztán elé raksz 1000es elő osztó és már gigáig mérsz csak tizedes vesző csúszik arréb 4et ...
Szerintem nézz bele az induktívitás mérő fórumba. Több db-ban találsz ott doksit. Nemcsak induktívitást hanem frekit is mér. itt
Sziasztok!
Bár a kérdés már régi, a probléma lehet megoldódott, de bztos lesz még, aki frekimérőt fog keresni. Találtam egy nagyon jó oldalt, ahol RF kapcsolások vannak és hozzá való hasznos műszerek is. Katt ide! A lap aljánál, 2,5GHz frekimérő. Alapja a PIC mikrovezérlő 16 bites számlálóját léptető bemenet, maly akár 50MHz-ig működik ha jól emlékszem. Az előosztó egy LMX2322, mely 64-gyel oszt és nagyon érzékeny a bemenete, így akár egy kis tekercset vagy egy darab vezetéket is lehet használni érzékelőnek. A kapuidőt egyszerűen az előosztóhoz kell igazítani. Ha nem tévedek, ebben az esetben 64ms. Én is szeretnék egy ilyen elven működőt készíteni, de PIC16F84 mikrokontrollerrel. Ennek csak 8 bites ez a számlálója. Továbbá MB501 előosztóval próbálnám ki kezdetben. Nyilván a méréshatár más lesz, de nekem egyelőre az is elég lesz.
Hello, LMX kissé problémás, nehézkes forrasztani, nehézkes beszerezni, programozni kell és 700MHz-től működik. Szerintem egy előosztóval kevesebb a baj. De működik ez is...
Személyes tapasztalatom az, hogy ezek a bemeneti fokozatok tönkre is mehetnek egy óvatlan mozdulatnál, ezért gondolni kell a cserére, javíthatóságra is. Ui.: Egy PLL-t frekiosztásra használni? Szerintem volt neki egy marékkal...
Szerintem az előosztónak megfelelő az lmx5080. Igaz kicsit drága, de tud 2,7 G-t is, differenciális bemenete van, az adatlapban van le van írva, hogy lehet szimpla bemenetnél használni. So-8 tokos, ezt viszonylag még egyszerű forrasztani, és a Gigatechnik kft.-nél beszerezhető. Én is ezt használom és 2gigáig rendesen lehet mérni, lehet hogy magasabb frekin is jó, de ennél nagyobb rf generátor nem áll a rendelkezésemre.
ÜDV!
Én is egy frekimérő építésén dolgozom és az én választásom is az LMX5080-ra esett. A nagyfrekis előosztóval már kész is vagyok.
helo
én is egy frekimérön dolgozom és lene néhány kérdésem azon a frekimérön dolgorom amit it az oldalon találtam és azt kérdezném hogy stabil 5voltra van neki szüksége vagy simán jo a bármijen 5 volt it vanak a képek is rola még nagyon hiányos de a nyákot én martam hozá és it fen a cikben montak valami átkötést meg hogy egy elenálást máshova kéne kötni azt is megcsináltam és it felteszem azt a kijavitot filyet is bocs a nyers fogalmazásért de még kezdö vagyok
Szia!
Igen annak a PIC-es frekimérőnek is stabil 5V kell. Egy 7805-ös tökéletesen megteszi a nyers minimum 7,5V tápfesz után.
a volt mp3 mamnak még meg van a töltöje mert akus volt
és 5 voltot ad le felteszem az adatlapjárol a képet szerinted ez stabil öt volt vagy nem még kezdö vagyok bene sose épitetem stabil tápot tápot már hármat is de stab tápot még nem ha nem stabil a töltö akor feltenél egy kapsolási rajrot a 7805-ic renceröl hogy meg tudjam csinálni
+- 0.5 V elteres lehetseges, legalabbis azt irja. De miert nem mered ki hogy mennyit ad?
A 7805 adatlapjabol siman ki lehet nezni a bekotest.
Ha gondolod a kezdo kerdesek topicba felteszem a 7805 bekoteset.
köszi a segitségeteket ha gondoljátok majd még adok infot a frekimérö álapotárol ha ezel tudok segiteni bárkinek is
Üdv mindenkinek!
Szerettem volna építeni egy 1GHz ig mérő frekimérőt, de megakadtam. Erről van szó: http://pira.cz/counter.htm Megépítettem, a forrást nehezen de sikerült lefordítani, fordíttatni is de meg se moccan. Találkozott esetleg valaki ezzel a kapcsolással valahol? Esetleg tud valaki hasonló elemekből álló frekimérőt, főleg a méregdrága 8 lábúra gondolok? Előre is köszönöm.
Szia !
MB501 és progi módositás a PIC-ben. Vagy irsz rá új progit. Egyszerű mint a faék. Üdv! Luki
Vazz én esküszöm nem értem a kérdésedet, mit forditottál hova? Én úgy értelmezem ezt a kapcsit, hogy fogod a HEX-et ami fenn van az oldalon és egyszerűen megeteted a PIC-el, majd benyomod az áramkörbe és üzemel, nem értem mit kell ezen forgatni?
Üdv. Egyébként itt van egy müszer, frekit, indukciót és kapacitást is mér. Vagy a HE-n is van egy csak frekimérő ami lcd-s. Mit jelent az hogy meg sem moccan? Semmit nem ír ki a kijelző? Vagy nem mér?
Üdv,ő az ismerősöm,és a kérésemre tette fel ide a kérdést,mert nem voltam elérhető!!Fordítás alatt azt értette,hogy lefordított minden angol szöveget.Az oldalrol,hátha okosabb lesz vmivel.De pic megvan,beeégetve,minden megvan,És halott a cucc,pedig minden működőképes rajta.
Ez a SAB6456 os ic-vel lett megépítve,mint ami a linken belül látható
Üdv!
Ha ráböksz az oldal alján a fájl letöltésére akkor megnyitja magát a fájlt ami minden csak nem HEX. ASM ra jobban hasonlít amit ugye nem lehet csak úgy megetetni a piccel. Próbáltam lefordítani de hibát írt így segítséget kértem, és kaptam is hozzá. A masina semmit nem ír ki. Van elvileg HEX is de az a link nem működik
Jaa értem már, szóval a szöveget forditgatta le, azt hittem a hexet, mondom azon mit fordít, de így már érthető,
Idézet: „És halott a cucc,pedig minden működőképes rajta.” Ezek szerint valami mégsem jó. A kijelző is megfelelő? Tápfesz mindenhol ott van ahol lennie kell? Mivel égettétek?
Hát haver, ez nem hex?? Akkor micsoda? Ezt meg lehet etetni a piccel!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |