Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Ez az office melyik csomagban van? Nem találja az ubuntu csomagkezelője.
2003-asban benne van az 100%, a többiről nem tudok. de úgy viselkedik mint egy nyomtató. A nyomtatók között is tudok kiválasztani.....
Ácsi! most olvastam vissza mégegyszer! Idézet: Akkor mi van fent a gépen? „ott nincs a gépen operációs rendszer”
Üdv!
Valaki tudja, hogy létezik-e az eagle-ben SDIP ic foglalat. 52 lábu kellene, a lábtávolsága 1.78mm üdv
Szerintem egyáltalán nem is létezik 52 lábú 0.3mil vagy 0.4mil-es kivitelben (mil = mili inch vagy mi) csak a széles kivitelben van. legakább is még nem láttam ilyet.
Hát léteznie kell, mert már vagy 8 nyákot legyártottam, ilyen ic-vel.
Át szeretném tervezni a nyákot, gondoltam az Eagle-ben menni fog, de elég xxxxxxnak tűnik, hogy nincs benne ilyen tok. köszi
Ha létezik akkor semmi probléma! Lehet csinálni elég egyszerűen ilyen tokot a sasban.....
Foglalat nem biztos, hogy lesz, de keress a belepasszoló IC tokra, esetleg a gyártó honlapjáról is letölthetők további alkatrészek. Cím lásd lejjebb.
Á már tudom mienre gondoltál.... ilyen tényleg létezik. Én tudtam rosszul az SDIP-et, hogy milyen.
Nem csak az segít. Az Image Writer csak az Office-oknál műxik.
Viszont van egy naggggyyyyon tuti kis progi, a Honosítóműhely oldaláról a magyarított verziója is letölthető, ez pedig a PDFCreator. Egy "virtuális nyomtatót" hoz létre a gépen, ami pdf formában "nyomtatja ki" a kész rajzot. Nem csak arány, de mérettartó is lesz a rajz. És az Acrobat Readerrel bárhol ténylegesen kinyomtatható. (Én már a sokadik NYÁK-ot nyomtatom így! Teljesen korrektül bevált!)
Ácsi, ha jól látom MaSTeRFoXX úr Ubuntu Linux alól szeretné átvinni a rajzot.
MaSTeRFoXX: Egyébként tényleg egy telepített Eagle lenne a legjobb megoldás, de ahogy most nézem az Eagle export funkciójában beállítható a képfelbontás dpi-ben, így ismert felbontásnál mérettartóan is ki lehet nyomtatni egy képet. -- Üdv: vlaci
Linux ?
Hú azt nem vettem figyelbe... (Meg nem sokat értek hozzá). EZ a pdfcreator nekem nagyon tetszik, már szedem is le!:yes:
Hopsza! Igazad lehet! Sajna én csak a winfos "rendszer"-rel vagyok köszöngető (v)iszonyban, ezért nem is tűnt fel, hogy Linux-osból szeretné áttenni a rajzot... Kösz az infót, igyexem nem elfeledni!
Idézet: „EZ a pdfcreator nekem nagyon tetszik...” Nekem is, azért ajánlottam! :yes:
Ahha! Szóval az ubuntu az egy linux fajta! én meg vakartam a fejem hogy mi akar az lenni. Ebben az esetben office kilőve. Igaz már akkor gyanakodtam hogy linux amikor csomagokról beszélt....... De hát ubuntu-ról még eddig nem hallotam. pedig pár már megfordult nálam....
Szaisztok! Lenne pár kérdésem az Eagle - el kapcsolatban! Most kezdtem csak használni ezt a progit, tök jól ment a dolog egészen odáig, hogy meg szeretném adni a paneltervezésnél bizonyos NET - ek vastagságát, mondjuk hogy a tápvezetékeket vastagabbal húzza stb.... ezt hogyan lehet megcsinálni (vagy egyáltalán lehet e?). A válaszokat előre is köszi!!
Üdv: Pavel
Ami a Schematicban NET az a BRD-ben Signal. Az összekötéseket pedig a boardon Wire-nek nevezik. Vastagsága pedig a Width paranccsal adható meg. A már megrajzolt Wire vastagsága a Change Width-el módosítható.
Vagy olvasd el ezt is ha van egy kis időd.
De csak ha ráérsz. !!!!!!!
Higginsnek hála --- ITT --- megtalálod a leírást.
Azt tudtad hogy ezt az ITT- tet tulajdonképpen elektrocad állítottad össze? Ugy hogy neki hála hogy Higgins közreműködésével ide is felkerült.
Ugy hogy Pavel-nak csak el kellet volna olvasni egy kis kutakodás után.
Nem, nem tudtam, de ezúton is hálás köszönetem electrocad-nak az összeállításáért!
Hmmmm.....igen egy kis kutakodás után biztos meg is találtam volna,de nekem gyorsan kellett a segítség, és én kis naívan azt gondoltam, hogy itt azért tesznek fel az emberek kérdéseket , mert segítségre van szükségük, és nem lekezelő és szarkasztikus válaszokat fog kapni!! Ha nem tudsz érdemben válaszolni akkor meg minek válaszolsz egyáltalán!!!!később megtaláltam a megoldást (köszi Frankye), de ekkor már késő volt , inkább megmaradtam a windows-os progimnál(protel 2004 DXP), pedig azt mondták hogy az eagle egyszerűbb!!! Hát NEM! sőőt...az említett programban szerintem sokkal értelemszerűbb minden!
ui: Ha VAN időm akkor nem rögtön a fórumhoz fordulok segítségért!!!! Csak akkro ha TÉNYLEG SÜRGŐŐŐS! És még annyit: ide tényleg csak az írjon aki segíteni is tud , nem csak képeket linkelget be előző fórumok témáira hivatkozva(akkor már legalább az oldalt linkelted volna! azzal segítettél volna! KÖSZI)
Sziasztok!
SMD alkatrészeket is tartalmazó nyakot tervezek az eagle-lel, de az smd cuccokat a 'top' layerbe helyezi, és én a nyák alsó felére szeretném tenni. Próbáltam a change layer-rel, de nem teszi át. Nincs valami tippetek, hogy lehet ezt módosítani? Üdv
Srácok! Ezen ne vitatkozzunk! Minden bizonnyal nyulbul-t is jó szándék vezette, Pavel pedig csak az SOS jelleg miatt nem kutatta a fórumot, hanem inkább kérdezett.
Mindegy, az esetet borítsa jótékony radír...
egyetértek, ne marjuk egymást!
van kifejezett értelme a 4.16ot megszerezni? (vagy a legújabb sast?) (gondolom nem kimart nyák jön ki a nyomtatóból, de hátha van olyan plusz, ami miatt ajánljátok?)
A fórumban közölt linken kívül itt, az Eagle menüpont alatti oldalról is letölthető a leírás.
Tényleg ne marjuk egymást, de senki ne gondolja, hogy ha valami sürgős neki, az összes fórumozó mindent eldobva egyszerre fut segítséget nyújtani. Kereséssel tényleg sok mindent meg lehet találni és remélem senkinek nem okoz gondot egy kis olvasás.
Az egyik megoldás a Mirror. A alkatrész adatbázisban lévő alkatrészek úgy vannak megszerkesztve, hogy a panelt egy oldalról nézve a furatszereltek Padjai az alsó, míg az SMD-k Padjai a felső rétegen vannak. Így minden alkatrész egy oldalra kerül. A Te igényeidhez a Pad-eket is át kell rakni a másik rétegre. Ha csak SMD-t használsz, nincs gond, kapcsold ki a másik réteget és routolj a felsőn, csak a nyomtatásnál vigyázz, nem kell tükrözni a nyomtatást (vasaláshoz).
Szia!
Félreértheted a dolgot! Nem azt vártam hogy mindenki ugorjon(az eredeti kérdésből sem ez szűrhető le szerintem)! Közben keresgettem én is csak nem igazán találtam meg a nekem kellő leírást, miután meglett abból még ki kellet szűrni a nekem kellő részt mivel a megoldás nem ott volt ahol vártam!!! A problémám a válasszal magával volt, mert másképp is le lehetett volna írni (pl: A megoldás itt megtalálod.....és egy link vagy kép vagy tökmindegy stb)! Részemről a téma lezárva!
Nagyon köszönöm! Komolyan hálás vagyok Neked a leírásért!
Rendkívül sokat segített, és a tapasztalatod is hasznos volt! |
Bejelentkezés
Hirdetés |