Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Szép!
Ha analóg+digit esetében nem alszanak el a középsó ledek, nem lehet hogy a külső kör előtét-ellenállása lett túl kicsi? Én ugyanakkorát raktam mint a többi ledhez, és tökéletes úgy.. Az a borda elég rendes nagy, hát nem a legjobb a trafó hatásfoka.. A diódád to220 tokos? Nekem normál nagy diódatokozású van, és nem hűtőm, nem is lehetne, meg nem is kell..
Igen TO220as tokja van...kézmeleg...az előtét ellenállást nem tudom,rajz szerinti. Én arra gondoltam hogy az folyamatosan világít..a többi led meg kapcsolgatva van...hogy hátha azért...
Szerintem jó a távid, csak a módosított hexben nincs benne a címzés (tehát illik a base, prop és key asm-et együttesen módosítani és fordítani)
Az a baj hogy először ment a Tom025 féle bázissal a távi. Aztán kaptam janocsi féle bázisokat,azt használom most,azzal nem megy. Az érdekesség hogy visszaraktam próbából a Tom025 féle bázist ami elvileg ment a távival,mostmár az sem megy. Ahogy nézegetem,próbálgatom,csak a kistv-m távjával megy kizárólagosan...
Na, most ha megnézed a távidat telcsivel vagy webkamerával, villog az IR led?
Szia Kicsa!
Megjöttem, és küldök is neked még 3 base.hex állományt, erősebb üzemi beállítással. Ezek szerint a 18% készenléti az elég lett, igy csak az üzemit emeltem nagyobbakra. A bazis.hex-ben csak egy távirka kód van érvényben, ( 0C, vagy 4C, (mindegy)), azt az RC5, vagy univer távi(552)-es kóddal tudja kezelni, vagyis, csak a be/ki kapcsoló van kezelve ! Az összes többi funkció a propeller programban van, tehát nincs köze igy a bázishoz! Ezt úgy értem, hogy a távirkáddal a bázist csak be/ki tudod kapcsolni, ö csakis ezért felelős. Ha a propeller bekapcsolva a többi kóddal sem müködik a távival, szinte biztos, hogy nem jól müködik a távi, hiszen itt vannak az összes többi beállítások. Ott keresd meg a hibát. - A TEXT üzemmódról: v.szinü, hogy a távi nem küld ki ilyen kődot a propellernek. Nálam most ez "xx0D" hexa.
vicsys!
Igen,telefonnal nézve villog az IR led. janocsi! Igen a készenléti elég lett,ha be van kapcsolva és 'mindent' rárakok...dátum digit analóg kijelzés + külső kör akkor resetel az óra,annyira kevés a feszültség. Megpróbálom ezekkel a módosításokkal,elvileg most 55 Van,szerintem egy 65-tel kezdek. Viszont akkor lehet hogy növelnem kell a hűtést a feten..esetleg ventivel... Sajnos ezeket a hexa kódokat így nem nagyon értem,hogy mi szerint van., Tehát nem tudom hogy a táv melyik gombja milyen kódot küld ki. Valószínű csak ez a gond...Viszont most sajnos 2-3 napig nem tudok ezzel foglalkozni,most is pakolok mert költözöm fel Pestre kollégiumba holnap. Úgyhogy néhány nap,és akkor utána végére járunk ennek a dolognak is... Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget!!! Az első hét még ilyen izébizé szóval valószínűleg kedden már tudok ezzel foglalkozni. Addig is jó munkát mindenkinek! Üdvözlettel Kicsa
Csak nem Schönherz? Mert én is oda készülök holnap délelőtt..
Sziasztok Kicsa és Tom025!
Vicsys írta, hogy a propeller progit is ugyanigy kellen fordítani és majd együtt beégetni öket. (Valóban nincs benne a távi cimzés a bazisprogban). Később majd a propellerprog-ból is küldök egy ilyen azonos változatot, fordítást. Van ilyenem, mert nálam csak ezek müködnek. Leírom az összes távi kódját is ezekhez. Azonban a legjobb az lenne, ha majd ezek szerint helyben tudnád majd módosítani a beállításokat is. Szerencsés é v k e z d é s t.
Sziasztok!
Értem,akkor talán nem halt meg a távim..bár nemtudom,majd kiderül. Igen,az jó lenne,meg esetleg a kitöltési tényező módosításra is kíváncsi lennék...ha jól emléxem vagy itt,vagy Kaninjo fórumán olvastam hogyan kell. Majd megkeresem és akkor azzal is tudok majd variálni. / Eszembejutott valami pont az ilyenek miatt : Ha a bázis áramkörön és a proplleren is az 5 megfelelő lábat kivezetném tüskesorra...akkor elvileg egy az egyben lehetne áramkörön belül programozni pic kivétel nélkül? Az a rész érdekel hogy az adott lábakra kötött 'dolgok' nem zavarnak-e be progizásnál...vagy azokat jumperrel meg kell akkor szakítani? / [OFF] Köszönöm a jókívánságot,én is ezt kívánnám minden évkezdőnek, pl Tom025-nek aki idén kezd a BME-n. Sok sikert !
Sziasztok!
Volna egy kérdésem. Csinált-e már valaki Philips VR3260/95 videofej-motorral órát? A motormeghajtó IC M51721ATL, vagyis KA8310. 6 kivezetés megy a panel felé. Arra szeretnék választ kapni, hogyan kell helyesen bekötni. Egy kép róla. Minden választ előre is köszönök.
Megoldódott a kérdés.
A 6 pólusú csatlakozó bekötése: Az 1. lábra 100k Ohm -on + táp, 2. láb GND, a 3.láb NC, 4. láb Vcc, az 5. és 6. lábra semmi. Müködik, köszönöm.
Nah Sziasztok!
Újra itt vagyok...hazaértem suliból,vasárnapig szünet még... Tehát akkor hol is tartottunk...jah igen,kialszanak a belső ledek hogy felkapcsolom a szélső 2-t... Kipróbálom janocsi erősített bázisát,hátha azzal nem csinál ilyet. Majd írok a fejleményekről... Üdv mindenkinek!
Elég érdekes helyzet állt elő,1 programmal megy csak. Az öszes többinél mintha halott lenne a propeller...nincsk ijelzés,álló tekercs melegedik.Nem értem,mindegy...szerintem jó lesz így
Hello Kicsa!
Melyik programmal megy? Csak azzal amelyik 18_55 ? Az utóbbiakkal egyáltalán nem megy?
Sziasztok!
Elkészítettem a bázis áramkört, de a többit még nem. Az lenne a kérdésem, ki lehetne ezt így próbálni. Elsősorban a trafóra lennék kiváncsi, hogy műxik-e. Vagy ehhez mindenképp kell először egy távkapcs?
Szia!
Furcsa de ha jól rémlik akkor igen,csak azzal megy. Elég érdekes...
Üdv!
Én szerintem ki tudod próbálni ha megvan tekerve a trafód.Legalábbis az én esetemből kiindulva : összerakod a 2 tekercset..és bekapcsolod a bázist. Ilyenkor tudsz mérni az LM2941-es kimeneti lábán a motor fele feszültséget..ha jól emléxem a poti min. állásában kb 3 V jut a ventire,míg maxra tekercs a teljes bemenő feszültség. Illetve tudsz mérni a 'forgó' tekercs kivezetései között is,én a 2 szálat rákötném egy graetzre és akkor egyenfeszültséget mérsz. Szóval szerintem tudod ellenőrizni...Jah és van olyan bázis áramköri szoftver amihez nem kell bekapcsolni távszabályzóval,táp hatására egyből indul a dolog.
Kösz a választ.
ok,majd írok, ha sikerül... Csak félek, a fet éppsége miatt.
Szia!
Én szerintem a Fetnek nem lesz baja,csak jó nagy hűtőbordára kell szerelni. Távirányítónak én például a kistv-m táviját használom.... Üdv
Szia Kicsa!
- Tényleg érdekes. Mennie kellene mindegyik bázisproggal, függetlenül a kitöltési tényezők beállításaitól. (Azok csak a folyó áramokat befolyásolják). A bázisprog azért elindul, vagy nem is érzékeli a távit?
Üdv!
Hát van egy régebbi meg egy általad módosított is,iletve van a működő. A működőt úgy őrzöm mint az etalon 1 métert a mérésügyi hivatal... ,a másik 2-t viszont felülírogatom...van amelyikkel ki van akcspolva...távval be tudom kapcsolni a forgást de nem jön be a kép...van amelyik pedig elindul egyből,az nem reagál a távira sem.
Szia Kicsa!
Kapsz base és prop. alapokat, amit Taki33-tól kaptam én is. A távi cimzések nincsennek bennük, mert igy szinte minden távirkával lehet müködtetni öket. Mpasm-el tudod módosítások után hex-re forditani. Azt hogy hogyan kell beállítani az mpasm-et, találsz egy képet is infónak. (Innen szedtem le a topikról). A lényeg, hogy egy könyvtárban legyenek forditáskor. Egy keys.asm-et is találsz kivül, abban beírtam a távikódokat, amit használhatsz. Célszerünek látszik egy "Girder" építése, mert rögtön tudod a PC-n ellenőrizni milyen kódokat küld a távi. Ezt a girdert megtalálod a neten, szerintem érdemes használni, mert másra is jó.
A vicsys cikkében lévő módosított programot használva, amint 12V-ot kötök rá, beindul a motor.
Normálisan lehet a trimmerrel szabályozni a fordulatszámot. Egyetlen kérdés: Az normális, ha a motort szabályzó LMXYZ IC, 15 másodperc használat után is jól érezhetően melegszik?(Természetesen teszek majd rá hűtőbordát) A trafót próbálni még nem volt időm...
Szia Kicsa!
Megvizsgáltam és beégettem az eddig elküldött base.hex programokat, és mindegyik múködik egytöl-egyig. Valami talán az beégetésnél romlik el. Nálam az elején ez gyakori volt, mig nem kaptam egyik fórumtársamtól az IC-prog beállításához egy infót. Azóta egyetlen programot sem rontottam el, kiválóan müködnek. Elküldök az IC-prog álltalam is használt beállításához egy képet. Én igy égetem a PIC-keket. 1. Erase all 2. prog beolvasása 3. IC-prog beállítása 4. Égetés Próbáld meg ugyanigy, talán müködni fog. Írj, ha valami nem érthető a képen.
Üdv!
Most fent vagyok Pesten...hétvégén megyek haza és akkor ki tudom próbálni. Azt hiszem értem a beállításokat...meg fogom próbálni... köszi szépen Üdv Kicsa
Igen normális...elvileg ha a fordulat maxra van tekerve,akkor nem szabad annyira melegednie...viszont ha min.-on van,akkor fűt rendesen...
A távirányitóhoz csak azért nem találtam sehol nyáktervet, mert béna vagyok, vagy tényleg senki nem csinált hozzá
Mert akkor csinálok én. Inkább minthogy próbanyákra kelljen gyártanom...
Szia Pet!
A keresett távi progokat a 67. oldalon találod. De azért ide is csatolom: |
Bejelentkezés
Hirdetés |