Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Bitvizsgálat változó helyiértékkel
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Richie78 hozzászólása Szept 9, 2008 /

Hali!

Egy olyan problémába futottam bele, hogy megoldható-e egy Byte helyiértékének a vizsgálata változón keresztül?

Pl: Btfsc Temp,Valami

ahol, a Temp Regiszter Valamiedik bitjét szeretném vizsgálni, úgy hogy a vizsgálat után a Valami értékét csökkentve/növelve más helyiértékre mutasson.

(#) kissi válasza Richie78 hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Szia!

Szerintem a változó értékének megfelelő számmal rotáld a TEMP változót és így a kérdéses bitet ki tudod forgatni a Carry-be, majd azt vizsgálhatod!

Steve
(#) potyo válasza Richie78 hozzászólására (») Szept 10, 2008 / 4

Ugyanerről volt szó a microchip fórumán is, ott találsz megoldást: Link
(#) Richie78 válasza kissi hozzászólására (») Szept 10, 2008 /

Igen, ez egy működő megoldás, (ezt csináltam én is) csak az a baj, hogy rengeteg utasításidőt veszítek vele. ( nem 1 bitműveleten, hanem több vizsgálat egymás után)
Viszont a Potyo jó helyre elnavigált, a microchip oldalon lévő megoldás hasonló, ott egy beépített runtinnal oldja meg a helyzetet, ( number_to_bit ), de avval is ugyan ez a baj, hogy sok időbe kerül míg megkapomkapom az értéket.
Ott a példákon keresztül kaptam választ, miszerint lehet helyiértéket vizsgálni változón keresztül, és így nem szükséges a Rotálás.
(#) watt válasza Richie78 hozzászólására (») Szept 11, 2008 /

Elolvastam a kérdésed, de nem értem.
Mit értesz bájt helyiértékén? Nem egy bit helyiértékére gondoltál a bájton belül?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem