Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Hat itt sem meretek sem literek nincsenek megadva.Ilyeneket mar csinaltam en is de nem jottek be.
Engem is érdekelne ez a téma csk,nekm dupla 30cm-es láda készítésének a méretei kellenének!! Köszi!
2db Rockford Fosgate P212S4-ről lenne szó! Ezeket szeretném "bedobozolni" A válaszokat köszönöm.
Csa Frenky.Ehez a szubhoz gyarilag # Ajánlott zárt láda 24,1 liter
# Ajánlott reflex láda 49,5 liter. A mereteit ki kell szamolnod.ezek a literek egy darab hangszorora vannak.
Hali! Köszi de ezeket énis tudom!! Már elldöntöttem azt is,hogy zárt lesz a láda. Csak olyan dolgok érdekelnének még hogy zárt ládánál kell e zajcsillapító anyag vagy sem,ha igen hogy kell belerakni!! Meg,hogy milyen anyagból csináljam a ládát?!
Ja! A másik az hogy külön "kamrába" rakjam őket vagy 1 légtérbe szólna jobban? ezeket nem tom még!!
Nos az elso tipus lenne 34x35,5x15x25.a 34x35,5 az eleje ahova besujeszted a nyomo´t.15cm a tetejenek a szelessege es 25cm az aljanak a szelessege.ezek a belso meretek.+hozzaadaob az anyagot.
Ha sima kocka dobozt szeretnel akkor 34x35,5x20.
eEn kulon raknam iket.vagy legalab elrekesztenem egy fellal ha mar egy nagy dobozt akarsz.
Az anyag lehet sima presolt fa de legyen legyalabb 2cm vastag. A hangfalra legjobb a dio vagy cseresznye faanyad de az picit dragabb. ezek vezetik legjobban a hangot.
Ez most az eggyik hangszóró láda mérete ugye?
Ja?!Es ha preselt fat teszel akkor ne legyen laminatozott mert az ront a hangon.TORZITT!
Na most van nekem 1 ilyen méretem,hogy 97cm széles és 47cm a magassága ezt akarom én valahogy kidobozolni! A 97 cm az fix lenne a többit kellene átvariálni valahogy! Golf3 3ájtós a kocsi amibe lesz!
Idézet: „A hangfalra legjobb a dio vagy cseresznye faanyad de az picit dragabb. ezek vezetik legjobban a hangot.” Ezt nem mondod komolyan! :eek2: Idézet: „Ja?!Es ha preselt fat teszel akkor ne legyen laminatozott mert az ront a hangon.TORZITT!” Kész vagyok :wow1: :zavart2:
Én mdf-re gondoltam az eleje 2cm vastag lenne ahová végül is ahangszóró kerülne,vagy vastagabb a többi kicsivel vékonyabb lenne!!
Szerinted milyen anyagból legyen? szamóca!
Jó a bevált MDF.
De a méretezés nem ilyen egyszerű. Olvasgass vissza a ebben, és a többi hangdobozos topikban. :yes:
Nekem a két legnagyobb segítség a következő két könyv volt: Klinger: Hangdoboz építés, Vivian Chapel: Loudspeakers for Musicians
Ilyen ládára is gondoltam csak persze szögletes lenne a teteje!! itt van róla kép: LINK
Komolyan gondoltam a cseresznyet es a diot!jobb mind az MDF csak kevesen tudjak es aki tudja az sem biszti hogy megengedi maganak.
A gond nem a fa anyaga, hanem a "jobban vezeti a hangot" rész.
Nincs meg véletlen valakinek a könyv PDF-ben vagy valahogy?
Nekem asztalos a szakmám ezáltal konyítok valamit a fához de cseresznyéből nem csinálnék vagy hasonlóból mert az inkább szobai hangszóróra lenne jó! Ide szerintem felesleges mert úgy is be lesz vonva kárpittal.
Ugy gondoltam h szebben szol.nem olyan kemeny az utese.
Vedd peldanak a Yamaha vagy Jamo markat. leginkabb a cseresznye fat hasznalja.
Legközelebb használni kellene, csak a poén kedvéért is az URL gombot a hozzászólás-író ablakban, ha az ember valamiféle linket szeretne betenni... kösz!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |