Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC táp javítása
 
Témaindító: burkus, idő: Jún 19, 2006
Lapozás: OK   7 / 118
(#) Tomi20 válasza jati hozzászólására (») Jún 25, 2008 /
 
Nem, mert az ATX szabványban meg vannak határozva a feszültségek, és a csatlakozó. Akkor az a táp nem ATX.
(#) jati hozzászólása Jún 25, 2008 /
 
van rajta:
P.G
ON/OFF
-12V
+12V
+5VST
-5V
+5V
GND de
3,3V-ot nem látok!

így néz ki:
(#) patexati válasza jati hozzászólására (») Jún 25, 2008 /
 
Szerintem usb külső vinyónak a tápellátását szolgálja!
(#) jati válasza patexati hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
A kábelt ne nézd rajta mert azt már én cineztem rá!
Szerintem egy régebbi P1-2 -es TX tápja!


Csak a 3,3V hiányzik róla, nem lehetne valahogya megoldani hozzá!!!!!

(#) gulasoft hozzászólása Jún 26, 2008 /
 
Lehet hogy rossz helyre írom a kérdést, de hát ha tudtok válaszolni.
Kéne nekem 24V egyenáram, és arra gondoltam, hogy van a pc tápon 12 abból 2-őt kéne sorba kötni és megvan a 24.
Igen ám de hogyan kéne őket sorba kötni, mikor a két csatlakozó földje közös.
(#) Lucifer válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Van rajta -12 Volt is (kék). A +12 és e közt ott a 24 Volt. Viszont alig terhelhető. (0,8 A)
(#) szilva válasza gulasoft hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
2db táppal tudnád megcsinálni, hogy sorbakötöd, csak el kell szigetelni a kimeneti nullákat a háztól/védőföldtől. A másik megoldás, hogy a -12V-os ágat megerősíted, de ehhez bele kell nyúlni a tápba.
(#) szilva válasza jati hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Szerintem meg ez valami spéci táp, leginkább valami márkás gép saját tápjának tudom elképzelni. Pl. a HP-nek voltak olyan 486-os gépei, amik már elektronikusan kapcsolt tápegységgel működtek, amolyan ATX előtti kialakítású tápegységgel. Ráadásul azok teljes hosszban, keresztben álltak az alaplap fölött, teljesen egyedi külső méretekkel. Lehet, hogy ez is pont egy olyannak a belseje.

Ránézésre, pl. a trafó és a hűtések mérete alapján én nem fűznék túl sok reményt hozzá. Persze nem tudom, hogy mire kell, de egy átlag PC-t elindítani róla szerintem elég rizikós.

Lehet, hogy jobban jársz, ha veszel pár rossz ATX tápegységet egy bontóban, darabját 50-100Ft áron, és azokból építkezel. Igaz, kicsit kell velük foglalkozni, de általában 2 tápegységből 1 működőt össze lehet rakni.
(#) gulasoft válasza Lucifer hozzászólására (») Jún 26, 2008 /
 
Aha az igaz, léptetőmotormoz kell, de előb kitanulom az 5v-osat.
(#) jati hozzászólása Jún 27, 2008 /
 
Van egy DTK 200W tápom. Menni megyen csak nem bírja elinditani az alaplapot, pedig minden volt megvan rendesen ha testerrel mérem. De mikor már az alaplapot kellene neki elindítani mindent mindent hajt csak nem indul. Mi lehet vele a gond?
(#) ensium válasza jati hozzászólására (») Jún 27, 2008 /
 
Akkor meg gondolom nem a táppal van probléma. Mindent rádugtál az alaplaprra? A testerrel gonodlom terheletlenül mértél, terhelve kell mérni. Ja, mi az, hogy mindent hajt, csak nem indul? Ez számomra érthetetlen. Ha a táppal van a probléma, amit írtál, akkor a táp el sem indul, node ha mindent hajt, állításod szerint, akkor nem a táppal van a probléma. Kicsit bővebb információt ha kérhetnénk.
(#) jati hozzászólása Jún 28, 2008 /
 
A tápot terhelés nélkül mértem, és az, hogy mindent hajt azalatt azt értem, hogy CD-ROM, HDD stb. forog. Az alaplap más táppal rögtön elindu, csak ezzel nem. Lehetséges, hogy az 5 vagy 3,3V-tal van a probléma?
(#) ensium válasza jati hozzászólására (») Jún 28, 2008 /
 
Jaa, világos. A tápból az alaplap elég sok helyről kap feszt, inkább a 12 voltal lehet a probléma, szerintem.
De szvsz, felesleges babrálnod egy ilyen táppal, mert bármelyik régi PC-s boltban kapsz egyet 600 Forintért.
(#) jati válasza ensium hozzászólására (») Jún 28, 2008 /
 
CSakhogy én Kárpátalján lakom Tiszabecstől 20-30km-re a határon tul Ukrajnában. Itt ez még nem ilyen egyszerű. Kösz azért a tippet.
(#) ensium válasza jati hozzászólására (») Jún 28, 2008 /
 
Az már más tészta.. Akkor viszont valami megoldást kell találni. Terhelve mérd ki az alaplap feszültségeit. És majd jönnek a tapasztaltak, segíteni
(#) Gery hozzászólása Aug 5, 2008 /
 
Hellósztok!
Van egy érdekes esetem, ahol a pc tápom "elromlott". Összeszereltem egy régi kis egyszerű gépet. AT-s táp kell hozzá szóval itt még a 230V-ot kapcsolom a gép elején. Úgy nézett ki a dolog hogy utólag vettem észre hogy a procit nemjól raktam bele, azaz mondhatjuk úgyis hogy alig érintkezett, max pár láb. Elég érdekesen sikerült, de nem is volt normálisan belefogatva. Bekapcsoltam forgott 1-2-őt a venti majd leáll táp zúg. Szétszedtem a gépet naturba csak táp beindít bekapcsolom és a trafó zúg, de nemcsinál semmit. Lemértem a diódák jók. A fetekre is rámértem meg a két primer oldali nagy kondira, de egyik se vezetett. Nagyon fontos lenne ez nekem. Nem tudjátok hogy ez mitől lehet?
(#) Albert-M hozzászólása Szept 12, 2008 /
 
sziasztok
egy kerdesem lenne , van egy pc tapom ami halott volt , sikerult elinditanom 2 tranzisztor , nehany dioda es ellenallas volt a hunyo , de meg mindeg nem az igazi mert mikor aram ala helyezem akkor egy fura hangot ad ki magabol , olyat hogy ,, tik tik tik ,,de gyorsan egymas utan , es mikor elinditom akkor egy sipolo hang vagy a fene sem tudja sercego , erre szeretnek egy valaszt kapni hogy mi lehet meg a gond , ha valki tud valamit vagy van otlete akkor valaszoljon , elore is koszi.
(#) szilva válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Jobb lenne többet tudni arról, hogy ez milyen táp, és hogy mit cseréltél benne


Gyanitom amúgy, hogy valamilyen ATX tápról van szó, akkor az áram alá helyezés után, de nem elindítva a tápot a készelnéti 5V-ot is előállító tápegység megy csak, a "nagy" nem. Ha ilyenkor hangja van, akkor annak okát a készenlétiben kell keresni.
(#) hard válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Szia
Szerintem valami elko hiba lesz,legalabbis kondi a katogo hang arra val hogy probalna indulni a tap de nem bir.
(#) Albert-M hozzászólása Szept 12, 2008 /
 
ez egy atx tap , igen es , el is indul minden aram meg van rajta , a 12v is ,a 3,3 is meg mind , szovalelindul , mukodik , a primer reszben volt 2 darab tranzisztor kimenve , egy pill es meh is mondom hohu meik egy C2527 tipusu es egy c945 tipusu , , de mikor aram ala helyezem katog es akkor is mikor uzembe helyezem
(#) Albert-M válasza szilva hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
nem a primer reszben van a gond?
(#) szilva válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Légy szíves írj érthetően, mert így senki nem fog válaszolni. Nincs senkinek sem kedve azzal kínlódni, hogy megpróbálja kihámozni a mondanivalódat az írásodból...

Ez elég furcsa, mert a primer (értsd: nagyfeszültségű) oldalon nem szokott c945 (2sc945) lenni, az a szekunder oldali tápvezérlésnél szokta a nagyfeszültségű kapcsolótranzisztorok meghajtását előállítani. A másik, számomra érthetetlen dolog a c2527 (2sc2527), ami adatlap szerint egy 120V-os kapcsolótranzisztor, az ide kevés lenne.

Rajzot vagy skiccet tudsz mutatni a tápegységről? (Legalább fotót, esetleg bejelölve, hogy mit cseréltél.)
(#) Albert-M válasza szilva hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
hat most nem tudok kepet csinalni rol , mert jelenleg a meloban vagyok es a tap az otthon van , esetleg estere, keso delutan, csinalok egy nehany kepet rola es majd meglatjatok hogy mi a helyzet. amugy igy kep nelkul megprobalom kifejteni a helyzetet erthetobben , szoval , abban az oldalban ahol a primer resz van , van hutore fogva 3 darab tranzisztor amibol ket darab egyforma ,most a szeriat es tipust fejbol nem tudom es van a ket egyforma mellet ez a C5027S jelzesu tranzisztor ami el volt szalva es ez a tranzisztor elott van egy kisseb meretu tranzisztor ami nincs hutore szerelve , ami ha jol emlekszem C945 tipus , de ezek azon az oldalon vannak ahol a nagyfesz van meg a 3 darab trafo elott , remelem erheto volt amit megprobaltam elmeselni , de estere teszek kepet is
(#) Albert-M hozzászólása Szept 12, 2008 /
 
ha nem tevedek az a keszenleti 5v nak szolgal,
(#) szilva válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
Az a készenléti 5V-ot előállító rész, annak oka szokott lenni, hogy miért száll el. Általában kiszáradó elkó (22-47u szokott ott lenni) az ok. Mellesleg ez a táp állítja elő e nagyteljesítményű rész vezérléséhez is a tápfeszültséget, azaz ha nincs teljesen rendben, akkor az is kínlódhat. A készenléti tápot kell mindenek előtt rendbetenni!

A baj az, hogy majdhogynem ahány táp, annyiféle a készenléti rész megoldása. Itt nincs mese, érdemes visszarajzolni a panelról a kapcsolást, hogy valamennyire átlátssa az ember.
(#) Albert-M válasza szilva hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
es annak kicsi asz eselye hogy valamerre a rajzot megtalaljam valamerre ennek a tapnak , akkor ha nem en kell visszarajzoljam szrtintem nem igazan lehet baja a vezerlesnek de azert at nezem , ha indul a tap akkor nem hinnem hogy nagy baja lenne a vezerles kornyeken , csak az a kattogo hang aggaszt hogy az mitol lehet , a kondik vannak elszalva? es csak a mikros kondik vagy a nanosokat is ki kellene cserelni ? vagy azok nem igazan szalnak el?
(#) Albert-M hozzászólása Szept 12, 2008 /
 
ja es terjunk vissza az eredeti problemahoz a kattogas az a keszenleti reszbol johet ? vagy valahol mashol van a hond? netan a primer reszben?
(#) Andr3wJ válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
HI!

A kattogás terhelt állapotban jön elő vagy terheletlenül?
Nekem volt egy ami terheletlenül simán elindult megvolt minden feszültség, ahogy megkapta az alaplapot 230bekapcsol pillanatra ventilátor felpörög aztán kikapcs teljesen. Ebben az esetben nekem egy Elkó volt elfüstölve tovább nem néztem kapott egx másik tápot, nem szeretném ezzel a javitgatással a gépet kockáztatni.
(#) Albert-M válasza Andr3wJ hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
kattog az minde fele helyzetben , kikapcsolva es bakapcsolva is
(#) Andr3wJ válasza Albert-M hozzászólására (») Szept 12, 2008 /
 
az szép

Amit én láttam és kattogott az zárlat volt.
Ha lehúzod a 230V-ot utána milyen hangja van ? lassul a kattogás és egy kis halk "zizegés" is megszünik?
Következő: »»   7 / 118
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem