Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   294 / 1679
(#) MolnarG válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Idézet:
„Szétlapul a tinta”
. Ez pontosan mit is jelent, és hol látszik?
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Egyszer valaki azt mondta nekem,(watt) ha felteszel ebbe a topicba valamit, számíts a negatív kritikára is. Ez benne van, nem kaphat mindenki "húú de frankó" minősítést.
Ami jó az jó, amin van mit csiszolni azon van, ezen nem szabad megsértődni.
Üdv.
(#) mrex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Emberek én nem vagyok "szegény mrex" az a külcsín amire itt céloztok az engem ilyen mélyen nem érint.Én fele annyi macerával csinálok ezután nyákot mint aki levilágít. illetve mindig a relatí dolgokat kell mézni ugyebár eddig lakkfilccel csináltam.... most pedig egy igen jó kütyüvel,. Tegyétek fel a fotózásos tecjhnikával készült legelső próbálkozásotokat aztán hasonliítsunk üdv Mtrex
(#) Szebence válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Szia Attila86!

Miért nem fotózol, miért jobb neked vasalni? Fotózással szebb paneleket csinálhatsz, mint vasalással, bár eddig még mind nagyon szépen sikerüt vasalással, nem azért mondtam, mert csúnyák lennének a paneljeid Ilyen UV-s levilágító elkészítése kevésbé költséges és nehéz, mintha ilyen présgépen gondolkodnál.
(#) mrex válasza Szebence hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Mert a papír csak 30 forint a te lakkod előhívód stbstb sokkal kevesebbe van egy nyák mint levilágítva
Mrex
(#) mrex válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Eddig minden nyákomat kézzel rajzoltam s valószínü többet mint te már ha a login neved a születési évedre utal és minden működött
(#) vicsys válasza mrex hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Nem az első, de pont ugyanilyen lett.
Bővebben: Link

Amúgy, nagyon sokáig én is filccel rajzoltam... Ejj, mit megnem adtam volna '82-86 tájékán egy vasalásos technikáért, ami olyan mint a tied! Nem olyan rossz az a panel, meghát gyakorlat teszi a MESTERT!


Mellesleg elkészült a hőmérőm doboza...

DSCN0004.JPG
    
(#) Master_of_the_web hozzászólása Szept 13, 2008 /
 
Üdv!

Építettem én is egy PICkit2-t ugyanis elegem lett már a JDM bizonytalanságából. Tetszik, hogy gyorsan olvasssa meg írja a PIC-eket ráadásul mindig megbízhatóan működik.
Azért vannak power FET-ek rajta, mert a helyi bolt(ok)ban nem kapni TO-92 tokozású kis FET-eket. Emiatt a súlya is elég tekintélyes, felborul a céláramkörrel együtt.
Az USB-B csatlakozóval ugyanaz a helyzet a boltban mint a kis FET-ekkel. Ezért is lett egy usb hosszabító vége levágva és simán beforrasztva....

Kicsit olyan nagy áramú motorvezérlő beütése van

000_0770.JPG
    
(#) vicsys válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Nem is rossz! Látom, a panel fűrészelést még neked is gyakorolni kell...
Már csak egy igényes kis műanyag dobozzal kell álcáznod és pöpec lesz!
(#) Master_of_the_web válasza vicsys hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Hát igen kivágás néha félresikeredik. Persze ha van türelmem meg szeretném ha szép legyen, akkor lemegyek a pincébe ahol van jó kis lemezvágó (képen), de most lustasági okokból nem akartam lemenni odáig, ezért kézi lemezvágóhoz nyúltam Amivel pedig nagyon csúnyán megy csak a vágás.
Sajnos a nagy FET-ek miatt nem lesz jó a doboz se amit akartam neki. De majd hétfőn veszek hozzá valami kis pofásat.


100_9767.jpg
    
(#) vicsys válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Ha van minidrilled, vágókoronggal "leflexelheted" a tranyók hűtőfülét és a panelt is vághatod vele. Ekkor már lehet, hogy elférsz a dobozodba.
(#) huhuu válasza vicsys hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Szia!

Gratulálok, nagyon jól éz ki a höméröd!
Hogyan készitetted a dobozt? A festést?
Jól látom, a ledek elött van egy plexi csik?
Azt honnan szerezted?
(#) vicsys válasza huhuu hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Bővebben: Link
A festék sima matt fekete, lakkozás nélkül...
(#) sound.man válasza vicsys hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
A feliratokat hogy csináltad meg ilyen jól?
(#) vicsys válasza sound.man hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Megtaláltam a 20 éves alfasetteket...
(#) Doncso válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Persze hogy rosszul esne, én hajba is kaptam wattal ez miatt, bár így utólag azt mondom volt abban valami amit mondott, de rosszul esett.
(#) Doncso válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Frankó lett, de lenne egy kérdésem, a fetek hogy hogy ilyen nagyok lettek? Szándékosan vagy ezek voltak otthon?
(#) lidi válasza Doncso hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Dehát épp ott írja, amire válaszoltál
(#) lidi válasza mrex hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Mrex: írhatnál még picit erről a présről. Mekkora teljesítménnyel fűtöd, alul is van-e fűtőszál, mennyi ideig tart mire megmelegíti azt az alu tömböt. És valami közeli kép is jó lenne arról hogy hogy van rászerelve a fűtés. Bár én is elvagyok a fotós eljárással, azért érdekel ez is.
(#) Doncso válasza lidi hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Idézet:
„Sajnos a nagy FET-ek miatt nem lesz jó a doboz se amit akartam neki. De majd hétfőn veszek hozzá valami kis pofásat.”


Erre gondolsz? Mert én ezt úgy értelmezem, hogy dobozt vesz hozzá, de én a feteket kérdeztem , hogy miért ilyen nagy tokozásúakat tett bele, lehet én értettem félre és ő a fetekről beszélt.
(#) Attila86 válasza mrex hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Idézet:
„Eddig minden nyákomat kézzel rajzoltam s valószínü többet mint te már ha a login neved a születési évedre utal és minden működött”

Igen, arra utal. Na de az hogy Te korábban születtél, az nem feltétlen jelenti azt hogy Te több nyákot készítettél mint én. Ez azért elég meredek következtetés, attól függetlenül hogy igaz-e vagy sem! Ne keverjük a szezont a fa*****al!
Mellesleg nálam nem az minősít egy nyákot hogy működik-e! Olyan nyák még soha nem került ki a kezeim közül ami ne működött volna valamilyen vasalás okozta hiba miatt (max tervezési hiba). A minőség nálam legalábbis a "szépséghibákban" mutatkozik meg, mert olyan nincs hogy a nyák ne működjön.

K1ll3rghost!
Azért nem fotózok, mert a vasalást sokkal egyszerűbbnek, olcsóbbnak és gyorsabbnak tartom. Bár a minősége erőteljesen vetekszik egy jól elkészített fotós eljárással készült nyákéval, mégis egyértelmű hogy a fotózás magasabb minőségű. Viszont nekem még nem volt szükségem olyan nyákra, amelyet vasalással nem, csak fotózással lehetett volna elkészíteni.

Üdv.!
(#) mrex válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Igaz a leb...t elfogadom de gondolkodtam és inkább mi aktívak akik nem a kocsmákban időzve töltjük a napjainkat inkább ne veszekedjünk hülyeségeken. Számomra a nyák eszköz nem cél Számomra egyenlőre ez tökéletesen megfelelő minőség.Én ezen kívül még számtalan dologgal foglalkozom nekem ez tényleg hobbim és másnak nem dolgozom.
Nem is arra szántam.Ha neked van olyan vasalód ami tudja a 180°c-t akkor becsüld meg mert nem fogsz olyat kapni többet én konakt és lézetes hőmérővel jártam a haverom boltjábanés nem találtam ilyet pedig volt típus bőven. Valószínüleg egyébként a lakkfilccel való javítást nézted baromi rondának .A mechanikai pepecselésről pedig annyit, hogy ez nekem kb
3 órai munkámban van A kőbaltát nem lehet hasonlítani egyetlen fémszeszámhoz sem. A 98% pedig a nyomat felragadásának aránya a hibákhoz viszonyítva Én nem esztétikai értelemben értettem remélem elfogadod a békejobbot
Üdv Mrex
(#) Attila86 válasza mrex hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Persze, nincs is semmi harag!

Én sem találtam 180 fokos vasalót, bár igazából nem is kerestem. Vettem egyet és rájöttem hogy maxra tekerve sem elég forró. Ezért szétszedtem és elhajlítottam kicsit a bimetálját, azóta megvan a 180 fok és gyönyörűen lehet vele nyákot vasalni.
(Azóta ugye magasabb hőmérséklet kell hozzá hogy a bimetál az érintkezésig elhajoljon.)

Üdv.!
(#) Doncso válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Idézet:
„szétszedtem és elhajlítottam kicsit a bimetálját, azóta megvan a 180 fok és gyönyörűen lehet vele nyákot vasalni.”


Hogy én erre eddig miért nem gondoltam

De hadd adjak én is egy tippet, ha áztatjátok a papírt, a langyos vízbe egy kis ecetet öntsetek és pár pillanat alatt szinte magától leugrik a papír, úgy hogy én nem 180 fokon vasaltam, mi lenne ha ekkora hőfokon vasalnék? Így ezzel a módszerrel 99% ban fenn marad a nyomat, de volt már amikor 100%-ban is ott maradt.
OFF-vége
(#) Árpy válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Hogy szó lett a vasaló hőfokáról, én is kiváncsi lettem, hogy mekkora hőmérsékleten szoktam vasalni. 150-180°C között körül-belül. Ez már nem egy mai darab vasaló, feltekertem maxra, 245°C-t produkált.
Érdekes, hogy a mai vasalók nem olyan jók, mint a régiek.
(#) mrex válasza lidi hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Eélg a rajz a megértéshez?
Felfűtési idő kb 10 perc csak a nyomólapot fűtöm én csak egyoldalas nyákot csinálok a többi paramétert most tapasztalom. De gyorsan lehet vele dolgozni és darabról darabra jobb lesz valami hőszigetelő kéne hogy a nyomólap felső felét ne fűtsem most klingerit van benne próbaként de semmit sem ér erre a célra.
A felső lap uganolyan mint az alsó lap csak M8 menetek helyett 8,2 es furatok vannak benne meg négy 12 es húzott anyag tengely a végein m8 menettel az egyik hosszabbb arra ment a zárt anya.
A prés tekerenyű egy m16 menetesszár meg egy bakelit kerék majd valszeg kerül rá egy nyomatékszabályzó hogy ne lehessen szétnyomni a festéket. Lehet cigánypecsenyét is sütni vele He He He
(#) Proci_85 válasza vicsys hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Nagyon jól néz ki a dobozod vicsys! Én is valami ilyesmiben gondolkozok, mert igen mutatós ezzel a ledsorral (első pilltől "beleszerettem" ahogy felkerült)
Azonban ahogy nézem igen drágán jönne ki, csak a hőérzékelő elem ~1.000 ft valami 4k az össz. Olcsóbb hőérzékelővel nem lehet használni?
(#) vicsys válasza Proci_85 hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Köszönöm.
Pont ez a lényeg. A szenzor pontos feszültséget ad ki amit a ledsoros feszültség mérő mér és jelez ki. A szenzor aktív elem, ergo lineáris. Sajnos ami nagyon olcsó azt nehéz kaliblárni vagy pontatlan.
(#) Master_of_the_web válasza Doncso hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Helló!

Idézet:
„Azért vannak power FET-ek rajta, mert a helyi bolt(ok)ban nem kapni TO-92 tokozású kis FET-eket.”


Valóban írtam, csak két hozzászólással feljebb.
(#) Doncso válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Szept 13, 2008 /
 
Tényleg!!
Következő: »»   294 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem