Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Hali dcsabi!
Idézet: „erre a feladatra szerintem megfelel a Pt100 tipusu hőmérséklet érzékelő, ilyen távolságra kompenzációs gond lehet, viszont nem biztos, hogy 1-2 fok eltérés gondot okozna mivel csak utólagos megfigyelést mondtál.” Három vagy négy vezetékes megoldást kell használni! Akkor nem kell kompenzálni a vezeték ellenállását, mivel az egyáltalán nem fogja befolyásolni a mérést. Idézet: „Viszont a PLC-nek rendelkezni lell anlóg benenetekkel, ami feldolgozza a szenzor által mért adatot, ami célszerüen egy feszültségosztóval lehet megoldani...” Nem esett szó arról, hogy milyen fajta PLC-ről van szó, de olyan analóg bemenetet kell választani hozzá, ami alapból képes a Pt100 fogadására és akkor nem kell trükközni ellenállás osztóval, eleve 3 vagy négy vezetékes mérés lesz (vezeték ellenállása nem számít). Ráadásul a Pt100 ellenállás-hőmérséklet karakterisztikája nem lineáris. ha fesz osztós megoldást választ, akkor a mérés linearizálásával is foglalkoznia kell a PLC programban. A Pt100 fogadására képes modulok ezt is megcsinálják. S7-300/400-nál pl. (és omronnál is ha jól emlékszem) közvetlenül a fizikai mennyiségre konvertált értéket lehet kiolvasni (fix pontos ábrázolással). S7-hez: - Itt egy zenés-táncos analóg modul kiválasztási segédlet - Tápegységek analóg és digitális kimeneti signal modulok (SM), par...adatok - Régebben írtam egy cikket, ami érinti a témát
Köszi a segitséget.Most van kialakulóban a kapcsolás.Ha jól sikerül összeállitanom és jól müködik , beszámolok róla.Jimi
Én is egy kérdéssel fordulnák hozzátok.
Telemehanic XPS-MC PLC-ét kel majd programoznom, nem ismerem. Kérdésem milyen kábel és program kell hozzám. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv. S pál
Érdekes, mert a képen látható plc burkolata nem piros, de a gyártó szerint ez biztonsági plc.
http://www.telemecanique.com/en/products/index_fon5_fam12_saf_preve...mc.htm itt találsz hozzá leírást, meg van hozzá demo mcwin program is, de nem tudom miben demo...
Köszönöm a segítséget, továb kutatok.
Spál
Sziasztok! Segitségre volna szükségem! Milyen kábel kell ahhoz, hogy Pc-vel csatlakozni tudjak Siemens S7 400 PLC-hez, és honnan lehet legolcsóbban beszerezni. Ja és a szoftverének mia neve? Ugyanaz -e mint a 300-as Plc hez a szoftver? A kábel más mint a 300-as PLC sorozathoz vagy tudom használni mind a kettő PLC tipushoz.? S7 300-ast már próbáltam módositgatni. De most kaptunk egy 400-as Siemens Plc-t.
Köszönöm a választ!
Helló desab!
Idézet: „Segitségre volna szükségem! Milyen kábel kell ahhoz, hogy Pc-vel csatlakozni tudjak Siemens S7 400” Valamilyen MPI illesztőre van szükség. Ez lehet RS232 PC adapter: Kép: Hivatkozás Vagy PCMCIA CP adapter, ha van pl. olyan notebook ami fogadja: Kép: Hivatkozás Esetleg PC adapter USB: Kép: Hivatkozás Vagy valamilyen PC-be való CP (communication Processor) (PCI kártya) De vannak más megoldások is, pl. MPI/Ethernet gateway: Kép: Hivatkozás Ennek van egy Pro változata is. A Helmholz gyártja. ..és még sokan mások. Az áruk 50000-nél kezdődik kb, és 100 fölött ér véget. A legolcsóbb az RS232 PC adapter, de azt ajánlom a legkevésbé (szörnyű!). Idézet: „Ja és a szoftverének mia neve?” Step 7 Idézet: „Ugyanaz -e mint a 300-as Plc hez a szoftver? A kábel más mint a 300-as PLC sorozathoz vagy tudom használni mind a kettő PLC tipushoz.?” Ugyanaz a kábel és ugyanaz a szoftver kell a 400-ashoz, mint a 300-ashoz.
Köszönöm szépen szirty a választ, sokat segitettél.!!
Jó munkát! Szia
Zelio sr1 201BD-ről nem tudok levenni programot.
Azt hiszem, nem jó a progim hozzá ? Tud valaki segíteni...elkelne most...
Azzal próbáltam de mikor letöltöm a modulról a progit a pc
hibát jelez és kilép illetve a szokásos ablak a hibajelentés küldésről... lehet más verzió kéne, vagy másik példány... Csak elég méretes...
Sziasztok,
Jó témát kezdtetek el, én is foglalkoztam ezzel a plc szimulatro kerdessel mostanaban. Nalunk a munkahelyen S7-200 plc van és ahhoz van szimulátor is. Lehet letölteni mindenféle jó kis szimulátor progit S7re a netről is. De szerintem ha valaki vezerlessel szeretne foglalkozni az hasznaljon inkabb mikrokontrollert otthon. Az olcsobb es tobb mindenre jo.
Netröl letölthetö az legujabb verziojuk.De inkább op-rendszer hülyéskedik, vagy a protokolok nincsenek beállitva.
Hali francsicsg!
Idézet: „De szerintem ha valaki vezerlessel szeretne foglalkozni az hasznaljon inkabb mikrokontrollert otthon. Az olcsobb es tobb mindenre jo.” Otthonra igen. Iparban nem.
Sziasztok!
Ha esetleg valakit érdekel egy unitronics v120-22-r34, van egy eladó.
Hali!
Idézet: „Ha esetleg valakit érdekel egy unitronics v120-22-r34, van egy eladó.” Miért nem írod ide mennyiért? Titok? Vagy gondolod, hogy nem mindenkinek ez lesz az első kérdése? Vagy árverést akarsz rendezni, ki adja a legtöbbet érte?
Természetesen nem titok.
V120-22-r34, 85EFt. 22 Digitális bemenet (ebből 3db 10kHz-es gyorsszámláló, 2db analóg bemenetként használható), 12 relés kimenet (3*4-es csoporokba).
Mégvalami.... Gyakorlatilag új, Eredeti csomagolásában, prog.kábellel, doksival.
Szirty!
Hol lehetne szerinted még meghirdetni, itt sajnos nem nagyon pörög a fórum. Esetleg prog.hu-n többen olvasnák? Köszi!
pl: Bővebben: Link
Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy a PLC-be az érzékelőtől, vészgombtól szaggatott jel (zavart) megy a PLC-be.
Szóval szaggat a jelem, amivel igen nehéz dolgozni. Szekrényben van egy frekiváltó, trafó (duplán szigetelt.), mágneskapcsoló, szűrő, diódahíd... S a tápfeszt. is külön vittem el az érzékelőkhöz. Majd az éritkező relés kontaktusait a szekrénybe osztottam el. (input, +24V) A PLC amiről beszélünk egy Allan Bradly Nx70 (Samsung N70 klón) Megj.: A tápfesz.-em nem ingadozik, rámértem. Az érzékelő és a kapcs.szekrény között max. 20-25m lehet, s közös csatornában jön a betáppal. Az ézékelők 2x0,75mm ill. 5x0,75mm MT. Viszont nem mindenhol tapasztalható ez. A sima nyomógombokkal, s jópár érzékelővel nincs probléma. A válaszokat előre is köszönöm.
Hali Magorh!
Idézet: „Olyan kérdésem lenne, hogy mitől lehet az, hogy a PLC-be az érzékelőtől, vészgombtól szaggatott jel (zavart) megy a PLC-be.” Hát ennyiből csak találgatni lehet: - Szűretlen 24V DC (azaz trafó+diódahíd, pufferkondi nincs, vagy hibás) Így a bemenetre szagatott 24V kerül. - Ha a 24V-os tápegység elektronikus, zárlatvédelemmel is el van látva és ez a védelem aktíválódik túláram miatt, az is okozhat ilyet. Zárlatvédelem aktív, 24V elmegy, ettől zárlat megszűnik, metr pl. a zárlatos eszközt kapcsoló elem a 24V megszünésekor lekapcsol, táp emiatt ismét bekapcsol, amiől megint zárlat lesz, stb (jártam már így) - A 24V-al "találkozik" valahol a 230V leválasztott fesz. Elég jó kalamajkát tud okozni ilyesmi, és rendszerint nem lesz egyértelmű pukk. A találkozási pont lehet egy sérült jelzőkábel, amiben együtt megy 24V is, meg 230V is (ilyet nem szabad amúgy de éppenséggel lehet :]) . Vagy lehet egy beázott kötődoboz vagy egy hibás kötés miatt is ilyen "találkozás". Én megmérném annak a 24V-nak az AC összetevőit. Megmérném, hogy mekkora a fesz a földhöz képest. Valószínű, hogy valamelyik méréssel rendellenességet fogsz tapasztalni. Ui: Jó az úgy, hogy a vészgomb PLC bemenetre megy? Idézet: „Ui: Jó az úgy, hogy a vészgomb PLC bemenetre megy?” Igen, mert szükséges a vészüzem. Köszönöm a tanácsot. Megpróbálom a tápot bemérni. Még arra is gondoltam, hogy a frekiváltótól árnyékoltal viszem el a motorig. Viszont mint mondtam, nem minden jellel van ez a probléma.
Hali!
Idézet: „„Ui: Jó az úgy, hogy a vészgomb PLC bemenetre megy? ” Igen, mert szükséges a vészüzem.” Ok, mint infó mehet, de a megállítást elvileg nem kéne a PLC-er bízni. (hacsak nem failsafe PLC). Idézet: „Viszont mint mondtam, nem minden jellel van ez a probléma.” Jah, hogy nem minden jellel. Na én ilyet eddig nem olvastam.
Szia Dudus4
és tudnál esetleg ajánlani vmilyet vagy minden tipussal jól kell működnie? És ezek szerint úgy működik mint egy alaplapi rs232 port? Üdv
Azzal a különbséggel, hogy nem a hagyományos I/O portokra kerül (3E8, 3F8, 2E8...IRQ 3 , IRQ4..stb.), mint az alaplapi és DOS-ból nem fogod tudni használni.
Én Oxford Semiconductor chipset-tet használok egy ilyen kártyában OXCB950 és minden windows-os program hiba nélkül megy vele és stabil a kapcsolat a perifériákkal is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |