Fórum témák
» Több friss téma |
Helló Mindenkinek.Az a problémám hogy a GP 23A
típusú 12V-os elemnek nem tudom mennyi az élettartama.Vagyis hány mAh-s?Hogyan mérhetném vagy számolhatnám ki anélkül , hogy le kellene merítenem?
Talán ez a link segít
http://www.gpbatteries.com.hk/pic/GP23AE.pdf
Azt elfelejtettem elöbb leírni, hogy kb15-20mA-t vesz fel az áramkör.Létezik-e ilyen méretű 12V-os akku?Ha igen hány mAh-s és hol találom?Nekem kb 2000mAh-s már jó lenne.
Azt látatlanban megírom neked, hogy nincs 2Ah-s...
![]() Próbálj meg viszonyítani, egy 1,2V-os AA akku kb. 2xxxmAh-s. Neked 12V kell, tehát, ha nem is 10szer, de mondjuk 7-8szor akkora méretben lehetne 12V/2Ah-s akkut készíteni... Ekkora méretben most még lehetetlen... Rakj az áramköröd mellé egy "zselés" akkut, tudod az a szögletes zárt félét, amit riasztókba, lámpákba, szünetmentesekbe raknak. Abból van 12V-os és többféle kapacitással... Üdv Inhouse
Hidd el, jobban jársz ha veszel egy ilyen vagy ehhez hasonló akkut, Bővebben: Link Viszonylag olcsó és kicsi, olcsóbb mintha vennél 10db 2A-s AA akkut (10x1,2V = ~12V), ami barátok között is minumum 600Ft/db. Egyébkén szabad megtudni hogy mihez kell és hova lesz?
Egyébként a GP 23A úgy kb. 50mA-es lehet.
Igen tudom az a szögletes zárt féle...Riasztókkal foglalkozom, tehát tudom!Itt egy aprócska baj van.Mégpedig az, hogy ezeket az áramköröket ajtó ill. ablakok(jpé:nyílászárók) mellé kellene telepíteni, és nincs lehetőség utólagos vezetékezésre.Az á.k-ről csak annyit, hogy minden nyílászáró állapotát folyamatosan figyeli egy központ.Viszont semmi köze a riasztókhoz.Tehát a lényeg, hogy kicsi legyen és sok legyen az energy.Ja és 12V legyen.Most az jutott eszembe, hogy talán működik 9V-os elemmel is.Abból van nagyobb mAh-s?Egyébként a 12V-osnál melyik gyártó eleme a legjobb?
A kis méret és a nagy áram üti egymást. Van ezekből a szögletes akkukból egészen hosszú lapos is.
Sokkal nem tud többet a 23A-nál egy 9V-os elem, de az akkuk is talán 200mAh körül járnak... Még valami eszembe jutott, mobiltelefon akkuk! Azokból van talán olyan ami elfér. Laposak, elég kicsik és akár 1000-2000mAh-sak is lehetnek...csak sorba kell kötni 3-4et... ![]() Szerintem ezt vezeték nélkül nehezen fogod megoldani, mégis hogy gondoltad, amikor ezt tervezted? ![]() Az akkuknak van önkisülése is, ezért egy idő után maguktól is merülnek, fogyasztás nélkül. Ahogy korosodnak egyre inkább... Ki fogja őket töltögetni? Az ablakoknál levőknél csinálhatnál egy trükköt, napelemmel tölteni 1-2 AA akkut, aztán ebből kis kapcsüzemű IC-vel (jó hatásfok) csinálnál 12V-ot. Ajtónál a napelem esetleges... Üdv Inhouse
Hy mindenkinek!
Egy olyan időzítőre volna szükségem, ami 5 és 50 percnél ad ki egy negatív vagy pozitív impulzust.Az áramkörnek a lehető legkevesebbet kell fogyasztania míg időzít.Utána kikapcsol.Tehát ez az időzítő elemről működne.A legjobb ha GP23(12V-os), rosszabb esetben 9V-os elemről műkszik.555-nél takarékosabb időzítő kellene.Már megépítettem egy verziót ami kikapcsolja magát,de míg időzít, sokat eszik(kb:15mA).Esetleg számlálóval?Vagy uprocival?Elalvás-feléledés funkció is érdekelne, mert az öntartó része az á.k-nek szintén zabál.Köszi:Hegusp A moderátor kérésére került ide ez a téma. |
Bejelentkezés
Hirdetés |