Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC tápról, USB-ről erősítő
Lapozás: OK   4 / 6
(#) Doncso válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

A vf2 az egy olyan végfok, ami egyszerűségének ellenére még KDMester is elismer
(#) Doncso válasza Doncso hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Pontosabban Ő lenne az! De van egy kisebb testvére a VF1, nézz körül azon az oldalon!!
(#) Szegedi Sándor válasza Doncso hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

Értem már hogy mért úgy írtad hogy Ő. Köszönöm hogy megmutattátok nekem ezt a remek végfokot.
Ez nagyon tetszik és nem is bonyolult. . Valószínüleg ez lesz megépítve. :yes:
(#) Doncso válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 21, 2008 /

És még a hangja is csodaszép, a kimenő teljesítménye pedig valós értékeket takar!! Ez nem holmi kamu cucc!
Üdv: Doncso
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Szept 26, 2008 /

Még egy kérdés lenne. Ha nem a nyáklapra forrasztom hanem vastag rézvezetékkel kapcsolom össze a fet-eket a nyáklaphoz az baj?
(#) szamóca válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 26, 2008 /

5cm-nél ne hosszabbat használj mert gerjedékeny lesz :yes:
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Szept 27, 2008 /

Megépítettem a VF2-őt egy próbanyáklapra , ma este tesztelem kiváncsí vagyok milyen lesz . Az eredményeket majd holnap közlöm.
(#) Doncso válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 27, 2008 /

Kíváncsian várjuk!
(#) Szegedi Sándor hozzászólása Szept 28, 2008 /

Eddig semmi jó . Azt csinálja eddig hogy -23 voltot lead a hangkimeneten. Nagy baromságnak hangozhat a kérdés de a 0( a kapcs. rajzon test)a hangszóró negatív ágát rakni a másikat meg a hangkimenethez?(mert eddig úgy csináltam) A tápegysége fesz. kétszerezővel +-24 -et ad le kb. Az áramfelvétele a pozítív ágra kötve 90-100 mA (ezt már a potival álítottam be ennyire eredetileg 60-70 mA volt).Melegedni csak egy jó 10-15 másodperc után kezd, de minimális hűtés van rajta, kb annyi mint az erősítő weblapján az az alulemez. Szerintetek mi lehet a probléma?

"Ne feledjük el a föld pontot, továbbá a bemeneteket leföldelni." ezt a mondatot hogy érti hogy a tápegység 0pontját kössem össze a trafón lévő földelésssel? Ez lehet a hiba oka?
(#) Doncso válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szerintem a próbanyák nem jó ötlet főleg ha nagyon kezdő vagy, ugyanis nagyon könnyen eltévesztheted az átkötéseket, hamar ellőhetsz egy két alkatrészt.
A másik dolog, ha szerinted, MINDENT jól kötöttél be, és mégis egyenfesz van a kimeneten, akkor szerintem az a negatív oldali végfet halálára utal. Vagy nem jól kötözted össze.

Akkor kezdhetek mindent előről . Megpróbálok még néhány dolgot ezzel ha nem megy akkor rendes nyáklapkészítésbe fogok.
(#) Doncso válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Idézet:
„ha nem megy akkor rendes nyáklapkészítésbe fogok.

Ezzel kellett volna kezdened, erősítőt nem nagyon építünk próbanyákra! Pláne az áramfelvételek miatt. Ha egy tisztességes nyákot csinálsz, ott nagyon el sem tudod rontani a kötéseket, persze csak ha figyelmesen ülteted be az alkatrészeket!
Nézd, az elektronika nem arról szól hogy összeokádunk valamit gyorsan aztán ha jó jó, ha nem meg majd lesz vele valami, saját magad szivatod!!! Kétszer esetleg háromszor állsz neki ugyanannak az erősítőnek,a végén ugyis kell csinálj egy nyákot, ha megbízható ezközt akarsz készíteni, akkor meg miért nem a nyákkal kezded? Ha szerencséd van megúszták az alkatrészeid, ha nem akkor pechedre beülteted őket a nyákba és ott sem lesz jó, aztán vakarod a fejed, hogy most mit rontottál el!
Én átméregetném őket, főleg a félvezetőket, hogy jók e, és azután csinálnék egy tisztességes nyákot!
Hidd el ha előre gondolkodsz, és nem türelmetlenül kapkodsz egy csomó bosszúságtól kíméled meg magad és több lesz a sikerélményed is.
Üdv.
(#) hapro válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Szia!

építsd meg inkább a conductor v2-t KD mester tervezte át a VF2-t és ez lett belőle. Én is azt építettem meg, pöcc-röff és működik.
Ha más nyákot készítesz akkor olyanmindegy, hogy pár négyzetcentivel nagyobbat vagy kisebbet készítesz. Ez tutti jó, így ahogy van. Könnyű megéépíteni, egy kicsivel több alkatrész kell belőe, és nincs semmiféle ragasztgatás, meg "kókányolás" (elnézést a VF2 szerzőjétől de jobb szó most nem jutott eszembe erről.)

VF2-t még nem építettem, de nem is fogok. Nem tudom jobb-e vagy rosszabb-e tőle hangra. Mechanikailag mindenképpen jobb, és a hozzáértők szerint felépítése szerint is stabilabb és jobb.
VF2-ben lévő topicban megtalálod ezt ha érdekel.

Ja és fogadd meg amiket a Doncso mondott, nem hülyeségek.
(#) Szegedi Sándor válasza hapro hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Be kell ismernem Doncso rátapintott a hibáimra, türelmetlen vagyok és kapkodok. .
Megnézem ezt a V2-őt, tudsz adni egy linket?
(#) hapro válasza Szegedi Sándor hozzászólására (») Szept 28, 2008 /

Tudok adni, de inkább olvass és keresd.
Keresőbe beírod, hogy VF2, megtalálod a topicot a listában, és abban a topicban megtalálod a Conductor V2-t. Mindenképpen olvasd el figyelmesen azt amit KD mester ír róla mielőtt éleszted és építed!

Ok ennyi elég volt. Ez alapján megtalálom. Most megpróbálok figyelmes és türelmes lenni.
(#) istvanpal16 hozzászólása Szept 29, 2008 /

lenne még egy kérdésem... van egy tápegységem és az érdekelne hogy rola menne-e ez az erosito???
Táp: AT(kapcsoloval muxik)
INPUT: 100-240VAC 9.2A 60-60HZ
OUTPUT: 61.1W
V1 +5V 3.10A
V2 +12V 3.80A
Made in Austria
Erosiro: 6X10W, 1X55W

HPIM1744.JPG

(#) Dempsey válasza istvanpal16 hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szia!
Gondolom az erősítő 12V-ról menne.Hát akkor számolgassunk: 3,8A*12V=45,6W. Ez elég kevés lesz azokhoz az erősítőkhöz.Esetleg az 55W os erősítőd mehetne róla de nem teljes hangerővel.Inkább szerezz be egy másik tápot ami bír vagy 8-10A -ert.
(#) istvanpal16 válasza Dempsey hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

oki.... akkor irany mas temanak az a táp s ujj az erositonek... kb 450Wos PC-táp jo lenne???

Hát az már jobban hangzik.Valamilyen PC bontóból veszel fillérekért tápot amilyet akarsz.Minél nagyobb annál jobb :yes: .De az erősítőd 12V-ról megy?
(#) istvanpal16 hozzászólása Szept 29, 2008 /

9V-tol egesz 18Vig birja a feszt de az ajanlott a 12V igyvan irva
(#) lapose válasza istvanpal16 hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

Szia!
Az csak egy dolog, hogy megadod a tápod adatait adatait, de mi van az erősítőkkel?
Milyen fajták, mekkora tápfeszültég kell nekik, ha IC-s milyen IC van benne!
Ezek az adatok nélkül esély sincs a segítségre!

Aha akkor jó lesz neki.Nekem is van egy 2x55W-os és PC tápról megy.Ez egy AT-s táp a 12V-os része 8A-ert tud, de ez is kevés még neki de jól szól.Nekem is nagyobb kéne hozzá.
(#) istvanpal16 válasza Dempsey hozzászólására (») Szept 29, 2008 /

tda1562Q val van az 55W os es remelem hogy fog szolni joll es koszi a segitseget

Nekem is azzal van és király.Nincs mit.
(#) soup hozzászólása Okt 3, 2008 /

Sziasztok!
Adott egy ilyen class-D IC köré épített erősítő:
Bővebben: TPA3123D2
Sztereó üzemmódban szeretném használni, ehhez az adatlap szerint az alábbi moduláció szükséges: GND=0, Vcc=10-30V és max. 2A-es áramforrás kapcsolható rá.
A kérdésem az, hogy működtethető lenne-e külön PC tápról? Nekem a 12V is megfelelne de mégjobban örülnék egy GND=-12V, Vcc=+12V megoldásnak is csak nem tudom, hogy ezzel bármilyen kárt okozok-e az IC-nek és egyáltalán kinyerhető-e PC-s tápból a 24V.
Kösz!
(#) Doncso válasza soup hozzászólására (») Okt 3, 2008 /

Igen kinyerhető, KÉT tápból, ha jó az elgondolásom, két pc-tápból megfelelő összekötéssel ki lehet hozni 2*17V-ot is vagy a másik megoldás, hogy átalakítod a tápot, de annak mikéntjének elmagyarázása más topicba tartozna.
Üdv.
(#) EcoPityu hozzászólása Okt 3, 2008 /

Srácok!
Annyi PC táp átalakításos topic van...

Én erre használtam..
(#) Szegedi Sándor válasza soup hozzászólására (») Okt 26, 2008 /

Szerintem 1 Pc tápot használ de csak +12-es ágát mert a -12 voltos ág elég gyenge áramerősség szempontjából. és abból az ágból is tudsz +/- 11 voltot csinálni trafó vagy tekercs használata nélkül. Itt egy rajz:
(nem mondom hogy ez a tökéletes megoldás, de ez is egy alternatíva)
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem