Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangszórók MNC SAL
 
Témaindító: Dzót, idő: Dec 13, 2005
Lapozás: OK   8 / 43
(#) sound.man válasza mátrix hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Szeretem ha az erősítőt nem kell full gázon hajtani egyfolytába vagy véletlenül túlvezérelni mert az a hangszórónak nem tesz túl jót, inkább akkor kapjon kicsit több wattot tisztán mint kevesebbet de torzan.
(#) mátrix válasza sound.man hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Attól,hogy kisebb teljesítményű véggel terheled a mélyládádat nem fog torzítani!Viszont ha a mélyládával megegyező végfokteljesítménye s azzal terheled folyamatosan a mélyládádat akkor az lefog égni párperc alatt a folyamatos nagy terheléstől!A végfoknak mindig kisseb trljesítményűnek kell lenni min az a hangfal amit használni fogunk a végfokkal!Szerintem a neten kicsit járj utána ennek és rákössz,h igazam van!az én kontrol ládáim 320w rms teljesítményűek 8ohmosak és 2x200wrms teljesítményű végfokot használok hozzá!Plussz keverőpult előerősítőnek ami minden véghez kell használni!S ezzel a 2db hangfallal tökéletesen kihangősítottam 400fős iskolabulit!A jelenlegi 2x200w mélyládáimat 2x100wtos végfokkal hajtom!S iszonyat nagy hangnyomást produkál!
(#) sound.man válasza mátrix hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Igen utána néztem. Csak én arról beszéltem hogy végfokon addig húzok ameddig a ládák bírják és nem kell a végfoknak egyfoltyába a clip-et verni hanem marad tartalék a végfokba. Amúgy ha a vég 200w-os a láda mondjuk 300 de ha azt a 200w-os véget túlhajtod az a 300as ládát simán eltudja röpíteni. Persze ha figyel az ember akkor nem, meg ha van limiter. Buliba viszont ilyenekre elfelejtenek figyelni. Amúgy én is ilyen kissebb bulikat akarok vele meg pici hangosításokat. Végülis nálunk falunapon se volt több és mégis elég volt oda kültéren, de nem is voltak több 1000ren. Amúgy az a lényege az egésznek h érzékenyek legyenek ládák és nem kell egy atomerőmű a meghajtásukra, én erről olvastam és ahogy egyre többet foglalkozok a hangtech-el egyre jobban rájövök hogy ez mennyire igaz.
(#) mátrix válasza sound.man hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Ebben kicsit tévedésben vagy.mert véget nem lehet túl hajtanimax túlterhelni ha nem megfelelő a hútésed!Hangfalat viszont annál jobban túl lehet hajtani amivel a véget is tönkre lehet tenni ha elszáll a végfok!Az ha a clipet vered cs azt jelenti h a véged elérte a maximális teljesítményt!Nem egy buli ment már végig full hangerőn!S se a végnek se a hengfalnak nem lett baja!Ha valami gikszer van a véggel v a hangfallal akkor lehetnek problémák!ha 300wtos véget veszel akkor félhangerőtől tovább ne nagyon csavard a potit a végen,mert könnyű ellőni egy hangfalat véggel együtt!Személyes tepasztalat!Kb 10éve tapasztaltamKattő szép nagy durranás volt!
2x100wos végre rátettem 2db 80wos hangfalat nagyon faszán szépen szólt!Egy picivel főjebb vettem félhangerőnél míg nem arra lettem figyelmes h elhalgatott a hangfal!Nézek egyszert csak nagy fős és durranáskövette!-félnapig szelőztettem a szobát utána!Levágta a bíztositékot s tönkre vágta az akkori végfokom!
(#) sound.man válasza mátrix hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Nem lehet túlhajtani?? Ez okozza a legtöbb hangszóró halálát. Több bemenő jelet kap az erősítő mint amennyivel teljesen ki lehet vezérelni. Ha pedig ez az eset van akkor a szinusz tetjét vágja rendesen és négyszögesedik a jel amit a hangszórók nem nagyon szeretnek.
(#) mátrix hozzászólása Okt 1, 2008 /
 
Visszatérve az érzékenységre,ha visszaolvasol a forumba láthatod ,h párnapja pont ezt magyaráztam!
(#) dbase válasza mátrix hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
mátrix te nem vagy tisztába a dolgokkal!!
Olyan fogalom nincs hogy " félhangerőtől tovább ne nagyon csavard a potit a végen"
Csak egy példa mikor véget felére tekerem, az a fele állásba most hasra ütve (minusz) -30dB, de a meghajtó keverőn a master kimenetet meg (plusz) + 30dB-re tekerem ugyan ott vagyok, hogy 0dB-s kivezérlés azaz maximális torzítatlan tejesítmény hivatalosan. Ha már nem vagy tisztába a dolgokkal, legalább ne butíts másokat!
És a poti középső állása kb egy 200w-os erősítőn felér vagy 20w-al.
(#) mátrix válasza dbase hozzászólására (») Okt 1, 2008 /
 
Én tisztába vagyok a dolgokkal!Csak elmeséltem egy 10ével ezelőtti dolgokat!Ha a hangfal teljesítményedet 3db-ellel szeretnéd nővelni akkor ahoz a végfokod teljesítményét duplára kell nővelned!Az ne te mond nekem h ne butíccsak másokat mikor már igen csak rég foglalkozok hangtechnikával!Nem én akarok 300wos mélyládát 300wtos végfokkal hajtani hanem te!Itt láccik h mejikőnknek nincs fogalma a dolgokról!Ha nincs olyan h poti akkor te mivel fogod a végfokodon állítani a hangerőt ha nem tudod mi az?
(#) sound.man válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Bocsi hogy beleszólok, de én akarok 300as mélyládát 300as véggel hajtani, nem dbase. Amúgy én nem akartalak megbántani semmivel ha valahol úgy jött le akkor bocsi. Szerintem összekevertél minket most.
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Én ezzel a potiálásos dologgal,cs arra akartam felhívni a dolgot,hogy könnyen belelehet esni abba a hibába ,ha nem elég nagy a hangfalad,h túlvezérled!De látom te nem értetted meg ,hogy mit írtam hanem inkább elkeztél kötözködni!Egy jó pár hangcuccom már volt és és lessz is!Szóval ne egy zöldfülű akarjon kioktatni!
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Semmi gond!
(#) mátrix válasza sound.man hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Akkor ok ha nem roszból írtad %Semmi gond!Aműgy én sem roszból írtam amit írtam és nem mást bútítok,mert tényeket írtam le és saját tapasztalatokat!
(#) sound.man válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Hallod, amúgy azt nem is én írtam h másokat butítassz. Viszont azt tény h igaza van dbase-nak
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
itt van pár kép a jelenlgi cuccaimról
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
na meg itt még egy pár
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Tudom,nem egy nagy cucc!Cs amennyire telik apránként zsebből!Amúgymeg dbase meg úgyan azt írta le amit én írtam!Cs más szavakkal!
(#) hapro válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Az egy nagy hülyeség, hogy nem lehet és nem szabad a felénél jobban feltekerni a potit....
A potit addig csavarja az ember ameddig csak akarja. Oszt mivan akkor ha nincs is poti a végfokon, az akkor max hangerőn szól egyfolytában, és a keverővel vagy akármilyen előfokkal szabályzod a hangerőt, nade ez csak egy kis kitérő volt semmi köze ehhez, mert ugye ugyanúgy potit tekersz vagy tolsz, vagy húzol, vagy azt csinálsz vele amit akarsz.
A clip arra való, mint már írták is, hogy kijelezzen neked egy adatot. Olyan adatot fog kijelezni amire beállították. Ha arra állítják be, hogy ott jelezzen mikor elérte a végfok max teljesítményét, akkor ott fog jelezni. Az pedig arra van, hogy ha hangosítás közben a paraszt nem hallja, hogy torzít vagy bármi nem jót csinál a cucca, akkor fényjelzéssel is szóljon neki a végfok. Az, hogy meddig tekeri valaki a potit, az tök mindegy ebből a szempontból, mert a végfok úgyis szól, mikor nem kéne feljebb tekerni ha van benne clip led.
Az, hogy mekkora teljesítményű hangszórót/hangfalat lehet hajtani mekkora teljesítményű végfokkal, azt mondom arra, hogy tapasztalat útján döntse el mindenki maga.
Saját tapasztalatom, hogy ha van egy nagyobb végfokom, mint a mély sugárzóm teljesítménye, akkor nekem úgy jó, mert ésszel tekerem a hangerőt.
Ez azért jó, mert nem fog a végfok izzadni, biztos nem fog a végfok torzítani, és a hangfalaimat sem fogom szétküldeni. Hangsúlyozom, hogy ésszel kell használni a cuccot. A hangfalak legnagyobb ellensége az egyenáram, amit akkor kaphat amikor például a végfok elérte a teljesítőképessége határát, és a paraszt még feljebb csavarja a potit. Na akkor van a szinusz jel vágás, és az már nem váltó áram, hanem egyen áram.
És a hangszóróra mi van írva egy dolog! Ez függ attól, hogy hol gyártották, ki gyártotta, mennyit és hogy használták már, egyszóval a hangszóró minőségétől, ez megint szerintem tapasztalati tényező, hogy az ember el tudja dönteni, hisz-e annak ami a hangszóróra van írva vagy sem.

persze ez is egy vélemény a sok mellé, amit tapasztalatok után szereztem kb 10-15 év alatt, amiből az igazán hangosításos szakasz olyan néhány év volt csak, a többi nem kimondottan a hangosításról szólt.
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Most ez nekem mért írtad le nem értem?Ha felakarsz engem világosítani akkor olyat írj amiről nem tudok!Képzeld volt nem egy olyan végem amin nem volt elejinte poti pl:Sharp SX 8800H az egyik legjobb vég duplatápos!Én nem azt mondtam h nem lehet nagyobb teljesítményű véget használni mint a hangfal teljesítménye,cs h nem ajánlatos,mert buliban az ember könnyen elfeledkezik az ember mikor jó a hangulat s tekeri a hangerőt h mégjóbban szójjon!S egy ilyen régi tapasztalatot meséltem el!Hát az ténleg negy paraszt ha valaki nem veszi észre v nem hajja h torzit a hangfal és úgy hasznájja a cuccot ,mert az igen csak tönkre***a a cuccát föleg a hangfalat!Ha 200wtal hajtasz 300wtos hangfalat hidd el ot még nem fog torzitani maxon!Viszont ha százvattal hajtod a 300wos hangfalat ott már igen cs kezd torzítani!Szóval nemkéne madárnak nézned én sem most jöttem le a felvédöről!Látom pár húlyeséget is írtál!De mivel nem ta vagyok s én nem kötözködnijárokide és kiforgatni más írását mint te inkább nem részlletezem a hülyeségeidet!S reméle3m nincs harag %
(#) szamóca válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Úgy látom te mindent jobban tudsz az itt lévőknél.
És van adottságod ahhoz hogy ezt itt stílusosan kifejezd.
Gratulálok!
(#) mátrix válasza szamóca hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Én egy szóval nem mondtam hogy mindent tudnék!Elég sok minden van amit én sem tudok!De momentán ha olyanról akarnak kioktatni amit tudok és hülyének néznek az nem nagyon szeretem!De szerintem ezzel te is így vagy!Vagy pedig az a gond, valaki fogalmatlan és azokat nem fogta fel h eddig miket írtam és ezért kötnek páram belém!Én véleményt és tapasztalatokat mondtam el!Nem tudom ,h ez másnak mért baj!
(#) hapro válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Tudod mit.
Igazad van!
Még mielőtt megkérded, hogy ezt miért írtam....
Hogy legyen egy jó napod.
(#) mátrix válasza hapro hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Kösz!Eddig is nagyon jó napom volt
(#) ngyzoli válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Ez igen!ha 200W-al hajtasz 300W-os hangfalat,hidd el,ott még nem fog torzítani max-on.viszont ha 100W-al hajtod a 300W-os hangfalat,ott már igen cs kezd torzítani! na ebben körülbelül annyi a logika,mintha azt írnám:aki nem tud úszni,az ne másszon fára,mert még elüti a villamos... és ha csak 10W-al hajtom a 300'-as hangfalat,az mennyire fog torzítani?? ez pont fordított logika!minden hszóró-nak van egy lineáris membránkitérése.ha a meghajtó teljesítményt ezen határon túl növelem,a hangerő nem fog tovább növekedni,CSAK a torzítás,mégpedig azért,mert a tekercs elhagyja a homogén mágneses teret,ennek következtében megszűnik az ellenerő,aminek a tekercs gerjesztett erőtere neki tudna feszülni.következésképp a hangszóró leég.dehát ezt te úgyis jobban tudod azt pedig minden esetben lehet hallani(!),ha egy hsz.már nem bírja tovább a terhelést,és csak erőlködik.aki viszont nem hallja,az ne a hifivel büszkélkedjen... :no:
(#) Moderátor hozzászólása mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008
 
Annyira aduász vagy, akkor ezt a helyesírásban is villantsad meg
Kösz
(#) mátrix válasza ngyzoli hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Ez így mind igaz amit mondasz!De ezeket már én is írtam!Szóval engem ismételtél meg!De nem baj!Viszonz ha túl kicsi véggel hajtasz egy hangfalat akkor is torzítani fog a hangfal azért ,mert az erősítő nem bírja el a sokkal nagyobb teljesítményt!Probáld ki és rájössz!
(#) szabi83 válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Hello!

Nem akarom kritizálni a cuccod, de 10 év alatt ilyen (Torzítás 0,8 %) futotta.. hát..

Az a hangszóró, amit kiemeltél a dobozból, annak milyen kicsi a mágnese.. ez milyen márkájú?

Most nem azért.. de szállj le a földre szerintem, mi nem a haverjaid vagyunk, akiknek mondhatod az okosságaidat , mert nekik lehet, hogy lilaf..juk sincs róla .

Üdv:awink:

(#) vicsys válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Szia
Tényleg nem akarok kötekedni, de tapasztalataim szerint az a hangszóró amely az adott sin. max teljesítményének 10%-nál hallható torzítást produkál, kukába való és nem sorolnám a hangszóró kategóriába.
Persze házi diszkóba, buliba és tucc-tucc-os autóba rettentő előnyös-elsősorban az ára miatt.
(#) mátrix hozzászólása Okt 2, 2008 /
 
Egy igen jó márkájú régitipusú hangszoró mely igen cs érzékeny!200/400w 100db érzékeny 8ohm
Nem tom mért fikázod más cuccát én sem teszem!Amire használom arra bőven elég!S nem tudom ,Hogy jön ide ez!Ha kötözködni akarsz menny máshova!S nem értem mért kell a másikkal kötöszködni!
(#) vicsys válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Ezt nekem címezted?
Kép: Hivatkozás
(#) szamóca válasza mátrix hozzászólására (») Okt 2, 2008 /
 
Nem tud! Ő a modink!
Következő: »»   8 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem