Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Látom rég volt hozzászóás a fórumba. Ebből a témából írom a szakdolgozatom. Szükségem lenne egy olyan programra amivel antennát tudnék modellezni. És egykét olyan képletre, amivel lehet számolni ilyen antennáknál. Fontos lenne kérlek segítsetek. Inkább az antenna tesztje és modellezése lenne a fő téma, nem pedig az elméleti háttér, de arra is szükségem volna() pár db képlet, ami elengedhetetlenül szükséges) ![]()
Van egy Omni antanna RG-213 coaxra, működne RG-58 Coaxal is? meglehetne csinálni?
Itt a Link: http://wireless.gumph.org/articles/homemadeomni.html ![]() ![]() ![]()
Üdv!
Elvileg meg, de az RG58 az nagyon hajlékony. Inkább használj H155-ös kábelt, az valamivel keményebb és ehhez legalább jó az RPSMA csatlakozó. Az RG58-ra nem lehet rápréselni. A legjobb viszont az lenne, ha RG213-ból, vagy H1000-ből készítenéd el.
üdv!
Szeretnék építeni egy biquad antennát (link: http://users.atw.hu/levysweb/Pages/reflektor.html) és az lenne ezzel kapcsolatban a kérdésem, hogy ha a rézcsövem nem pont ez a méret akkor az befolyásol e valamit az antennámon. A reflektortól való távolság marad a megadott érték. A reflektor mérete az számít? Vagy elegendő ha fedi a 8as alakot? Előre is köszi!
Hali, a rézcső vastagsága nem számít, viszont hogy milyen távra van a rézdór a nyáktól az eléggé.
A réz "8-as" lehetőleg halálpontos legyen! ![]() Amúgy ha van lehetőséged és szeretnél 1 maszívabb és talán egyszerűbben legyártható antennát csinál Bicircle antennát. 2x2 karikából áll és 19dBi a (biquad-é csak 11dbi) Én mindkettőt legyártottam és jelentősen érezhető a jelerő növekedés a bicircle esetében. Talán egyszerübb is legyártani.
Helló!
Hát a 8asom az nemfeltétlenül a legpontosabb ![]() ![]() üdv!
A tervet a Sprint Layout 5.0 val tudod megnyitni. Letöltés: google 5. magyar találat
1 oldallal visszább haxy27 csinált 1-et "Hát a nyák mérete 19x12cm de ha 19x10 az is jó igaz ijenkor érdemes az oldalára is egy 2cm xsikot rakni." Bi-Circle Ezen a linken vannak még egyéb adatok+ méretezés. Gányolt Bi-Circle
üdv!
Na sikerült megnéznem a lay kiterjesztést. én inkább autocad párti vagyok, sztem majd átrajzolom abba. Viszont szeretnék érdeklődni akkor még afelől, hogy a reflektortól hány mm-re legyen ez a bicircle? A körök áthidalását mivel oldjam meg? Reflektor mérete számít? Előre is köszi! üdv!
üdv
Ez a progi direkt nyáktetvező program. Ha kinyomtatod az 1:1 méretarány lesz automatikusan, amit aztán használhatsz nyákfilmként. Nem tudom tisztában vagy e a nyákgyártás tudományával? 15,1-15,5mm-re kell lennie a paneltől.
Kedves cimopata!
Köszönöm a segítséget! Úgydöntöttem megcsinálom a dupla bi circle-s dolgot. Majd a végeredményről beszámolok. Azon is gondolkodom, hogy PMR-hez is készítek egy bicircle-t, de persze csak kipróbálni, hogy a házak miatt elvesztett dbi-t visszatudom e nyerni egy jó antennával. ![]() üdv!
És kb. hány méter a hatótávolsága annak a körsugárzó antennának amit előzőleg a Link-ben mellékeltem????
Üdv! Én a laptopom wifi-jét szeretném felerősíteni egy antenna készítésével. Azt akarom elérni hogy erősebben vagy messzebbről tudjam a jeleket fogni. Valami házi eszkábálásra gondoltam. Nézegtem a topicot de nem jutottam előbbre. Ha valaki tud segíteni az nagyon jó lenne. Ja és laptopra hová tudnám rádugni az antennát? Simán USB-re rátolnám és kész? Vagy nem tudom. Segítsen az aki tud! Én konkrétan az antennával kapcsolatban valami egyszerűre gondoltam. (Nem vagyok otthon a témában de a bicircle-s az szerintem nekem is jó lenne, vagy valami konzervdobozos megoldás) Előre is kösz!
És mihez kell? Idegen hálózat csatlakozás?
![]() ![]()
Hello! Hát beletrafáltál a közepébe! Pontosan arra kellene. Kolis vagyok és a szomszéd házból a többiek fognak egy nagyon gyenge jelet. Néha nem is jön meg szóval ilyenek. Onnan szoktunk ingyen netezni. Valami gyerek bem védte le jelszóval és hát hogy úgy mondjam mi jól jól járunk. Alig jön a letöltés valami 10-20k-val. Meg hát az egész koli azon van. Úgy gondoltam ha csinálnák egy antennát akkor több jelet tudnék fogni, meg a net is gyorsabb lenne. Ha segítesz azt nagyon megköszönném.
Először is megígéred, hogy tisztességes határon maradsz. Mákod van, mert 2 percen belül megtaláltam a linket (egyébként nem kerestem volna tovább
![]() ![]() ![]() ![]()
Kösz! De ha megcsinálom akkor hogy dugom rá a laptopra?
Miért, nincs rajta a WIFI antenna csatlakozó? Minden antenna RF kábellal megy, 50 ohm -os kábellal (ez hullámellenállás, nem sima ohm -os). Bármilyen antennát fogsz, azokhoz mindhez kábel kell. Ha csak be nem ülsz egy parabolába, az is jó erre!
![]() ![]() ![]() ![]()
Heló
Csak hogy tudd, az USB re nem tudod rádugni mint ahogy azt korábban írtad, Vagy veszel egy USB-s Wlan adaptert, szétkapod és ráteszel egy csatlakozót, vagy veszel egy PCMCIA Wlan kártyát amin van RF-kimenet. Amit csak nagyon profiknak ajánlanék csak, hogy szedd szét a laptopodat, megfúrod az oldalát, teszel rá egy RPSMA csatit, és leosztod rá a wifi antennába menő vezetéket. De ezt csak saját felelősségre!
Sziasztok!
Megcsináltam a maratott dupla bi circle antennát és egy cd-lemez biquad antennát. Hát a circle antennától vártam többet, de a quad győzött. Lehet azért, mert a circle átmérőm nem 37 hanem csak 36 mm? Ezt nem értettem, hogy miért 36, de lehet, hogy a nyomtatás kicsinyítette anyira. Majd ezt még kiokoskodom. Sajna a quad se lett nagyon profi. Nem sokkal jobb a hatásfoka mint az olcsóbbik gyári antennának. Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy mit nézzek meg az antennákon? A méreteket igyekeztem tartani. Reflektortól voló távolság 16mm. Segítségeteket előre is köszönöm! üdv!
A kis karikákat összekötötted?
Mert ugyan a nyáktervben nincsen jelölve, de át kell hidalni rézdróttal ott ahol kanyarodnak. Nekem 15mm-re van de abban már benne van a karikás panel vastagsága is.
Igen. Összekötöttem a kis karikákat. Nekem a nyák vastagsága plusz 16 mm a táv. Lehet akkor ez a gond. Ki fogom próbálni milyen ha csökkentem a távot. Köszi a tanácsot!
üdv!
Sziasztok!
Sokat gondolkodtam, hogy hogy lehetne a pontatlanságomat csökkenteni és azt találtam ki, hogy megrajzolok egy dupla biquadot és kinyomtatom kemény papírra. Így elég pontos rajzot kapok. (oldalanként 30,5mm) Erre pillanatragasztóval szép aprólékos munkával felragasztok egy 0,4mmes rézdrótot. Kereszteződéseknél elszigetelem, hogy ne érjenek egymáshoz. Ez alá rakok egy reflektor felületet. Szerintetek működhet a dolog vagy van vmi befolyásoló tényezője a ragasztásnak a vékonyabb vezetéknek stb...? Véleményeket előre is köszönöm. üdv!
Sziasztok.
Arra vagyok nagyon kíváncsi, hogy meg lehet-e oldani a jel erősítést a "konzerves doboz" módszerrel D-Link DWA-547-es PCI kártyánál ami 300mbps,(nem tudom hogy számít-e) Na a másik dolog hogy találtam egy jónak tűnő antennát amely teljesen más elven épül fel és jónak tűnik. Valaki épített már ilyet? http://www.youtube.com/watch?v=BSFmS3bg4P0 Üdv,
Sziasztok!
Szeretnék egy dupla Bicircle antennát fabrikálni. Az lenne a kérdésem, hogy a nyolcas középpontjánál össze ér a drót vagy szigeteljem el egymástól esetleg forasszam össze? Köszi a választ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |