Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Távoli megszakítás jelző
Lapozás: OK   1 / 1
(#) erdoszoli hozzászólása Okt 9, 2008 /

Sziasztok guruk.
Egy olyan áramkört építenék ami egy egyszerű megszakítás jelzőre épül, viszont megszakítás esetén több km -rel arrébb kellene nekem egy jelet továbbitani h esemény van. Konkrétan egy telek kapura tennék egy érzékelőt ami jelez ha nyitva a kapu , és otthon lehetne fogni a jelet! Nagyjából sejtem hogy milyen áramkör is kellene hozzá, de a bizonytalanság erősebb Tehát várom ötleteiteket és remélem minél hamarabb megtudom valósítani.
(#) edgar válasza erdoszoli hozzászólására (») Okt 9, 2008 / 4

Pont most kinozok egy ilyesmit.
Nallam csak 300 m-er a tavolsag.
Vettem egy PMR es aval oldom meg.
Mivel nallad tobb kilometerrol van szo akkor szerintem egy regi mobilt part alkalmazz.
Talan itt a forumban valahol targyaltak hasonlo dologrol.
(#) Action2K válasza erdoszoli hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Szia!

Nagy távolságra nehéz olcsó, megbízható, és az előírásoknak megfelelő rádióadót építeni.
Nézd meg ezt a modult, hátha megfelel az igényednek.
Ha leírnád a körülbelüli távolságot (légvonalban) és hogy van e árnyékoló nagyobb domb, hegy közte, akkor könnyebben tudunk találni hozzá okosságot.
Itt még szóbajöhet a WiFi, GSM technológia is, csak....
Szóval mit ér meg az a kapu figyelése??? Nehogy -a védendő almát ellopó kölyköket- az FBI csúcstechnológiájával figyeljük meg.

Komolyra fordítva:
1. Nagyteljesítményű rádióadóra engedély kell! (Pénz)
2. Ha megvan az engedély Veszel egyet (+Pénz)
3. Ha magad építed olcsóbb lehet (-Pénz), de engedélyeztetni kell (több +Pénz)

Ismétt viszatérő kérdés a távolság, ugyanis pár Km-es távra, jó lehet az engedélyhez nem kötött FM CB adók. Bár ezeknek az ára (párban) már megközelíti az általam belinkelt cucc árát. A házilagos hobbí megépítés szép dolog, de még én sem állnék neki a több mint 20 éves elektronikai gyakorlattal sem. A tekercsek hangolgatása, a tranzisztorok monkapontjainak beállítása, megfelelő árnyékolás... stb. szép feladat! Tisztelet annak aki mecsinálja!

Bocs hogy ilyen hosszú lettem, nem elriasztani akarlak. A lényeg, hogy valamilyen gyári modulbol kellene kiindulni. A távolság meg megadhatja a technikáját.
(#) edgar válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

A GSM lenne a legjobb megoldas amennyiben van lefedetseg.
Ellenkezo esetben johet szoba egy nagyobb telyesitmenyu ado fokozat, termeszetesen az is valamilyen kodolt modulacioval, hogy ne zavarja meg mas esdetleges adas.
Nagyvonalakban megneztem az altalad linkelt modult de ugy vettem ki, hogy kb. 800 metrig lehet vele jatszadozni.
Termeszetesen a kimeneti telyeseitmenyt lehetne novelni egy linearis vegfokkal amit viszont meg is kell csinalni vagy nenni.
A GSM eseteben meg van nagysabol minden, egy ket periferikus elektronika es mukodik.
(#) Action2K válasza edgar hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Alapba 800m-t tud, antennával 3km-t.
De igaz, hogy a GSM lenne a legtutibb, és akkor ráadásul nemcsak otthon ülve értesülnék az eseményről, hanem bárhol.

Ez az eszköz az!
Persze kell még hozzá egy töltöelektronika + trafó + aksi.
Na így az összeg már kb. 35 000+ÁFA (42 000).
Ja és még hozzá jön az éves GSM kártyadíj.
Nem olcsó, de megbízható.

(Csak a végén nehogy ezt lopják el!) :rinya:

UI.: Nem kéne valami helyi szirénácska? Mert mire kiérsz oda, a rablóka szépen felpakol és távozik.
(#) erdoszoli válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Nah igen ilyenre gondoltam én gsm verziónak első ötletként, csak naívan azt hittem hogy pár nem használatos telefonnal és egy elektronikával házilag is megtudnám épiteni. Igazából ez már szinte többet is tud mint amire kellene de ezt is kitudnám sajnos használni és sajnos muszáj is lenne mert egy weekend házat kellene[napokban kiderült nem oknélkül] "figyeltetni" nem kisgyerekektől...
Szóval a megoldás tetszik, de még mindig kíváncsi vagyok ötletekre.
(#) erdoszoli válasza Action2K hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Szirénácska még nem , de mozgásérzékelős lámpa már kéznél, csak mivel a közelbe nem igen lakik még senki így annak nem sok haszna lesz egyenlőre . Lakhelytől ez a telek kb 20-25 km légvonalban! Ez egy hegyoldalban van , a hegyoldal pont a városra néz, szóval árnyékolást maximum a lakhely közelében lévő sokemeletes házak okozhatják.
(#) edgar válasza erdoszoli hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Ket regi telefonnal meg lehet oldani szerintem.
Az ado oldalon a telefonbol ket par huzalt vezetsz ki.
Az egyik a tarcsazas (ezt megyomva mindig az utolso hivott szamot hivja_nallam egyszer kell megnyomni, mas telefonoknal ketszer) a masik kivezetes meg a hivas megszakitast . Igy a telefonod ujbol aktivalodik.
Termeszetesen kell egy kis elektronika is, ami megfelelo funkciokat ellatja.
(#) Inhouse válasza erdoszoli hozzászólására (») Okt 9, 2008 / 4

Fogsz egy régi mobilt, valamelyik gombját kivezeted, csinálsz egy tápot és egy kapcsolóval érzékeled, hogy kinyitották a kaput, vagy ha becsukták. Ezzel és egy relével, vagy optokapuval zárod a gombot, amire gyorshívásként beállítod magad.
Így kapsz egy hívást, ha kinyitották és mégegyet ha becsukták...
Kell még egy pre-paid kártya a mobilba, amit évente feltöltesz a legkisebb összeggel...

Üdv
Inhouse
(#) erdoszoli válasza Inhouse hozzászólására (») Okt 9, 2008 /

Most jön a kérdés h ez mért nem jutott eszembe ...
Nah szóval megvan a nyertes...
Köszi szépen azt hiszem már ma tesztelésre kerül a rendszer
Zoli

ui:
Még elkéne dönteni h kinek adjam a pontokat Remélem inhouse nem haragszol ha az 1 perccel hamarabb jövő edgarra kattolok
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem