Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Bocsi a gyenge minőségű képekért!
Akkor pár kép: Hát ez sem lett sokkal közelebbi, de majd fényépezek párat még....
Heló!
A cuccos +-28Vról jár, így 2*25Wrms 8ohm Ugye +-30V alatti tápfesznél elég 1 pár végtranyó, ezért a "csonkolás" Trafó szekunderét én tekertem Eddig mono STről szólt a két hangfalam, most sztereóban Tied már bömböl a kocsiba? Üdv
Nagyon szép munka, gratula!
Sziasztok!
Elkészültem életem II. erősítőjével! Lényegében ugyanolyan mint az első (ebben is TDA 2003-as a lélek, 10 WATT a teljesítmény), de ez kapott RCA csatikat, egy tápcsatlakozót, új hűtőbordát...ja, és a tápba raktam pufferelést így semmi alapzaja nincs! Na de elég a dumából...itt vannak a képek, nezze:
Köszi a dicséretet, kíváncsi vagyok, hogy a panelmérő is elsőre éled e fel.. Van még pár hiányosság: L1 tekercsből kéne valami pofásabb darab, trafóból sem ártana egy toroid, pufferkondi is ideiglenes csak 6800uf 10000uf helyett(rendelés alatt). Attila nevedet ezentúl csak helyesen írom
Jó lett!
Amúgy véletlenül nem valamilyen húros hangszerhez készült?
Nemhogy a munkád dicséretes de a fényképezésért is plusz pont járna!!!! GRAT!!!
Kösz... ... folytatása következik!
Ja értem!
Ó, én most építek egy teljesen újat, mert úgy döntöttem hogy újraépítem az egészet és mindent egy panelra rakok rá(táp, végfok, hangszin stb..) mert így sokkal igényesebb lesz. Úgyhogy mégegy st-vel ajándékozom meg magam! Sok munka van még vele, de ha elképzeléseim szerint haladok, akkor nagyon szép lesz. Majd rakok fel képeket is ezesetben ÜDv.
Szép lett a kis erőlködő.. És hát tényleg tök jó éles közeli képek.... gratulálok.
Bár nem most lett kész, de be lett dobozolva a Skori mester féle 24V-os mini-tesla, maxi szikrákkal. Vigyázni kell vele, a kézen levő óra lenullázódik, resetel, a fénycső az asztalom felett villog, és égett bőrszag érződik ha valaki nyúlkál felé
És a miniteslát a labortápról hajtod?
Igen a régi labortápomról hajtom, elég jól bírja.. Kép róla.
Az újra nem merném rákötni.. Szerinted kibírná?
Szép lett, igényesen dolgozol!
Külön tettszik a régi tápodban a mini kábelcsatorna mint kábelkötegelő. Igazán jó ötlet és esztétikus is! Gratula! :kalap:
Köszi, nálam néha tovább tart a dobozolás, mint az áramkör építése, azután nézegetem tologatom szétszedem összerakom, annyit tökölök a belső elrendezéssel, hogy a külső feliratozásra már nem mindig jut energia...
Naná!
Az enyém kibírta, Skori saját 24V-os miniteslája szuperül ment róla.
Hát akkor ez egy jó táp! Annyira tetszik, hogy míg a régi tápomban izzadtak a 3055-ös tranyók, / az is tud tartósan 10 Ampert bár csak 24V-ig/, elfűtött töbszáz wattot, addig az Attila86 féle (ez már márkanév is) max langyoska..
Meg kell hogy állapítsam, hogy Te már tettél valamit a globális felmelegedés ellen
Idézet: „Meg kell hogy állapítsam, hogy Te már tettél valamit a globális felmelegedés ellen” Ja, mert a borda nem melegíti fel a légkört. Ez jó! :taps:
Es esetleg tobb vevo eseten (nekem autoba kellene) nem lehetne valtogatni az adokat? Vagyis egyszerre 1 ad, harom veszi, aztan a masik ad, masik harom veszi, stb? Igy jo kis terbeli kepet lehetne esetleg csinalni...
Gondolom nem egy helyre raknád a 4 db adót(ha az adókat használod vevőnek is) így ez kivitelezhetetlen, mivel ezek elég irányított adók. Ha egymás mellé raknád akkor gond nélkül meg lehetne csinálni.
Ha 4 adót és 4 vevőt használnál akkor meg semmi értelme nem lenne hogy a másik 3 is figyel.
Koszonom valaszod. Akkor esetleg egy pasztazo cucc?
Leptetomotorral ide-oda mozgatva? Korulbelul mekkora szoget lat a te mozdulatlan parod? Hany ms a leghosszabb ido, amit varsz? Ebbol ki lehetne szamolni az idobeli felbontast.
Ha sikerülne megcsinálni a léptetőmotort, hogy ide-oda mozogjon, arra vevő lennék, mert már több hónapja felvetettem én is ezt a kérdést, mert nekem is ilyenre lenne szükségem, mármint, hogy léptető motor lépjen ide-oda, de senki nem tudott segíteni.
Mi a gondod ezzel a lepegetessel?
Szerintem az a legkevesebb ebben a helyzetben. De ha nem megy, kuldok PIC forrast asm-ben, eppen mult heten csinaltam meg megszakitasban. Tudsz PIC-et programozni? Aramkort maratni? Ha finom felbontast akarsz, akkor erdemes attetet tenni ra, de ha durva is jo (ugyis lesz valamekkora kupja a meresnek), akkor szerintem direkt mehet a tengelyre.
Azt nagyon megköszönném ha tudnál adni PIC programot, meg a hozzá tartozó kapcsolást...
Még készül haverom PIC égetője, majd most fog elkezdeni magától pic programozást tanulni, de égetni már tud... 6 kivezetéses motorom van, amiben 2 kivezetés ugyanaz. 15V 0,4A
Persze, hogy néztem, még régebben, ide tettem fel a kérdéseimet is... Többször is tettem fel léptetőmotoros kérdést, eddig mindig tudtak segíteni, kivéve ebben az ide-oda lépegetésben... Mert nekem nem kell, hogy megtegyen 360 fokot hanme 1-et jobbra, egyet balra lépjen, és ezt tudjam egy potival állítani....
A 6 vezetekes az unipolaris. Egyszeru vezerelni, a ket kozosre adsz tapot, a negy masikat meg foldre rangatod egy n-es FET-tel, amit a pic labarol meghajtathatsz. A FET-ben mar benne van a reverz vedodioda is.
A progimban az A0 labon egy poti sweepere van, ami a fold es tap kozott kaszal. Ezzel beallithatod a forgas sebesseget. Fellepeses a cucc. Ha visszafele akarod forgatni, akkor ertelemszeruen forditott sorrendben kell a kimeneteket kapcsolni.
Ja a kapcsolas: pic18f4550-essel oldottam meg
Oké, nagyon szépen köszönöm, bár szerintem nem fog sikerülni a megépítése, PCB-t egyébként mivel tudom megnyitni?
Én szervómotorral oldanám meg. Vannak szenzorok amik 10 fok ban vannak amik 45 fokban is érzékelnek. Érdemes megnézni ezután az adatlapjukat. Most még egyenlőre 250ms de elvileg 50-70ms lenne a max amit várni kéne. De ez függ attól , hogy hogy hajtod meg az adót (mekkora teljesítménnyel).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |