Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Köszönöm a segítségeteket, ezzel a viewlayout50.exe-vel megoldódott a dolog.
Üdv.!
Erre bizony, erre gondoltam! :yes: (legalább is így nézett ki, a csatlakozói tömör réz, és aranyozott, volt, meg egy kapcsoloja volt, mindezek hátul voltak.)
LCD monitort használok, anno ez naagyon gyapot árban volt, de mindegy. Egyetlen egy élőlényt nem kell lecsapnom a mnitoromról, mivel a számítógépem megemészti őket! ledaráljája a ventillátor, majd a videokártya hűtőbordáján tálalaódik kétszer sült ként.
Most adtam el épp egy ilyen szettet
Ilyen a hátulja, és 18kg súlyú volt.
Jobbat akartál helyette venni? ...Vagy miért, pedig nagyon szépen szól. A csövek drágák hozzá, azért?
erről jut eszembe, nagyokos villanyszerelő volt az illető. Az volt a jelenet hogy neki is volt csöves erősítője. van még rá egy díszbúra amit használat közben el kéne távolítani. A hü**éje kifurta, a műanyag átlászó porvédőt, és kettő ventit rakott bele, mert azt mondta, hogy "a nagy hő miatt a hatásfoka rossz lesz". Te jó uristen! Az biztos, hogy szépen nem szólt. (gy is kell öt perc ahhoz, hogy rendesen felfűtsön, hogy a legélvezhetőben szóljon a zene. A villanyszereléshez sem ért nagyon, és nem szakma szeretetből végezte el. Azt viszont nem tudta, hogy porvédés szempontjából van rajta a búra, amit használatkor elkéne távolítani.)
Bizony 20-30perc időnek is el kellett telni mire rendesen hozta a formáját. (egy csőkészlet bele 30eft) Azért annyira hagyat nem estem a hangjától. Kissé túlmisztifikáltnak tartom ami jelenleg a csöves dolgok körül zajlik. Annyit nem ér mint amennyivel drágább, és macerásabb, mint egy félvezetős. De ez is csak egy szubjektív vélemény..
Én úgy látom inkább a hangdobozba érdemesebb fektetni, ott több jön vissza (hangzás szempontjából) mint az erősítőn. Most azt keresek én is .
A mai nap nagyon fárasztó volt, és gondoltam bedobok egy engia italt munka előtt. A boltban jártunk, mikor észre vettem, hogy 1,5L kiszerelés is van. Ezt meg is vettem, és amikor megreggeliztünk, meg is hörpintettem az egészet (csodálkozott mindenki, hogy eldobtam az üres flakon), majd elkeztem olvasgatni, hogy mi félét rakodnak bele. Az kezdett el aggasztani, hogy egy félkövér 22 -es betűmérettel, Times New Roman betűtípussal, és sorkizártan, az áll rajta, hogy "3dl -nél többet nem szabad meginni belölle egy napon!" Mondom hoppá! Ezt nem is tudtam, de már rájöttem miért. 20 perc mulva be is indultam, és aztóa is pörgök. Egyszerűen nemérzem, hogy fáradt lennék, pedig 8 órát lenyomtam keményen, de úgyérzem még nyolcat rátudnék verni. és így az ára is magyarázható
Csak óvatosan, mert a negatív oldala akkor jön majd ki, ha egyszer mégis elfáradtál... A szervezet semmit nem ad ingyen, a nagyobb teherbírást sem, utólag pedig behajtja a pihenőidőt.
Akkor, ott valami baj lehetett az erőlködővel ,mert egyszerűen nem hiszem el, hogyan szólhatott így nállad. Talán az a 20-30 perc felfűtési idő, magyarázat arra. Lehet a fűtésfeszültség nem megfelelő.
A hang karaterisztikája a csőnek a legjobb a mai napig, a FET nem sokkal marad le mögötte, de azért hallható a különbség, de a legrosszab a szilicium tranyóknak van (viszonytva a többihez képest). Amúgy nagyon nagy a hasonlóság, de nem így nézett, ki pontosan és az a helyzet, hogy átszámolva magyar pénzre ennyibe kerülne. Vagyis amiről én beszélek az itt a magyar adórendszer miatt, sokkal drágább lenne, mint amennyit te itt leírtál.
utána nézek annak az erőlködönek, aszthiszem az interneten is lehet ilyet vásárolni, ill. a haveromat mekérdezem a márkáról mert ő tudja. ( csak egy pár kilométer elválaszt, meg az hogy sok időm nincsen, csak aludni, meg dolgozni.)
Ne értsd félre, nem azt írtam hogy "rosszul szólt"!
Nagyon jó hangú, ütős készülék. De az olvasott fórumokon, audiomagazinokban, szuperlatívuszokban beszélnek ezekről a készülékekről. És az ezek után elvárható nagy lépés az audiofil létrafokon, háát... Hallgattam már több százezres-milliós kategóriájú erősítőt, csak az a fránya ár/érték arány (a tranyós cuccokhoz mérten értem) szerintem logaritmikus Egy doboz csere viszont óriási különbséget okoz, ugyanazon rendszeren belül, mint egy erősítő ( vagy más egység) cseréje./pl amikor a PSR 500 Yamahám lecseréltem egy 1500-asra, ott nagyságrendekkel ugrott a minőségi index, és iezt nem a készülék tudására értem/ Ezért én azt a konzekvenciát vontam le magamnak a meghallgatások után, hogy egy jó hangú (tradicionális tranyós ) erősítő és egy nagyon jól megválasztott hangdoboz lesz számomra a nyerő páros.
Bánatomban vettem a JYSK-ben egy távirányítású madarat. (2 csatorna és kicsi csapdos a szárnyával és mozgatja a farkát). Kemény 4000 Ft volt.
Kipróbáltam most este és jobb, mint a cessna. Tökéletesen lehet vezérelni, nem túl gyors, az udvarban tudtam vele körözni. És ami a legjobb a macskák rákaptak. Van 3 macskánk és folyamatosan figyelték, amikor meg leesett rávetődtek alig tudtam elzavarni őket... Holnap teszek fel képeket nagyon jó kis madár
Helló
tegnap óta szórakozik a Firefox. ha nyitok egy új lapot, akkor a címnél annak az oldalnak a címe van, amelyikről átváltott. Ilyenkor először ki kell jelölnöm, majd ezután beírni az új címet. Mi a francért szórakozik?
Nekem elegem lett a 3,0 szórakozásaiból. Lezúziusz, aztán 2,7 felrak azóta öröm az élet.
Más: Nem tudja valaki terméskőbe hogyan lehet lámpatestet besüllyeszteni? A vídiás fali dobozhelykimaró nem viszi . Idézet: „Nekem elegem lett a 3,0 szórakozásaiból. Lezúziusz, aztán 2,7 felrak azóta öröm az élet.” Mélységesen egyetértek, én is pont így jártam el!
Fura, nálam nincs az égvilágon semmi baja. Legalábbis még nincs
Bár az is igaz, hogy megjelenése óta (pár hónapja) fent van már a gépemen, és nekem ez alatt az idő alatt stabilnak és megbízhatónak mutatkozott. szerk.: Ja, és mindig hagyom frissíteni, ha szól hogy elérhető egy újabb verzió. Most épp 3.03-as van fent nekem.
Így már érthető, hogy mit akartál kifejezésre juttatni.
Szintén én is láttam már, meg hallottam is működni, hangcuccot, ami hát úgy 2,3millió forintba kerül (erősítő, és 2db hangszóróval együtt van) , és totálisan szép hangja van. Ezt a "erőbontót" nem boltban hallottam szólni, hanem ahová tervezték, egy lakásban. A fönökömről van szó, ő jó helyen volt, jó időben, és megszedte magát 17év pályafutása alatt. Más ennyi lóvét nemtudott összeszedni 40év pályafutás alatt, de nem ez a lényeg. A lényeg az az, hogy neki van ez a hngtechnikája, plussz egy 1millós házimozi berendezése (ebben a TV is benne van). Poénból betett egy olyan DVD filmet amit én is ismerek, belelapozott, nem tudtam miért. Aztán csak lejátszást nyomott, aztán szólt a renszer, majd egy lövés is hallatszott benne, de olyan volt mint a valógságban. Olyan hangja volt hogy majdnem kidobtam otthon a saját hangtechnicámat, akkora volt a különbség. És az az érzés fogott el, amikor bakapcsoltam, hgy halgassak zenét, hogy áá de fo*, és már élvezhetetlen volt számomra, amit még előtte csúcsnak tartottam, de azóta kigyóygultam belölle.
Sziasztok!
Sajnos nem tanultam semmilyen műszaki rajzot és most rajzolnom kell, mert alumíniumból szeretnék cnc-vel kimaratni dolgokat, csak most a rajzban elakadtam, mert nem tudom, hogyan jelöljem a dolgokat... (Egyelőre ez csak a szemből nézeti kép) A képen berajzoltam, hogy mit nem tudok, hogyan kellene jelölni... Aki tud segítsen. Nem tudom, miért nem csatolta a képet, JPG volt, ezt írta ki: Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /var/www/hobbielektronika.hu/includes/imageresize.php on line 282 Mindjárt feltöltöm... A hibás képet töröltem. Frankye
Szerintem két borda középvonalát húzd meg kifelé, írd közéjük egy köríven, hogy 30°; a külső és belső sugarakkal húzz egy-egy körívet, és add meg hozzájuk a rádiuszt; ha alul az a két valami furat, akkor kellene hozzájuk átmérő, mélység, középtávolság, a kifutás jelzése, illetve ki is lehetne törni az egyiket, és azon méretezni; és ha a belső kör szimmetriavonalait is kihosszabbítanád, akkor a darab mellett lennének a méretek, nem benne, azt jobban szeretik (nincs progim, de ha kéred, átrajzolom valahogy).
Nah ezt elolvasom még párszor, van amit első olvasásra nem értettem meg...
Igen az alsó 2, az csavar lesz, de azt úgy gondoltam, hogy lerajzolom az alját is ennek az egésznek, ekkor kapok egy 11x40-es téglalapot, ahol körzővel berajzolom a furatokat és megadom a középpont távolságát a téglalap oldalaitól, alatta jelölöm, hogy M5-ös menetes furat lesz. A többit mégegyszer átolvasom ui.: Ezen a rajzon jelöltem a furat mélységét, mert ezt oldalról nézem de a 2 furat az alján lesz
Nagyon többet nem tudtam berajzolni :S
Paintes rajz, nagyjából egy vázlatot kérhetnék így paint-ben?
PaintCAD
Valami ilyesmire gondoltam, bár a sugaraknál kicsit elbizonytalanodtam (sok éve nem rajzolok, pár skiccen kívül). A menetes furatnál a menetmélységet adtam meg 10 mm-re, ha nem így van, azt írd át. Furatmélységet nem adtam meg, a "mieink" rutinból szokták.
WÁÓÓ!!
Ez nagyon jó rajz lett, ahhoz képest, hogy paint-es rajz... Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Akkor ha így megrajzolom a lapon is és odaadom ismerősnek, aki csinálná, akkor így már érteni fogja, fogják, igaz? Mégegyszer nagyon szépen köszönöm
Ha annak adod oda, aki csinálni fogja, meglesz az a hatalmas előnyöd, hogy el is magyarázhatod neki, és akkor nem maradnak homályos foltok
Szívesen.
Mennyire kiürölt ez a topik mostanság.....
Ezelőtt vagy 15-20 oldallal dicsekedtem, hogy vásároltam egy Husqvarna 625-ös láncfűrészt olcsón. Még mindig fenntartom (mert még működik), hogy olcsón, de nem HusQvarna, hanem HusPvarna kicsi p-vel. Ma a kezembe vettem egy igazi Husqvarnát, és meglepődtem, mennyivel finomabb kidolgozású a külseje. Egy ismerősöm is vásárolt, és érdeklődött. Azt tudta meg, hogy ha a nevében egy betű változás van, már nem törődnek vele Husqvárnáék. Én Nem is figyeltem meg, hogy a neve p-vel és nem q-val van írva.
Na, akkor mesélek. Ugye múltkor említettem, hogy tönkrement a köcsög MIO telefonom. Most visszaraktam a Samsungba a SIM-et és minden működik. Kivéve az MMS küldés. Fel is hívtam az ügyfélszolgálatot. Hat percig beszélgettük a beállításokat és a csajszi megígérte, hogy küld egy konfig fáljt, amit telepítenem kell a telefonon. Nem jött meg... Utána megint felhívtam őket, másik csajszi, másik hat perc, másik konfig. fájl...de semmi. Azóta is ezzel a hüle MMS beállítással szenvedek, de "képtelen kapcsolódni a szerverhez"... A genyó.
Helló
Milyen telefon és milyen szolgáltatóhoz kell a beállítás? Ha megmondod, megpróbálok keresni a neten beállítást hozzá, vagy lekérem a telómra és leírom a beállításokat. |
Bejelentkezés
Hirdetés |