Fórum témák
» Több friss téma |
figyelj arra, hogy a dióda tetejéhez ne érj, csak a körülötte lévő peremhez, de ahol a nyaláb jön ki, oda ne! Semmivel se!
Hali
Te hogyan szedted ki a lézerdiódát amit az íróból vettél ki a keretből?? Mert én annyit bíbelődtem vele de sehogyse akar kijönni. te hogyan szedted ki?
Befogtam satuba és flex-szel minden irányból lecsiszoltam a fém vázát. Uténa oldalcsípővel még csipegettem belőle, innen onnan és a végén kiesett.
Ha így csinálod, vigyázz ne vágj bele, és figyelj, hogy ne melegedjen nagyon fel
Egy normálisabb oldalcsípővel erősen megnyomva le lehet vágni azt a fémet körűle.
üdv
GSA4081B Ami ebbe az íróban van lézerdióda mekkora áramerősséget és feszt lehet neki adni? körülbelül hány mW-os lehet benne a lézerdióda? A másiknak sikeresen letörtem a lábát. Bővebben: Link
Szabályzat:
VIII. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom".
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy házi készítésű 2db DC motor által hajtott lézershow-t hogyan lehetne még feltuningolni? Elsősorban alakzatokra gondolok, azon belül is valami kisebb stepper motor vezérlésre: a léptetőmotor, csak ide oda billegne, potméterrel lehetne a sebességét állítani. Lehetséges ez? Ha igen, akkor hogyan?
Szia!
Ilyesmin már én is gondolkoztam Arra gondoltam hogy "szaggatni" kéne a fényt, és akkor kialakulna az a "fésű" effekt. Ha a szupepe féle áramgenerátorral hajtod a lézert, akkor a Mod In-ba kellene jelet adni... én arra gondoltam hogy egy egyszerű astabil villogó jelét adom neki, de még nem mertem megcsinálni, mert nem tudom hogy ártana-e neki..
Oda négyszögjelet kell kötni, csak ezzel az a baj, hogy nagyon könnyen tönkre lehet vele tenni a lézerdiódát...
Azt meg nem tudom, de kíváncsi lennék, hogy a villogtatással rövidül-e az élettartam és ha igen akkor mennyivel?
Hello mindenkinek!!! Először is téves a MOD in dolog... Akitakaráshoz a jelet az I max potira kell kötni pl számítógép LPT ről a gnd megy a poti gnd-re az I max poti másik oldaláról leszeded a +5voltot és oda megy az LPT 2-9ig lába közül valameik, de ugyan igy jó oda az 555is. Nekem is igy van az RGY lézer, a diódát nem nyirja ki... A fésű effekthez meg X Y koordinátán kell eltéríteni a sugarat... Vagyis az X koordinátás tükör mozog az Y nyugalmi helyzetben van, és nem kell hozzá a kitakarás. Itt van egy videó is rólaKlikkelj
Hellotok!
Már egy ideje gondolkozok azon, hogy meg kellene csinálni azt a "Kókány" féle lézershow-t. Sajnos nem voltak olyan tranzisztorjaim, mint amik az ő kapcsolásaiban kellettek, ezért keresgéltem, és ezt találtam (kép1). Tegnap megcsináltam ebből a kapcsolásból a lézer vezérlőjét. Pont találtam ugyanolyan alkatrészeket. A lézer egy CD íróból van. 5V-ról hajtottam, alig világított, viszont minden melegedett (a 7805, a dióda, a lézer). Lézer elé raktam potit, annyit értem el vele, hogy ugyanugy világított, csak már nem melegedett. Valaki segítsen, mit rontottam el? Köszönöm!
Heló
Azt rontottad el, hogy nem olvasol! Az a meghajtó csak akkor használható, ha van egy pointered, és azt szeretnéd használni. CD íróból semmiképpen sem jó a lézer, mert az infra lézer, örülj, hogy látsz még!! Ez van, ha mindenki csak épít, és nem néz utána a dolgoknak. Azt javaslom, hogy olvasd át ezt a topicot (igen, mind a 47 oldalt!) és ha lesz még kérdésed, akkor kérdezz=> válaszolunk.
Csatlakozok a Tomi20 hoz
Idézet: A másik probléma az hogy a cd olvasó lézere szerintem nem éri el azt a szintet amit egy kinai kulcstartó „örülj, hogy látsz még!!”
Huhh. Nagyon köszönöm! Olyan 1-2 órát szórakoztam vele, és úgy mentem fel utána a műhelyből, hogy csoda, hogy látok!
Most már én is rájöttem, hogy csak pointerrel lehet megcsinálni. Amugy amikor próbálgattam a lézert, akkor adott ki vöröset, akkor az is infra, vagy az összes? Ja és elkezdem olvasni az oldalakat! Köszönöm!
Ami vöröset ad ki az nem infra, hanem vörös lézer, ami infrát ad ki az infra lézer (milyen logikus ugye? ).
Hello szerintem amugy a vörös eléggé közel van ahhoz az infrához. klikk Annyi hogy az infra vöröst a szem már nem fogja fel, de attól még létezik.
Hellotok!
Na most már megvan a lézer, vezérlővel együtt. A motorok vezérlésével vagyok bajban. Végignéztem mind a 48 oldalt, kigyűjtöttem az összes motorvezérlő kapcsolást, de egyikhez se találtam itthon pont olyan IC-t, vagy tranzisztort. A motorok walkman-okból vannak (kép). PC tápról fog menni, úgyhogy a fesz. stabil lesz, 12V. Nem lehet egy egyszerűbb kapcsolással, vagy egy potival megoldani? (még arra gondoltam, egy 555-össel nem lehetne megoldani? hogy a T1, T2 -t változtatva lehetne a sebességet állítani?) Köszönöm!
A motor az tökéletes lesz.
Mármint LM317T-t nem találsz?
Igen olyat se, meg a Kókány féle motorvezérlőhöz BD137, meg 138-at se.
Rendelés nem jó, nem tudok annyit várni.
Hali! Ha a HQ tól rendelsz szerintem 24 óra bele fér én is onnan szoktam rendelni gyors megbízható, és általában elszámolják az alkatrészeket (többet küldenek de ugyan annyit fizetsz vagyis nállam mindig igy volt) Vagy keresel helyettesítőt a tranyónak
Zenetom: vannak elektronikai boltok, de sehol se árulnak ilyen kis alkatrészeket (mint ellenállás, kondi, tranyó...)
DjGeorge: eddig egyszer rendeltem a hestore-rol, ott mindent kiszámoltak rendesen , de sokallottam a csomagolási költséget. Regisztráltam a HQ-nál, jó oldal, de nem írja, mennyiért szállítják ki? Nem tudod mennyiért, vagy hol írja az oldalon? Majd megnézem mivel lehetne helyettesíteni a tranyókat. Kössz az ötletet. :worship:
Mondjuk a HQ se olcsó postaköltségben, meg sajna szinte semmi...
Bővebben: Link vigyázz, nettóban írja!
800 forint a posta költség, szerintem elfogadható ár... Vagyis még nem vágot földhöz.
zenetom: a sajna szinte semmi azért az tulzás, tudok olyan boltot hogy 3-4szer annyiba kerül mint itt... Szerintem nem drága...
Hali mindenkinek, azt hiszem itt megállt a tudományom! a lézereket a számítógép kezeli, a két lézer egymástól függetlenül hibátlanul világít de amikor a kettőnek kéne világítani mind a kettő meg se nyikkan... Mi lehet a baj? AZ lpt porttot kimértem jön a jel, ha a lézert 5 voltra kapcsolom akkor viszont világít mind a két lézer. Szerintetek mi lehet a gond?
Kapcsi rajz sokat segítene hogy mit csináltál!
a szupepe féle áramgenerátor... abból van 2 az egyik az LPT2 re megy a másik az LPT 3 ra... egy jó ideig működött is de most ez engem is megfogott hogy mi lehet vele
Nem tudom milyen progit használsz de jók az LPt címei?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |