Fórum témák
» Több friss téma |
figyelj arra, hogy a dióda tetejéhez ne érj, csak a körülötte lévő peremhez, de ahol a nyaláb jön ki, oda ne! Semmivel se!
Hali
Te hogyan szedted ki a lézerdiódát amit az íróból vettél ki a keretből?? Mert én annyit bíbelődtem vele de sehogyse akar kijönni. te hogyan szedted ki?
Befogtam satuba és flex-szel minden irányból lecsiszoltam a fém vázát. Uténa oldalcsípővel még csipegettem belőle, innen onnan és a végén kiesett.
Ha így csinálod, vigyázz ne vágj bele, és figyelj, hogy ne melegedjen nagyon fel ![]()
Egy normálisabb oldalcsípővel erősen megnyomva le lehet vágni azt a fémet körűle.
üdv
GSA4081B Ami ebbe az íróban van lézerdióda mekkora áramerősséget és feszt lehet neki adni? körülbelül hány mW-os lehet benne a lézerdióda? A másiknak sikeresen letörtem a lábát. ![]() Bővebben: Link
Szabályzat:
VIII. Ha beírtunk egy kérdést és arra nem jön rövid időn belül válasz, nem írjuk be hogy a mi kérdésünkre miért nem válaszol senki. A tagok nem vakok, valószínűleg elolvasták amit írtunk, a hallgatásnak több oka is lehet: - a kérdés érthetetlen volt és nem lehet rá válaszolni - a kérdés túl nehéz volt és senki nem tud rá válaszolni - a kérdés már milliószor elhangzott és senki nem akar újra rá válaszolni Azt meg ugye nem várjuk el hogy a kérdésünkre ha nincs válasz, majd minden egyes fórumozó beírja: "én nem tudom".
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy egy házi készítésű 2db DC motor által hajtott lézershow-t hogyan lehetne még feltuningolni? Elsősorban alakzatokra gondolok, azon belül is valami kisebb stepper motor vezérlésre: a léptetőmotor, csak ide oda billegne, potméterrel lehetne a sebességét állítani. Lehetséges ez? Ha igen, akkor hogyan?
Szia!
Ilyesmin már én is gondolkoztam ![]() Arra gondoltam hogy "szaggatni" kéne a fényt, és akkor kialakulna az a "fésű" effekt. Ha a szupepe féle áramgenerátorral hajtod a lézert, akkor a Mod In-ba kellene jelet adni... én arra gondoltam hogy egy egyszerű astabil villogó jelét adom neki, de még nem mertem megcsinálni, mert nem tudom hogy ártana-e neki.. ![]()
Oda négyszögjelet kell kötni, csak ezzel az a baj, hogy nagyon könnyen tönkre lehet vele tenni a lézerdiódát...
Azt meg nem tudom, de kíváncsi lennék, hogy a villogtatással rövidül-e az élettartam és ha igen akkor mennyivel?
Hello mindenkinek!!! Először is téves a MOD in dolog... Akitakaráshoz a jelet az I max potira kell kötni pl számítógép LPT ről a gnd megy a poti gnd-re az I max poti másik oldaláról leszeded a +5voltot és oda megy az LPT 2-9ig lába közül valameik, de ugyan igy jó oda az 555is. Nekem is igy van az RGY lézer, a diódát nem nyirja ki... A fésű effekthez meg X Y koordinátán kell eltéríteni a sugarat... Vagyis az X koordinátás tükör mozog az Y nyugalmi helyzetben van, és nem kell hozzá a kitakarás. Itt van egy videó is rólaKlikkelj
Hellotok!
Már egy ideje gondolkozok azon, hogy meg kellene csinálni azt a "Kókány" féle lézershow-t. ![]() Sajnos nem voltak olyan tranzisztorjaim, mint amik az ő kapcsolásaiban kellettek, ezért keresgéltem, és ezt találtam (kép1). Tegnap megcsináltam ebből a kapcsolásból a lézer vezérlőjét. Pont találtam ugyanolyan alkatrészeket. A lézer egy CD íróból van. 5V-ról hajtottam, alig világított, viszont minden melegedett (a 7805, a dióda, a lézer). Lézer elé raktam potit, annyit értem el vele, hogy ugyanugy világított, csak már nem melegedett. Valaki segítsen, mit rontottam el? Köszönöm! ![]()
Heló
Azt rontottad el, hogy nem olvasol! Az a meghajtó csak akkor használható, ha van egy pointered, és azt szeretnéd használni. CD íróból semmiképpen sem jó a lézer, mert az infra lézer, örülj, hogy látsz még!! ![]() Ez van, ha mindenki csak épít, és nem néz utána a dolgoknak. Azt javaslom, hogy olvasd át ezt a topicot (igen, mind a 47 oldalt!) és ha lesz még kérdésed, akkor kérdezz=> válaszolunk.
Csatlakozok a Tomi20 hoz
Idézet: A másik probléma az hogy a cd olvasó lézere szerintem nem éri el azt a szintet amit egy kinai kulcstartó „örülj, hogy látsz még!!”
Huhh. Nagyon köszönöm! Olyan 1-2 órát szórakoztam vele, és úgy mentem fel utána a műhelyből, hogy csoda, hogy látok!
![]() Most már én is rájöttem, hogy csak pointerrel lehet megcsinálni. Amugy amikor próbálgattam a lézert, akkor adott ki vöröset, akkor az is infra, vagy az összes? Ja és elkezdem olvasni az oldalakat! Köszönöm! ![]()
Ami vöröset ad ki az nem infra, hanem vörös lézer, ami infrát ad ki az infra lézer (milyen logikus ugye?
![]()
Hello szerintem amugy a vörös eléggé közel van ahhoz az infrához. klikk Annyi hogy az infra vöröst a szem már nem fogja fel, de attól még létezik.
Hellotok!
Na most már megvan a lézer, vezérlővel együtt. ![]() A motorok vezérlésével vagyok bajban. Végignéztem mind a 48 oldalt, kigyűjtöttem az összes motorvezérlő kapcsolást, de egyikhez se találtam itthon pont olyan IC-t, vagy tranzisztort. ![]() A motorok walkman-okból vannak (kép). PC tápról fog menni, úgyhogy a fesz. stabil lesz, 12V. Nem lehet egy egyszerűbb kapcsolással, vagy egy potival megoldani? (még arra gondoltam, egy 555-össel nem lehetne megoldani? hogy a T1, T2 -t változtatva lehetne a sebességet állítani?) Köszönöm! ![]()
A motor az tökéletes lesz.
Mármint LM317T-t nem találsz?
Igen olyat se, meg a Kókány féle motorvezérlőhöz BD137, meg 138-at se.
![]() Rendelés nem jó, nem tudok annyit várni. ![]()
Hali! Ha a HQ tól rendelsz szerintem 24 óra bele fér
![]() ![]()
Zenetom: vannak elektronikai boltok, de sehol se árulnak ilyen kis alkatrészeket
![]() DjGeorge: eddig egyszer rendeltem a hestore-rol, ott mindent kiszámoltak rendesen ![]()
Mondjuk a HQ se olcsó postaköltségben, meg sajna szinte semmi...
Bővebben: Link vigyázz, nettóban írja!
800 forint a posta költség, szerintem elfogadható ár... Vagyis még nem vágot földhöz.
zenetom: a sajna szinte semmi azért az tulzás, tudok olyan boltot hogy 3-4szer annyiba kerül mint itt... Szerintem nem drága...
Hali mindenkinek, azt hiszem itt megállt a tudományom! a lézereket a számítógép kezeli, a két lézer egymástól függetlenül hibátlanul világít de amikor a kettőnek kéne világítani mind a kettő meg se nyikkan... Mi lehet a baj? AZ lpt porttot kimértem jön a jel, ha a lézert 5 voltra kapcsolom akkor viszont világít mind a két lézer. Szerintetek mi lehet a gond?
Kapcsi rajz sokat segítene hogy mit csináltál!
a szupepe féle áramgenerátor... abból van 2 az egyik az LPT2 re megy a másik az LPT 3 ra... egy jó ideig működött is de most ez engem is megfogott hogy mi lehet vele
Nem tudom milyen progit használsz de jók az LPt címei?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |