Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Tudom, én vagyok a hibás, hogy későn próbáltam meg a figyelmeteket felhívni erre a kiállításra! Csak sajnos a csoportból sokan tegnap mondták le a részvételt és próbáltam embert gyűjteni! Így sajnos 2500-at kellett fizetnünk...
![]() ![]()
Az egyedüli rész, amikor egy picit is menekülni akartam, az egy 14 hetes magzat csontvázának eltartósított látványa volt. Az egy picit megállította bennem a vért. A többi nem volt idegrázó, mintha mindennap ilyet néztem volna eddig!
![]()
zolee1209: Akkor Te bírod a vért. Lehetnél orvos, vagy hentes
![]() Lenne egy össznépi feladványom: A céges autóm, amivel most járok egy Opel Corsa Van, azaz kétüléses és a hátsó tér le van választva ráccsal. Saját tömege 1135 kg és összes megengedett tömeg 1540kg. A forgalmiba kézzel be van írva az "egyéb megjegyzések" rovatba: "Jellege: tehergépkocsi-csukott áruszállító"... A kérdés az, hogy most akkor ezzel úgy lehet közlekedni, mint egy személyautóval, vagy autópályán 90, városban 40, mint egy teherautó? Én úgy tudom, hogy a 2,5tonnánál nagyobb súlyú gépekre vonatkozik ez a sebességkorlátozós téma. Vitassuk meg! KÖSZI!!!
Úgy mehetsz mint egy személyautóval, ugyanis ez az. Ez biztos!
Az a megjegyzés, mint a szövegében is van: "jelleg" De nem az. És a súly miatt sem!
igaza van Topinak! Ez személygépjármű nincs olyasfajta közlekedésre vonatkozó korlátozása mint egy tehergépkocsinak.
Ennek nagyon örülök. Két napig, 40 falun és 735 km-en át ezen stresszeltem, mert egyik munkatársam ezt mondta, a másik meg azt. Bár én hittem az u.n. "józan paraszt" eszemnek és száguldottam, mint egy személyautó.
Az egyik faluban egy "Puli" szerű autó parkolt az árokban és mozgássérült matrica volt rajta, amikor elhúztam mellette, akkor láttam, hogy két rendőr kuporog benne a trafipaxukkal. Olyan vicces volt. Az már nem annyira, hogy 50 felett mentem picivel, de max 52-54-el...GPS szerint. Remélem nem büntetnek meg!
10% -al haladhatod tul, az aktuálisan előrit sebességet, felette büntetnek.
ja: Üdv! ![]()
na itt van már egy pár gondolat ez ügyben akkor most mi az igaz?
mert engem nagyon foglalkoztat. Bővebben: Link Tények, hogy 54-nél, 63-nál már simán büntettek 50-es táblánál. És állítólag ha akar akkor 51-nél is már megbüntet. Akkor most hány százalék az annyi?
Rendőrtől hallottam még korábban: 10 % eltérést azért engedhetnek meg, mert a járművek kilométerórája ekkora pontatlansággal működhet. Viszont, az 50 - 80 stb. km/h nem ajánlott, hanem mindenkire nézve kötelezően megengedett maximális sebesség, vagyis azt kell betartani, nem a 10 %-al többet. Így gyakorlatilag a rendőr hangulatán múlik, hogy 51-nél bírságol, vagy sem, mert úgy is felfoghatja, hogy ha lefelé csal az óránk, tanuljunk meg aszerint vezetni (az első bemérés után...).
Mellesleg tegnap bombariadó volt a megyeházán, nyüzsögtek a rendőrök mindenfelé. Du. 2 körül mentem haza, 50, ahogy illik, sűrű forgalom, és a két haladási irány között három motoros rendőr szlalomozgatott, ránézésre is 80 körül - mindenféle megkülönböztető jelzés nélkül. Na, ezért viszont jól t*kön tudnám őket rugdosni...
Ahogy kobold mondja:
Idézet: „Rendőrtől hallottam még korábban: 10 % eltérést azért engedhetnek meg, mert a járművek kilométerórája ekkora pontatlansággal működhet.” Hasonlóképpen történik a dolog, ha nagyobb kisebb felniket raksz a kocsidra, ami, nagyban befolyásolhatja, az út, és a futómű között az "áttételt", így a kilométeróra is tud csalni. Ha kisebb felnik vannak rajta, többet kell fordulnia a féltengelynek ( is), ugyan annak a távnak a megtételéhez, mintha egy "normál", vagy nagyobb felnit használsz. Egy kicsit elrontottam, a hsz-emet, az előző alkalom során.
Két részlet az 1/1975 (II. 5.) KPM-BM együttes rendeletből, ami jelenleg is érvényben van a közúti közlekedésben, és a 410/2007 (XII. 29.) sz. kormányrendelet csak kibővítette, a büntetési tételek meghatározásával:
Idézet: „14. § d) „Sebességkorlátozás” (30. ábra); a tábla azt jelzi, hogy az úton a táblán megjelöltnél nagyobb sebességgel haladni tilos” Idézet: „Sebesség 26. § (1) Az egyes járművekkel legfeljebb a következő sebességgel szabad közlekedni:...” Szó sincs semmiféle 10 %-ról, de ha megmutatod, melyik törvényben van leírva, hiszek neked.
Veled örülök ennek
![]() Hajdanában (nagyon rövid ideig) polgárőr voltam, a képzésen több szerv is tartott oktatást, és amit arról írtam, hogy a 10 % nem jár, csak elnézhető, ott hallottuk. Van nekem is kollégám, akin bevasaltak 44-ért csekket a 40-es tábla hatálya alatt... Idézet: „- Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés. Meg tudná mondani, hogy Ön szerint mennyivel ment? - Nem tudom, épp nem figyeltem... - Értem. Eszerint annyit írok a feljelentésre, amennyit akarok...” ![]() Az mondjuk szerencsére igaz, hogy a "rendes" embereket, akiket életükben egyszer-kétszer kapnak el valami apróságért, néha futni hagyják. Idézet: „- Jó napot kívánok, közúti ellenőrzés. Meg tudná mondani, hogy Ön szerint mennyivel ment? - Nem tudom, épp nem figyeltem... - Értem. Eszerint annyit írok a feljelentésre, amennyit akarok...” Válasz: Idézet: „- Hogyne, Biztos Úr, csak ne legyen több, mint a megengedett sebesség!” ![]()
Valaki le tudná fordítani nekem az alábbi mondatot angolra? (Én németet tanultam.)
"Elektronikus áramkörök, készülékek és műszerek tervezése illetve építése." Idézet: „Designing and constructing of electronic circuits, devices and instruments” De azért kérnék még 1-2 kollégát, aki ezt is leellenőrizné ![]() Biztos, ami tuti alapon ![]() constructing helyett lehetne akár még: - building, vagy - making, vagy - creating
Designing and making/constructing of Electronic circuits, devices and instruments
building nem használatos, ugyanis ez nem építés hanem kivitelezés.
making helyett lehet még constructing Válassz: Making inkább kihegyezett a kézi kivitelezésre Constructing inkább műszaki értelemben vett kivitelezés, összeállítás. (Én utóbbira szavaznék) A building nem használatos, a kivitelezésre. Szerk: Norbi kivette a buildinget, helyesen.
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van DVD lejátszóm, amin van USB bemenet, így pendrive-ról is tudok filmeket nézni... A dvd-t és a számítógépet össze tudom kötni USB-n keresztül? Azt tudom ha külső mobilrack-be teszek winchestert, akkor arról tudok filmet nézni, de ez működne számítógéppel is? Másik kérdésem, hogy az autóhifimbe 2 db 3,5mm-es jack bemenet van... Egyiket valamilyen úton módon nem lehet átalakítani, hoy USB-s legyen? Gondolok én itt arra, hogy pl olyan dvd lejátszóból amit fentebb említettem kiszedni azt az elektronikát ami kezeli az USB-t és ás rákötni az egyik 3,5-ös jack-re? Melyik, hogyan oldahtó meg?
Szerintem az első kérdésre a válasz nem, hiszen minden USB-s eszközhöz drivert igényel a számítógép. Végülis annyit megtehetsz, hogy szerzel vagy gyártasz egy olyan kábelt, ami APA-APA és összedugod a kettőt. Ha mégis valamilyen meghajtó eszköznek felismeri a géped, akkor rámásolod a filmet és mehet. De ez olyan fals dolog, hogy nem is hiszem, hogy működne.
A második, az talán mégdúrvább. Nem érdemes időt fecsérelni bele.
Ez jó volt
![]() "Szerintem az első kérdésre a válasz nem" Ezután a mondat után felcsillant a szemem, hogy akkor a 2. az kivitelezhető... ![]() ![]() Köszi a választ.
Hali!
Nem ismertek véletlenül valamilyen (free) video editor progit amivel összevághatnám a video alá illesztett hangsávot? Sajna az ulead 8 és 9 is összeomlik a vista alatt... ![]()
Pedig épp az uleadot akartam ajánlani...
Kicsit elvetemült leszek, de akkor movie maker? (ami XP-nél települ az OP rendszerrel) Vagy videóvágó progit még a pinnacle is csinál.. nem ismerem, nem tudom, hogy ingyenes-e
Én Cyberlink PowerDirector 7-et használtam erre a célra, bár ez nem ingyenes.
Találtam egy kisebb ingyenes programot is, amivel ez megoldható: Avidemux 2.4.2. Bár nem emlékszem már hogy tényleg ingyenes-e vagy csak nekem nem került semmibe. ![]() De ami tuti ingyenes és szuper jó program, az a VirtualDUB. Csak sajnos az én fájlomat a kiterjesztése miatt nem tudtam vele megnyitni. Szerk.: Megnéztem, az Avidemux ingyenes és csak 12MB. Üdv.!
Köszi Attila! A virtualdubot használom is, de ott nem tudom hogyan lehet külön a hangsávot ráncigálni...
![]() Megsasolom a Cyberlinket.
A mai napom igen érdekesen indult. vicsys, ma nem dolgoztam!
![]() Ezután már tudtam hallgatni a zenét, de egyszerűen, azon is áthallatszott a fiatalok által játszott "szenny", még az öreg is befogta a fülét telefonálás közben, mert olyannyira hangosak voltak, én nem utálom azt aki discós, de ha valaki így tudja zavarni a másokat, azt nagyon utálom, én inkább rockot kedvelő vagyok, de a classikus zenét is szeretem, az "ajtócsapkodásos zene, számomra nem műfaj, én is olyat tudok a wc-n, ottthon, aktív "darabos"bélgáz, "effektekkel" kisérve kreálni. A poén másik fele, hogy nemtudom, hogy kisállatra venni kell, e jegyet? Azért kérdezem, mert a négy hónapos kismacskámat, is magammal vittem, de hogy ne vegyék észre, egy kibelezett, VIDEOTON hangszóró dobozába tettem, a vattát el is rendeztem neki, és a hangszóró kárpit vissza helyezésével, készen is volt az álca. Senki nem vette le, miért cipelek, egy darab hangfalat, a kezemben, és miért nézegetem. ![]() ![]() A macsak jól érezte magát, el is volt terüle, és csak aludt, mikor a vonaton voltam vele.
Isten hozott Székesfehérváron! Vagy vonat hozott?
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |