Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hello most igy utólag válaszolok, tettem bele hangváltót meg végig futtattam a hangtesztet, nagyon elégedett vagyok vele, szépen és tisztán szól.
Üdv
Azta de szép :wow1:
Nekem meg a bazi nagy toroid hiányzik hozzá.
Épp most készül a védelme külön, kipróbálni, hátha jobban beválik mint a dbase féle hangfal védelem+Attila86 féle hővédelem.... mégiscsak egy nyák, egy relé, kevesebb alkatrész. Árban talán még olcsóbb is. most rajzolom át sprintbe a kapcsolási rajzot, ha kell akkor átpasszolom majd ha kész.
Asszem, holnap lesz mit rendezgetni.
A forrasztással kapcsolatos OFF-topic hozzászólások áthelyezve ebbe a topicba.
Kérem, a továbbiakban a beszélgetést ott folytatni, és a topicok off-olását mellőzni! Köszönöm.
Ok, bocsesz, valasz gomb.
Na, akkor itt van nehany muhelykep! Semmi extra az egesz, darab plexi, tetszes szerinti fahulladek egy epitkezesrol, nehany "L" alakura hajlitott vekony acellemez, es persze az elmaradhatatlan araldit...
Nah, meg egy par.
Sajna nincs tobb momentan...
Nagyon szép munka, de ez most tulajdonképpen micsoda? Akárhogy nézegetem nem jöttem még rá.
D/A-konverter, csoves kimenofokozattal, AD 1865-tel.
Aranyos ,csak az a sok ronda vezeték ne lenne rajta !
555+4017?
És mire használod ha szabad érdeklődni?
Ehh, leginkabb digitalis audo jelet hallhato analog jelle
alakitasra kobzoli: vezetek? Amugy koszi.
Hát igazából semmire nem jó . Csak ugy csináltam. Semmi extra. És igen 555+4017. Sok átkötés van sajna. Újra nem csinálom annyira nekem se tetszik
Gyakorlásként biztos jó volt ! tervezd meg újra a panelt
kevesebb átkötéssel! Valamikor "régesrég" úgy építettük az áramköreinket hogy egy bakelit lemezbe csőszegecseket vertünk és azokba forrasztottuk az alkatrészeket és a "drótokat"Ez a panel arra emlékeztet. De ne csüggedj egyenes úton vagy a profizmus felé!
Köszi!
Amugy PCB vel terveztem. Nekem nagyon bejön az a program. Főleg azért is mert nem kell tükrözve nyomtatni. Nagyon jó. A huzalozást felülről mutatja. Ezért Ic-knél az összes láb ugyan ott lesz a NYÁK-on is ahogy a programban.
Elkészült a kapu elektronikám végleges verziója
Annyival tud többet az előzőnél hogy a visszazárási időzítés kikapcsolható (nyitva maradhat a kapu) van külön relé a villogónak és a" kiskapu" nyitása már nem rejtett kapcsolóval történik, hanem a csengőgomb háromszori megnyomására indul .5s alatt kell 3* megnyomni. És ha nyitva marad a garázs ajtó lesz egy fotorelé a mi sötétedéskor visszazárja . A képek azért ilyen furcsák mert nagyító alatt készültek
félig meddig kísérletezés, félig meddig szükséglet miatt készítettem egy hímzőcérna vastagságú 8 eres vezetéket... benne 0,1 mm vastagságú lakkozott rézhuzalszálak (db), és egy cérna szál, rátekerve pedig szintén egy cérnaszál. Ha érdekel valakit teszek fel fényképet. Most fogom tesztelni.
leteszteltem, tökéletes, se szakadt szál, se zárlat... kíváncsi vagyok meddig lesz ilyen...
amúgy pickit2-höz lesz icsp kábelnek, mert amit fejlesztek, ahhoz muszáj, hogy puha legyen a vezeték.
Minek a 8 ér? a pickit2- nek csak 6 kivezetése van.
így van, igazából csak 5 a lényeg abból a 6-ból is. azért 8, hogy még ha 3 el is szakad akkor is legyen mivel pótolni mindjárt lesz kép
mint ahogy írtam az előző hsz-mben:
Idézet: „mindjárt lesz kép” ezért tessék: 8 eres extravékony "kábel" by Báddzsó a szemből nézve jobb oldali icfoglalat lábáról le van szakadva..., icfoglalat csak a tesztelés miatt kellett. Erek vége ber van ónozva a másik végen is.
Azanyámidegesúristenit! Neked aztán van türelmed, meg biztos kezed! :kalap:
Jól néz ki de az előző hsz em nálam megelőzte a tiedet
azért néz ki úgy mintha nem olvasnék ! És milyen hosszú? Nem lesz sok a feszültség esés rajta ?
A zománcot lánggal égetted le a rézről vagy volt türelmed és lekapartad?
technic legoból csináltam hozzá "fonógépet" úgyhogy az egész nem tartott tovább 10 percnél, + negyedóra gépépítés. Szerencsére kisebb koromban is fontam "kötelet" fonálból, tehát a rutin megvolt.
amúgy 23 cm hosszúra sikeredett a vezeték... rá van kenve kis "melegragasztó" néhol látszik h vastagabb. Kell valakinek ilyen?? eladó! többeres kell nemprobléma! megyek is hirdetésfeladás menüpontra: Egyedi sokeres extravékony vezeték készítését vállalom. -feszesést nemtudom -lakk volt rajt, 450C fokos páka leolvazstja |
Bejelentkezés
Hirdetés |