Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mikrohullámú sütő javítás, magnetron csere, stb.
Lapozás: OK   6 / 141
(#) sprofan válasza campino hozzászólására (») Okt 17, 2008 /
 
Milyen biztosíték van benne?
Nekem van egy 5KV 0.7A-es, ha kell tokkal-vonóval postaköltség ellenében (150-200Ft) elküldöm neked.
üdv
(#) sprofan válasza sprofan hozzászólására (») Okt 25, 2008 /
 
Vagyis már nem mert közben megvették tegnap.
(#) kuli35 hozzászólása Nov 6, 2008 /
 
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy a mikróm működik de sajnos nem melegít Mi lehet a baja?Belül nem látok égési nyomot!
(#) _ampervadasz_ válasza kuli35 hozzászólására (») Nov 6, 2008 /
 
amikor bekapcsolod, elindul, és kattanó hangot hallani, meg azt követő búgást? Ha csak kattan de búgást nem hallani, biztosíték, vagy azt azt működtető/szabályzó/ kapcsoló a hibás, vagy a lágyindító.
(#) hbandy hozzászólása Nov 7, 2008 /
 
Először is üdvözlök mindekit!
Gyekekkorom óta foglalkozom magam is elektronikával, de az élet vegyészt faragott belőlem, így az ampervadászat mára már csak hobbyvá vált...

Na szóval nekem is meghótt a mikróm. Eccer csak nem melegített. Jóanyám állítása szerint voltak sercegő hangok, melyeket halovány égett szag kísért, majd ez is megszűnt...
Szétkaptam, de sehol sem találtam égés nyomait. A trafó, a bizti a magnetron makulátlan (TOSHIBA).
Összeraktam, ráhúztam 5 percre, beraktam aegy pohár vizet, de még csak langyos se lett...
Bekapcsolást követően világíta lámpa, forog a motor, kapcsol a relé, hallatszik a búgás, de nem melegít
Ha valaki találkozott már hasonlóval, akkor ossza meg velem a titkot!

Üdv, Halász András
(#) zoz11 válasza hbandy hozzászólására (») Nov 7, 2008 /
 
Hali
Azt nézd meg hogy a trafó megkapja-e a tápot, ha nem akkor át kell nézni az összes mikro kapcsolóját, ha megkapja a tápfeszt akkor utána a nagyfesz diódákat kell kimérni hogy nem e szakadt vagy zárlatos, ha az is ok akkor magnetron hibás!
Az a búgó hang az lehet hogy csak a ventilátor motoré és nem a trafóé, az égett szag meg a sercegő hang az arra utal hogy van amelyik mikrokapcsoló beégett! Esetleg meg kell nézni a trafójának a nagyfesz végeit is mert más olyannal is találkoztam hogy elvolt égve a kivezetése.
Üdv: Zoltán
(#) kuli35 hozzászólása Nov 8, 2008 /
 
Köszi köbzoli és ampervadász megnézem!
(#) Remci válasza hbandy hozzászólására (») Nov 8, 2008 /
 
Szia!

Nézd meg te is azt a biztosítékot amiről köbzoli írt, általában az szokott tönkremenni. De ha az jó, akkor máshol keresendő a hiba. így néz ki
(#) _ampervadasz_ válasza kuli35 hozzászólására (») Nov 8, 2008 /
 
Szívesen!
(#) _ampervadasz_ válasza hbandy hozzászólására (») Nov 8, 2008 /
 
Ha egyszerbúg egyszer nem, akkor atranszformátor jó, inkább a magnetronra kocentrálódj. Lehet megszakadt a akatódfűtése. Hiába TOSIBA, egyszer minden elhasználódik, és tönkre megy!


Egyébként a ventillátornak a "búgása" akkor van, ha a tengelye erősen terhelve van ( mondjuk megfékezed), de ettől jól megkülönböztethető a transzformátor búgása a venntilláátorétól.

Végül is az a legjobb ha mindent átnézel.

Az is lehet hogy a feszkétszeező dióda szál el, amit nemtudom honnét lehet beszerezni.

Üdv! Cserháti Péter Alias: Amper
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Nov 8, 2008 /
 
elnézést a helyesírási hibákért, de a billentyűzetem, már nem a régi, vagy is egy kicsit töredezett lett, a nagy használat során
(#) hbandy hozzászólása Nov 10, 2008 /
 
Üdv, Mindenkinek!

7végén voltam otthon és még 1x átnéztem töviről hegyire az egész áramkört... Minden tökéletesen üzemel, a magnetron makulátlan, a trafó is, de a dióda az sajna elszállt. Oda-vissza 53 Ohm az "ellenállása", és mibel 1000V körül nyit, így annak kakukk... csak azt nem tudom, honnan szerezzek...
(#) Collector hozzászólása Nov 10, 2008 /
 
Van valakinek olyan magnetronja, amitől megválna esetleg jelképes összegért? Igazából nekem maga a cső kell, egyenirányításhoz, tehát a mágnesek és a hűtés az nem.

Hbandy: mikrosütődiódát nagyon sok helyen lehet kapni, pl hqvideo, ret stb.
(#) DJ_Tacee válasza Collector hozzászólására (») Nov 10, 2008 /
 
Tuom hogy nem illik itt bizniszelni, de kárpótoljon, hogy ha fizeted a postát, feladok néked egyet ingyen. Pont van egy bontott mikróm. Semmibe sem kerül, ha érdekelj, dobj privátot. Én azért nem abban írtam, hogy lássák a népek, vannak még jóindulatú fórumozók.
(#) hbandy válasza Collector hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Kösz a segítséget, de Debrecenből ez elég nehezen fog menni... A dióda száma: "CLOI-12" erről sajna semmi sincs a neten szétnézek, hátha lelek valami alternatívát.... Vagy csak besétálok a villyanybótba és aszondom, hogy kérek egy mikróba
való diódát
Egyik orosz fórumon ezt találtam: kép
Szerintetek ebből a HVR-40-es jó lenne bele?
(#) KTobi válasza hbandy hozzászólására (») Nov 11, 2008 /
 
Szia!

Ha jól emlékszem még a tavalyi anyagra, valamint ez egyenirányításra van használva, akkor nem jó. Mivel a fordított irányú polarizáció esetén (színusz alsó fele) is megjelenik a magasfeszültség, ez a dióda pedig nem bírja el.

Üdv. Tóbi
(#) Falusi2 hozzászólása Nov 15, 2008 /
 
Egy laikus kérdésre szeretnék választ kapni:
a mikrohullámú sütő ajtajának belső oldalán lévő borítás sérült. A mellékelt képeken talán valamelyest kivehető.
Használható-e így a készülék?
Előre is köszönöm a választ
(#) galgoczyarpad hozzászólása Nov 26, 2008 /
 
Szevasztok!
Visszaolvastam, amennyire lehetett, de nem vagyok nagy mágus, a lényeg, hogy a Samsung grillezős mikrónk bedobta az unalmast: bekapcs után ronda berregés, aztán a berregés elmúlt, látszólag minden Ok volt, de azóta nem melegít. A grill továbbra is jó.
Mi a teendő és mi a hiba? Tud valaki segíteni, mert most egy új mikró megvásárlása hiányzik a legkevésbé?
Köszi előre is!
(#) _ampervadasz_ válasza galgoczyarpad hozzászólására (») Nov 26, 2008 /
 
Ha a berregés, továbbra is hallható, akkor azt jelenti, hogy a nagyfeszültségű transzformátor jó (nem minden esetben). Kell találnod, egy nagy fehér, vagy naranssárga, műanyag, kapszullára hasoniító dolgot, ebben találod a biztosítékot, ha ez kiégett cseréld, majd ezután próba. Ha még mindig nem jó, ellenőrizd, hogy nem égett ki megint a biztosíték, ha igen akkor, miért?, ha nem akkor mi a következő hiba. Lehet még feszültségkétszerező dióa is hibás. Ez egy hosszű "kockás" alakú, fekete, kis valami, aminek az egyik vége a kondenzátorba fut, amásik vége földre van kötve. Ezt csak cserével tudod biztosra hogy jó e (műdzerrel képtelenség kimérni egy ekkora didódát, főleg a "saccolós" fajtával.) Akkor még lehet maga magnetron is hibás, pontosabban annak katódfűtése. FIGYELEM ÁRAMÜTÉSVESZÉLY, MIKRÓHULLÁMÚ SUGÁRZÁS VESZÉLY! Műküdés közben vizsgálni kell a magnetron katódfűtésének áramát, de ezt csak akkor, ha biztosan tudod hogy mit csinálsz, és kellő távolságot, vagy "árnyékot" keresel a sugárzás okozta sérülésének lkerülése érdekében!!! Ha nincsen felvett áram, akkor szakadt a magnetron katódfűtése, vagyis magnetron = kuka!

Még valami: ha vissza olvastad, a hsz. -okat, és még mindig nem értetted meg, hogy miként lehet egy keresési metódussal, diagnosztizálni a hibát, akkor NE TE akard megjavítani! Ne vedd támadásnak, de ez nem kicsit veszélyes, főleg amilyen hibakeresési javaslatot leírtam! Ha nem bizol magaban, akkor még véletlenül se kisérletezz, csak szakavatott, vagy kellően hozzáértő foglalkozzon vele!!!
(#) retsum hozzászólása Dec 26, 2008 /
 
Sziasztok! Vásároltam egy Samsung mikrót, a manual-ban azt írja gyorsmelegítéshez 750W 1.5-2 perc, betettem egy pohár vizet elsőre nem melegített semmit ma ismét betettem egyszer langyos egyszer forró. Ráadásul nem az olcsóbbik kategóriás. Kérdésem hogy mivel lehet a probléma? Válaszotokat előre is köszönöm
üdv
(#) Medve válasza retsum hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
A teljesítményvezérléssel lehet a probléma, valószínűleg kontakthiba.
(#) paprikascs válasza galgoczyarpad hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Szia. Samsung grilles mikrómmal volt ugyan ez a probléma kb 20x átnéztem mindent és 5x kitakarítottam az összesült lágyindítót. lágyindító ellenállásom melegedett sőt végig is repedt. hiba oka hiába pucoltam és csináltam a lágyindító relét 5x kellett volna 6odszorra is hisz az volt a hiba. bár nem árt kipucolni a kapcsolókat ha már szétvan szedve egyébként nálam is csak a grill ment. Tehát próbáld szerintem a lágyindítót többször pucolni szétszedni kicsit ferdítgetni az érintkező lábakat mert nagy valószinüséggel ottlesz a bibi. Üdv
(#) paprikascs válasza galgoczyarpad hozzászólására (») Dec 26, 2008 /
 
Nem 100 amit én írtam tehát biztosítékokat és magnetront mindenképp nézz ahogy amper írta hisz ő segített nekem is ebben a problémában/persze ne áram alatt a megnetront kisedve is megtudod azért állapítani,hogy jó lehet e/. nálam ugyan ezek voltak a hibajelenségek egyik pillanatról a másikra nem melegített viszont grill tökéletes volt nálam magnetron biztosítékok tökéletesek voltak a végére meg ugye kiderült,hogy a lágyindítóban kellett a szárakon még alakítgatni meg kipucolni mert elöregedtek és azért sülhetett össze állandóan.
Üdv
(#) Marci6 hozzászólása Dec 28, 2008 /
 
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne, hogy van-e esetleg valakinek ötlete, hogy mi lehet a mikro baja, mert nem melegít. A válaszokat előre is köszi.

Üdv, Zsolti
(#) googa válasza Marci6 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Elromlott...
(#) googa válasza googa hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Na jó, bocsi! Szerintem ennyi infó után Gyúrcsok mester sem tudna segíteni, a nagy távgyógyító. Gyanítom, hogy a megnetront vezérlő elektronika valamely alkatrésze elfáradt. esetleg a hőfokszabályozásért felelős egység... Kitudja?!
(#) vzoole válasza Marci6 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Van pár ötletem:
-kiment a biztosíték
-elromlott a dióda
-elromlott a kondenzátor
-elromlott a magnetron
-elromlott a vezérlő egység
-elromlott a trafó
-vezeték szakadás

(#) paprikascs válasza Marci6 hozzászólására (») Dec 28, 2008 /
 
Marci ajánlom,hogy olvass vissza pár üzenetet nem csak neked volt ilyen problémád és nagy eséllyel találsz választ a kérdésedre már 5-6 sorral feljebb is...Amper leírt nagyon sok lehetőséget. Üdv
(#) murmau hozzászólása Jan 5, 2009 /
 
Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni.Van egy LG MS267YS MAYA típusú mikrohullámú sütőm,ami épp a legcsóringerebb időszakomban hagyott cserben.
A tányérja már rég nem forog,eltört a műanyag forgó alkatrésze ez a legkevesebb,megszoktam,bár örülnék egy alkatrésznek hozzá.De most elkezdett szikrázni és kiégett oldal a takaró lemez,más burkolatsérülés nincs belül rajta és tiszta.Anno már egyszer volt ilyen,akkor fogtam és megfordítottam,de most nincs már több fordítási lehetőség.Megnézegettem ma pár mikrót,de ekkora lap egyikben sem volt.Esetleg alkatrészben tudna-e nagyon olcsón valaki segíteni és tanácsot adni.Persze egyszerű lenne egy újat venni,de sajnos nem telik rá.
(#) vtsoftware hozzászólása Jan 6, 2009 /
 
Sziasztok

Ma leállt a mikrónk, egy noname kütyü, kb. 5 éves.
Anyu kétfélét akart melegíteni, az első kész lett, kivette, mikor a másodikat betette már nem indult el.
Szerintetek mi lehet probléma.

Jelzem Semmiféle képpen nem fogok hozzányúlni, mert tudom hogy veszélyes, ezért azt kérdezném hogy milyen baja lehet?
Javítható vagy K.U.K.A. Megéri-e szerintetek egy szervízbe vinni/hívni hozzá valakit?
Tudom sokféle probléma lehet, de nem értek a mikrókhoz "belsőségileg" ezért kérdem.

Köszi szépen
Következő: »»   6 / 141
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem