Fórum témák
» Több friss téma |
ragasztós az barkácsolós. ígymarad
És ehhez itt mit szólsz? Sajnos nem tudom a méretét és azt sem tudom, kapható-e mindegyik matt kivitelben. De meg lehetne kérdezni.
13 Ft ért már olyan ledet kapok ami nem víztiszta
nagyon nem éri meg 13Ft ért
láttam már. nagyon brutál
DE, ha csak 20 mA val számolok akkor 16*16*20=5120mA.
5,1A. Jézus milyen táp kell hozzá. Így is alig találtam olcsón a Vaterán 1,8A s tápot, hogyha egyszer csinálok 8*8*8 ast, azt is elbírja. 5,1A s táp beszerzése nem egyszerű, főleg ha nem akarunk építeni, és nagy nehéz trafós tápot sem akarunk. Amit vettem az egy könnyű kapcsolóüzemű táp. Szerencsémre nem noname, hanem Philips. 500Ft ot megért
PC táp megoldja a problémát 5V-on 20+ ampert is bírnak
Elsősorban az volt a cél hogy NE PC táp legyen, mert nagy, és melegszik mint az állat.
De valszeg a 64*64*64 es kockához az fog kelleni
Hello!
Nekem olyan problémám lenne hogy egy ledes kivezérlésmérőt szeretnék csinálni,autóba szeretném helyezni és ott pedig a zenére villogjon! Tudna esetleg valaki segítni ilyen dologban esetleg egy rajzal,vagy más jó tanáccsal? Előre is köszönöm!
Sziasztok! Pár hete olvasgatom ezt a topicot, érlelődik bennem egy 8*8*8 LED kocka konstrukciója. Szerintem kevés lesz, ha csak 20mA-rel hajtom meg a LED-eket, mivel csak az idő 1/8-ában fognak világítani. 120mA-re gondoltam (ami átlagban = 15mA, a LED adatlapja szerint ez még OK). Persze ehhez elég vastag táp kell (~10A). Szóval az első lépés egy tápegység készítése. Ti biztosak vagytok benne, hogy elég lesz 20mA?
Attól függ milyen LED-et használsz. Én extrafényűt használok az 5x5x5-ben és 21mA kapnak a LED-ek. És így is nagyon erős a fényük. 1/5 ideig világítanak.
Bővebben: Link itt láthatod
Geri Nagyon tetszik a kockád! A kész áramkörről még megnéztem volna egy pár fotót, de a video jó volt!
üDV.: mutatvanyos
Kösz! A következő nagyobb lesz!
Lesz kép is idő kérdése. Csak most ZH Majd látogass vissza. :eek2: De van már kapcsirajz is lassan róla
4*4*4 es kockánál elég a 17mA/led?
ne idegesítsetek, már hogy a 8*8*8 as kockát nem lehet tolni 595 tel. legalábbis macerás mert anak csak 20mA t bít el max a kimenete. lehet ULN2803 al megügyeskedni, de akor felhúzóellenállások is kellenek meg minden... nah, egyenlőre a 4*4*4 legyen kész.
...hát egy kicsit elsiettem a LED vásárlást. Akciósan vettem 1000db-ot 2500Ft-ért, de arra nem gondoltam, hogy amit nyerek a LED-ek árán azt elveszítem a tápláláson .
Na mindegy, kapcsolós tápot még úgysem csináltam, itt az ideje. Ha kigyógyulok az influenzából, le is támadom a tápológus kollégámat szaktanácsokért. Egyébként láttam már kockádat, gratulálok!
Kingbright L-934NC narancssárga 3mm 20mcd @10mA
A Lomexnél. Zöld van még ennyiért. Meg kell venni az ezres csomagot. Valószínűleg valami raktárkészletet felvásárolhattak, és próbálnak túladni rajta. A web-lapjuk szerint több százezres készlet van belőle. A Kingbright egyébként már nem gyártja ezt a típust.
Na, megvan a "vezérlőpanel" a Ft245 el,m meg az optókkal, de az egyik optó kimenete nem reagál. pedig már ki is cseréltem az optót, mert azt hittem rossz. nah már lassan a falnak megyek
Üdv mutatvanyos!
Volt kis időm van új animáció, új videó +3 kép az áramkörről. A képek a leírásban vannak benn, beillesztve a többi közé. Ha lesz időd tekintsd meg. Bővebben: Link
Hát ismét gratulálnom kell, egyoldalas nyákon, szépen elkészített, és elrendezett áramkör, még a végén kedvet kapok utánépíteni
Erre mondaná egyik ismerősöm hogy "tudod fiam, a rutin meg az évek, meg persze az isi nem hazudik". És ha ennyin kell elrendezni akkor ennyin van rendezve. A képek meg makrósak, csak hogy az IC lábai közé és beláss
A futófényes topikban felmerült egy kérdés, ami inkább ide tartozik.
Íme a segítő hozzászólásom: a 2D mátrix olyan, mint egy sakktábla. Ha azt mondom E5, az teljesen egyértelműen kijelöli a megfelelő mezőt. Ugyanígy lehet 2D mátrixban a sor és az oszlop információval bekapcsolni egy LED-et. Az a vezérlő elektronikától függ, hogy a sorokra, vagy az oszlopokra kapcsolom a katódot, illetve az anódot. De ha így egyszerűbb, akkor képzeld el izzóval, mert az nem érzékeny a polaritásra. A 3D mátrix olyan, mintha több sakktáblát tennénk egymás fölé. Egy tábla = egy szint. Egy szinten belül összekötjük a LED-ek valamelyik kivezetését (pl. a katódot). Ez szintén a vezérlő kialakításától függ. Remélem segítettem, jó munkát!
sziasztok!
Szeretnék én is épiteni egy kockát,de sajnos nincs eprom égetöm,csak pic. Valaki tud esetleg segíteni az égetésben?
Milyen égető? Mert a PicKit2 pl tudja gond nélkül égetni. És sok másik égető is tudja keresgesd a readme fájlban.
Oké,pickit 2-m van,akor az menni fog.
Mér 1 kérdés: nem teljesen világos,hogy melyik kondi milyen értékű... ebben tudna valaki segíteni légyszi??
Már melyik kondi? Minden kondi feliratozott, vagy a szövegben ki van írva, hogy mekkora.
Üdv mindenkinek! A kérdésem az lenne, hogy ez a kapcsolás működőképes-e? Lényegében ez egy 3x3x3 LED kocka lenne. Ahogy a rajzot elnéztem úgy láttam, hogy a PIC egyik kivezetése adja a közös anódfeszt, majd a pic bal oldalt lévő kivezetései pedig meg fogják adni a katódfeszt, mégpedig a megírt program alapján fogja villogtatni őket. Majd 3 tranzisztor köti össze a rétegeket. Kérdéseim:
- Milyen fajta tranzisztor kell bele (2Nhanyas?) -Működőképes-e a kapcsolás? -PIC-et honnan tudndék beszerezni? A válaszaitokat előre is köszönöm. |
Bejelentkezés
Hirdetés |