Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szerintem jó, ha neked is megfelel paramétereiben.
Ha kapsz rá garanciát, ne foglalkozz a 4-8 Ohm kérdésével ![]() ![]()
Szia...a nagy testvéréről van tapasztalatom.
Volt nálam kész ládában egy SBX3040-el. Nagyjából megeggyeztek egymásnak. De leteszteltem nagy ládámon. És most is egy 4Ohm-os cuccon megy. Nem mondom,hogy nem melegszik jobban,mintha 8ohm-on használná az illető. Illetve én úgy véltem,hogy nem volt elég stabil a táp,így a gyári 5000-es kondit kicseréltem 10000-re...2V-al kevesebb esik teljes terhelésen. Remélem segítettem.
Szia!Igy képről biztosra nem lehet megállapítani, de szerintem a három kivezetéses oldalon a fehér/narancs.De inkább
mérd ki ha van lehetőséged!
Hello! Kell egy kb. 9V-os AC feszültség. Kiválasztasz egy tekercset és rákötöd. Utána megméred, hogy a többi tekercsen mekkora feszültség keletkezik(közben nagyon vigyázol...). Ha egészen kicsi feszültségeket mérsz, akkor minden bizonnyal a primerre (220V-os tekercs) kötötted a 9V AC-t, ha pedig nagy feszültségeket mérsz , akkor valamely szekunderre sikerült kötnöd. Ekkor a primer (minden bizonnyal) az lesz, ahol a legnagyobb feszültséget mérted.
Hali!
Ez a kapcsolás szerintetek működik +-42V-ról?Bővebben: Link
Biztos hogy beindul, csak nem lesz akkora teljesítményü.
Help! ma vettem kézalól 2db Bajielektronikás 400as fetes végfokot és +- 65 Voltról terhelésnélkül akkor szépen be indul ha pedig hangszórval akarom indítani akkor a negatív tápágba világíta vele sorosan kötött izzó!És nem tudom miért??? Ha valakinek lenne valami tippe akkor azt szivesen fogadnám!
Remélem nem egy 5V-os trafó, mert ha annak köti a szekunderjére a 9V-ot, akkor ha "ráfog" a másik tekercsre, ami kb. 450V lesz, akkor meg is ölted a srácot.
Már csak azokban a zárt csatlakozókban bizok, azok talán megvédik. Alkotó
Már bocsi de ha van műszere akkor egyszerűbb hogy ha kiméri a tekercsek belső ellenállását és amelyik a legnagyobb oda köti be a hálózatot...
Á látom nem csak engem botránykoztatott meg a trafó ezen módon való kimérése...
![]()
Így van, ha hálózati trafóról van szó. De lehet ez 100V-os HF vonal illesztő is. Nekem van és nagyon hasonlít erre.
![]()
Itt van az eredeti kapcsolási rajz meg még 2db különbőző rajz bekarikáztam a külömbséget mert én erre gyanakodok!
Nem gondolnám mert mint említette meg a képen is kivehető 220/240 van rá feltüntetve...
igen köszi
![]() az ilyen javaslatok jól jönnek a kisebbik az ~7500Ft a nagyobbik az ~11500Ft
Ha a kimenetre is kiült a tápfesz, csere. Vagy az eladóval, vagy a Feteket+meghajtókat végigmérve a boltossal.
![]()
Ha hangszóró nélkül indítom akkor nincsen egyen fesz és ha menet közben teszem rá a hangszórót akkor szól is!
Hmm.. És mindkét végfoknál ugyanaz a helyzet? A munkapontbeállítón próbáltál állítani?
Még a msikat nem raktam össze!A munkaponot is állítottam de ugyenez!Tanácstalan vagyok ez első dolog ami így megszivat csináltam már vagy 20db fete erősítőt de eddig semeikel nem szívtam ennyire
![]() Esetleg amit írtam 306679es hozzászólásomba?
Rendben. Jelen esetben természetesen igazad van :yes: .
De egy ismeretlen transzformátornál érdemes körültekintőnek lenni.
Bizony vigyázni kell engem vágott meg egy trafó ien módon két nap kórház meg egy hétig kaptam vérhiggítót!
Nálad mi a különbség a rajzokon?
Mert ha a soros diódák sorrendjére gondolsz az mindegy hogy van. A zener feszültségéhez hozzáadódik a dióda nyitó fesze. Amugy egyik haverom is ugyan így járt. Félretette, azóta nem halatt vele.
A zéner úgy látom azért van benne, hogy megfogja a nagyobb feszt. amitől tönkre menne a végfet.
A negatív ágban lévő feteket ki tudod mérni?
Ki is mértem jó benne!Sőtt ki is cseréltem benne és ugyanazt csiálja!
Én nem a sorrendre gondoltam hanem a polaritásukra! ezgyik rajznál a katród van a fetnek getején a másik rajzon pedig a andódja van a geten és mind kettő a +tápágban van!De lehet hogy én vagyok hülye!
![]()
Üdv!
Tudnátok nekem ajánalni egy 200W-os erősítőt ami +-42V elfut?De 4 ohm-on adja le a 200W-ot és 8 ohm-on is szóljon,(természetesen 8 ohm-on nem lesz ekkora teljesítménye)és fontos lenn,hogy tranyós vagy fetes legyen és ha lehet legyen hozzá nyákrajz is.
Még annyit hogy azt nem tudod hogy az a nagyobbik erősítő (az MNC 39691-es) az tranzisztoros, vagy mosfetes?
meg nekem nem kéne a frekvenciaszűrés! azt tudod hogyan "hidaljam át" ? Idézet: Nem fog rá, óvatosan mér. (és akkor mégis inkább 4.5V AC-vel) Igazatok van, hogy a primer ellenállás a nagyobb. De amúgy nem lehet egy kicsi terhelhetőségű mondjuk 24V-os tekercs ellenállása nagyobb, mint a primeré? Mert akkor a trafót ölné meg... „"ráfog" a másik tekercsre”
Lehet mégsem ez lenne az igazi, hanem ez:
Bővebben: Link egy erős +-40V-os táppal. vagy erről mi a véleményed? Bővebben: Link de ehez meg +-50V vagy 60Vos táp kéne. meg csak subhoz lehet túlzás nem? ![]() A hangzás azért számít nekem, ezért nem bízok az MNC-ben ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |