Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PicKIT2 - dsPIC debug hardver igények
Lapozás: OK   1 / 1
(#) Zed hozzászólása Nov 14, 2008 /

Szeretném a PICKit2-met debugolásra használni dsPIC30F4012-höz. Már évek óta programozok PIC-eket, de eddig még sosem használtam hardveres debug eszközt.
A kérdésem az lenne, hogy ha debugolni akarom a procit, akkor elég-e az EMUC és EMUD lábakat bekötnöm, vagy kell az MCLR is? Tápot a külső panelról kapna természetesen a procc, ilyenkor gondolom a PICKIT tápját nem kell bekötni. ( A füldjüket természetesen összekötöm. )
A másik gondom, hogy az EMUC és EMUD-on lévő lábakat használni szeretném. Úgyhogy valamelyik alternatívát, mondjuk az EMUD1-EMUC1 lábakat szeretném használni. Ha ezeket választom ki a konfig bitekben akkor az MCLR és a táp bekötése után programozni is tudom majd esetleg a procit?
(#) icserny válasza Zed hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Debugoláshoz ugyanúgy kell bekötni, mint a programozáshoz. Tehát MCLR és VDD is...

PIC24 (és dsPIC33) kapcsán tisztáztuk már egy másik topikban, de az adatlap is írja (csak nem vettük észre!), hogy programozni bármelyik PGC/PGD lábon lehet, debug-olni pedig csak azon, amelyik a konfig bitekkel ki van választva: vagy EMUC/D1 vagy EMUC/D2 (vagy ahogy hívják...). Gondolom, a dspic30-nál is hasonló a helyzet, s gondolom, az adatlap is leírja valahol.
(#) Zed válasza icserny hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

OK, köszönöm az infót!
(#) watt válasza Zed hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Annyit szeretnék hozzátenni, hogy a Vdd-t nyugodtan kössd be, mert a PK2 felismeri, ha van külső Vdd, és ezt jelzi is, és akkor nem kapcsolja rá.

A dsPIC-ek esetében figyelni kell, hogy mennyi a Flash endurance. A Te esetedben ez 10k...100k ami egy jó érték, mert nem kell tartani, hogy a debuggolás során történő Flas írások tönkreteszik a PIC-et. De ha a jövőben más dsPIC-et is használni akarsz, akkor óvatosan bánj velük, mert a legtöbb olyan, aminek az endurance értéke 100...1000!
(#) Zed válasza watt hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Idézet:
„A Te esetedben ez 10k...100k ami egy jó érték, mert nem kell tartani, hogy a debuggolás során történő Flas írások tönkreteszik a PIC-et.”

Tehát debug során a flash-be irkál a debugger? ( Ezt eddig nem is gondoltam. ) Én azt hittem, hogy csak letesz valami kis kiegészítést a programba, ami lehetővé teszi, hogy néha "kidumálja" a chipből kiolvasott adatokat.

Melyik típusnak alacsony az endurance értéke? A 33-asoknak? ( Én jobban szeretem az 5V-os rendszereket, egyelőre biztosan a 30-asoknál "megállok" . )
(#) watt válasza Zed hozzászólására (») Nov 14, 2008 /

Csak akkor módosít, ha változtatsz, de ha belegondolsz, pont azért debuggolsz, hogy hibát keress, azaz változtass.

Az újabb 30-asoknak, 24-eseknek és 32-eseknek is mind ilyen kicsi lett az újraírhatósága.
(#) borvendeg hozzászólása Ápr 12, 2009 / 1

Hello mindenki!
Nem akartam új témát nyitni talán ide is belefér. Arra lennék kíváncsi hogy mi a különbség a PICkit2 és PICkit3 között? Az én csekéj angoltudásommal nem tudtam rájönni.
Segítséget előre is köszi.Boldog nyulat mindenkinek!
(#) rgzuri válasza borvendeg hozzászólására (») Dec 23, 2009 /

Egyelőre semmi, azaz nem sok. A PICkit3 újabb és drágább, és valószínűleg később jobb is lesz majd, de egyelőre ugyanazt tudja, vagy még kevesebbet is, pl nincs még hozzá logikai analizátor program PC-re.

Hardveresen annyi a különbség, hogy a PICKit2-ben egy 18F van, a PICKit3-ban pedig egy nagy 24H 16 bites kontroller, ami sokkal gyorsabb, és több lehetőség van benne. Egyelőre ezeket a lehetőségeket semmi se használja ki, de később valószínűleg lesznek majd hozzá olyan frissítések, amitől sokkal jobb lesz.

Ezen kívül gyakorlatilag annyi van még, hogy a 3-assal lehet 32bites PIC-et is programozni, amit a 2-essel nem is lehet egyáltalán sehogy.

Lecserélni nem érdemes a meglevő PICKit2-ket, de azért ha most veszed akkor megéri a 3-ast venni szerintem.
(#) kovacsj hozzászólása Szept 7, 2010 /

Sziasztok!

Pickit3 Debug Express-t készülök vásárolni. Kijavították már a korábban emlegetett hibákat? Van valami nyomós ok arra, hogy elálljak a tervemtől?
(#) Hp41C válasza kovacsj hozzászólására (») Szept 24, 2010 /

(#) cmdnetwizard hozzászólása Ápr 13, 2012 /

Sziasztok!
Volna egy olyan problémám, hogy Win7 (Ultimate, x64) nem ismeri fel a PICkit2 hardvert... A program fel van telepítve, ami a CD-n volt, de azt írja ki, hogy
"A számítógéphez csatlakoztatott egyik USB-eszköz működésében hiba lépett fel, és a Windows nem ismeri fel.
Ha segítségre van szüksége [...]"
Van erre valamilyen megoldás?
Köszönöm!
(#) cmdnetwizard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 13, 2012 /

Öhmm... Ez egy link gyűjtemény, és nincs semmi kapcsolata a problémámmal...
(#) cmdnetwizard válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Így is kerestem, de semmi eredménnyel nem járt... :S
(#) icserny válasza cmdnetwizard hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Elképzelhető, hogy nem a CD-n levő program helyett a Microchip honlapján található frissebb változatot kell telepíteni. Nekem azzal semmi bajom.
(#) cmdnetwizard válasza icserny hozzászólására (») Ápr 16, 2012 /

És Win7-ed van?
Mert én már úgy is próbáltam... Esetleg akkor elküldenéd a te verziódnak a linkjét?
Köszi!
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem