Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
szerintem csináld légszereléssel!(már ha van rá módod! )
Úgy rémlik azt írták valahol, hogy a dimanólemez néhány KHz-ig jó.
Viszont van ez a porvasmag. Ferritet már láttam, az a sorkimenőben van pl., A porvasmag az miféle ? Pl. a HAGY feliratú fazekmag ? Azért piszkálja a fantáziám mert, a következő paramétereket írják róla: Max 1T DC....20Khz min. Ha fazékmag alakú, akkor gondolom igen jó a hatásfoka, mert onnan aztán nem szökik ki az erővonal. Viszont nagy méretben gondolom drága. Lehet, hogy nagy drága cégek használják ? ......... Másik kérdésem: Ha van elég hely a tekercstesten, feltétlen szükséges a szekundert belepalacsintázni a primerek közé, vagy elég ha 0,5mm szigeteléssel pótolom. ( így nem kell egy rahedli kivezetés). Aztán a szekundert meg a tetejére (vagy az aljára)csavarom dublírozva.
Üdv nincs valakinek véletlen valamiféle erősítő rajza PCF200-as trióda-pentódához?
Elöre is köszi!
A Ferrit magok fémporból, és kötőanyagból állnak!
Legjobb tudomásom szerint a porvasmag a ferrit mag, mert nem lemezelt...(javítson ki a ki nem így tudja!)
Hát igen .
A ECC82-vel így kb. 10 Veff. lesz a kimeneten 1V bemenetnél .Ha mind 2 triódát fesz erősítőnek is használod , akkor már 0,5V bemenő esetén akár 40V eff. is kijön , ami meg sok . ECC81 , ECC85 , ECC88 talán jobb lenne , ha a második trióda katódkövető marad . Talán ECC82-vel ez elegendő lehet CD szintű kimenetről .
Ha elég a CD szintű érzékenység akkor az előzővel kapcsolással próbálnám .
Persze még sok variációt kipróbálhatunk ..
Vagy ez talán jobban tetszene , ez már rendelkezik erősítés tartalékkal , de így van lehetőség visszacsatolni .
Kicsit ismét haladt az összeszerelés, egyre nehezebb mozgatni , 3db . SM102B meglökte a súlyát .
Tegnap sikerült megnyitni , akkor küldöm úgy .
Sárgaréz 2 komponensű lakkal védve , így lehet fogdosni . Még a trafók burkolatát kell kitalálnom , az biztos , hogy fa lesz ..
Építse már meg valaki az én ECL/PCL 86-os kapcsolásomat is, igazán nem bonyolult.
Ennek a négyszögátvitelében ott a titok, ami a stúdióhangtól az álő hangot megkülönbözteti. ![]()
Bocs a késői válaszért.
Nem voltam fórum közelben. Kicsit össze jöttek a dolgaim, ezen a héten fogom intézni a kimenőket.
Nagyon szép.
![]() De szerintem ez nyilvánvaló. A lakk nevét amivel kezelted a felületét leírnád?
Sziasztok,
Elsősorban gyakorlati tapasztalattal bíró kollégák véleményét kérném abban, hogy a Mullard név mennyire csillog fényesen az elektroncsövek egén? (A megfogalmazásért pedig köszönöm az Oscar Díjat ![]()
Fenn csillog a General Electric mellett, szóval nagyon
![]() zenészek a fél karjukat vagy lábukat odaadnák mondjuk egy pár Mullard KT 88-ért, vagy 3 db ECC83-ért!!! Régi Brit (?) márka.
"véletlen" találtam két kimenőt (eddig azt hittem hálózatik, még a nyáron kukáztam
![]()
Aztán pengethetnek foggal mint Hendrix...
Igen rá van írva hogy Made in Great Britain. Nekem két db új PCL86-ot sikerült szereznem a Piccolomhoz (ezúton is köszönet Iminek a kimenőkért, és Hansnak a (remélem) tuti befutó kapcsi rajzért). Elvileg holnap jön a táp trafó hozzá és ha esik ha fúj max csütörtökre kész is lesz! ![]()
Köszömöm .
Lakk nevét nem tudom , mert autófényező fújta le , nem érdemes venni , csak nagy kiszerelésben kapható , az áráért simán megcsinálják többször is .
Szeretném az eredeti magon ujratekercselni egy Eag 785/A erősítő kimenőtrafóját. Milyen menetszámokkal tekerjem meg 8 ohmra?
Bocs Zolikám !
Azt hitem ez így működik , TINA ezt a lehetőséget adja és ez volt a gyorsabb . Köszi sturbi a segítséget . Talán így is müködik , majd Zoli megmondja ...
Én ki akarom próbálni , van 1 elfekvő SE , igaz nem ECL86 hanem 6P6C csövekkel , de ott is működnie kell az elvnek .
Nos ismét itt vagyok, látom folyik az erősítő kapcsolási rajzának tervezése mivel én ehhez nem értek (még) annyira ezért majd csendben figyelem hogy mi lesz a vége.
Ahhoz a rajzhoz már nem kellett volna TINA, csak WFM.
Már alig várom és meg is kezdtem kioperálni a rádió maradványból hozzá az alkatrészeket.
Amúgy a csövekben a higanyszerű "korom" az mi mert az EBL-ben elg sok van és nemhinném hogy ez jó dolog.
Bátyám autofényező, Lechler, Sickens, Body, általában ezeket a márkákat hazsnálja/használják. De valóban érdemesebb lefestetni valakivel, ezek drága lakkok, és jobbára nagy tételben éri meg őket beszerezni.
Nem feltétlen jó dolog, csak ha a megfelelő helyen van ! ha a cső oldalára van belőle sok kiülv, akkor az bizony már öregecske!
Hú ezer köszönet jövök nektek egyel
![]() 2 kérdés: Az előfokhoz felirat hova megy? Az előfokban a VG1 az a bemenet ugye?
Természetesen én sem a tetején lévő szándékosan elhelyezett foltról beszéltem
![]()
VG1 oda jöhet a poti , 47-100K , csúszka az R8/R12 találkozására .A visszacsatolás R7/R6 közös pontjába . Ha nagy lenne az erősítés , akkor az R2 és R3 ellenállás felcserélésével csökkenthető , vagy az arányai változtatásával nagyobb mértékben is .
Lehet, hogy nem teljesen idepasszoló kérdés:
Villanygitár+csöves erősítő milyen hangszóróval lesz jó hangú ? Nagy legyen, közepes, szélessávú, vagy elég egy mélyközép ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |