Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Vezeték nélküli, vagy drótos monorteles?
Nah remélem ez lesz az 500. oldal első hsz-e
szerk.: hát nem lett az
Üdv, az 500-adik oldalon !
Boldog 500. oldalt mindenkinek, aki ide fel tud kerülni!
Ááááá ezt nem hiszem el. Ha várok még egy hsz-t akkor enyém az első hsz az 500. oldalon
Neked is üd, ezt is megértük már, nem hiszem el!
Már annyi RC-s topic van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Ezt miért engeditek Moderátor Urak? Össze kellene terelgetni az eltévedt báránykákat egy ketrecbe. Meg egyébként is, hiába mondom Nekik, hogy ne erőlködjenek már a házikészítésű TECCSO kisautó átalakítással, mert tök felesleges...de csak nyomatják minden nap, újra és újra felbukkanó...
ui.: Nekem is ez volt a nagy ötletem mindig, hogy majd két-három-nyolc kisautóból kiveszem az irányítást, aztán "több voltot adok" a motornak és majd lesz belőle király modellautó. Aztán rájöttem, 19 évesen, hogy használt, komoly RC cuccokból jobban járok. Drágábban jön ki, de nem kell mindent egyszerre akarni. Sok kicsi, sokra mentek!
Most olvastam ezt a 18. innovációs verseny dolgot. Benevezem a húgomat valami nagy találmánnyal. Egy dolog azonban nagyon nem világos:
I. díj: (max. három) havi 30 000 Ft-os ösztöndíj egy évig Mi a rákot jelent a "max. három"? Azt, hogy három hónapban lehet felvenni, akkor mit menőznek azzal, hogy egy évig? Vagy, hogy három kategóriában lehet első helyezet? Na ez is hülyeség... Szerintetek? ui.: A Discovery-t érdemes nézni 21:00-tól!!! Meg úgy egyébként majdnem mindig...
Legfeljebb három első díjat osztanak ki. Így érthető? Lehet több azonos helyezett is.
Hát, ez eszembe sem jutott. Holtverseny...
Én most inkább az Apokalipszis most-ot nézem az M2-n. Már el is kezdődött, jó kis Doors zenével indult.
Fújjj, de jók a könyvtárosok!
A fenébe végig aludtam az éjszakát most meg jönnék elsőnek offolni és megelőztek , van valakinek ötlete mit építsek? Mert most igy korán reggel nem tul nyerő a monitort lesni.
Sztem készítsd el a vezeték nélküli gyertyát. én is azon vagyok sztem nagyon szuper, és egyszerű kapcsolás. és elég látványos is sok sikert!
Jelentem, hogy az "Év honlapja" közönségszavazásán már a 3. helyen vagyunk, 22.000 szavazattal!
Csak így tovább, nem behozhatatlan a hátrány! (Egy kollégám mondta, amikor utolsó helyen állt egy versenyben, hogy: "Innen szép nyerni"...)
jeah ezt jó hallani Ha az oldal az első helyen lessz, akkor iszok eggyet a HE-re . Amióta regelve vagyok ide azóta ez a kezdő lapom
És mit kap a nyertes? az erkölcsi elismerésen kívül (pl reklámfelület más weblapokon)
Jóreggelt mindenkinek!
Látod, ehhez nem lehet elég korán kelni! Ha már építeni akarsz akkor készítsd el a Wi-Fi kábelt !
már találtam elfoglaltságot nem hólapátolás szerencsére, most meg lelkileg készülök a délutános műszakra
Lelkileg nekem csak az Autós iskolára kell felkészülnöm!
De egy dolgot ne felejts nőben és fékben ne bízz meg! Én a targoncán vagyok igy NO AIRBAG férfiként halok meg
Ezt már tudom én is, vezettem már önjárót, békát, autót, áramot, stb. szóval ismerős a helyzet.
Na jelentem meg volt a mai napi szívásom is itthon.
Gondoltam ha már szabin vagyok akkor az ujdonsült lakhelyemen a menyezetből lógó két izzós csillárt "ami förtelmesen ronda" kicserélem. Na essünk neki. Elmentem a boltba vettem egy érdekes fajta szerelvényt ami úgy néz ki mint egy kampós csavar de a menetes részen lévő anyán van két csattogó fül amit ha összehajtok akkor rásimul a csavarra ha elengedem akkor szétpattan és úgy csavar hosszának kb fele szélességben úgy áll mint egy nyíl"úgy a függőlegeshez képest az eggyik és a másik fül is 60fokban". Fafödémes ház ugye gondolom én hogy felfúrok két kampót belőle és felakasztok rá egy kétcsöves neont ami persze már megvolt itthon. Elkezdem leszedni a régi lámpát és mit látok? A lámpa bekötésénél van kb 1 centi vezeték a menyezetből, lekötöttem a régi lámpát erre a vezeték mint egy valóságos rugó bepattant a menyezetbe "na ezt szedjem ki valahogy". Elképzelhetitek mennyire anyáztam aki ezt így csinálta meg. Namondom nézzük meg honnan jön ez a vezeték, doboz az sehol a helységben ahová kötve lenne esetleg.Na gyerünk a padlásra hátha ott. Na nagynehezen megtaláltam hogy hol van a doboz a padláson a perlitbeton között, onnan próbáltam mozdítani rajta de semmi siker. Erre tamásbátyó bemarhult és szétbontottam a dobozban a kötést és kiszakítottam az egész vezetéket ami a csillár felé ment . Ki is jött erre mit látok rajta ? Csombékot. Elő a befűzőt és gyönyörűen átsuhant az addig csombékos drót helyén. Persze ujj vezeték , mostmár megfelelő méretű és keresztmetszetű réz nem pedig alu mint volt. Majd felfúrtam a neont rögzítettem bekötöttem és örültem mint a maki annak a bizonyosnak mikor ránéztem az órára és rájöttem hogy a gyors lámpacseréből lett 3 órás munkám . Na ezt senkinek sem kívánom közületek hogy megtapasztalja. Bocsi kicsit hosszúra sikeredett.
Mit kap a nyertes? Konkrétan semmit. Cikkeznek róla oldalak, és kiteheti hogy az év honlapja.
Azonkívül a verseny semmiről nem szól. Viszont tekintettel az év honlapja szavazás súlyos hibájára és arra, hogy teljesen jogtalanul vették el azt a több mint 20 ezer szavazatot, ami a játék előtt keletkezett, így a levélnek megvolt a haszna. Mivel sem ők, és senki nem tudja igazolni, hogy a most ott levő weboldalak is észrevették a hibát, csak náluk nem volt olyan ember mint "Zsiráfka" aki élvezte hogy spicli és másoknak árthat, valószínűleg itt is ottis becsúsztak igen jelentős önszavazások. Továbbá ugye a közönségszavazat a közönségdíjas weboldalért ment, nem az év honlapja nyerteséért, így a szervezők igérete szerint nem osztanak ki a kategóriában díjat. Mellesleg ugye a közönségszavazás helyett ha minden igaz az év honlapja címről _szakmai_ zsűri dönt. De ez így is helyes! Valószínűleg, nem fogunk semmilyen díjat kapni, de ettől függetlenül szavazni kell, lássák nem olyan egyszerű egy összetartó csapatot lerázni. Előző években is nyert már általunk/általam készített weboldal év honlapja díjat, sőt más általunk készített weboldal is nevezett idén az év honlapján, tehát ezt a tudtukra juttatva a T szervezőknek, el tudták hinni, hogy senkinek volt célja ezt hekkelgetni. Hülye az, aki nem veszi észre, hogy egy-két nap alatt 60 ezer plusz szavazat nem valós. Szerk: Igen, Zsiráfka volt a drágánk. Hogy abból melyik felhasználóneve, azt ki tudja. Természetesen, mint kitiltott felhasználó ez volt a bosszúja.
Ezt nézd! Én "jobban" jártam, réz és auluminium vegyesen. Szintén egy pár órámba keült ezt renbe hozni. A hiba ott kezdődött hogy a fél lakásabn nem volt áram. ezen a körön egy mikró, hűtő, kávéföző, és a világítás volt rajta. Abban a szobában, ahol ezt a hibát találtam, ott vissza kelett bontani a gipszkartont, is, és vésni is kellett mert az aluminum vezeték, az MM fal volt. Egy kontár munkája ez, valaki már ebbe belenyult, mert a réz vezeték sokkal ujabb volt, a kötödoboz stb. Ja és a video amit feltettem itt van!
Nem semmi!
A mi házunk is ilyen lett a 80-as években elvégzett "felújításban". A legszebb abban, hogy akkoriban ki lett jelentve, hogy mindent cseréljenek le rézre. Gondolhatjátok hány százalékban történt meg. A legjobban az tetszett, amikor a konyhába menő "gerinc" vezeték 0,75-ös sodrott réz volt. Bezzeg a szobatermosztátnak csak 1,25-ös MTK-t találtak. Na most már jó ideje az egész lakás átbelezésén küszködök.
Annyira volt eszük, szándékosan sodrottat raktak be, mert anak nagyobb a felülete, és a scin hatás révén jobban közlekednek így a töltések a vezető érben. Ez csak annyit jelent, ha jól megterheled, valószínüleg nem másodpercek alatt gyullad ki a kábel, hanem csak tíz percen belül. A termosztátnak meg a 3x0,75 ös MT is jó, mert akkora trehelés nemigazán lessz rajta.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |