Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
köszi a kimenő adatait.
Idézet: „primer : 2x1800 0,2-es CuZ Sec : 102 (2x51) 0,6 CuZ” Ezt nem értem.A 2szer 1800menet a két primer,mert PP-nél kettő van.De az a kétszer 51menet az mi?102menetet tekerjek szekundernek,vagy két 51-et,és párhuzamosan? Úgy jó lenne,hogy 1800prim.-102szek.-1800prim. Kezdésnek szerintem elég lesz ?3fele osztani a tekercseket.És a belső primer vége lenne összekötve a külső primer elejével,és az lenne a "középső" kivezetés.Így jó?
Mivel a 0,6-os drótból nem fér ki egy sorba 102 így, szétbontottam 2x51-re, ezeket sorosan kötöm, és ebből a 2x51-ből van 3, ezeket pedig párhuzamosan. Így lett 6 részre bontva a secunder. tekerheted nyugodtan egybe 102-nek is. a 102 egyébként egy kompromisszum érték, 104 jött ki a számításban, de ennyi fér el a drótból egy sorban
sziasztok!
csöves erősítőt hogy kell éleszteni csak bedugom és kész?
Ha mégis egyenről fűtesz akkor úgyis stabiliáltat kellene adni neki , ami persze jobb volna, de bonyolultabb is.
Sziasztok!
Összedobtam az erősítőt, de szerintem nem működik. Az EZ80-as cső szépen elkezd izzani, az ecl82 pedig nem. ha nincs bemeneti jel akkor a kimeneten 0V ha van bemeneti jel akkor is 0V. Mi lehet a hiba?
Ha az ecl82 nem fűt akkor nem csoda, hogy a kimeneten nincs semmi. Ellenőrizd a foglalatot, a kábelezést, esetlég multiméterrel mérd meg, a 4. 5. lábon nem szakadt-e a fűtőszál.
2x500kOHm-os (stereo) potmétere nincs valakinek olyan kivitelben, ami lineáris karakterisztikájú, és középen megcsapolt???
Mondtad volna, hogy LÉGHÁRFA, mert így ismertem, volt róla szó nyáron az MR1 Kossuth rádióban, még a hangját is mutatták!
Én EL84 PP-t is kipróbáltam róla 320v-ról, 15w.
Megtalálod az egy kis gyorstalpalóban, vagy az EcoPityu csöves multjában itt visszatekerve!! Ott a 4ohm-hoz, párhuzamosan kellett kötni a szekundereket!
LÉghárfa????? Én meg így nem ismerem Na csinálsz? Én már régóta akarok, de először a betervezett dolgokkal legyek meg A PCL86 PP hálózatiját most mértem be. Kicsit sok a secnder fesz, lehet stabilzált anódfesz lesz neki A fűtés az junoszty hálózati trafóról lesz,c sak az a baj, hogy 19 V AC van a secunderen, és nem tudom, hogy letekerjek belőle, vagy elfűtsem a felesleget egy ellenálláson???
én lézer hárfa néven ismerem,és kemény nagyon a cuccos Jean Michael Jare koncert videon láttam ilyet ,, élőben" és durva volt nagyon
Szerintem Te másra gondolsz!
A Theremin két db néhány 100 kHz-es oszcillátorból áll, ezek közül az egyik rezgőkörét egy "antenna" segítségével, és kezünk kapacitásával elhangoljuk. Úgy kell megoldani, hogy 0-20kHzig tudjuk hangolni. Aztán a két oszcillátor jelét keverjük, és megmarad a különbségi jel, amit hangfrekis erősítővel erősítünk, és ha ügyesek voltunk, akkor a kezünk és az "antenna" távolságának vltoztatásával a kimeneten változó hangmagasságú hangot hallunk Erre jók lennének Pityu vascsövei
A PCL-nek 15 Ohm kell a fűtésébe Junoszty trafóval. Ricsinek kipróbáltam anno.
Theremin is van az említett Jean Michel Jarre koncertvideómban, amiról szó van
Majd megmutatom.
bocsi akkor nem szóltam!
6AS7G nagyáramú kettőstriodát elcserélnék egy vödör képkimenőre!!!!
Kötőelem szakboltokban lehet kapni olyan "AWAB" szerű szalagot, amelyik több méteres (3-5-10) és van hozzá kötőelem is . Olyan hosszúra vágod amilyen csak kell, és a végeit kötöd a hozzá való elemmel, a kötőelem szintén -több darab-külön is vásárolható hozzá. Van belőle csavaros kötésű és préses is. Ráadásul a szalagvastagság is több méretben választható.
Sziasztok!
Tegnap összeraktam egy erősítőt ECl82-vel és nem akar működni. Elejinte nem fűtött a cső, mostmár fűt, az EZ80 is fűt és az anódfesz is megvan. mindent megmértem hogy érintkezik-e aminek érintkeznie kell és nem érintkezik-e aminek nemkell és semmi hibát nem találtam. Szerintetek mi lehet a baja?
Így nagyon nehéz segíteni .
Feszültségeket kellene mérni , a katódokon és az anódokon is . Vissazafelé elindulva méregetni , elsőre a pentóda rész ellenőrzése , rácsáról működik-e ? Valamit nagyon elköthettél , ezt a leírásodból nem láthatjuk.
felteszem a nyákot és a kapcsolási rajzot.
Csináltam képet , hogy könnyebben megnézhessék azok is akinek nincs meg ez a progi .
Még nem néztem át , de azért méréseket végezhetnél , ha van rá lehetőséged .
Gondoltam!
De mégis mennyi lenne a minimum? Megyek szétnézek a raktárban! Gondolom egyformák kellenének?
Méregettem és szerintem jó. Csak a 6os és az anód között nincs fesz. Tulajdonképpen nem is nagyon tdom hogy mit kéne mérni mer nekem egyáltalán nincs tapasztalatom a csöves erősítők terén ez lenne az első erősítőm. Ezen a kapcsolási rajzon pedig nincsenek mérési pontok bejelölve
Egyik probléma megoldódott most van egy másik Mostmár lehet hallani a zenét, de max hangerőn is csak nagyon halkan. Szerintetek ez milyért van? Szerintem az a 220ohm-os ellenállás lehet a bűnös a bemeneten nem?
A pentóda anódja a 6-os , testhez mérve ott közel tápfeszt kellene mérned .
A kimenőt jól kötötted be ? A rajz alapján ha nem tudsz méregetni , akkor nem lesz egyszerű. A 220 Ohm nem lehet gond , ha a poti rajta van , de érdemes lenne kb. 100-470K bekötni a poti csúszkája és a föld közé . |
Bejelentkezés
Hirdetés |