Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   303 / 2208
(#) Ricsi1992 válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
köszi a kimenő adatait.
Idézet:
„primer : 2x1800 0,2-es CuZ
Sec : 102 (2x51) 0,6 CuZ”

Ezt nem értem.A 2szer 1800menet a két primer,mert PP-nél kettő van.De az a kétszer 51menet az mi?102menetet tekerjek szekundernek,vagy két 51-et,és párhuzamosan?

Úgy jó lenne,hogy 1800prim.-102szek.-1800prim.
Kezdésnek szerintem elég lesz ?3fele osztani a tekercseket.És a belső primer vége lenne összekötve a külső primer elejével,és az lenne a "középső" kivezetés.Így jó?
(#) kocos válasza Ricsi1992 hozzászólására (») Nov 29, 2008
Mivel a 0,6-os drótból nem fér ki egy sorba 102 így, szétbontottam 2x51-re, ezeket sorosan kötöm, és ebből a 2x51-ből van 3, ezeket pedig párhuzamosan. Így lett 6 részre bontva a secunder. tekerheted nyugodtan egybe 102-nek is. a 102 egyébként egy kompromisszum érték, 104 jött ki a számításban, de ennyi fér el a drótból egy sorban
(#) PWM hozzászólása Nov 29, 2008
sziasztok!
csöves erősítőt hogy kell éleszteni csak bedugom és kész?
(#) csiperke válasza PWM hozzászólására (») Nov 29, 2008
Ha mégis egyenről fűtesz akkor úgyis stabiliáltat kellene adni neki , ami persze jobb volna, de bonyolultabb is.
(#) PWM hozzászólása Nov 29, 2008
Sziasztok!
Összedobtam az erősítőt, de szerintem nem működik. Az EZ80-as cső szépen elkezd izzani, az ecl82 pedig nem. ha nincs bemeneti jel akkor a kimeneten 0V ha van bemeneti jel akkor is 0V. Mi lehet a hiba?
(#) speccy válasza PWM hozzászólására (») Nov 29, 2008
Ha az ecl82 nem fűt akkor nem csoda, hogy a kimeneten nincs semmi. Ellenőrizd a foglalatot, a kábelezést, esetlég multiméterrel mérd meg, a 4. 5. lábon nem szakadt-e a fűtőszál.
(#) kocos hozzászólása Nov 29, 2008
2x500kOHm-os (stereo) potmétere nincs valakinek olyan kivitelben, ami lineáris karakterisztikájú, és középen megcsapolt???
(#) EcoPityu válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
Mondtad volna, hogy LÉGHÁRFA, mert így ismertem, volt róla szó nyáron az MR1 Kossuth rádióban, még a hangját is mutatták!
(#) EcoPityu válasza burgdavid hozzászólására (») Nov 29, 2008
Én EL84 PP-t is kipróbáltam róla 320v-ról, 15w.
Megtalálod az egy kis gyorstalpalóban, vagy az EcoPityu csöves multjában itt visszatekerve!!
Ott a 4ohm-hoz, párhuzamosan kellett kötni a szekundereket!
(#) kocos válasza EcoPityu hozzászólására (») Nov 29, 2008
LÉghárfa????? Én meg így nem ismerem Na csinálsz? Én már régóta akarok, de először a betervezett dolgokkal legyek meg A PCL86 PP hálózatiját most mértem be. Kicsit sok a secnder fesz, lehet stabilzált anódfesz lesz neki A fűtés az junoszty hálózati trafóról lesz,c sak az a baj, hogy 19 V AC van a secunderen, és nem tudom, hogy letekerjek belőle, vagy elfűtsem a felesleget egy ellenálláson???
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
én lézer hárfa néven ismerem,és kemény nagyon a cuccos Jean Michael Jare koncert videon láttam ilyet ,, élőben" és durva volt nagyon
(#) kocos válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 29, 2008
Szerintem Te másra gondolsz!

A Theremin két db néhány 100 kHz-es oszcillátorból áll, ezek közül az egyik rezgőkörét egy "antenna" segítségével, és kezünk kapacitásával elhangoljuk. Úgy kell megoldani, hogy 0-20kHzig tudjuk hangolni. Aztán a két oszcillátor jelét keverjük, és megmarad a különbségi jel, amit hangfrekis erősítővel erősítünk, és ha ügyesek voltunk, akkor a kezünk és az "antenna" távolságának vltoztatásával a kimeneten változó hangmagasságú hangot hallunk Erre jók lennének Pityu vascsövei
(#) Imi65 válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
A PCL-nek 15 Ohm kell a fűtésébe Junoszty trafóval. Ricsinek kipróbáltam anno.
(#) kocos válasza Imi65 hozzászólására (») Nov 29, 2008
Már szétszedtem
(#) Gubán_Gábor válasza rockersrac hozzászólására (») Nov 29, 2008
Theremin is van az említett Jean Michel Jarre koncertvideómban, amiról szó van
Majd megmutatom.
valaki meg tudna dobni két SM74 bilinccsel?
(#) rockersrac válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
bocsi akkor nem szóltam!
6AS7G nagyáramú kettőstriodát elcserélnék egy vödör képkimenőre!!!!
(#) lapose válasza kocos hozzászólására (») Nov 29, 2008
Szia!

Hány darab kellene?
(#) kocos válasza lapose hozzászólására (») Nov 30, 2008
Minél több, annál jobb
(#) JZoli válasza kocos hozzászólására (») Nov 30, 2008
Kötőelem szakboltokban lehet kapni olyan "AWAB" szerű szalagot, amelyik több méteres (3-5-10) és van hozzá kötőelem is . Olyan hosszúra vágod amilyen csak kell, és a végeit kötöd a hozzá való elemmel, a kötőelem szintén -több darab-külön is vásárolható hozzá. Van belőle csavaros kötésű és préses is. Ráadásul a szalagvastagság is több méretben választható.
(#) PWM hozzászólása Nov 30, 2008
Sziasztok!
Tegnap összeraktam egy erősítőt ECl82-vel és nem akar működni. Elejinte nem fűtött a cső, mostmár fűt, az EZ80 is fűt és az anódfesz is megvan. mindent megmértem hogy érintkezik-e aminek érintkeznie kell és nem érintkezik-e aminek nemkell és semmi hibát nem találtam. Szerintetek mi lehet a baja?
(#) CHZ válasza PWM hozzászólására (») Nov 30, 2008
Így nagyon nehéz segíteni .
Feszültségeket kellene mérni , a katódokon és az anódokon is . Vissazafelé elindulva méregetni , elsőre a pentóda rész ellenőrzése , rácsáról működik-e ?
Valamit nagyon elköthettél , ezt a leírásodból nem láthatjuk.
(#) PWM válasza CHZ hozzászólására (») Nov 30, 2008
felteszem a nyákot és a kapcsolási rajzot.
Csináltam képet , hogy könnyebben megnézhessék azok is akinek nincs meg ez a progi .
Még nem néztem át , de azért méréseket végezhetnél , ha van rá lehetőséged .

ECl82.SE.GIF

Így talán átláthatóbb ..

ECL.GIF

(#) lapose válasza kocos hozzászólására (») Nov 30, 2008
Gondoltam!
De mégis mennyi lenne a minimum?
Megyek szétnézek a raktárban!
Gondolom egyformák kellenének?
(#) PWM válasza CHZ hozzászólására (») Nov 30, 2008
Méregettem és szerintem jó. Csak a 6os és az anód között nincs fesz. Tulajdonképpen nem is nagyon tdom hogy mit kéne mérni mer nekem egyáltalán nincs tapasztalatom a csöves erősítők terén ez lenne az első erősítőm. Ezen a kapcsolási rajzon pedig nincsenek mérési pontok bejelölve
(#) PWM válasza PWM hozzászólására (») Nov 30, 2008
Egyik probléma megoldódott most van egy másik Mostmár lehet hallani a zenét, de max hangerőn is csak nagyon halkan. Szerintetek ez milyért van? Szerintem az a 220ohm-os ellenállás lehet a bűnös a bemeneten nem?
A pentóda anódja a 6-os , testhez mérve ott közel tápfeszt kellene mérned .
A kimenőt jól kötötted be ?
A rajz alapján ha nem tudsz méregetni , akkor nem lesz egyszerű.
A 220 Ohm nem lehet gond , ha a poti rajta van , de érdemes lenne kb. 100-470K bekötni a poti csúszkája és a föld közé .
Következő: »»   303 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem