Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
a kimenőt úgy kötöttem be hogy a vastag vezeték aminek 1 ohm körüli az ellenállása az ment a kimenetre és a vékony aminek 300 ohm körüli az megy a hangszóróhoz.
Mindegy, milyen. Én eddig csak az EI66-os vasra készültet láttam de hallottam, hogy van nagyobb is, talán EI82??? A lényeg, hogy ezek 0,35-ös szilíciumos vasra készültek, és eddig jó kimenőket csináltam belőlük, csak elfogytak
![]() Mennyi lehet egy ilyennek az értéke? a 6AS7G legyen egy ezres, számold ki hány trafót ér ![]()
Megcsináltam úgy ahogy montad a 330 ohm ment a kimenetre és a 1 ohm a hangszóróra. De most totál rossz az egész mert nem a hangszóró zenél hanem a kimenőtrafó
![]() ![]()
Akkor elkötötted , nincs rajta a hangszóró .
Vigyázz a kimenőre , átüthet ! Nézd át a huzalozást !
Na hirtelen összeszedtem 12 darabot!
Jók lesznek? Idézet: „Mennyi lehet egy ilyennek az értéke?” Naaagyon sok! ![]() ![]()
esetleg érdekelne engem 2 darab!
![]()
mindent átnézem, nincs sehol rövidzár. A kimenőtrafón nem csak 2 pár vezeták van hanem 3 pár. Az egyik közt 0.8ohm van a másik kettö közt 310 ohm a harmadik kettő közt pedig 15 ohm.
Szia!
Szerintem lesz még kettő! ![]()
Ohh, a bőség zavara
![]() Már csak a tranzakciót kellene megbezsélni, hogyan bonyolítsuk le!!!
a 15 ohmosat rákötöttem a kimenetre az 1 ohmosta meg a hangszóróra. Így most szól csak magas hangerőn torzít, meg ha a hangerő minimumon van akkor meg zúg a hangfal.
DE már írta CHZ, hogy a 300-Ohmost kösd a csőre!!!!!!!!
úgy is kötöttem de úgy meg nem a hangszóró zenélt hanem a trafó.
Azzal a fehérrel vigyázzatok!
Le van festve gyárilag és én is csak 1 óra allatt tudtam a beragadt csavarokat kiszedni, de így is beletört egy db. Egyébként hang kimenőnek is kellemes a hangja, de én folytónak fogom alkalmazni a EBL21-esemben ![]() üdv
Nitrohígító midnnent old !!!!
![]()
Nem csak zárlat lehet a hiba , valamit jól elkötöttél az biztos .
Az anódba a nagy Ohm - os menjen oda 2 kivezetés is elég , a kicsire ...direktbe a hangszóró . Az hogy torzít annak több oka is lehet ,ez a cső 1-2W leadására képes ebben a kapcsolásban , ha tovább erőlteteted nagyon torzíthat .. Idézet: „Azzal a fehérrel vigyázzatok!” Ez már nem az én gondom! De még keresek egy-két fehéret, hagy játszanak a srácok! ![]()
Szerintem a fehéret könnyebb szétszedni .. próbáltam .
Viszont van olyan ami csak roncsolással bontható .
Sima (lakkbenzines) festékhigító is jó?
Barnának: kész vagyok (80%-ban) az EBL21 SE monoblock dobozával. üdv
Sajnos nem , olyan hatásos mint a víz , kromofág kell neki .
Venni kell! 1-2 ezer FT, ha csak trafókat szedsz szét vele, örök élet!
![]() Én szedtem szét sellakban impregnáltat, azt denszeszben áztattam Azért könnyebb szétszedni, mintha átlapolt lemezelésű lenne ![]()
Én símán lefűrészeltem a legtöbbnek az átmenő csavarját!
Úgyis meg voltak rozsdásodva, meg nekem hosszabb kellett, ne sajnáljátok már az egy szál 3-as menetes szárra azt a 60Ft-ot!!! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |