Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
a kimenőt úgy kötöttem be hogy a vastag vezeték aminek 1 ohm körüli az ellenállása az ment a kimenetre és a vékony aminek 300 ohm körüli az megy a hangszóróhoz.
Mindegy, milyen. Én eddig csak az EI66-os vasra készültet láttam de hallottam, hogy van nagyobb is, talán EI82??? A lényeg, hogy ezek 0,35-ös szilíciumos vasra készültek, és eddig jó kimenőket csináltam belőlük, csak elfogytak
Mennyi lehet egy ilyennek az értéke? a 6AS7G legyen egy ezres, számold ki hány trafót ér
Megcsináltam úgy ahogy montad a 330 ohm ment a kimenetre és a 1 ohm a hangszóróra. De most totál rossz az egész mert nem a hangszóró zenél hanem a kimenőtrafó
Akkor elkötötted , nincs rajta a hangszóró .
Vigyázz a kimenőre , átüthet ! Nézd át a huzalozást !
Na hirtelen összeszedtem 12 darabot!
Jók lesznek? Idézet: „Mennyi lehet egy ilyennek az értéke?” Naaagyon sok!
esetleg érdekelne engem 2 darab! valahogy meg lehetne üzletelni? :beka2:
mindent átnézem, nincs sehol rövidzár. A kimenőtrafón nem csak 2 pár vezeták van hanem 3 pár. Az egyik közt 0.8ohm van a másik kettö közt 310 ohm a harmadik kettő közt pedig 15 ohm.
Szia!
Szerintem lesz még kettő!
Ohh, a bőség zavara Igen jók lesznek, ilyenekre gondoltam
Már csak a tranzakciót kellene megbezsélni, hogyan bonyolítsuk le!!!
a 15 ohmosat rákötöttem a kimenetre az 1 ohmosta meg a hangszóróra. Így most szól csak magas hangerőn torzít, meg ha a hangerő minimumon van akkor meg zúg a hangfal.
DE már írta CHZ, hogy a 300-Ohmost kösd a csőre!!!!!!!!
úgy is kötöttem de úgy meg nem a hangszóró zenélt hanem a trafó.
Azzal a fehérrel vigyázzatok!
Le van festve gyárilag és én is csak 1 óra allatt tudtam a beragadt csavarokat kiszedni, de így is beletört egy db. Egyébként hang kimenőnek is kellemes a hangja, de én folytónak fogom alkalmazni a EBL21-esemben üdv
Nitrohígító midnnent old !!!! Én kimenőt tekerek rá, egyébként szerintem is jóhangú vas, bár én eredeti állapotában nem használnám fel semmire, esetleg fojtó, ahogy Te is fogod ...
Nem csak zárlat lehet a hiba , valamit jól elkötöttél az biztos .
Az anódba a nagy Ohm - os menjen oda 2 kivezetés is elég , a kicsire ...direktbe a hangszóró . Az hogy torzít annak több oka is lehet ,ez a cső 1-2W leadására képes ebben a kapcsolásban , ha tovább erőlteteted nagyon torzíthat .. Idézet: „Azzal a fehérrel vigyázzatok!” Ez már nem az én gondom! De még keresek egy-két fehéret, hagy játszanak a srácok!
Szerintem a fehéret könnyebb szétszedni .. próbáltam .
Viszont van olyan ami csak roncsolással bontható .
Sima (lakkbenzines) festékhigító is jó?
Barnának: kész vagyok (80%-ban) az EBL21 SE monoblock dobozával. üdv
Sajnos nem , olyan hatásos mint a víz , kromofág kell neki .
Venni kell! 1-2 ezer FT, ha csak trafókat szedsz szét vele, örök élet!
Én szedtem szét sellakban impregnáltat, azt denszeszben áztattam Azért könnyebb szétszedni, mintha átlapolt lemezelésű lenne
Én símán lefűrészeltem a legtöbbnek az átmenő csavarját!
Úgyis meg voltak rozsdásodva, meg nekem hosszabb kellett, ne sajnáljátok már az egy szál 3-as menetes szárra azt a 60Ft-ot!!! |
Bejelentkezés
Hirdetés |