Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a rajzokat. Mindjárt hozzáfogok a forrasztáshoz és meglátom hogyan sikerül.
Köszi a segítségedet.
Köszi Edgar, még majd megpróbálom kondival rákötni az antennát, bár a probléma megoldódott, ugyanis vettem egy másik csengőt, ami kódolt és tökéletesen működik kiszerelve is!
Űdv sajnos nem lett jó amit berajzoltál titi
Hali!
Sajnos addig nem tudok többet segíteni, amig nem tusz jobb minőségű képeket felrakni...
Köszi a segítségedet. Egyenlőre nem tudok jobb képeket felrakni.
Orvendek, hogy megoldodott a problemad.
Egy kodolt rendszer az mar egy valami mert nem lehet csak uy megzavarni a mukodeset.
Valahogyan keresd meg az Ic tipusat.
Ebbol kiindulva mar tudsz kovetkeztetni a kapcsolasi rajzra. A beszurt kepeken nem latszik, hogy micsoda. Gondolom, hogy egy kozismert IC lehet aminek a tipikus bekoteset a neten megkapod.
szia
Az IC TYK 6253GMON 2272-M4 Én annyira nem értek hozzá, ezért kértem hogy azon a (homályos)képen berajzolná valaki a kötéseket. Előre is köszönöm.
Ez az Ic egy nagyon komoly encoder.
Ennek a parja ami az adoban talalhato az a PT 2262 IC. Itt az adatlapja: Bővebben: Link Ha ez van a kepen veszurt panelon akkor a vevo ressszel van dolgunk. A linken megadja a tipikus alkalmazasi peldat. ebbol kiindulva mar is megtudod hatarozni, hogy hol van a kimenet meg a betaplalas. maga a vevoresz nallad is a linken lathto szuperregenerativ vevo (ez egy eltalanos jo erzekenysegu kapcsolas) tovabba nem igen latszik a kepen, hogy mi van meg bele rakva. A lenyeg az, hogy az Ic kimenetet (eit) kovetve (10-11-12-13 labak) mar is megtudod hatarozni, hogy mi hova megy(+V 18-as lab es GND(-) 9-es lab). A panel hatlapjan lathato Ic-rol nem irtal semmit sem. Gondolom, hogy egy muveleti lehet (LM358). Itt meg az adoban alkalmazott Ic lathato: Bővebben: Link Ezt az Ic parost az auto kontaktkulcsaba szerelt akarmicsodakhoz alkalmazzak szeretettel egyes gyartok. Termeszetesen masra is lehet alkalmazni. Egy link ahol kulonbozo tipusu Remote Control kapcsolasok lathatok_tobbek kozott a tied is: Bővebben: Link A bekoteseket neked kell kibogozni a beszurt adatok alapjan. Vagy kerjel meg valaki hozzaerto baratot. Amenyiben atszaladsz hozzam egy sor mellett el is intezzuk. Ps: Mikor a kameraval fenykepezel akkor az objektivjet egy kicsit csavard ki, hogy elles legyen a kep. Utanna viszacsavarod. Vagy tegy a kamera objektivja ele egy fenykepezogep objektivot mond elotetlencse. addig kozeletsz a tragyhoz amig elles lesz a kep es akor "katt".
Sziasztok nos a téma lehet hogy egy kicsit elcsépelt de engem érdekelne, a témák közt szét néztem de erre irányülö témát nem találtam de ha volna akkor elnézést de nem direkt vagyok hülye . nos a kérdés hogy egy csengöböl lehet e csinálni távirányitot ha lehet hogy hozhatom ösze.
elöre is köszönöm a segitséget.
Szia! Az én elgondolásom szerint egy egyszerű flip-flop-al meg lehetne oldani. A csengőben valahol biztossan van egy pont, amely egyetlen impulzust ad a dallam elindításához, oda kéne rákötni a flip-flop bemenetét. Amikor "csengetsz" a flip-flop vált, bekapcsol egy relét. Megint megnyomod, a flip-flop megint vált és kikapcsolja a relét.
Nagyon kezdő vagyok, De segíteni akarok. Ha baromság amit mondok, Javítsatok ki! Sziasztok! (Elnézést a verselésért )
Találtam egy ilyet, lehet hogy ez jó is lenne a számodra! A mikit és a hangszórót beteszed egy hangszigetelt dobozba esetleg.
Hali!
Szerintem ezt keresed!Bővebben: Link
Teljesen jó, ezekben a csengőkben vagy egy kis dallam panel van (aminek általában kevés lába van,gyorsan-rajz nélkül- kideríthető a + - hangszóró kimenet .Ez után már csak az indító lábra kell egy flip-flop és kész.
Ami tapasztalatom ezzel volt ,az adó nem szereti ha átalakítod kivezetékezed a gombját,amit én használtam vevőt ,amíg elemről ment addig jó is volt ,de a hálózati táplálást nem igazán szerette.
Nem jobb lenne az ic kimeneti lábát megkeresni?Igy akár soros átvitellel is lehetne küldözgetni.
Szerintem túl egyszerű a rádiós részük, eléggé nehéz egy egytranzisztoros adóval meg egy max 3 tranzisztoros vevővel korrekt átvitelt megvalósítani.
Az ic-k szerintem csak kódot küldenek meg dekódolják, hogy ne csöngessen be a szomszéd hozzád.Ezeket már nem lehet használni soros kommunikációnál,mivel önmagukban egy kódsorozatot állítanak elő,ami hosszabb szerintem az általad kigondolt bitidőnél.(esetleg csak nagyon lassúnál 1-2 bit/s )
Ez nem vevő. Ez legfeljebb jelformálást végez, de az RF vételhez az ég világon semmi köze sincsen. Általában egy darab tranzisztor funkcionál vevőként (9018 és társai).
HX2272 nincs rajta?
Annak a kis panelnak, (ami az alapra van forrasztva derékszögben) hány lába van. Úgy értem, hány forr.ponton csatlakozik az alaphoz?
HX2272 nincs rajta, novák igazad van van egy s9018 tranzisztor. bocs nem nagyon értek ezekhez a kis kütyukhöz hogy melyik mi és akkor hogy tudnám én ezt ösze hozni egy motoral? van rá tip?
Vagy megpróbálod úgy, ahogy az egyik képen van itt a topikban. (kattincs a fényképező ikonra)
Vagy ki kell mérni, hogy hol van olyan pont még a hf rész előtt, ahonnan meghajthatsz egy relét. De nem válaszoltál az egyik kérdésemre. Előttem most itt van egy olyan, amelyiken a kis panel 4 helyen csatlakozik az alapra. Az egyik a +táp, a másik a test, a harmadik a hangkimenet, a negyedik pedig valószínű az, amit felhasználva lehetne egy relét vezérelni. De sajnos kipróbálni nem tudom, mert az adója nincs meg. Ez is csak alkatrésznek maradt nálam.
Hali,
na előtúrtam egy elég széleskörűen használt vevő konstrukciót. A kapcsolást mellékeltem. Pirossal bejelöltem, hogy honnan kéne levenned egy flip-flopot meghajtó jelet. Ez pedig a 4069-es IC 4. lába. Viszont itt csak egy impulzus jelenik meg, amikor megnyomod a gombot, ezért kell neked flipflop. Mondjuk 4027, 4013 vagy akármi. És akkor egyik gombnyomásra bekapcs, másikra kikapcs. Sok sikert!
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne: Vezetéknélküli csengöböl szeretnék egy jeladót alakitani, amire rca kábelen ha rádugok egy kamerát akor vezeték nélkül tudom fogni pl tv tunerrel vagy a tv valamelyik csatornáján, av-n vagy rendes uhf vhf csatornán! Ez megoldható valahogy? Köszönöm a segitséget
Hello, megoldható, AM-et kellene alkalmaznod az oszcillátornál. Talán a tápfeszültségen keresztül megoldható.
A hetvegen vettem egy ATC nevjegyu vezetek nelkuli csengo vevot.
Adatok: Battery: 4.5 V Frequency: 433.92 MHz Model007E Sajnos az ado resze nem volt meg. Azert a 100 forintert nem hagytam ott! Termeszetesen szejelszedtem amint hazaertem. Egy kis keresgeles utan a neten_Ic-ek labkiosztasa stb. felvettem a kapcsolasi rajzat nagy odaadassal. A melekelt Zipp fileban lathato a keszulek es a kapcsolasi rajz (remelem, hogy jo). Igazabol a vevo resze edekel de azert felvettem tovabb is a kapcsolasi rajzot erdekessegbol. A vevo reszebol egy tesztert akarok kesziteni amelyel az auto taviranyitos kulcsok mukodeset vizsgalnam. Bovebben: Bővebben: Link A beszurt kepeken (gif) egy ado vevo kapcsolas lathato.
Ha nem tevedek akkor a:
CS5211 megfelel a PT2262-nek es a Cs5212 megfelel a PT 2272-nek.
Hasonlóban gondolkodom én is! A doboz és az előlap terv már megvan. S ha már ottvagyunk, lesz benne 27MHz a veznélküli billenytyűzethez és az RC-hez pl. és infra is...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |