Fórum témák
» Több friss téma |
Ha az ellenállások színkódja kell, valahol itt is fenn van, pár napja láttam. A számokkal ha nem tudnál mit kezdeni, K a K ohm, M a M ohm jele itt is. Előtte egészek, utána a tizedesek.
Pl. a végén 56KC, és K56C. Az 56KC 56K ohm, a K56C 0.56K ohm, vagyis 560 ohm. A C nem tudom ennél mit jelent. ![]() A kerámiaszűrő feletti nagy dög ellenállás 5W 1 ohm 10% pontossággal. Amit induktivitásnak nézünk, az lehet evvel a kinézettel többféle is. Ha szereti a mágnes akkor vasmagos tekercs, induktivitás, ha nem akkor légmagos, vagy más. Az ellenállását érdemes mérni, ha nagy akkor valami ellenállás, de ha bifiláris tekercselése lenne akkor induktívszegény kisértékű, nagyobb teljesítményű ellenállás is lehet. Ilyeneket pl erősítők kimeneténél is találhatsz, pl. emiternél, ott is bifiláris a szép megoldás Egy közelebbi kép segíthet. Ha erősítő kimenetén van, lehet nagyfrekis gerjedés ellen is folytó. Egy ellenállást mérhetnél. Ha tized ohm, akkor is tekercs lehet. A T végűben van hangerő szabályzó (5.láb), az S3 ugyanaz mint az S végű, csak kicsit nagyobb az erősítése, vagyis kicsivel hamarabb van négyszögesített jeled, érzékenyebb lesz a terméked. 12MHz-ig használható, FM rádió demodulátorként, vagy 5.5/6.5 OIRT-CCIR hangnak nagyon jól használható TV-ben. Természetesen csak mono módban, a szétválogatás már nem az ő dolga. Régebben analóg SAT beltérikben volt hangnak ugyanez, de ott a sztereó-kéthangú üzem miatt jól jött ha 2 csatorna volt. ![]() A Tungsram 1977-es katalógusában a teljes család benne volt! Nem mai, de nagyon jó kis IC. Az Orion (nem a japán gagyi, hanem a régi magyar!) Videoton is sokTV-ben, rádióban használta, főleg uA758 párosulva . adatlapok: TBA120 sorozatról Felső részen tudsz válogatni, van 4 változat
Hello!
Valószínűleg ez nem szabvány, csak szokvány. De nem néztem, hogy az oszlopok felett mintha lenne egy szám, az jobban hasonlít számra. Egyébként én nem értek ezekhez, csak bele beszélek. (Nekem az erőműben az irányítástechnika volt a szakterületem, az erősáram csak érintőlegesen. Az installáció, meg egyáltalán...) A szabványokkal meg tele van a t.. mert nálunk csak pénzért férhető hozzá. Éljen a műszaki élet! üdv! proli007
Szia!
Lehet, nem tudom, csak szinte minden gyártónál megtaláltam ezeket a jelöléseket! A szabványokkal kapcsolatban meg egyetértünk!
Nem egészen ide tartozik, de nem akartam új témát nyitni a következő kérdésemért:
A lomexben kapható egy 100µF 63V-os Rubycon ELKO (pontos típusa: 100µF 63V 10x12.5 RM 5.0 20% 105° 7000h 63YXF100M (RUB) RoHS LOW IMPEDANCE) és csak 9,30Ft, olcsóbb mint az összes többi még a gyengébb márkáknál is, ez gyanús nekem. Ez a típus az összes többi boltban jelentősen drágább még külföldi nagykereskedésekben is, szerintetek hamisítvány lehet, vagy hogy lehet ilyen olcsó, nem hallott róla valaki valamit? Vettem belőle pár darabot, így külsőre mondjuk eredetinek tűnik.
Hello!
A "fűszeres" is akkor termel nyereséget, ha zárva a bolt! ![]() Csak meg ne hallják a panaszodat! ![]() üdv! proli007
Sziasztok!
Leselejtezésből szereztem egy pár érdekes alkatrészt amit nem tudok beazonosítani. Vajon mik lehetnek ezek? Az utolsóra a tippem, hogy DCDC konverter... (a 9Voltos elem csak lépték arról tudom, hogy az ![]()
Sziasztok!Ma az Öcsém is bevásárolt 1 mikrohelit STORM IV:,marha tuti !Nekem is van és azonnal rátettem egy 9,6-os aksit,mert 6 ceruzaelem kell bele .Az enyém azóta is ok.A film szünetekben darálok egyet vele aztán jolvan.Gondoltuk m,ától kötelékben toljuk,de azöcsém rádiójában elszált egy ilyen alkresz:LD1117A
L33AVC 3lába van lent és egy vastagabb szemben a 3lábbal.Azt szeretném kérdezni ezt mivel lehet helyettesiteni ha nem találok.Nagyon kell.köszi
Szia!
Ez egy low dropout 3.3V-os feszültség stabilizátor, a lomexben kapsz hasonlót: LD1117S33CTR
Hi mindenki
Problémám lenne a kapcsolási rajzal. Az IC 6-os lábán lévő Sensor nevű alkatrész mi lenne?? Bővebben: Link Előre is kössz a segítséget Ezért új témát nyitni, mikor a szemed előtt van ez a topik! ![]() -szamóca
Ha netán használnád az eszed tovább nézelődnél ada hölgyeményünk oldalán akkor meg is találnád azt amit én is megtaláltam. A sensor ha magasra ugrik akkor kapcsolnak be a ledek.
Mivel ennek nem voltál tudatában akkor gondolom nem akarod használni ezt a lehetőséget ezért ajánlom hogy a 2.0 verziót csináld meg. Más firmware fog hozzá kelleni amit ott szintén megtalálsz
Hali!
Én arra volnék kíváncsi, hogy van-e a SOT23-as tokozásnál kisebb tokozású tranzisztor? Szóval van nálam egy tranzisztor, amiről azt hittem, hogy SOT23-as, de úgy néz ki, hogy kisebb. Legalábbis az eagle-el terveztem hozzá egy kis áramkört, de úgy fest, hogy nagy lett... ![]()
Hello, igen van, ilyen pl az SC59,SC70, SC75
Köszi az infót!
Megnéztem a eagle-be, de csak SC59-et találtam, viszont ez sem tűnik kisebbnek mint a SOT23, ráadásul más a lábkiosztás. A másik kettőt pedig nem találtam bennne. ![]()
Össz.-vissz. kettő darab tranyót találtam az eagle-ben,
ami kisebb a SOT23-nál (2SC4726TL tok: EMT3 (SC75A); 2SC5662T2L tok: VMT3), de a lábkiosztás egyiknél se stimmel. ![]()
Akkor marad az alkatrésztervezés vagy körül kell nézni a cadsoft honlapján hátha fenn van ami kell.
Na megoldottam!
Kiderítettem a típusát, kerestem és találtam hozzá adatlapot, majd megszerkesztettem magamnak. ![]()
Sziasztok!
Megszeretném tudni, hogy ez milyen alkatrész. Bevallom, már nem emlékszem, hogy honnan vagy miből bontottam ki. Köszönöm
Hi!
Ez valószínűleg egy Tv -ből való. Késleltető művonal. Hogy miért is van rá szukség azt nemtudom. A lényege az hogy van rajta két piezo kristály. Az egyik beküldi a jelet, az végigpattog a kerámia lapon, majd eléri a másikat. Ami visszaalakítja elektromos jellé. szerk: közben rákerestem mire való: Bővebben: Link
Van egy kapcsolásban egy ilyen számu alaktrész:
M68AF128BM70B6U Sehol nem találtam az adatlapját, meg boltban sem találom. Valaki tudja esetleg hol lehet beszerezni vagy mi jó helyette ?
Hello, statikus RAM-ra gondolok, beleillik ez a funkció?
Szia!
Ha jól látom azonos szervezésűek, szerintem jó lesz!
Köszi !
Egyedül a 24-es láb más , de szerintem csak az elnevezése, úgyhogy megpróbálom ezt felhasználni.
Nem más, csak a jelzése:
OE: Output Enable Input G: Output Enable |
Bejelentkezés
Hirdetés |