Fórum témák
» Több friss téma |
Hello!
Ezek a bizonyos speciális elektródák hogy néznek ki? Ugyanis egy nagy doboznyi kincset (egyszerű szemlélő számára elektronikai lom) kaptam, és abban volt ez, meg még ezer minden, ebből van egy csomó dolog, amiről fogalmam sincs, hogy mi.
Hello!
Keress rá a Net-en a pH mérő elektródákra. (nem egy egyszerű mérőzsinórról van szó, hanem oldatos üvegmembrán elektródákról.) üdv! proli007
Na most rajzolom át.
Egy egészbiztos, hogy a kistrafonál lévő hütöbordás eszköz az egy npn telyseítmény tranyó, ill,lehet hogy darlington. Az 556 os 5 lábáról érkező jel szerint kapcsolgatja a collektorát. Az emitter a földön van, a bázis egy soros ellenálláson keresztül megy az 556/5-re. ha megvagyok a rajzolgatással be scennelem.
Na szóval itt van visszarajzolva, tehát a hütőbordás az tranzisztor, a nellettelévő tirisztor a tobbi meg kiderül belőle.
Az ellenállás értékeket nem tudtam kivenni, de ez nem is érdekes.
Én azt szeretném megkérdezni,hogy van nekem 6db Sa52-11GWA típusú led kijelzőm,és hogyan tudnék ezekből építeni egy frekvenciamérőt,ami viszonylag jól használgható,és jó a pontossága is?
Köszönöm a mgefelelő rajzokat,és a segítséget! ![]() ![]() ![]()
helló. van egy fólia kondim, ami henger alakú, és a lábai, a henger végeiből jönnek ki. Az van ráirva, hogy 150K
Semmi pont előtte, vagy utánna, csak anyni van ráirva, hogy 150K. Most akkor egy 150 nano, vagy piko?
Képen látható alkatrész típusát tudja valaki ?
Nem az a kérdés, hogy mi ez, hanem a tipus köszi !
Kép: Hivatkozás
Ennek meg tudná valaki mondani a pontos magyar megnevezését?
Szia!
Ez egy leválasztó kapcsoló, sínre szerelhető, kétáramkörös 100A-es
100A-re kismegszakító? az durva, szerintem is egy leválasztó lehet!
Kösziiii
A 63A is elég szép áram nagyságrendileg, ozt' mégis van olyan kismegszakító.
![]()
A kismegszakító egy "terminus technicus" és azt a konkrét áramköri elemet jelöli, mely túláramvédelemre van alkalmazva. Ez tehát nem az! És nem 2x50A! Ezt honnan vetted?
A jót már leírták ->Leválasztó kapcsoló, ami üzemszerűen 100A-t visel el. A megszakítóképességéről és zárlatállóságáról ráírva nincs adat, az biztosan katalógusban lesz.
Jajajaj!!!
Ilyet nem szabad!! 230V-al nem játszunk! Aki nem tudja, az ne... Elnézést kérek de ne akarjunk senkit megcsapatni az árammal! Ez egy síma kapcsoló! Nem kismegszakító! Rá van írva, hogy 100A! Azon kívül, hogy van benne egy kétáramkörös kapcsoló nincs benne semmi! Sem túláramra, sem túlfeszültségre, sem zárlatra nem old le! Csak kapcsoló!
Amire legalább két betű vagy szám rá van írva, azt be lehet azonosítani találgatások nélkül is.
![]() Dom100SW
Hello!
És erős a gyanúm, hogy ez csak egy szakaszoló kapcsoló, ami terhelés alatt nem kapcsolható! üdv! proli007
Szia!
Leválasztó kapcsoló magyarul a neve! Terhelést is lehet kapcsolni vele, a terhelési kategóriája is jelölve van rajta: AC22A Azt tudom, hogy az AC23-as induktív terhelést is tud kapcsolni! Az viszont igaz, hogy nem ki-be kapcsolásra gyártják őket, hanem terhelés csoportok leválasztására!
Hello!
"A leválasztó kapcsolók elsősorban az épületvillanyszerelés (installáció) területén történő felhasználásra szánt olyan készülék, amely állandó bekötéssel rendelkező nagyobb teljesítményű fogyasztók (pl. hőtárolós kályhák, forróvíztárolók, tűzhelyek, stb.) főkapcsolójaként alkalmazható. A készülék egyben szakaszoló is, mivel a nyitott érintkezői között biztosítja a névleges szigetelési feszültségének megfelelő légköz értékének kétszeres nagyságú nyitási távolságot. Ezáltal a kapcsoló kikapcsolt állapotát feszültségmentes állapotnak tekinthetjük, amennyiben a védendő áramkört minden pólusában megszakító készüléket alkalmazunk." Írja a TRACON. Most már aztán mindent tudunk. üdv! proli007 ![]()
Szia!
Legalább egy órát kerestem a neten, hogy az AC22A specifikációit megtaláljam, de nem! Persze a AC23-ról mindent megtaláltam! Csak erről a nyomorék AC22A-ról nem! Így sajnos nem tudom mi a különbség a kettő közt! ![]()
Szia!
Ilyeneket találtam én is, csak szerintem ez gyártmányspecifikus! Úgy tudom, hogy 4 terhelési kategória van: AC21 AC22 AC23 AC3. Ezek tulajdonságai szerintem szabványban rögzítve vannak, mert ezeket találtam magyar, német, és angol nyelven is! Csak a szabvány leírásra nem bukkantam rá!
Jó reggelt mindenkinek.
A képen lévő alkatrészekről tudnátok nekem mondani valamit. Az első kettő ellenállásnak kinéző izére rámértem, de 2MOhm-ig semmi. A 4. ellenállás -szerintem- , de mit jelenthet az a jel az ötös után. Köszönöm a válaszokat. Maluch
Na akkor egyenként fentről le:
1 és 2 ellenállás 3 szerintem folytó induktivítás 4 ellenállás 5 zavarszürő kondi /kerámia/ és a többi ellenállás
Igazad van én is gondoltam rá de akkor már lezártam.
Hi!
Van egy TBA120S3 IC-m amihez nem találtam adatlapot. Ha esetleg egy adatlapja van valakinek róla vagy használható(jó) kapcsolása hozzá azt várom! Előre is köszönöm! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |