Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézerdióda

Témaindító: source2, idő: Júl 15, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 27
(#) csezoli21 válasza pipi hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Heló ok értem, csak ha az ember 20ft/lap körüli pappira nyomtat szintén 20-ft árért akkor nem biztos hogy szeretne vele sokat játszadozni, mert akkor sok 20 sokra megy!!!
Meg még az lenne a kérdésem, hogy ha kész van ez az áramkör, akkor az oké hogy rákötöm a lézer diódát de azt nem vágom hogy mondjuk egy 16x-os dvd íróból kiszedett dióda esetében mivel kéne áramot szolgáltatnom az áramgenerátornak? Mekkorák legyenek a tulajdonságai annak az áramnak? és aksiról, vagy trafóról? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de haveromnak gyűjtöm az infókat én nem nagyon értek hozzá,....köszi a segítséget!
(#) pamesz válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Üdv! Megnézed HQ videón az alkatrészt. Ott minden le van írva, hogy mekkora az alkatrész és mekkorák a lábak közti különbségek. Worldben vagy más szerkesztőben ahol van cm skála, beteszed és addig kicsinyíted vagy nagyítod amíg jó nem lesz. De ha nem is pont akkora amekkora a láb, nem vészes az. Hajlik az annyit. Az IC-t meg gondolom úgy is foglalatba teszed. A foglalatot meg hajlítgathatod kedvedre.
(#) pipi válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

miért kellene a próbát a drága papirra nyomtatni?
a gagyi papíron is ugyanakkora méretű lesz.
többi kérdésedre: pl olvasd el legalább a (#276709) hozzászólást, ugyanezen az oldalon van, meg ha használod a keresőt sok, már sokszor leirt hasznos infóhoz juthatsz
(#) csezoli21 válasza pamesz hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Köszi a segítséget, és ott a hq videónál ehhez minden alkatrész beszerezhető? és az áramról nem segítettél transzformátor vagy elem vagy aksi? és milyen tulajdonlású legyen?
(#) csezoli21 válasza pipi hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

helló és ez a dc dc konverter nem ez? (melléklet)

dpss23.jpg

(#) Collector válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Ez egy áramgenerátor. Az áramgenerátornak a tápja pedig feszültséggenerátor. A feszültséggenerátornak legalább 5V-ot kell adnia, és akkora áramot, amekkora árammal terheled az áramgenerátort. Remélem érthető.
(#) csezoli21 válasza Collector hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Szia köszi a választ, nekem nem, de havernak remélem érthető lesz,... és azt venni kell, vagy lehet csinálni is?
(#) csezoli21 válasza Collector hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Szia
szerinted ez jó az áramgenerátor elé? És ha igen ezt milyen árammal kell hajtani? választ várok köszi
(#) zenetom válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

Elég ha egy 5V-os stab IC-t raksz elé (7805), 0.1µF-os kerámikondikkal.

stabic.JPG

(#) csezoli21 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 7, 2008 /

tudsz olyan képet is küldeni amin rajta van hogy melyik lábat hova kell kötni beültetési rajzot vagy mit?
(#) csezoli21 válasza Collector hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Hello

Láttam a honlapodon hogy neked jól működik, én meg a haverom is ilyet akarunk segítenél nekünk összehozni csak információk kellenének de az minél több!!!
Ha esetleg tudsz segíteni itt válaszolj és megadom az email címemet, diódánk van az áramgenerátor rendben van, csak össze kell raknunk, bár nem teljesen értem hogy a kettő potival mit kell álitani, nem szeretnénk az egyetlen diódánkat elrontani,....
az áramgen elé való feszgen ről kéne valami nyákterv vagy beültetési rajz, meg hogy azt mivel kéne hajtani ilyen részlelet kérdésekre kéne válasz. De annak örülnék a legjobban ha a te feszgen, és áramgen beültetési rajzát küldenéd el, vagy valamit ami alapján egy kezdő is meg tudja csinálni, ha nem lenne nagy kérés!? Kérlek válaszolj segítesz e vagy sem előre is köszönjük szia
(#) Collector válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Ebbe a topikba most nem kezdenék bele, abba, mit is jelent a feszültséggenerátor. De röviden, fix feszültséget ad, terheléstől függetlenül (ez lenne az ideális). Egy akksi, vagy elem is feszültséggenerátor. Vagy egy primitív tápegység (trafó, egyenirányítás, pufferkondi).

Köszönöm szépen a választ.

Tehát akkor egy 5 voltos trafó is jó az áramgenerátor elé!
Ez a lényeg, köszönöm szépen a kielégítő választ!
Hello

www.hqvideo.hu/info/hu/le_m0003-650.html

Még annyi kérdésem lenne hogy láttam te ezt a terméket használod, mi is ezt fogjuk, arra lennék kíváncsi hogy az a kis áramkör ami rajta van azt le kell róla szedni vagy rajta maradhat? köszi a választ helló
(#) Szebence válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Collector csak a réz-házat használja, a diódát kicserélte.
Ha te ezt így megveszed és nem cseréled ki a lézerdiódát, akkor nem kell semmilyen módosítást sem végezned rajta, még áramgenerátor sem kell (mert az rajta van) csak stabil 3V
Ha viszont a lézerdiódát kicseréled egy erősebbre, pl egy DVD íróból, akkor már meg kell építened az áramgenerátort és arra kell stabil 5V-ot kapcsolni.
(#) zenetom válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Azért az az 5V-os stab IC nem árt ha ott van az áramgenerátor előtt.

stabic5.JPG

(#) csezoli21 válasza zenetom hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Egy trafó aminek 5 Volt a kimenete az mért nem elég stabil? és ha meg az, akkor egy 5 voltos 350ma motorola telefontöltő is jó?
(#) Collector válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 8, 2008 /

Lehet rakni 7805-öt, de nem muszáj.

akkor nem rakok, de azt még mindig nemtom hogy telefontöltő jó e,...
(#) csezoli21 válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Vagy mondjuk számítógép táp?
(#) Collector válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Most minden egyes dologra újra rákérdezel, amit leírtam már egyszer, hogy jó? Írtam, hogy tápegység is megfelel feszültséggenerátornak, de nem lesz az egy kicsit nagy ehhez?
(#) csezoli21 válasza Collector hozzászólására (») Dec 9, 2008 /

Hát a pc tápegységének van 5 volt kimenete, vagy az amper is számít? Mondtam hogy én igencsak nem értek ehhez csak valamit konyítok,de nagyon keveset...
Léci segítsetek, köszi heló
(#) csezoli21 hozzászólása Dec 13, 2008 /

tud valaki rossz dvd irót?
(#) pamesz válasza csezoli21 hozzászólására (») Dec 14, 2008 /

Elmész egy szervizbe, majd mondod ha lesz rakjanak neked félre, és ha lesz akkor elmész érte. De ha pont szerencséd van akkor lesz amit nem dobtak ki. Ha meg nincs akkor várj. De ez nem a témához tartozik. Nem itt kell kunyerálni! Mindenki megtudta oldani valahogy, ha meg nincs neki akkor sem sír a szája. Vár addig míg lesz. Most nekem sincs, majd lesz. kész
(#) pako hozzászólása Dec 16, 2008 /

Üdv!
Kicsit off lessz a kérdésem, remélem nem gond, új témát nem akartam nyitni.
Szétszedtem egy régi discmant, amiből kiszedtem a fej fényérzékelőjét. Erről szeretnék megtudni néhány dolgot. Ez egy 10 lábú kis pöcök, típusát meg nem írták rá. A sok lábból arra következtetek, hogy nem analóg, hanem digitális (mint a CCD kamerák), bár ez lehet, hogy hülyeség. Nincs valakinek ötlete, hogy hogyan lehetne működésre bírni?
(#) csezoli21 hozzászólása Dec 17, 2008 /

sziasztok!
Ma megjött a hqelektronikától a csomagom
A nyák készen is van, hát nem lett a legszebb, de semmi nem érintkezik olyannal amivel nem kéne, és mindenhol vezeti az áramot
Tehát az egész alapja sikeresen elkészült folytatása hétvégén!!!
(#) csezoli21 hozzászólása Dec 17, 2008 /

És ilyen lett, tudom nem a legszebb de jól működik hála az égnek,... a vasalás nem akart igazán összejönni.

IMG180.jpg

(#) Djatis hozzászólása Dec 18, 2008 /

Üdv!

Annyit fűznék még ide hogy az áramgenerátor elé tett 5 voltos stab tényleg fontos hogy van .
Viszont a kimenete után ne legyen mikros kondenzátor.
Előtte legyen megszűrve a táp.
Nekem ez a kis affér jópár diódámba került mire rájöttem hogy ha utána van kondi persze a kimenet test közötti kb 100 nanos nem számít tehát mikros kondi rezgőkört alakít ki és a beállított mA érték hamis lessz.
(#) csezoli21 válasza Djatis hozzászólására (») Dec 18, 2008 /

de ha pc tápról hajtom az áramgenerátort akkor azt irták nem kell semmi stabil ic meg mittudomén mi elé,... vagy?
Következő: »»   8 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem