Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Hi!
Az a problémám h a videoton precision2000-es Tv-n túlságosan fel van csúszva a kép.Nincs valakinek ilyen tv-hez szervízkönyve? Vagy bármilyen hasonló tapasztalata? Köszönöm!
Nincs ott még egy video,hogy fel tudd fűzni? Ha van egy video,akkor annak a tunerjén befogod a műholdvevő RF jelét (azt lehet távirányítani a másik szobából), a video RF jele meg akkor befogható (gondolom) a régi tv-n.
Szia!
Az alaplap hátulján egy sorban vannak a trimmerek, amikkel a kép és sorgeometriát lehet állítani, ott van a képhelyzet állító is! A műanyagba kis képek vannak nyomtatva, hogy melyik poti mit csinál.
Ez igaz.De a leírás alapján egy hiba okozza azt,hogy a kép felszaladt.Viszont igazad van,hogy ez körül lehet az egyik hiba oka.(én is gondolkodtam rajta sokat)
Lehetséges okok: - ad1. az említett trimmer poti a trimmerek sorában kontakthibás,mégpedig az mögött, amelyiknél egy négyzetre felfelé eltolva van még egy négyzet rajzolva. - ad2. Ha ez nem jön be,akkor keress a tirisztor környékén egy 220nF...680nF közötti kondit (a pontos értékére már nem emlékszem, ha jól emlékszem 630V,szóval egy fél gyufásdoboz méretű "tégla"),azt ki kellene cserélni.
Szia!
Nagyon sok ilyen TV javítása után mondhatom, szinte az esetek 99%-ában csak a trimmert kellett állítani, illetve, ha vándorolt a kép fel-le csúszása, beállítás előtt érdemes egy elkót kicserélni a TV-ben! Ez a képeltérítő csatlakozója mellet van, egy nagy méretű elkó, ha jól emlékszem 1000µF 40V.
az agyufás doboz csak akkor kontaktos vagy rossz,ha csak egy vízszintes csík van a csövön.G2-őt feltekerve látható csak.Ha kontaktos érdemes kicserélni mert lehet hogy önkiforrasztó!A potit először fújd be kontakt tisztítóval úgy talán még kihúzza egy darabig!
Sziasztok!
Van egy Funai TV-2100A MK6 típusú tv-m. Ma áramszünet volt, és azóta nem lehet bekapcsolni. Eddig ha be volt dugva és a főkapcsoló be volt nyomva akkor pirosan világított a led az elején. Most nem világít.
Szia!
Ha egy tv-re gondolunk, van a tápban egy 220µF 6,3V-os kondi! Azt kell kicserélni! persze csak akkor, ha a tápban a feszültségek megvannak a primer oldalon!
A panelon 1db 220µF 6,3 Voltos kondit találtam, a képen bejelöltem az ic mellett. Azt kicseréltem, de semmi változás. (a biztosíték is jó, 230 is bemegy)
A képen melyik részen van a tápegység?
sikerült közben megcsinálnom. Az egyik 100µF/25V kondi volt a rossz.
Szia
Izzos modszerel tapogasd le,hogy a tap a gaz,de leso korben tap tranyo,es sorkimeno tranyo vizsga legyen
Szia!
A kavarc frekije 4433.619kHz (JA18A). Ezt kellene kicserélni, és jobb esetben megszűnik a kép fekete-fehér - szines váltogatása?
jesssz!
beijing 8303 TV
Kicseréltem a kvarcot egy (bontott) másikra. A jelenség ugyanaz maradt. Mi okozhatja a kép feketefehér-szines villódzását? Van a hangolópanelon egy kapcsoló (AFC SW) ami benyomódna, ha rárakom az előlapját a csatornahangolónak, a benyomópöcök ki van törve, tehát sose nyomódik be. Ha benyomom elmegy a kép, nem tudom van-e köze a problémához. Mire való az a kapcsoló?
Sajnos ez volt a megérzésem.Valamikor régen volt egy olyan megoldás,hogy beépítettem egy forgókondit a kvarc mellé,de ez már régen volt.Valami grundig panelról koppintottam.Nem szeretek a levegőbe lövöldözni,de mostmár meg kellene nézni az ic tápját szűrő kondit plussz a mellette levő és az ic-kiszolgáló egyéb elkókat is valamint ellenőrizni a homokvár impulzust is.Először a kondis megoldást javaslom.Ha kell megnézem én is valami rajzon.Az a benyomópöcök lenne az AFC ,ez a régi készülékeken még manuális volt.Ha benyomod és elmegy a kép akkor valószínűleg a tekercsét kellene újrahangolni.Ám ha eddig nem hangolódott el a készülék én ezzel nem foglalkoznék egyenlőre a helyedben.Jó munkát!
sziasztok lenne itt egy kis gondom egy TVvel. egy Tesla-Rubin C391D ötvözetről lenne szó. a programokat igen nehézkes beállítani es ha netalán sikerul is nemsokra rá szétesik a kép. ja és az egész kékben virít. jo lenne egy két tipp hol is kezdjek bele köszi
Szerintem , ha van egy kis időd amíg a mesterek válaszolnak, szerezz be egy kapcsi rajzot
koszi az mar megvan csak gondoltam egy ket utmutato jol jonne h ne kotorjam szet azokat a reszeket amik esetleg jok benne de majd otthon átméregetem koszi
Udv
A szinvegfokozat felelos a kek szinert,keres szakadt ,megnyult lenalast,vagy rosz tranyot,altalabban harom van ott.A masik problema meg vagy tuner,vagy hianyzik a hangolo fesz a tunertol,33volt
Hello Mindenkinek.Eddig nem irtam,csak olvastam a topicot, és sikerült a tanécsaitokkal megjavitanom egy Continental tv t és még csak kérdeznem sem kellett,minden le volt irva,csak el kellett olvasnom . Most lenne egy monitoros kérdésem,adott egy EIZO F56 os monitor,bekapcsol,induláskor egy kis sistergés hallatszódik belöle és utánna bekapcsolva marad csak nincs kép,nincs fütés sem a képernyön.Sötétben próbáltam és az elején levö sistergéskor a képcsö belsejében villog valami.A képcsö lehet a hibás,esetleg valami más is elmehetett benne?Remélem ki lehet bogozni hogy mit akartam irni Üdv
Áthúz a cső, valószínűleg belevegősödött, esetleg attól, hogy elrepedt. Ezt csak csőcserével tudod javítani.
( A nyakán lévő panelt mindig nagyon óvatosan kell levenni és visszatenni.)
Köszi a gyors választ.Remélem hogy más nincs tönkremenve.Megpróbálok löni egy használt csövet.Remélem a sorvégtrafó nincs elmenve.
Szia!
Nézd át a sorkimenő környékét, nincs-e kiforrasztódva valamelyik alkatrész! ha a sorvégtranzisztorral párhuzamos pár nanós kondi nem érintkezik, vagy kapacitását veszti, az is szokott hasonló jelenséget produkálni!
Nincs kiforrasztodva,le ellenöriztem kapacitasmérövel a kondit, okés.
Udv
Nem a sorkimeno trafo szivarog valahol,es az latszik?
Hello.Nem a sorkimenönél szikrádzik,hanem a képcsö nyakánál látszódik hogy a képcsöben belülröl jön a fény
Itt egy rövid videó róla,nem a legjobb minöség, elöre is sorry.
Ha a csövön belül van akkor a csőnek annyi.
Szerintem nem is biztos, hogy kifizetődő egy ilyen cső cseréje.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |