Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   20 / 244
(#) milanpro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Ha nem sertelek meg,estleg.Rahagynek a Sivara ,Caston s tarsaira(made in hungary)termekekre.Kell valami jo,realis-megfizteheto arban?Tudjal bizni,legyen egy kis neve,lehetoleg ne az also kategoriasak kozott legyen?Legyenek masok is jo velemennyel a termekrol? Phonic pld ul!Az iden ugy 23-25 alkalommal voltam veluk hangositani(mikor 500,hol 1000-hol 2000,volt ,hgy 4000embernek is,2napos buli),soha semmi bajom nem volt veluk.A T.Amp rol is ugyanez elmondhato.Ha mas forumokban is estleg olvastal roluk,rossz velemennyel nem nagyon voltak,igaz? (Nem vagyok magyarorszagrol,hataron tulrol,ha estleg kersnel,ki is vagyok)
(#) milanpro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
A ladakban..P.Audio,eminence,nagyjabol.Persze a jobbakbol!Meg hasznalok,Seleniumot,Rcf et..hangfalazni.Sok sok jo hangszorom volt.Es van es lesz.

Es18 new1.jpg
    
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Ahol ez a rengeteg ember volt, megmutatod milyen cucc volt ott? Hány Watt szólt ott?
(#) milanpro válasza sound.man hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Itt ezt a fotot kaptam hirtelen!A sarga roma lany mogott egy Cerwin-Vega AB36 van,jkiseee atalakitva.
(#) milanpro válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
..azota at lett az egesz ,alakitva-jobbra cserelve.Mar szinte nem is ez a cucc!Voltak nekem is affele FS Audio szoroim es M.n.c k is. Azota,mindet lecsereltunk.Ujra lett az egesz cucc teve.
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Én ahhoz hasonló ládát építek mint ami neked van legszélén, amibe a 18"-os mélyed van. HD15 így már egyből beugrott remélem. Már lassan kész, ilyen hangszórók lesznek benne, szerinted ezt majd vihetem egy pár top-al kisebb bulikba? A végfok egy ilyen, nekem tetszik ez a végfok, ahogy tesztelgettem szépen is szól meg van benne erő, de majd szilveszterkor kiderül mit tud hosszú távon.
(#) milanpro válasza sound.man hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Itt van kis bibi! Amit latsz a legszelen,az ES18 BPH tipus,de at van kicsitt alakitva,tehat nem az eredeti.Az eredeti ugy 50Hz kornyekre van hangolva.Nekem nagyobb a nyomokamram,igy kicsivel lejjebb megyek.sokat sokat kiserleteztunk,minden meg megsziuletett a vegeredmeny,hgy melyik tipusu ladat milyen frekire,milyen hatasfokon lehet hasznalni.A szoro es a vegfokod az RH,inkabb diszkozni valo,minthgy koncertezni.a szoro bass-kozep!nem only bass-!!!vagy for sub-bass
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Nekem diszkózni kell, nem szeretek hangosítani.
(#) milanpro hozzászólása Dec 15, 2008 /
 
attol fugg a kisebb buli is mibol all..mert ez valtozo..kis buli ha vannak 50 en s kis buli ha vannak 150 en is...vagy 250 en,szamomra!
(#) milanpro válasza sound.man hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Akkor veheted!Bar nem volt szerencsem,Rh Sound termekekhez.Nallunk romaniaban,inkabb a nagyobb gyarto cegek termekei mennek,mi mar a kemeny kozep-vagy csucs kategoriat kepviseli.Persze vannak,gyengebbek is,mint mindenhol..de ki akar hangositani,az vesz valami komolyat-komolyabbat.A multko arrol szolt a helyi forum egy topikja hgy a Crown Xti szeria belepo szintu vagy nem
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Fúú hát nem tom... Majd ha teljesen kész a cucc, akkor kipróbálom mit is tud és akkor már be lehet lőni mégis hány fő az a kisebb buli. Szerintem ahhoz képest, hogy 16 éves vagyok elég jó kis cucc, majd később még fejleszteni akarom csak hát még nem dolgozom szóval nem sok pénzem van ilyen dolgokra. Remélem így érthető miért van ennyim. Valahol azért el kell kezdeni, te is írtad hogy kezdted el.
(#) sound.man válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Már megvettem.
(#) milanpro hozzászólása Dec 15, 2008 /
 
Te tudod,meddig szeretnel elmenni,mik a lehetosgeid!En amugy,2 drb 12"lengyel ikermembranos szoroval kezdtem es meg 2 hasonlo roman szoroval,egy 85literes zart ladaban,1997 ben,17 evesen!Majd somogyival es Mnc vel folytattam,mikor meg jelentek..2000 elott kb,vagy akkoriban.
(#) Zoll hozzászólása Dec 15, 2008 /
 
Szia (Sziasztok)
Úgy látom benne vagytok rendesen a témába ezért a véleményetekre, ajánlatotokra lennék kíváncsi.
Van egy 2X300W Rms végfokom amit hídban használok 8ohm mellet és kéne valami 15” vagy 18” sub ami jóféle, de nem könnyít sokat a bukszámon
(#) Andreas89 válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Üdv!
nem akarom leszólni biztos nagyon jók, de ami momentán nálam volt, lehet hogy szétvolt már hajtva és azért, vagy nemtudom miért, de az nem szólt olyan jól. Attól még lehetnek jók, lehet csak egy olyan tipus volt, és elhiszem hogy jók, mert sokhelyen látom hogy nagyobb bulikon használnak olyant, akkor pedig rossz nem lehet....
(#) milanpro válasza Zoll hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Nem fog menni! A minosegnek "jo felenek" ara van.Mar kiprobaltam.A legolcsobb egy Fs Audio tipus lenne mit tudnek ajanlani,18" 500w ,eleg massziv darab.100Euro es 150 Euro kozott kapod meg. a tipus EW18HN (asszem)
(#) Andreas89 válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Eminence mély?? erre lecsapok! mien volt??? ( 18" ? ) azokat nézegettem jó áron vannak, és jó adatokat olvasok, nekem bejön, csak senkitől nem hallottam még.. érdemes belerakni egy W-be vagy egy 1850 Folded Horn-ba?? alsó tartományba kellene nekem, olyan magas frekiig nem, szóval felette már lesz (van) egy másik rendes zárt láda....
(#) milanpro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
En sajna,nem hallok altalaban jot ezekrol.Se a Castonerol, Reflexrol,Siva ..tehat mi ilyen magyar cucc.Amugy ellenzoje nem voltam,lettem! Kiprobaltam oket,mellesleg ha nem volt az enyem dolgoztam hangtechnikai uzletbe..igy volt lehetosegem behallgatni oket.Tehat,nekem nem kellene.Hasonlo arban,mar lehet venni jobbakat Ahgy olvasom,ott nallatok,magyarorszagon is sokan blamaljak,negativan velemenyeznek roluk.
(#) milanpro válasza Andreas89 hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Eminence melysugarzorol nem beszelek,vagy melyladaimban sem hasznalom,nem tudom epp honnan olvasod.irtam EW18HN tipusu FS Audio termekrol,meg!
(#) Andreas89 válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
Még azt szeretném kérdezni hogy ami a képen van szétszedve mély az mien fajta?? lehet tudni róla valamit??

"A ladakban..P.Audio,eminence,nagyjabol.Persze a jobbakbol!Meg hasznalok,Seleniumot,Rcf et..hangfalazni.Sok sok jo hangszorom volt.Es van es lesz."
(#) milanpro hozzászólása Dec 15, 2008 /
 
Az emlitett bass tolcserekbe,hgy irjam igy a dragabb vagy a megdragabb tipusu szorokat hasznalhatod. a www.speakerplans.com on,megtalahatod!Rengeteg kep es info van rolluk.A tolcseres bass ladak specialis szorokat igenyelnek!Ez kulon kategoria.
(#) Andreas89 válasza milanpro hozzászólására (») Dec 15, 2008 /
 
igen onnan lestem énis
(#) milanpro válasza Bassmester hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Semmifelekepp nem ajanlanam tolcseres ladaba(lasd technikai adatok).Nagy teljesitmenyen zizeg-zorog,a ragasztasok(ami nekem volt)eleg elfuseralt volt.lightosabb hasznalatra,kisebb diszkoban(bassrefi ladaban)szerintem megtenne!Mely-kozepnek is elmegy.Egy tokosebb driverrel,2"torkolatuval(pld ul Bmd 750 ,P.Audio)
(#) hbal válasza milanpro hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Ha Crown, akkor Macro-Tech!
Talán a legolcsóbb az XLS sorozat. XTi már rendelkezik beépített DSP-vel, ez már tükröződik az árában is.

Bővebben: Crown
(#) djyuri válasza milanpro hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
HY
én egy ilyet próbálok ki jövőre:
Bővebben: Link

A ragasztásokra gondoltam megkérdezem,hogy ennél is fennállhat a gond?

csak szubra kéne.....max 100-140Hz...de nem több
(#) milanpro válasza djyuri hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
A HANGSZOROROL IRTAM HGY "ZIZEG-ZOROG"NEM A LADAROL! Es a sub mit szertnel SD18 tipusu szoroval mar nem nagyon hiszem ,hgy ki vitelezed,ugyanis ez a tipus 1)hgy amerikaban kaphato2)hgy mar nem gyartjak! S barmilyen szorot a lada nem fogad be!!!Nezzel utanna,.meg mivel tuod szerelni a ladat,P.Audio tol van meg SD18 EL is.Talan ezt ha megkapod.Van magyarorszagon is P.Audio forgalmazo,nemregiben beszeltem vele.Nalla kell erdeklodni.Itt nallunk Ellentetbe az SD18 al, az SD18 EL bekerult az orszagba.
(#) milanpro válasza hbal hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Az Xls series=Phonic max=T amp ta series=Tapco by Mackie..stb Ez vegfokok,nem proccesszorok nem EQ k stb! VEGFOKOK!Semmi x tra.
(#) karpi válasza pl13 hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Elektromos( erosito) dinamika,Hangszer dinamika, eloadasmod dinamika ..szoval van belole egy par...es mind figyelembe kene venni .

Egyutas ( szelessavu) audio- erosito ,kivezerelhetesi problema .

Van egy erosito raadjuk az abraban lathato jelet , mi fog tortenni ?

Ha a basszust a maximumra akarjuk erositeni , a kozep es magas hangok mar regg teljessen el vannak torzitva !!!

Tehat egyutas vegerositio rendszerben (szelessavu ) a basszusnak nem tudjuk a teljes kivezerelheto tartomany maximumat kihasznalni !!.

A basszus hullamon "lovaglo" jozep es magas hullamok mar reg torzitva lesznek mikor a basszus meg csak a kb. 50% ot tullepi.( zenei anyagtol fugg).

Megoldas az electronikus Xover hasznalata ( nem a passzis Xover ,vagyis hangvaltoszuro)

Az elektronikus Xover utan a szetvalasztott savokat kulon a celra tervezett erositokkel es hangszorokkal a maximumig kihasznalhatjuk , nem keveredik ossze vissza egy hangszoroba tobb jel es fazis tolas se keletkezik mind a passziv szurokbe a mely es a magas kozott.
vegeredmeny relativ kisebb erovel sokkal jobb minoseg es nagyobb ero , kisebb befektetes.

Utana lehet szamitani .

Az abran a basszust megprobaltam berajzolni , egy kicsit csunya de kb. igy kene kinezzen.
A ket kek szinu hatarvonalat tekintsuk a maximalis kivezerelhetosegi szintnek , onnan mar hatarolas es toezitas/vagas.( telitodnek a vegtranyok)

wav001.jpg
    
(#) milanpro válasza karpi hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Igen,pontosan igy!Nallam ez is igy is van!Minden frekiire kulon vegfokot es kulon hangdobozt.A rendszerem 3 utas.De az "elektronikus crossover"amit hasznalok rendelkezik egy 4 ik uttal is ez a sub ra vonatkozik.Monitorozasnal vannak full-range (teljes frekvenciat sugarzo)dobozaim,2 utasak.Nemregiben felujitottam 2 dobozt,2drb 15"mely kozep sugarzo+1"torkolatu,magas hang sugarzo.Jonak jo,helytol fugg,elhelyezestol,hgy hgyan szol.De az igazi az ha ihu is melyladaval van ki egeszitve.

SP_A0259.jpg
    
(#) djyuri válasza milanpro hozzászólására (») Dec 16, 2008 /
 
Ok!

Ezt nem is figyeltem! Köszönöm!


ui.: Mi jó egy hangfalnak?...ha a mélysége a nagyobb vagy a szélessége? 5-5 cm a difi...rossz oldallapot rendeltem és most át kéne építeni a ládámat,ami már megvan....vagy inkább hagyjam idénre és várjam meg,amíg jövőre kapok másik oldallapot....?


Köszi
Következő: »»   20 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem