Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Távírányítható bemenetválasztó erősítőhöz
Témaindító: Gipszi Jakab 2, idő: Júl 17, 2006
Témakörök:
Kellemes Napot Minden Kedves ittlévő szakembernek,amatőrnek !
![]() Azzal a problémával fordulnék hozzátok,hogy van egy házilag kivitelezett 2 X 50 Wattos Quad erölködő. Kellene hozzá készítenem egy 8 ![]() Bár valószínű nem úszom meg a Pic-ket ![]() ![]() Keresek ezen erősítőhöz spectrogram rajzot is ![]() ![]() Keresek VU méter illesztést is ![]() Hangszóró védelemt. Azért ennyi mindent mert referenci munka lenne van rá 4-5 hónapom hogy összehozza de most nyáron jobban ráérek és szeretném minél hamarabb befejezni ![]() A segítséget előre is köszönöm..... Janno
mi segítünk, te meg eladod ? szép..
![]() amugy ajánlom a saa1250 adó és saa1251 vevő párost 64 ch-es infra táv. adó-vevő. én ennek a kis tesójából csinálom, saa1350 és 1351-el. ez 32 ch-s. üdv a másik, hogy minden kérdésed re van válasz, lásd a keresőt!
nem eladásra menne a cucc !
Azért referencia mert ugyebár jó dolog ha az ember a hobbijából is megél egy kicsit. A Qvadok jól mennek errefele ezzel nincs is gond de jó dolog egy olyan készüléket mutatni ami kicsit többet tud ![]() Nekem is jól jönne egy távvezérelt bemenet válaztó mert megmondom lusta vagyok a PC-met birizgáni ha filmet nézek .... ![]() ![]()
Szia!
A helyzet az, hogy magyarországon még nem kapható az RF kommunikációban használ H en/dekóderek infrás változata, ezért marad a PIC. Én azt mondom, ne félj tőle. Csodálatos dolgokat lehet velük csinálni. Ezen a linken találhatsz pár pofon egyszerű megoldást. Ha nem értesz a PIC-hez az sem baj, mert egy pár ellenállásból álló programozót összeraksz próbapanelon és beégeted a programot. Nem nagyon kell hozzányúlni. De ha komolyabbat akarsz, akkor ez elkerülhetetlen. A bemenetválasztásra én sima reléket javasolnék, mivel egyrészt csak sztereo jeled van, másrészt a TDA audio switch-einek a kezeléséhet megint valami proci szükséges. Hangerőre megint valami digit potmétert raknék, DS / MAX akárhányast... Ezt a részét az itt tanyázó Audiofil fórumozók meg tudják mondani. Ha ezek megvannak, akkor a némítás már adja magát... Spektrum analizátort programból legkönnyebben FFT-vel tudsz csinálni. Ez jár a legkissebb költséggel (matrixba kötött led-ek, nincsenek szűrő alkatrészek.) FFT = Fast Fourier Transform A VU meter illesztés megint egyszerű, UAA270-et használsz. És a legfelső ledjét kicseréled nagyfényerejű víztiszta kék led-re... Hangfalvédő kapcsolást találsz az oldalon azt hiszem dBase csinált egyet, és fennt van a kapcsolás a kapcsolások rovatban... Elöljáróban ennyi... De várd meg az audiofil társaim javaslatait is...
Sajna én nem vagyok egy PIC guru !ha már programoznom kell maradok a HTML-nél ,Flas-nél de úgy látom nem úszom meg,hogy a PIC-kek világába bele ne ártsam magam : )
Viszont akkor adódik a kérdés PIC-kel de hogyan ![]() ![]() ![]() Szépek a FFT kijelzők de emellé is PIC-ben kell az illesztést megírni !!!!! ![]() Help kedves társaim !!! :yes: :yes:
Nem TFT, hanem FFT
![]() ![]()
"Keresek ezen erősítőhöz spectrogram rajzot "
Nem ócsó ![]() ![]() http://www.freeweb.hu/bss/index.php?id=42 spectrogram analóg rendszerrel De ezt itt is elkezdték bőszen csinálni vmelyik topicban foglalkoznak vele .. nyák terv is van .. csak keressé ráá itt a linkre a topickon belül ... Magán a BSS oldalon is van nyák terv ![]() Idézet: „amugy ajánlom a saa1250 adó és saa1251 vevő párost 64 ch-es infra táv. adó-vevő.” Idézet: „én ennek a kis tesójából csinálom, saa1350 és 1351-el. ez 32 ch-s.” El tudnád küldeni ezeket az adatlapokat? pbalazs.pb@gmail.com Köszi.
nincs adatlapom! CSAK magyar részletes leírás van az ic-kről.
amiket megtalálsz a: modul tv keszulekek szervizkonyve 2.djvu modul tv keszulekek szervizkonyve 3.djvu optoelektronikai hobby.djvu könyvekben! üdv
Kedves hobbi elektronikával foglalkozók,Mesterek
![]() PIC mikrokontrollerel nem lehet esetleg megoldani egy IR távvezérlőt 1-9 csati (Phono,Tape1,Tape2,CD,DVD,Video,Pc,Radio,Rec), Vol+/-,Mute ? ![]() A Quad időközben elkészült ![]() Nagyon szép hangja van ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Csak a bemenetálasztót kellene valahogy megcsinálni ,és a hangszinszabályzót 10Hz-22Khz-ig ![]() ![]() ![]() És a kijelzőt ![]() ![]() ![]()
Heló!
Nem értem, hogy minek kell annyi gomb a távirányítón, ahány bemenete van az erősítőnek. Miért nem elég egy gomb, amivel lehetne léptetni a bemenetválasztót. Lenne az előlapon egy 7 szegmenses kijelző, amin kiírná, hogy éppen melyik bemeneten lévő cucc szól, vagy lenne 8 led, és az világítana, amelyik aktív. Szerintem ez sokkal jobb megoldás lenne, mint 8 gomb a távirányítón.
Igazad van a 7szegmenses kijelzővel valószínű ezt választom az erősítőn visszajelzésként bár a ledes megoldás sem rossz
![]() ![]() tud valaki TFT-t amit lehet spectrum analizátorként használni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() bizony bizony ugy néz ki a PIC az PIC bele kell ásnom magam a programozásába de én biza hüle vagyok ehez !!! Mégt életemben nem vettem PIC-et és azt sem tudom eszik e vagy isszák ![]() Mit kell abba írni ![]() Nos akkor kérdés hogyan ? Mert sima bemenet választó kapcsolást találtam már de az nem távvezérelhető ![]() Viszont feltétlen jó lenne ha IR vagy RF módon távirányítható lenne a cucc ![]()
Bocsi nem TFT hanem FFT
![]()
ez engem érdekelne
![]() ![]() bővebben kicsit tudsz róla vmit? ![]()
Én 4 bemenetűt csináltam TDA1029 IC-vel.
A kijelzés egy régi pénztárgép 13 digites 7 szegmenses fluoreszcens kijelzője. Ez ki tudja írni az aktuális hangerőt (0-99) és az aktuális csatorna sorszámát (1-4), plusz még a kivezérlést is jelzi. A távirányítóm rádiós, 4 gomb van rajta: stand-by, hagerő+,-, meg a scatorna léptetés körbe: 1-2-3-4-1-2... Szerintem is felelsleges több gomb. Ja, és nincs benne mikrokontroller! (csak kb.30 db IC ![]()
tda1029-em van! engem a léptető érdekelne 1 gombbal..
"pénztárgép" nekem is van sőőt van 14 szegmenses 16 karakteres kijelzőm is ![]()
Kapcs rajzot nem tudok küldeni, mert akkor még nem gépen terveztem ezeket.
De ahogy nézem a doksit, csak egy "futófény IC" kell a választó lábakra és kész. A "futófényt" meg nyomógombbal lépteted és resetelet 5-ről.
oxi
![]() bár pl a 4017-esnek 10 lába(kimenet) van abból 3-t csinálni ![]() esetleg 4 lába ok: 1 > 2 > 3, a 4dik láb meg a 2-esre így oda-vissza megy, de a többi lábbal mi lesz? ![]() ![]()
Szerintem oda-vissz sokkal logikátlanabb, meg bonyolultabb is, de ez a te dolgod.
A többi lábat nem használod, és kész. Arra figyelj, hogy a TDA1029 bemenet válastó lábai logikai "0" aktívak. Idézet: „A többi lábat nem használod, és kész.” ok, pl a 3-s láb aktív.. a következő melyik lesz?? az 1 es??? vagy végig kell nyomkodni 4,5,6,7,8,9,10 és utána az 1?? sorry, de ez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idézet: „logikai "0" aktívak.” nah meg ez is?? én sima kapcsolóval kapcsoltam rá a tápot. ![]() ![]()
Nem kell 10-ig, hanem az 5-ös kimenetet rákötöd a resetre és akkor 1-2-3-4-1-2... lesz.
De csinálhatod úgy is, hogy bináris számláló, utána meg egy bin -> dec dekóder, olyan, aminek "0" aktív a kimenete. Természetesen ez is 5-ről reseteljen. Vagy nem TDA1029-et használsz, hanem pl. CD4052-t. Ennek pozitív logikájú bináris vezérlés kell, nem kell resetelni sem. Választék van bőven, csak tudj dönteni ![]()
Sajnos rajzot egyenlőre nem tudok adni, mert én is csak láttam egy erősítőben. Ha összefutok a gyerekkel, akkor elkérem a rajzot tőle.
áhh oks szal resetre
![]() amugy a logikai "0" ? az "L" Low nem? a 4017 meg "H" kimenetű ![]() a tda1029-nek meg "H" színt kell, hogy kapcsoljon.
okés várom
![]() Idézet: „A BSS-en találtam ezt a rajzot: RAJZ” maradok a tda-nál ![]() Idézet: „amugy a logikai "0" ? az "L" Low nem?” igen Idézet: „a 4017 meg "H" kimenetű” igen Idézet: „a tda1029-nek meg "H" színt kell, hogy kapcsoljon” NEM! Nézd meg még egyszer az adatlapot ![]() akkor a 4017 kimenetére ellenállással 1 tranyó, ami földre húzza vagy HEX inverter(H to L ![]()
Szerintem 4 tranzisztor kisebb helyet foglal, de mindegyik megoldás működik.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |