Fórum témák
» Több friss téma |
nem lehet egy egyszeru valasz???/ mindig igy fel vagytok paprikazva miii ti tudtok minindent ? hogy az en hazam vagy sem az az en bajom en csak egy kis fel vilagositast kertem nem ocsarolast na haaaaat??? :help: t
Idézet: „hogy az en hazam vagy sem az az en bajom” Nem a te bajod, hanem azé, akit veszélyeztetsz azzal, hogy olyasmit akarsz csinálni, amihez nem értesz. Ez annyira alap dolog, hogy ha ezt nem tudod, akkor vajon még miket nem tudsz, amit tudni kell egy ilyenhez? Vezetékek keresztmetszete, vezetékek szine, biztosíték értéke, stb.
ad1.: egyszerűen szembesíteni akartalak azzal, hogy nem tudatosítod, milyen veszélyes dolgot akarsz véghez vinni.
ad2.: egyáltalán nem vagyok/vagyunk felpaprikázva. Hogy te hogy vagy, azt te tudod. ad3: az, hogy a te házad vagy sem (most már tudjuk, hogy nem) az nem csak a te bajod, hanem mindenkié, aki ott megfordul: nem tudhatják, hogy estleges kontár szerelés miatt életveszélyben vannak. ad4.: Nem ócsárolt itt téged senki, te se ócsárold azokat, akik akár ""sokkolás" árán is meg akarják akadályozni, hogy --megmondom egyenesen-- hülyeségbe fogj. ad5:Elektromos berendezés szerelését csak szakképzett személy végezhet. Idegen tulajdonú berendezéseken még azok se mindannyian, hanem csak az azzal megbízott személyek. ad6: Minden tanácsunk ingyenes és én személy szerint nem várok érte köszönetet. Nekem az is elég, ha életben maradsz és ne kelljen az életedet abban a tudatban leélned, hogy miattad halt meg valaki. Van baj enélkül is elég. MOn (és szerintem másutt is) mindenki azt hiszi, hogy ért a focihoz és a villanyszereléshez (a neten találtam). Sok sikert kívánok neked, s ne kívánd, hogy vitázzak veled, nincs rá időm.
Mivel válaszoltál, illik viszonozni. Valóban még nem ócsárolt senki, de most én megteszem: Megpróbálhatnál helyesen írni, vagy kalapáccsal ütögeted a billentyűzetet?
A másik dolog, amiért ilyen válaszokat kaptál, egy szakavatott villanyszerelőnek előbb sok mindent meg kell tanulnia, mielőtt hozzányúlhat a veszélyes berendezésekhez. A lépcsőházi világítás is lehet veszélyes. A Te szövegedből így távolról úgy tűnik, hogy nem vagy eléggé iskolázott az ilyen szerelésekhez. Azt javaslom, keress a közeletekben egy megbízható villanyszerelőt, ő rajz nélkül is tudni fogja mit kell csinálnia.
Kedves "barkácsoló" úr! Ez valóban olyan dolog, amit szakemberre kéne bízni! A villanyszerelés nem arról szól, hogy lámpát rakok föl egy kapcsolóval és örvendezek, amikor működik, hanem ez mögött szabványok és különböző műszaki intézkedések tömkelege van, amelyekről ha olvasgatnál különböző szaklapokban, rájönnél, hogy nem is olyan egyszerű a dolog.
Sziasztok!
Ma ÉV mérés volt nálunk. Két éve átadott szerelést utólag átvettek (volna)... Nah, mikor az egyik Daf-ra rámértek, bekapcsolt a fénycső világítás! Ezek után volt rá egy ezresem, hogy ha felkapcsolom a szóban forgó fénycső armatúrát, megjelenik a védővezetőn a fázis. Megnyertem. A gond az, hogy gipszkartonba van csomagolva az egész szerelés, garancia nyilván nincs már (szerintem a kivitelező cég is megszűnt), jól sejtem, hogy a legegyszerűbb megoldás, ha új nyomvonalon külső szereléssel újrakábelezem az érintett kört?
Szia én villanyszerelő vagyok és mások szerint nem is rossz a tanácsom a kővetkező 1 meg kéne nézni hogy ahogy kartonoztak nem csavartak e vezetékbe,rögzítő csavart ezt nagyon egyszerűen meg lehet nézni ha karton a menyezet akkor a karton alja egyvonalban van e kötődobozzal mert ha igen és MM fallal van szerelve lehet hogy eltrafálták, ha az oldalfal karton akkor is meg kellene nézni mondjuk egy hejségen belül hol hejezkednek el a kötő dobozok és hogy nem csavaroztak bele a nyomvonalba.Ha ez nem jön be akkor ujra kell szerelni vagy Mcs 1 es csatornával Vagy Mcs 2 es sel most jut eszembe ki lehetne mérni az egészet Pl ha találnál egy rögzítö csavati ami a karton alatt lévő profilba megy elméletileg tudnál rajta feszt mérni mert az egész egy nagy keret és marha jól vezeti az áramot :yes:
Szia van megoldás réz és alu összekőtésére Wago kőtőelem és kell hozzá venni speckó zsirt azzall f@sza lessz
koszi benny
Szia!
Értem, mit mondasz, de az a helyzet, hogy NINCS kötődoboz a gipszkartonban! Viszont minden szerelvényhez egy szál 3x1,5-es MBCu kábel érkezik, ergo jó eséllyel elburkolták a kötéseket. Amúgy szerintem is egy csavar lehet a bűnös, de mivel átfűzni nem lehet a szakaszt, azt hiszem marad a csatornázás... Tényleg! Egyszeresen szigetelt kábelt (MCu) elvileg ugye nem lehet csatornába tenni?
Szia miért ne lehetne nyugodtan beleteheted de ahoz ugy kell csatornázni hogy a szerelvényeknél se látszódjon ki a vezeték, én nem szoktam igy csatornázni de hallottam már hogy valaki az ismerőseim közűl szerelt már igy ,én szivesebben szerelek MBCU 3X1.5 kábellel kicsit nehezebb de szabájosabb hozzá Wago kötőelem és f@sza minden
szia!
miért szereted a VAGO-t? szerintem a világitásban / fénycsövek / se állja meg a helyét. mindig cserélni hivnak...1,,2 év után.
Szia a Wagot azért szeretem mert gyorsan egyszerüen, és elég jól lehet vele kötni pláne az új fajtával amit ki lehet nyitni egy nagy hátránya van hogy drága .A vénycső villágítás meg (szerintem )nem rossz mert nincs árnyékolás és sokkal természetesebb a fény szine ha jól válogatod össze a csöveket de természetesen van drágább jobb is csak pénztárca függö
MBCu 3x1,5 a csatornába?? Akkor inkább az MT, az MBCu nagyon kemény ahhoz, hogy hajlítgassam az íveknél, ráadásul drágább is.
Szia!
A fénycső részt teljesen félreértetted: mert a fénycsöves részekből kell kidobnom legelőször a Wago-t / szét ég a le-fel kapcsolásoktól. / azt tapasztaltam 3-5 A felett kerülendő ! ! . IGAZ gyorsan lehet vele dolgozni.
A Wago kötőelem nagyon megbízható, rézvezetékeknél iszonyatosan bírja a terhelést, Alumíniumvezetékeknél szigorúan használni kell a hozzá való zsírt, amely megakadályozza az oxidációt.
Csak ne felejtsük el, hogy sokan "utángyártják" és ezért a minősége nem mindig megfelelő. Az eredeti meg elég drága. Én személy szerint nem szeretem, de nem gondolom, hogy rossz volna.
Én a csavaros kötőelemeket preferálom és a ( a profik most ne figyeljenek! ) hagyományos sodrott/forrasztott kötéseket, szigorúan tömör rézvezető esetében! -szerintem-
Wago az Wago. Az utángyártott kötőelem
(pl.: weidmüller) már nincs olyan minőségű. Abban is egyetértünk, hogy az összecsavart leforrasztott kötés is első osztályú. (szerintem a legjobb.)
Igazad van azt nem Wago néven árulják csak a köznyelvben mindegyik "wago".
A Wagot én se szeretem/ nem merem alkalmazni. Iszonyat kicsi felületen érintkezik a vezetékkel. A csokit már jobban előnyben részesítem.
A forrasztás is jó, bár nem szabványos. Szerintem családi házakban nem folyik akkora áram, hogy megolvassza a forrasztást, és kifolyjon. Ezt szerintem az iparba szánták. Ott tényleg folynak akkora áramok, hogy megolvaszthatják a cint.
Sziasztok!
SAJNA A forrasztást -szabványon kivülinek minősitette "VALAMELYIK ÉPESZŰ " a CENELEC-ből. Pedig nemrég bontottam ki 1 templomot: előttem 1911-ben szerelték, minden vezeték forrasztva volt azóta a terhelés meg a 25X e lett. / villanyfűtés / A vezetékek szigetelései megégtek , de a kötések ma is jók +a szigszalag sem szineződött el /szürke vásznas valamiból készült / A mai kötőelemeket meg garancia időben cserélem! ! De másnk más véleménye .... UI: háztartásokban is folyhat nagy áram : a 12V világitás fővezetéke 63A-s kismegszakitóval?
Számítógéphez árult túlfeszültségvédős hoszabbítókon szokott lenni 10A-es biztosíték is, de hogy mennyire megbízható, fogalmam sincs.
Szia!
Kapcsolóst, meg túlfeszvédőst láttam, de kismegszakítóst még soha. Még barkácsáruházakban sem.
Hello!
A németek (SIEMENS), hoztak hozzánk annak idején ilyeneket, még háromfázisút is, valamint ÉV reléset is. Szóval létezik ez, de hol, azt nem tudom. üdv! proli007
Szia!
Potyónál a két pont, amiket én vettem túlfeszvédős elosztókat, mindegyikben van egy 10A-es kismegszakító!
Nagy multikban vettem, de idáig kb. 6-8 különböző típust vettem és mindegyikben volt.
Üdv mindenkinek.
Gondoltam itt felteszek egy kérdést!!!Keresgetek pontos választ de még nem találtam meg a megfelelőt.Remélem itt tud valaki segíteni!Adott egy panel lakás,sok konektorral.Adott egy kétpólusú feszvizsgáló.120-500V-ig használható.120,240,440 V beosztással AC esetén!Na most a bibi az hogy a konektor bármely részére teszem,mindenhol feszültség jelentkezik.Fázis-nulla,nulla-föld,fázis-föld.Frankón mindenhol folyó áram.De mondjuk nulla-föld esetén csak 120V-ot mér(jelez)!!!!.Végigmértem mindent,mindenhol.Nem tom de valami nagyon nem jó,csak nem tudom mi és hol.Ha tud valaki segíteni megköszönöm.
Föld-fázis között mit mutat?
De ilyen "műszerrel" én nem állnék neki bármit szerelni. Ahhoz rendes műszer kell, próbalámpa, stb.
Föld-fázis közt rendes 240-világít.Amúgy eddig nagyon jól működik,szeretem használni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |