Fórum témák
» Több friss téma |
Oszgab küldenél egy képet at erőlködő belsejéről?
Nem hiszem el, hogy hogy fog ez beleférni... ![]()
hali.
Mivel a trafó az egy számítógépházban kapott helyet (az elég ronda... majd lesz más ha táérek ![]() üdv.
Értem!
![]() Bár mondjuk nekem befér minden úgy néz ki... Amúgy megépítettem és volt egy átkötés, amit a 20 átnézés után sem vettem észre, szóval aranyos ívfény volt megint ![]() ![]()
Hello!
Például helyes működés esetén, így: - Ha az On nyomógombot megnyomjuk, a zöld Led világít. - Ha elengedjük, akkor is tovább világít, mert a GS kapacitás megtartja a töltést jó ideig. - Ha megnyomjuk az Off gombot, a zöld Led kialszik. - Ha elengedjük az Off gombot, akkor is sötét marad a Zöld Led. - Ha a piros Led ég, gate körben hiba van. üdv! proli007
Basszus asszem kezdem a dolgokat érteni
![]() Ha kész lesz a cucc, akkor akik igényt tartanak rá és segítettek alkalmuk lesz egy ingyen sört elfogyasztani(vagy bort vagy pálinkát ![]() ![]() Kössz proli007 ![]()
Hello!
Ha már lúd, legyen kövér... Módosítottam, hogy P csatornás is vizsgálható legyen vele. üdv! proli007
Na akkor az n-fetek jók, de a p-fetek... félig.
A zöld led világít, ha megnyomom a bekapcsot, viszont ha megnyomom a ki gombot akkor csak elhalványul, de mikor elengedem ki is alszik. Most akkor ez nekem jó vagy rossz?
Hello!
A PFet-et, csak az új kapcsolással nézheted meg, mert a tápnál polaritást kell váltani! (azaz a zöld semmi esetre sem világíthat, csak a sárga.) üdv! proli007
Ha lehetek öszinte akkort én kicserélném a erősitöbe a 2n3055 ötöket mind egy szálig és végig mérném az összes félvezetöt
![]() ![]()
Az számít?
Hirtelen csak két zöldet találtam, amiket más-más irányba kötöttem be. És igen, a polaritást cseréltem. (az összeset az utóbbi kapcsolással "mértem") @inperion: Köszi, az már megtörtént, ugyan az a projektem most pihen, de azt tudom, hogy a cucc már működik, csak valahol feltehetően gerjed...
Hello!
Akkor gyanús a dolog, mert N és P csatornásan is azonos viselkedést kellene mutatnia. (Csak hogy a zöldre hivatkoztál, azt hittem az elsővel mérted. Természetesen nem számít a szín. csak a polaritás változik, a FET GDS bekötése nem!) üdv! proli007
Az nem lehet, hogy mivel gombok helyett drótokat használtam melyeket fogtam és a kezem elektromosan megosztotta a vezetéket?
![]()
Hello!
Idézet: „ha megnyomom a ki gombot akkor csak elhalványul, de mikor elengedem ki is alszik” Sajnos ez ellent mond ennek az elméletnek. Mert ha fordítva lenne.... Persze itt tapizni a vezetéket nem lehet. Mert a kezeddel is simán ki-be "kapcsolható" a tranyó. üdv! proli007
De szigetelésen át fogtam meg.
De nem hinném, hogy a gomb sokat javítana, ugyanis az n-fet már 10cm-ről érzékelte, hogy közelítek ![]()
heló mindenki tegnap kaptam egy AET - 453 tipusu erölködöt kicsit mostoha állapotban volt szegényke kitakaritotam jó csomó szemét volt benne 15 évig ált egy garázsban igazábol szeretném felujitani és ehez szeretnék egy kicsi seggitséget n em tudom mi lehet igazábol a baja kicseréltem rajta a bejövö csatlakozokbol néhányat de sajnos elöte is meg miután kicseréltem öket rca ajzatra gerjedt erösen már a potméter mozditása elöt is kérem valaki aki már javitott ilye t segitsen hogy feltámaszthasam szegényt köszi killa keszthely
Rajzzal tudlak segíteni.
Háát nehéz ügy nem mai darab már szegényke. Nekem is van, de amikor meghalt benne a végfok egyszerűen nem tudtam vele mit kezdeni csináltam bele másikat.
Kondenzátorok cseréjével próbálokzhatsz, de nem biztos hogy egyszerű lessz bele ilyen kondikat szerezni. Ha volna oszcilloszkópod akkor könnyebben megtalálnád a gerjedés forrását.
Na hali!
Kicseréltem az összes tranzisztort, de most már következetesen bekötöttem a + és - ágba egy-egy izzót. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ha valaki még válaszolna karácsony előtt azt megköszönném... ![]() ![]()
Sziasztok!
Kezembe került egy SABA 8120 típusú quadro erősítő, melyben 8 db 2n3055 tranzisztor dolgozik. Az előző tulajdonos eléggé barbár módon kikötötte belőle a rádiót, s sima erősítőként használta, míg ki nem lőtte. Sikerült már az egyik oldalt megcsinálni, viszont a másik oldalt -10 V feszültség jön ki. Egy oldalon négy tranzisztor van és ebből kettő piszkosul melegszik. Tudnátok adni támpontot, hogy ha beteszem a multiméterbe a tranyók lábait, akkor milyen értékek azok, melyek jók?
Hello!
- A multiméterrel, (ha a báta mérésre gondoltál) nem igazán tudod a 2N3055-öt megnézni, legfeljebb dióda állásban a "belső diódákat". Viszont két ellenállással és egy táppal már megnézhető a működése. - Általában nem az szokott rossz lenni ami melegszik. üdv! proli007
a melegedést úgy értettem, hogy a jó oldal 4, + a másik oldal 2 tranzisztorja sima zenehallgatás során nem melegszik, viszont a maradék kettő tranzisztor 10 perc után süt... Kitérnél nekem arra, hogy a kettő ellenállást és a tápegységet hogy kötögessem össze a tranzisztorral? Előre is nagyon köszönöm szépen!
![]()
Szia!
Miért ne tudná a tranzisztor ß-ját mérni? Én is mostanában sokat méregettem 2N3055-öt multival. Persze jó a diódavizsgáló mód is, de a ß mérés megoldható 3 darab pár centis tömör vezetékkel meg három krokodilcsipesszel (esetleg ruhacsipesz is jó lehet ![]() ![]() (proli007, ne sértődj meg! Csak ne rettentsen el minket az, hogy nem megy bele a multi aljzatába közvetlenül a tranyó... Keményebbek vagyunk mi annál ![]() Üdv: FazksG
én is erre gondoltam, amit Te írtál, azonban a multiméteren körülbelül mi az az érték, ami jó? mert hiába kötöm á, ha csak látok egy számot, de nem tudok semmit sem kezdeni vele...
![]() ![]()
Az áramerősítési tényező erősen függ a tranzisztor áramától, a multiméter pedig hihetetlenül kis árammal mér ezért többet fogsz mérni mint amit a tranzisztor pár A-es áram mellett tud.
Hello!
Szó nincs arról mi hova nem megy be..! ![]() Amit Dudus ír az a lényeg, és így a mért értéknek köze sincs a tranyóhoz. Valamikor azzal szórakoztunk, hogy a rossz tranyó kalapját levágtuk, és belebarkácsoltunk egy kicsit. Amikor a kolléga megmérte, minden jónak tűnt. csak aztán mikor az áramkörbe került úgy el szállt mint a zászló. Aztán lecsesztük, hogy eltolta a drága tranyót.. Annak meg csak izzadt a füle ![]() Hát ezért nem mérünk multival bétát... üdv! proli007
Illetve mérünk , csak tudjuk, mire jó amit kapunk
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |