Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EWB

Témaindító: 021, idő: Dec 16, 2005
Lapozás: OK   4 / 7
(#) bögyik87 hozzászólása Ápr 1, 2008 /

Na már villog csak nem felvátva
(#) PCB válasza bögyik87 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Idézet:
„nem felvátva”

NEM felvátva :violent:

Helló sajnos az a vilogás is azért volt mert váltó áramot adtam neki pég már kicseréltem az öszes alkatrészt és akkor sem csinál semmit
(#) mex válasza bögyik87 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Ez a változat indul.
Az EWB tökéletesen egyforma jellemzőkkel szimulálja az azonos tipusú alkatrészeket. Ebből aztán következik,hogy a villogó kapcsolás nem működik addig amig asszimetriát nem viszel bele,mivel ez a működésének az alapja (az egyik tranzisztor előbb kezd el vezetni mint a másik).
A valóságban nincs két egyforma alkatrész,ezért nem kell külön asszimetriát biztositani.
Itt a szimulációban ezt a feladatot egy dióda látja el.

Villogó.pdf

megcsináltam a kapcsolást a pdf de nem müködik ase valami time stepet ir ki
(#) mex válasza bögyik87 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /

Ezt irtam az előző hsz-ek egyikében!
Azt jelenti,hogy kevés a szimulációban beállitott időlépés.
Olvass vissza és járj el aszerint.
(#) bögyik87 hozzászólása Ápr 11, 2008 /

Sziastok nincs valakinek a z ewb 5.12 magyarositása mert kellene
(#) Frankye válasza bögyik87 hozzászólására (») Ápr 14, 2008 /

Tudomásom szerint nincs hozzá magyarítás, legalábbis nem találkoztam még vele.
(#) The_W hozzászólása Jún 16, 2008 /

Sziasztok
EWB 8- am van, egészpontosan a négy funkciójából(vagy minek hívjákezt) a Multisim 8 és a Ultiboard 8 van meg.
Nagyon jó program, csak épp használni nem tudom, manualt már kerestem, de nem találtam.
A kérdésem az volna, hogy, ha valaki tudja,hogy a neten hol érhető el ilyesmi, lehetőleg pdf -ben, vagy esetleg tudna ajánlani egy jó könyvet, amiből meg lehet tanulni kezelni ezt a programot, nagyon megköszönném.

Üdv: W
(#) valve válasza The_W hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Szia,

Nekem van dokumentációm, meg prezentációm is, ami bemutatja mit-hogyan, csak a legkisebb is 8Mb!
Esetleg írj egy privátot, és elküldöm mailen. Addig is itt van egy kicsi ez-meg-az a programról,..
(#) The_W válasza valve hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Privát elküldve, köszi szépen!
(#) lidi válasza The_W hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Meg még itt is van némi info:

Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) The_W válasza lidi hozzászólására (») Jún 16, 2008 /

Neked is köszönöm!
Találtam közben mégegy topicot, amit érdemes átböngészni, esetleg ha valaki később hasonló problémákkal küszködne, annak mellékelem a linket:
MultiSim 9

Üdv: W
(#) kovacstomi hozzászólása Aug 9, 2008 /

helló
Valaki elküldené nekem is ezt a programot. Köszi
(#) watt hozzászólása Aug 17, 2008 /

A Tinában van olyan objektum, ami frekit sweepel a kimenetén és utána analizálja is azt.
Az EWB5-ben nincs ilyen? A
Bode Plotter nem akar a kimenetén frekit kitolni. A tinában ezt simán megoldottam, de az meg hamisan számolja a rezonancia frekit, ezért nézném meg EWB-ben is a dolgot, csak nem megy.
Ha valakinek lenne ötlete, hálás lennék! Köszi!
(#) BB Adamsky hozzászólása Dec 24, 2008 /

Üdvözletem. Az a helyzet, hogy nemrég megszereztem az ewb egy multisim 8 nevű programját. Barátkozok vele, de gyakorlatilag nem tudom elképzelni, hogy mért nem működik egy jk tároló, amit akárhogy próbálok órajellel működtetni, nem akarja azt tenni, ami a dolga lenne. Nem tudom, hogy én csinálok-e valamit rosszul, vagy csak nem tom értelmezni a működését, a segítségeteket kérem, hátha tudtok segíteni...

Itt a képen a led folyamatosan világít, holott a lednek az órajel frekvenciájának felével villognia kellene...

nem értem, hol a hiba, talán valamit rosszul kötöttem be, vagy ilyesmi, de nem tok rájönni

előre is kössz
(#) Sir-Nyeteg válasza BB Adamsky hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Próbáld meg a gen frekvenciáját csökkenteni, hátha az segít meglátni a villogást.
(#) mex válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Biztosan segiteni fog,de rákötheti a szkópot is és mindjárt kiderülnek a dolgok. :yes:
(#) BB Adamsky hozzászólása Dec 25, 2008 /

kössz a válaszokért, megpróbáltam mindent, de sajnos nem változott semmi

oszcilloszkóppal vizsgálva szépen megy a clk-ba az órajel, kifelé pedig semmi nem jön, csak egy 1-es logikai jel...

Asszem, még sokat fogok ezzel szórakozni, főleg, hogy így karácsonyra kellett volna egy jk tárolót is tartalmazó tapskapcsolót csinálnom... késni fog, de nem adom fel!
Majd írok, ha jutok valamire
(#) Sir-Nyeteg válasza BB Adamsky hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

A másik két bemenetet is földeld le, hisz tudjuk, hogy láb levegőben nem lóghat!

Igaz, ez hiba. Leföldeltem a másik 2 bemenetet is, de így sem történik semmi változás

Viszont logikai kapukból összehoztam a működőképes jk-t, és jó is. Bár ettől úgy érzem, az IC megértéséhez nem jutottam közelebb

Ha az kell, akkor én elmagyarázom a jk tároló lényegét, bár az igazságtáblázatból ugyebár minden kiderül.
Egyébként nem tudom, hogy a két másik "bemenet" az télleg a földre kerül-e, vagyis a pr láb nemtommi

Kössz a segítséget, a logikai alapelvet értem én, csak azt nem értem, hogy a programban mért nem csinálja azt a jk IC, amit kéne... Lehet, hogy keresek valami másik progit, hátha avval működik, hátha aval többre jutok, és aztán itt is menni fog a bekötés

Te!
A "K" bemenet negálva van? Akkor a földre kösd! Nem?
(#) BB Adamsky hozzászólása Dec 28, 2008 /

Hát... nem jö össze sehogysem, akárhogy kötöm :S

izé, más még nem állt szemben evvel a problémával? vagy valaha volt már alkalma valakinek egy jk-val kapcsolatos áramkört szimulációs progival működtetni?
(#) BB Adamsky válasza Sir-Nyeteg hozzászólására (») Jan 8, 2009 /

WÁÁÁÁÁÁ

Tényleg! A preset is csak negálva volt, és azért nem villogott!!!!!!!
ahh

mostmár képes vagyok üzemeltetni végre egy azerencsétlen JK tárolót, tehát flip-flop-ot is! yeah

Hogy minek kell mindent gyárilag is negálni..

Sebaj, kössz, ha nem írtok vissza, nem is foglalkoztam volna vele többet!
(#) Szergej86 hozzászólása Feb 2, 2009 /

Sziasztok. multisimben hogy lehet lemodellezni egy gyertyát??
és a gyujtáshoz hogyan kössem be a függvénygenerátort és az oszcilloszkópot?

Előre is köszi.
(#) mex válasza Szergej86 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Gyertyát nemigazán tudsz modellezni,mert alapállapotban szakadást képvisel,de mihelyts megindul a kisülés plazma keletkezik,annak meg nagyon kicsi az ellenállása,gyakorlatilag a gyújtótrafó rövidzárban van~1ms időtartamig. Az sem világos mit akarsz elérni vele.
(#) valve válasza Szergej86 hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

Szerintem nézd meg nincs-e a LabVIEW -ben ilyesmi. A Multisim -et áramkör szimulálásra találták ki...
(#) Szergej86 válasza mex hozzászólására (») Feb 2, 2009 /

szeretném megnézni hogy mit csinál a gyújtásom csak nem tudom hogyan csináljam meg a modelljét multisimben.
Következő: »»   4 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem