Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   81 / 1274
(#) Ghoost hozzászólása Dec 24, 2008 /

Sziasztok Barataim!

Segitsetek nekem legyszives.
Szuksegem lenne, egy ORION televiziok programozasahoz hasznalatos szervizkapcsolos tavszabalyzo rajzara.
szeretnenk utanna nezni, hogy hol lehet a gond.

Elore is orokhala annak, ki segit.
Ghoost
(#) ferci válasza Jackass hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Teljes sötétségben nézd meg, látsz-e halvány izzást... a kezek a zsebben persze...
(#) sfatzoltan hozzászólása Dec 24, 2008 /

Köszönöm a segitségeteket sikerült megbütykölnöm a9.8nf kondit kicseréltem és azotais tök jol müködi mégegyszer köszi!!
(#) hátor válasza sfatzoltan hozzászólására (») Dec 24, 2008 /

Örülök hogy mükszik !
(#) Robi85 hozzászólása Dec 25, 2008 /

Sziasztok.

Van egy Grundig 55Cmes szines képcsöves tvm. Valami gázvan vele mert egyszer csak bekapcsolásnál kivágta a biztit és azota se kapcsol be. Hiába cserélem a bizti benne. Láttam egy fekete valamit ami alatt kicsit fekete a nyák. Ezvan ráirva:S+M T209 0004

Melléklet képet róla hátha valaki megtudja nekem mondani hogy hol tudnék olyat beszerezni. Levettem ezt a feket kupkot róla és szétvolt égve a belseje.Bővebben: Link

Bővebben: Link
(#) Sebi válasza Robi85 hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Melyik égett szét? A PTC?

2vayqt0.jpg

(#) Robi85 válasza Sebi hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

A PTC. Dehogy miért?

mod: de ott látszik is a képen hogy alatta feketébb a panel. Nem a portól.

Normális. Ez a bekapcsolás pillanatában erősen igénybe van véve. Távolítsd el, és nézheted a TV-t, ha akarod. Ha kinyitnak a boltok, HQ-video-nál veszel egyet 150Ft-ért.
Egy idő után esetleg a színek csúnyák lesznek, vagy foltokban elszíneződik a kép, ettől ne ijedj meg, az új alkatrész majd lemágnesezi a csövet. Arra ügyelj, hogy ugyanoda, ugyanúgy állítsd vissza a gépet bekapcsolás előtt, hogy a földmágnesség ráhatása ugyanaz legyen, így lehet, hogy hetekig is kifogástalan marad.

Szóval ha kiforrasztom a PTCt akkor müködika tv? Nemfogja kivágni a biztositékot?

esetleg linkelnél nekem ilyen alkatrészt a HQból?? Légyszives.

Ha ez volt csak a baj, akkor nem. Reménykedj, hogy nincs más gond, mert ez semmivel nincs kapcsolatban, a bejövő 230V-ot teszi a tekercsre.

Hát nemláttam hogy máshol lenne égésnyom vagy pedig eldurrant ellenállás, esetleg pupos kondi. Máes minden jónak néz ki igy első ránézésre.

Hogyan keressek rá erre az alkatrészre HQban?
(#) Sebi válasza Sebi hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Bővebben: Link

Vidd magaddal a rosszat, nagyon sokféle van, de egy csomó más számú is ugyanaz.

Bekapcsoltam Tvt. Müködik, de ahogy mondtad foltos a 4 sarka. De jó ami a lényeg. Ebbe 3lábu PTC van. Csak nemtom mekkora az értéke mert teljesen szétvolt esve szegénykém. 10éves a TV. Gondolom ezis közbe játszik.
Szerinted mekkora lehet ez a PTC?

Amugy TV az Grundig T 55-830/4 Color Television

Sajna csak fizetős szervizkönyvet találtam róla.
(#) Vacok hozzászólása Dec 25, 2008 /

Sziasztok!
Van nekem egy TV-m, aminél a kép függőlegesen összeugrott, és az összes csatorna elhangolódott az egyik irányba. Arra már rájöttem, hogy ez a kettő összefügg úgy, hogy a tuner, és a függőleges eltérítés is egy tápról kapja az áramot. A csatolt képen látható, hogy az áramkör kap egy +70V-os feszültséget, és egy zener ebből állít elő egy +33V-os feszültséget, ami aztán megy a tunerhez, a tuner IC-hez, és az eltérítő IC-hez. A probléma az, hogy a +33V helyett csak +18-19V-ot mérek. Ez vajon mitől lehet? Gyanakodok a T351-re, ami az IC egyes lábára van kötve egy kondenzátoron keresztül. Ezt ki is mértem, és C-E között záróirányba ellenállást mérek. És még hibás lehet a zener. A konkrét kérdésem az lenne, hogy a TV-t elindíthatom úgy, hogy a T351-et kiveszem belőle? Így biztos lehetnék benne, hogy az a rossz, ha megvan a +33V a tranzisztor nélkül. Az lehet probléma, hogy a +70V helyett csak +60V-ot mérek?
(#) Sebi válasza Vacok hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Kivehető a tranyó, abból baj nem lesz, de sztem nem ott a gond. A zener 3,9k val kapja a 70V-ot és a tranyó - amit PWM-mel hajt az IC - 22kval tudná terhelni még ha zárlatos is. Inkább a kérdőjelem melletti kimenetnél kellene keresgélni, de a 60V is gyanús - bár ennyire az nem támaszthat be a zenernek (ami egyébként IC)

tun.GIF

(#) hard válasza Vacok hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Udv

Miert nem emeled ki a zenernek egyik labbat a panelbol,es miert nem mersz ra?Egyebkent azert lehet kisebb a tap azon a helyen,mert zabal valahol.En ohm merovel mernem ki a tranyot,a feszultseg mentes tvben

A felirat alapján is azonosítható, de vidd magaddal a rosszat, meg a készüléktípust. Ha én csinálnám azt tennék bele, ami a fiókban van van, nekem még nem durrant sosem, pedig szinte sosem volt épp olyanom, ami eredetileg benne volt...
(#) Vacok válasza hard hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

A tranzisztort teljesen kiszedtem, és úgy mértem ki, és a zenerre is rámértem, de azt jónak találtam. Majd holnap átnézem, hogy hol mehet el annyi áram. Abban tudsz nekem segíteni, hogy kb. mit keressek?

Értelek, végülis te biztosan jobban értesz hozzá. Ha egy bontott TVből szedem ki ezt a demagnetizálót akkor valószinűleg azzal is jólesz igaz? Keresztapámnak van valami szines tvje, de nemtudja mien. Majd én megnézem .
(#) hard válasza Robi85 hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Udv
Altalabban mindegyik paszol,ha ugyananyi laba van
(#) Robi85 válasza hard hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Köszi. Enyémben 3 lábu van. Akkor valószinűleg jólesz.

Köszi.
(#) hard válasza Vacok hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Udv
csered ki C374-et 47microst,es nezd meg nincs e magszakadva az R351,47k,vagy megnyulva.
(#) Vacok válasza hard hozzászólására (») Dec 25, 2008 /

Köszi, megnézem őket.
(#) kispal87 hozzászólása Dec 26, 2008 /

Sziasztok!
Nos a TV-m ami egy Samsung ck5027z típus, nem akar bekapcsolni.
A hiba mindig hosszabb áramszünet vagy áramtalanítás után jött elő, de a készenléti kapcsolóval hosszas ki- bekapcsolgatás után mindig sikerült "életre kelteni".
Sajna ez most már nem jön be, készenléti módban ha sokszor bekapcsolom akkor 1 ideig (3-4 másodperc) világít a LED, de ha rögtön megpróbálom bekapcsolni akkor elkezd "sercegni/cicegni" valami benne (1-2mp)aztán semmi még a LED sem világít, régen is ezt csinálta, de akkor sikerült működésre bírni kis idő elteltével és még pár bekapcsolást követően.
(Az előző TV-nk ugyanígy járt az 1 Orion márkáju volt és szerelő javította így nem tudom mit cseréltek benne.)
Ugy gondoltam hogy talán én is meg tudnám javítani ha mondjuk 1-2 kondit vagy hasonló "apró" alkatrészt kellene kicserélni. Ehhez kérném a ti segítségeteket, ha valakinek van ötlete hol kezdjek kutatni esetleg találkozott már ilyen hibával az kérem segítsen. Ha túl komplikált lenne a megoldás akkor inkább szerelőre bízom, ugyanis csak egy Háztartási- Elektronikai Műszerész szakmám van és hát TV-vel nem foglalkoztunk sajna. Segítségeteket előre is KÖSZÖNÖM
(#) lapose válasza kispal87 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Szia!

Én azzal kezdeném, hogy a tápegység primer oldalán lévő kis elektrolit kondikat kicserélném! Csak pár darab, és az esetek többségében ezek szoktak hibásak lenni!
(#) hard válasza kispal87 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Udv
Ez serceges erintkezesi hiba lehet,a ciceges mar komolyabb sorkimeno tranyo zarlat is lehet.Jo ha meguszod a kett primer kori elko hibaval,de szerintem ha azok megmnetek,akkor fut a tap,es az magaval viheti a fel tvt is.
(#) talpas1 hozzászólása Dec 26, 2008 /

Kellemes ünnepeket mindenkinek.sajna a tévém meg mindig ugyan olyan *** mint volt.Van valakinek egy épkézláb ötlete?Az a hejzet hogy kezdő vagyok a szakmában és eggy egyszerü megoldás kellene"szerelőn kivül"Mostmár egy ugyanijen másik tv is be***t.hang van kép nincs.Valaki segitsen előre is köszönöm.

Moderálva,
Norberto
(#) hard válasza talpas1 hozzászólására (») Dec 26, 2008 /

Udv
Kepcso futes van,lattol vilagot a kepcsonel?sort kene elenorizni,izzoval,mijen tv ez?

A képcső nem világit

A tv funai csak ez 2000t mk7
Következő: »»   81 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem